Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJComments has a deprecated constructor in /home/titreazad/domains/titreazad.ir/public_html/plugins/content/jcomments/jcomments.php on line 25

در حالی که روزنامه‌های فرانسوی از عصبانیت شدید ایرانیان نسبت به خیانت‌های فابیوس گزارش می‌دهند، مدیر مسئول یک روزنامه غربگرا در کشورمان مدعی شد باید از فابیوس مثل یک مهمان استقبال کرد!

به گزارش تیتر آزاد، به نقل از مشرق؛ روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

** کیهان

ضمانت «حسن‌نیت» شیطان بزرگ در متن برجام چیست؟


تنها تعهد آمریکا به ایران، «حسن نیت در لغو تحریم‌ها» است.
وبسایت مشرق دراین‌باره نوشت: از موضوعات مهم در برجام، عدم تعهد جدی آمریکا به لغو تحریم‌ها است به گونه‌ای که این کشور تمام موضوعات را به حقوق داخلی خود منوط کرده است، بسته به اینکه کنگره متن مذاکرات وین را تایید کند یا تأیید نکند، شرایطی به وجود می‌آید که راه برگشت‌پذیری برای ایران ندارد و تنها تعهدی که آمریکا به ایران می‌دهد، حسن‌نیت در کنار نهایت تلاش است!

طبق ترجمه وزارت خارجه، در ماده 26 برجام آمده است: «ایالات متحده، با حسن‌نیت، نهایت تلاش خود را برای دوام این برجام و پیشگیری از ایجاد تداخل در تحقق متمتع شدن ایران از لغو تحریم‌های مشخص شده در پیوست دو به عمل خواهد آورد. دولت ایالات متحده، در چارچوب اختیارات قانونی رئیس‌جمهور و کنگره، از بازگرداندن یا تحمیل مجدد تحریم‌های مشخص شده در پیوست 2 که اعمال آنها را وفق این برجام متوقف کرده است، خودداری می‌نماید، فارغ از فرآیند حل و فصل اختلافات پیش‌بینی شده در این برجام... آمریکا همچنین درباره قوانین ایالتی نیز هیچ تعهدی به ایران نداده است و ممکن است اجرای برجام براساس قوانین ایالتی در آمریکا، دچار مشکل شود و تنها قولی که آمریکا به ملت ایران می‌دهد، تشویق ایالت‌های مختلف در راستای اجرای برجام است...

در ماده 25 برجام هم آمده است: «چنانچه قانونی در سطح ایالتی یا محلی در ایالات متحده مانع از اجرای لغو تحریم‌های مشخص شده در این برجام شود، ایالات متحده، با در نظر گرفتن تمامی اختیارات موجود، گام‌های مقتضی را به منظور تحقق اجرای مزبور اتخاذ خواهد نمود. ایالات متحده به طور فعال، مقامات در سطح ایالتی یا محلی را تشویق خواهد کرد که تغییرات در سیاست ایالات متحده منعکس شده در لغو تحریم‌های وفق این برجام را در نظر داشته و از اقداماتی که با این تغییر در سیاست همخوانی ندارد خودداری نمایند».

حال باید به این سوال پاسخ دهیم که چگونه باید واشنگتن و ایالات وابسته به حکومت آمریکا را متعهد به اجرای برجام کنیم و اگر تشویق‌های اوباما یا رئیس‌جمهور بعدی برای اجرای برجام برای ایالات آمریکا کفایت نکرد، چه اقدامی باید انجام شود و چه کسی جوابگوی عقب‌ماندگی ایران از تحقیق و توسعه خواهد شد؟


از اعتراف مطبوعات فرانسه تا ماست مالی مدیر روزنامه زنجیره‌ای


در حالی که روزنامه‌های فرانسوی از عصبانیت شدید ایرانیان نسبت به خیانت‌های فابیوس گزارش می‌دهند، مدیر مسئول یک روزنامه غربگرا در کشورمان مدعی شد باید از فابیوس مثل یک مهمان استقبال کرد!

مهدی رحمانیان مدیر مسئول روزنامه زنجیره‌ای شرق در مصاحبه با آریا مدعی شد آقای فابیوس در جلسات رسمی به شدت تلاش می‌کرده مذاکرات به نتیجه برسد و رفتاری که با رسانه‌ها داشتند با رفتارشان درجلسات رسمی کاملاً متفاوت بوده است. فابیوس در جلسات رسمی به شدت تلاش می‌کرد مذاکرات به نتیجه برسد.

وی افزود: ممکن است وزیر خارجه فرانسه برای مصرف داخلی حرف‌هایی به رسانه‌ها زده باشد مهم آن است که در جلسات چگونه رفتار کرده است و اینکه فابیوس در جلسات مذاکرات بسیار مثبت برخورد می‌کرده است. در داخل عده‌ای تلاش می‌کنند مسائل بی‌ربطی را به این مسئله ربط دهند مثلاً بحث خون‌های آلوده. مخالفان داخلی از هر مستمسکی استفاده می‌کنند تا ایده‌های خود را پیش ببرند که نباید اینگونه مسائل را برجسته کرد.

وی اظهار داشت: رسانه‌های مستقل معتقدند فضا باید فضای آرام و متعادلی باشد و بتوانیم از ورود مهمان‌های خارجی استقبال کنیم و همچنین دولتمردان و مسئولین کشور باید به نحو احسن از مهمانان خود پذیرایی کنند و شرایطی را فراهم کنند که این اتفاقات، اتفاقات حاشیه‌ای جلوه کند و به متن تبدیل نشود.

یادآور می‌شود فابیوس حامی اصلی طراحی مکانیسم ماشه (بازگشت سریع و خودکار تحریم‌ها علیه ایران) در برجام و قطعنامه شورای امنیت بود. روزنامه فرانسوی لوموند در گزارشی با اشاره به نفرت مردم ایران از فابیوس نوشت: وزیر امور خارجه فرانسه به دلیل مواضع سختگیرانه در مذاکرات هسته‌ای و نقشش در مسئله واردات خون‌های آلوده به ایران، پیش از سفر به تهران با انتقادات شدیدی مواجه شده است.

به گزارش «انتخاب»، لوموند می‌افزاید: برای لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه که قرار است چهارشنبه به ایران سفر کند، فرش قرمز پهن نخواهد شد.

این روزنامه افزود: لوران فابیوس در چنین شرایطی برای ایرانی‌ها به هدف انتقادها مبدل شده است و ایرانی‌ها وی را به دلیل کارشکنی در مذاکرات هسته‌ای و همچنین مواضع سختگیرانه‌اش، به ویژه در نوامبر سال 2013 سرزنش می‌کنند. مسئله دیگری که ایرانی‌ها را خشمگین کرده و لوران فابیوس را بامشکل مواجه کرده، ماجرای خون‌آلوده در دهه 1990 می‌باشد. به دلیل نبود و یا ضعف تمهیدات امنیتی، حدود 300 بیمار مبتلا به هموفیلی در ایران به دلیل واردات تولیدات خونی تهیه شده در فرانسه به ویروس ایدز و یا هپاتیت سی مبتلا شدند. لوران فابیوس در آن زمان نخست‌وزیر فرانسه بود.

لوموند خاطرنشان کرد: سازمان انتقال خون ایران به پرداخت غرامت به بیماران و یا خانواده‌های آنها ناگزیر شد. اما تهران موفق نشد شرکت فرانسوی مریو را که در این ماجرا زیر سؤال قرار گرفته بود، به پرداخت غرامت وادار کند. برخی از مقامات سیاسی ایران نیز خواستار لغو سفر وزیر امور خارجه فرانسه به تهران شده‌اند.

فرانسه‌زدگی و توجیه موضع خصمانه مدیر روزنامه زنجیره‌ای شرق یادآور مواضع ننگین اسلاف روزنامه شرق در دوره اصلاحات است به نحوی که مدیر روزنامه توس آن زمان مدعی شد در پی توقیف توس دولت ایتالیا می‌خواست پرداخت وام به ایران را متوقف کند اما ما از حق خودمان در روزنامه گذشتیم!


مصلحت‌سازی بی‌پایه خلاف نظر رهبری و قانون اساسی!


معاون حقوقی رئیس جمهور در اظهارنظری غیرقانونی گفت: این که به مصلحت باشد و یا نباشد که مجلس، مهر تأیید پای توافقنامه بگذارد، در حال حاضر در شورای عالی امنیت ملی و همچنین در معاونت حقوقی ریاست جمهوری در حال بررسی است.

الهام امین‌زاده افزود: در معاونت حقوقی رئیس جمهور جلسات مختلفی با حضور کارشناسان و حقوقدانان و همچنین مذاکره‌کنندگان هسته‌ای برگزار می‌کنیم و فردا نیز جلسه دیگری خواهیم داشت تا به بررسی این موضوع بپردازیم. پس بر اساس اصل 77 و 125 اطلاع مجلس در خصوص توافقنامه‌های بین‌المللی مطرح شده است اما در انتهای این قانون گفته می‌شود که باید توافقنامه‌ها ارائه شوند و الزامی برای تصویب وجود ندارد.

برخلاف این اظهارنظر، اصل 77 قانون اساسی تصریح می‌کند «عهدنامه‌ها، مقاوله‌نامه‌ها، قراردادها و موافقت‌نامه‌های بین‌المللی باید به تصویب مجلس برسد». همچنین در حالی که اصل 85 تصریح می‌کند «سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری نیست»، اصل 125 قانون اساسی تأکید دارد: «امضای عهدنامه‌ها، مقاوله‌نامه‌ها، موافقت‌نامه‌ها و قراردادهای دولت ایران با سایر دولت‌ها و همچنین امضای پیمان‌های مربوط به اتحادیه‌های بین‌المللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی با رئیس جمهور یا نماینده قانونی اوست».

با این اوصاف معلوم نیست معاون حقوقی چگونه الزام تصویب توافق‌های بین‌المللی در مجلس را به «اطلاع» صرف و «عدم الزام تصویب» تفسیر می‌کند؟!

اما درباره شورای عالی امنیت ملی در اصل 176 آمده است: «به منظور تأمین منافع ملی و پاسداری از انقلاب اسلامی و تمامیت ارضی و حاکمیت ملی، شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیس جمهور با وظایف زیر تشکیل می‌شود 1- تعیین سیاست‌های دفاعی- امنیتی کشور در محدوده سیاست‌های کلی تعیین شده از طرف مقام رهبری...».

بر این مبنا اولاً بررسی متن جمع‌بندی وین توسط مجلس نه مغایر تأمین منافع ملی و پاسداری از انقلاب و حاکمیت ملی بلکه عین آن است. و ثانیاً این شورا باید در چارچوب سیاست‌های کلی تعیین شده از طرف رهبر معظم انقلاب تصمیم‌سازی کند. رهبر انقلاب نیز پس از به دست آمدن جمع‌بندی مذاکرات در وین چندین بار بر لزوم بررسی دقیق این متن در مسیر قانونی تأکید کرده‌اند. مسیر قانونی درباره توافقات بین‌المللی نیز چنان که گفته شده کاملاً روشن است.

به عبارت دیگر اگر بنا بر دور زدن مسیر قانونی بود رهبر معظم انقلاب بر لزوم بررسی متن جمع‌بندی شده در مسیر قانونی تأکید نمی‌کردند و به متن فراهم آمده زیر نظر رئیس جمهور بسنده می‌کردند.


دولتمردان فراموشکار شده‌اند که توی سر توافق می‌زنند؟!


منطق دولت قبل از توافق این بود که حتی آب خوردن مردم هم به تحریم ربط دارد اما بعد از توافق می‌گویند مشکلات اقتصادی اصلا با تحریم شروع نشد و مردم نباید انتظار کاهش قیمت مسکن و خودرو را داشته باشند.

از همان روزهای اول آغاز به کار دولت یازدهم، یکی از شعارهایی که به گوش می‌رسید، تاکید بر حل مشکلات اقتصادی با تاکید بر آدرس غلط «وابستگی چرخ سانتریفیوژها با چرخ زندگی مردم» بود. اما اکنون به نظر می‌رسد با گذشت ده روز از اتمام مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه 5+1 و فروکش کردن گرد و خاکی که از ذوق‌زدگی ناشیانه برخی از رسانه‌ها جهت القای جو پیروزی بزرگ در میان جامعه بلند شده بود، چهره واقعی «آنچه مرقوم داشته‌اند» بیشتر نمایان می‌شود.

به گزارش رجانیوز، تا پیش از اعلام توافق وین رئیس‌جمهور و سایر دولتمردان دولت یازدهم تلاش می‌کردند تا با برجسته‌سازی تاثیر مذاکرات در به حرکت درآمدن چرخ اقتصادی به جامعه چنین القا کنند که میان چرخش سانتریفیوژ و مشکلات کنونی جامعه ارتباط تنگاتنگی برقرار است و برای بهبود اوضاع زندگی تنها مذاکرات هسته‌ای حلال اصلی مشکلات است. این رویه بارها در اشکال مختلف و در سخنان مسئولان به گوش می‌رسید.

اما این رویه دولت اعتدال در گره زدن تمام معضلات داخلی به مسئله هسته‌ای و متمرکز کردن تمام توان خود در مذاکرات و چشم دوختن به خارج از کشور برای تحقق خواسته خود به حدی از درجه افراط رسید که مقام معظم رهبری در بیاناتی در 9 اردیبهشت 94 تاکید کردند: «کلید حل مشکلات اقتصادی در لوزان و ژنو و نیویورک نیست، در داخل کشور است و همه باید مسئولیت‌های متفاوت خود را در تقویت تولید داخلی به عنوان تنها راه علاج مشکلات اقتصادی، انجام دهند».

اما رویه دولت یازدهم در گره زدن تمامی مشکلات به تحریم‌ها بار دیگر در سخنان روحانی در مراسم بزرگداشت هفته محیط‌زیست نمایان گردید، وی در این‌باره گفت: «ما وقتی می‌گوییم باید تحریم‌های ظالمانه رفع شود بعضی‌ها چشما‌ن‌شان زیاد نچرخد. تحریم‌های ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید و مشکل محیط‌زیست، اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود، منابع آبی زیاد شده و بانک‌ها احیا شوند. آنها که ملت ما را تحریم کرده‌اند ظلم بزرگی مرتکب شده‌اند اما عده‌ای در داخل هم نمی‌دانستند تحریم چیست».

این در حالی است که اکنون با پایان یافتن مذاکرات هسته‌ای با آمریکا و فارغ‌البال شدن دولت یازدهم از تلاش برای تسلیم قدرت‌های بزرگ در برابر ملت ایران! انتظار می‌رفت نشانه‌های بهبود اوضاع اقتصادی در افکار عمومی دیده شود و یا لااقل شاهد ادامه وعده رفع مشکلات در مسیر پیشرفت اقتصادی از جانب مسئولان دولتی باشیم. اما مواضعی که از روز بعد از توافق در میان مسئولان دولتی اتخاذ شد نشان داد که مسئولان ارشد دولت یازدهم و بسیاری دیگر از کارشناسان اقتصادی اصلاح‌طلب نیز معتقدند رفع تحریم‌ها تاثیر چندانی بر اوضاع اقتصادی کشور نخواهد داشت!

به عنوان مثال نعمت‌زاده وزیر صنعت نیز فردای توافق در اظهاراتی با اشاره به اینکه قیمت خودروهای داخلی کاهش نمی‌یابد، زیرا قیمت آن را شورای رقابت تعیین می‌کند، گفت: پیش از توافق وین بسیاری از مقامات دولت، هنگامی که قصد داشتند ضرورت توافق با دشمن را به هر بهانه‌ای توجیه کنند و برای مردم تبیین کنند که باید امتیازاتی بدهیم تا امتیازات ارزشمندی به دست بیاوریم، از طلب بیش از 120 میلیارد دلاری کشورمان و بعضا تا 150 میلیارد دلاری از آمریکا و متحدانش سخن می‌گفتند.

اما در چند روز گذشته و پس از تنظیم متن اولیه بین ایران و 5+1 ناگهان برخی مقامات کشورمان همه حرف‌ها و عدد و رقم‌های گذشته را فراموش کردند و مدعی شدند کلاً طلب ایران 30 میلیارد دلار است.

عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی نیز یک هفته بعد از توافق هسته‌ای در پاسخ به این سوال که تاثیر توافق هسته‌ای بر بازار مسکن چه خواهد بود، اظهار کرد: «بازار مسکن بازار داخلی است و توافق هسته‌ای خیلی نمی‌تواند تاثیر مستقیمی بر روی این بازار داشته باشد».

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که در دو سال گذشته تحریم به عنوان عامل تمامی مشکلات کشور از کم‌آبی گرفته تا بی‌میلی جوانان به ازدواج معرفی می‌شد و مذاکرات هسته‌ای و تلویحا توقف فعالیت‌های هسته‌ای به عنوان شاه‌کلید این قفل عنوان می‌گردید. اما این اظهارات حاکی از آن است که برخلاف ادعای دولت، چرخ زندگی مردم به چرخش سانتریفیوژها ارتباطی نداشته است.


روایت کلپر از فرصت اطلاعاتی توافق هسته‌ای برای آمریکا


بالاترین مدیر اطلاعاتی آمریکا می‌گوید توافق هسته‌ای اجازه دسترسی بیشتر ما به تأسیسات اتمی ایران را فراهم می‌کند.

جیمز کلپر مدیر اطلاعات ملی آمریکا گفت: اطمینان 100 درصدی وجود ندارد که مقامات بتوانند هر اقدام ایران را برای نقض مفاد توافق ردیابی کنند، اما این توافق به ناظران اجازه می‌دهد بیش از گذشته به تأسیسات هسته‌ای ایران دسترسی داشته باشند.

به گزارش «ان‌بی‌سی» آمریکا، وی در حاشیه نشست امنیتی سالانه مؤسسه «اسپن» به این شبکه خبری گفت: «اگر این سؤال مطرح شود که آیا توافق 100 درصد و کاملا تضمین کننده ردیابی هر اقدام ایران برای رسیدن به سلاح هسته‌ای است؟ باید گفت خیر. اما با این توافق در موقعیت بهتری برای کسب اطلاع و دسترسی نسبت به قبل قرار می‌گیریم.»

وی با اشاره به نگرانی‌های مطرح شده از سوی «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در مورد توافق گفت: «به نظر من آنها واقعاً نگران هستند و مبالغه‌ای مطرح نیست، آنها این وضع را به مثابه تهدیدی برای هویت خود می‌بینند و بیشتر اسرائیلی‌ها همین نظر را دارند.» کلپر افزود: «تشکیلات امنیتی ما و اسرائیلی‌ها در مورد توانایی‌ها و نیات ایران توافق نظر دارند.» وی ادامه داد، توافق هسته‌ای رفتار ایران را در منطقه تغییر نمی‌دهد که شامل حمایت از حزب‌الله می‌شود.

کلپر گفت: از نظر من باید به اولویت‌ها توجه کرد، اگر بین این دو گزینه انتخابی وجود داشته باشد، یعنی کشوری حامی تروریسم باشد که توانایی هسته‌ای دارد و کشور دیگر حامی تروریسم که توانایی هسته‌ای ندارد؛ من دومی را انتخاب می‌کنم.

** وطن امروز

تحریم «سوئیفت» تسلیحاتی و موشکی باقی می‌ماند

عضو ارشد تیم مذاکره‌‌کننده هسته‌ای تأکید کرد: کسانی که به‌دلایل تسلیحاتی، موشکی و اشاعه در لیست تحریم باقی می‌مانند، سوئیفت فقط علیه آن افراد خواهد بود. سیدعباس عراقچی درباره زمان دقیق لغو تحریم‌های سوئیفت به تسنیم گفت: تحریم‌های سوئیفت در اصل علیه افراد و مؤسساتی است که در لیست تحریم‌ها وجود دارند، غیر از آن هرچه بوده تبعات روانی ناشی از تحریم‌ها بوده است. وی تأکید کرد: از آنجا که در مرحله اول تمام کسانی که به‌دلایل اقتصادی و مالی در لیست تحریم‌ها قرار گرفته‌اند از لیست خارج می‌شوند که بالای 800 نفر هستند، بنابراین تحریم سوئیفت روی آنها هم برداشته خواهد شد. معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه ادامه داد: کسانی که به‌دلایل مربوط به مسائلی مثل تسلیحاتی، موشکی و اشاعه‌ در لیست باقی می‌مانند، سوئیفت فقط علیه آن افراد خواهد بود ولی در مجموع خود بانک‌ها و مؤسسات ایرانی پس از اجرای توافق مشکلی درباره سوئیفت نخواهند داشت.

نامه جمعی از دانشجویان بورسیه خطاب به نمایندگان مجلس رفتار وزارت علوم وهن مجلس است

جمعی از دانشجویان بورسیه با صدور نامه‌ای خطاب به نمایندگان مجلس نکاتی را درباره وضعیت بورسیه‌ها مطرح کرده و خواستار پیگیری عاجل مساله بورسیه‌ها شدند. به‌گزارش تسنیم، در بخشی از این نامه آمده است: بیش از 15ماه از اجرای پروژه و توطئه حذف اساتید و نخبگان ارزشی از دانشگاه‌ها با کلید‌واژه بورسیه‌های غیرقانونی گذشته است و این ظلم آشکار در بیانات رهبر معظم انقلاب به غیرقانونی و غیراخلاقی بودن تعبیر شد. بعد از بیانات رهبر معظم انقلاب، مصاحبه‌ها و اظهاراتی از طرف نمایندگان محترم مجلس شنیده شد که متاسفانه پس از گذشت مدتی کوتاه از ذهن‌ها دور گشت و هیچ عکس‌العملی نیز از طرف نمایندگان درباره مطالبه جدی استیفای حقوق از دست رفته دانشجویان بورسیه مشاهده نشد. در ادامه این نامه تصریح شده است: به‌رغم پذیرش تصمیمات شورای مرکزی بورس دولت دهم توسط وزیرعلوم در کمیسیون اصل 90، ادامه طرح ادعای دروغ مبنی بر دخالت دیوان محاسبات و سازمان بازرسی در ماجرای بورسیه‌ها از طرف وزارت علوم و تکذیب سازمان‌های ذی‌ربط و استنکاف وزارت علوم از اجرای رای قانونی کمیسیون اصل نود همگی مایه وهن مجلسی است که باید در راس امور باشد. در پایان این نامه آمده است: با این شرایط ضرورت دارد ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، رؤسای محترم کمیسیون‌های آموزش و اصل نود و سایر نمایندگان معزز با اقدامی عاجل و قاطع به این توهین‌های مکرر وزارت علوم به شأن و جایگاه قانونی مجلس شورای اسلامی پاسخ دهند.


** خراسان

انتقاد از وجود يک ابهام بزرگ در اشتغال جانبازان

بر اساس گزارش يک دستگاه مسئول به تعدادي از مديران دولتي، اعلام شده است که به رغم تاکيدات قانون تسهيلات استخدامي جانبازان که دستگاه هاي مشمول را مکلف به احتساب يک مقطع تحصيلي بالاتر براي جانبازان کرده و شوراي نگهبان نيز طي اظهار نظري، جانبازان داراي مدرک کارشناسي را مجاز به ثبت نام در انتخابات مجلس همچون دارندگان کارشناسي ارشد کرده است، اما برخي اختلاف برداشت ها، موجب محروميت جانبازان از امکان خدمت 35 ساله در دستگاه ها شده است که اين معضل بايد با استفاده از استفسار مجلس حل شود اما متاسفانه تاکنون اقدامي صورت نگرفته است.


** آرمان

تجمع مال باختگان ميزان مقابل مجلس

شنیده شد که جمعي از مالباختگان موسسه مالي ميزان در اعتراض به عدم بازگرداندن سپرده مشتريان در مقابل مجلس شوراي اسلامي تجمع كردند. تسنيم نوشت؛ نماينده تجمع‌كنندگان مالباخته موسسه مالي ميزان با بيان اينكه بيشتر مالباختگان از اقشار ضعيف جامعه بوده‌اند، گفت: مشتريان با سپرده‌گذاري در اين موسسه مي‌خواستند بخشي از مشكلات زندگي خود را رفع کنند كه متاسفانه بر بار مشكلاتشان افزوده شد. وي با تاكيد بر اينكه تاكنون هيچ مبلغي از سپرده به آن‌ها بازگردانده نشده است، افزود: اين موسسه اگر پول ندارد چگونه با كارمندان خود با پرداخت كامل حقوق و مزايا تسويه كرده است. تجمع‌كنندگان خواستار رسيدگي به پرونده اين موسسه در كوتاه‌ترين زمان براي برگرداندن سپرده‌هاي مشتريان هستند.

محسن‌رضايي بدون عنوان سرلشگر و دكتر

شنیده شد که محسن رضايي اخيرا پستي را در صفحه اينستاگرام خود منتشر كرده است. در اين پست آمده است: با عرض سلام خدمت خواهران و برادران ايماني. پيامهايي از شما دريافت كردم مبني بر اينكه جهت صميميت بيشتر عنوان سرلشگر و دكتر را از صفحه خود بردارم... بنده بارها عنوان كرده‌ام همان عنوان«آقامحسن» كه امام و رزمندگان بنده را خطاب مي‌كردند بسيار بالاتر از هر صفت دنيايي براي اينجانب است و ما هيچ افتخاري بالاتر از سربازي ولايت و خدمتگزاري ملت ايران نداريم. لذا عنوان سرلشكر و دكتر را از صفحه خود برمي‌دارم تا شما عزيزان راحت‌تر با برادر خودتان در ارتباط باشيد. توصيه بنده به شما دوستان اين است كه حال معنوي كه در ماه مبارك رمضان به دست آورده‌ايد را حفظ نماييد. موفق و سربلند باشيد.

كلاهبرداري فوتباليست معروف

شنیده شد که خبر كلاهبرداري فوتباليست‌ معروف از هم تيمي سابقش اين روزها سوژه تازه‌اي براي گمانه زني‌ها شده است. باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ ماجرا در برخي رسانه‌ها به اين شكل عنوان شد كه «د. س» كه در تيم‌هاي پرطرفدار تهراني بازی مي‌كرده به دوست خود اعتماد كرده و سند منزل مادرش را به امانت براي اخذ وام به وي مي‌دهد و ماجرا از اينجا آغاز مي‌شود كه آقاي كاف كه قرار بود روي سند مادر «د. س » 70 ميليون وام بگيرد، دو برابر وام گرفته و البته پس نداده است و بانك وي را با جريمه‌هايش مبلغ 400 ميليون تومان متعهد به پرداخت مي‌كنند و... «د. س» مدعي است وي منكر تمامي داستان شده است و زير بار بدهي نمي‌رود و اين در حالي است كه آقاي كاف از افراد بسيار خوش نام در فوتبال بوده كه اين اواخر سابقه خوبي در ميان همكاران سابقش ندارد.

تظاهرات معترضان توافق در لس‌آنجلس

شنیده شد که صدها معترض به توافق هسته‌اي ميان ايران و شش قدرت جهاني در شهر لس‌آنجلس آمريكا تظاهرات كردند. تابناك نوشت؛ صدها مخالف توافق هسته‌اي عصر روز يكشنبه در اطراف يك ساختمان دولتي در لس‌آنجلس تجمع كردند. اين افراد موضوع دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي و به خطر افتادن امنيت اسرائيل را از عمده نگراني‌هاي خود برشمردند. اين تجمع درحالي شكل گرفت كه توافق به مدت 10 سال مانع از دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي مي‌شود و در عوض 150 ميليارد دلار از تحريم‌هاي اعمال شده بر ايران لغو خواهد شد و تهران به اين پول دسترسي خواهد يافت. از سوي ديگر اين توافق به ايران اجازه پيگيري برنامه هسته‌اي با اهداف صلح‌آميز مانند مصارف پزشكي و برق را مي‌دهد. ايران نيز پذيرفته كه ذخاير اورانيوم غني شده خود را كاهش دهد.

نكونام به دادسرا رفت

شنیده شد که جواد نكونام كاپيتان سابق تيم ملي فوتبال ايران و بازيكن فصل آينده سايپا، طي روزهاي گذشته با حضور در شعبه دوم دادسراي فرهنگ و رسانه آخرين دفاعيات خود را نسبت به شكايت اميرقلعه‌نويي، سرمربي سابق استقلال تهران ارائه كرد. تسنيم نوشت؛ حميد توسلي وكيل مدافع قلعه‌نويي اظهار كرد: طي روزهاي گذشته، نكونام با احضار قبلي شعبه دوم بازپرسي دادسراي فرهنگ و رسانه در شعبه حضور يافته و بازپرس آخرين دفاعيات وي را اخذ كرده است. وي افزود: ديگر متهم اين پرونده، مديرمسئول روزنامه خبر ورزشي است كه او نيز بايد در دادسرا حضور يافته و آخرين دفاعيات خود را ارائه كند. البته تاكنون از مديرمسئول اين روزنامه هيچ دفاعي اخذ نشده است. به گفته توسلي، بازپرس در اين پرونده براي نكونام قرار كفالت صادر كرده است.

خداحافظي معتضد با صداوسيما

شنیده شد که خسرو معتضد از پايان همكاري خود با صدا و سيما خبر داد. عصر ايران نوشت؛ اين تاريخ‌پژوه، نويسنده و روزنامه‌نگار - كه سال‌هاست در برنامه تلويزيوني «پُلي به تاريخ» به كارشناسي و اجرا اشتغال دارد و به تازگي برنامه‌هاي راديويي را نيز آغاز كرده بود - به «عصر ايران» گفت: تصميم گرفته‌ام ديگر برنامه‌اي در صدا و سيما نداشته باشم و با پايان برنامه‌هاي ضبط شده اين همكاري پايان يافته تلقي مي‌شود. خسرو معتضد در بيان دليل اين كناره‌گيري گفت: من تاريخ‌پژوه هستم وتنها از سر علاقه به ايران و تاريخ حكايت‌هاي آن را باز مي‌گويم و هيچ حُب و بغضي به كار نمي‌گيرم ولي با مميزي‌ها و جرح و تعديل‌ها گاه روح مطالبي كه گفته‌ام در هنگام پخش آسيب مي‌بيند ومثلا شنونده يا بيننده گمان مي‌برد از يك شخصيت تاريخي يك سره بد گفته‌ام در حالي كه من همه جوانب مختلف را با استناد به اسناد تاريخي توضيح مي‌دهم و نقل مي‌كنم.

رشوه يك ميليون دلاري عربستان به احمد شهيد

شنیده شد که عربستان سعودي مبلغ يك ميليون دلار به گزارشگر ويژه سازمان ملل در امور وضع حقوق بشر رشوه داده است تا با گزارش‌هاي جهت‌دار موضع‌گيري تندي در قبال مسائل ايران اتخاذ كند. خبرگزاري صدا وسيما نوشت؛ بر اساس يك سند درز كرده از پايگاه ويكي ليكس، سفارت عربستان سعودي در كويت، يك ميليون دلار به احمد شهيد گزارشگر ويژه سازمان ملل در امور وضع حقوق بشر در ايران پرداخت كرده است. بر اساس اين سند محرمانه احمد شهيد نيز مراتب تشكر عميق خود را از وزير خارجه عربستان ابراز كرده است و وعده داده است همه تلاش و توان خود را براي تشديد مواضعش در قبال پرونده ايران به كار خواهد گرفت. سايت «ويكيلكس» بيش از نيم ميليون سند محرنامه‌اي از وزارت خارجه عربستان سعودي منتشر كرده است.

توقف پروژه‌های عمرانی ایران در سودان

شنیده شد که مقامات سودان از توقف حمایت مالی ایران از برخی پروژه های عمرانی در این کشور خبر دادند.به گزارش عصرایران، روزنامه سعودی الریاض نوشت؛ ایران وعده داده بود این پروژه‌ها را اجرایی و تامین مالی کند. دولت سودان نیز قراردادها با شرکت‌های ایرانی را متوقف کرده و به دنبال شرکت‌های جایگزین است. احمد قاسم وزیر امور زیرساخت‌های سودان گفت تهران اجرای پروژه‌های عمرانی بزرگ در سودان را متوقف کرده است از جمله این طرح‌ها می‌توان به طرح ساخت پل در پایتخت و پروژه ایستگاه آب در شهر ام درمان اشاره کرد. وی افزود: محمود احمدی‌نژاد در سفر سال 2012 خود به سودان وعده داد وامی برای ساخت پل بر رودخانه نیل در پایتخت سودان ارائه کند. احمدی نژاد شخصا از محل اجرای این پروژه ها بازدید و کسب اطلاع کرده بود.

** ایران

اوباما: انتقادها علیه توافق ایران افتضاح است

اوباما با انتقاد از اظهار نظرهای « افتضاح آمیزبرخی از نامزدهای جمهوریخواهان درباره توافق هسته‌ای» گفت: «ما فرهنگی برقرار کرده ایم که نه مناسب بحث سالم و نه تصمیمات سیاسی خوب است. امریکایی‌ها شایسته بهتر از اینها هستند.» به گزارش «انتخاب»، وی افزود:« 99 درصد کشورهای جهان با توافق هسته‌ای موافقند، علتش هم این است که توافق خوبی است و من هنوز استدلال جدی در این مورد نشنیدم.» رئیس جمهوری امریکا ادامه داد: «‌اظهارات هاکلبی که گفته است توافق تاریخی مربوط به برنامه هسته‌ای ایران، اسرائیلی‌ها را به «درهای کوره‌های آدم سوزی» نزدیک کرده است، در چارچوب «یک گرایش عمومی » جا می‌گیرد و اگر آن را خیلی غم انگیز ندانیم باید آن را مضحک تلقی کنیم.»

سنا اولین خواسته لابی اسرائیل درباره تحریم را رد کرد

مجلس سنای امریکا متمم منوط شدن لغو تحریم‌ها به حمایت ایران از اسرائیل را رد کرد. به گزارش ایسنا، سناتورهای امریکا متمم پیشنهادی «تد کروز» سناتور جمهوریخواه برای منوط کردن رفع تحریم‌های ایران با به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی تهران (موسوم به طرح بزرگراه) را رد کردند.

اعتراض اسرائیل به تهدید امریکا

وزیر انرژی اسرائیل که به طور غیررسمی مسئول پیگیری امور مربوط به ایران است، هشدار اخیر «جان کری» را در مورد اینکه اگر کنگره موافقتنامه هسته‌ای ایران را تأیید نکند ممکن است اسرائیل با انزوا روبه‌رو شود، رد کرد. به گزارش «انتخاب» به نقل از «تایمز آو اسرائیل»، یووال اشتاینیتز افزود: «دیدگاه اسرائیل در مورد مسأله هسته‌ای ایران که با امنیت و موجودیت اسرائیل در ارتباط می‌باشد، روشن است و هیچ کس اجازه ندارد ما را برسر این موضوع تهدید کند.»

پرواز ایران- امریکا، مشروط به ابلاغ وزارت خارجه

سرپرست سازمان هواپیمایی گفت: «برای برقراری پرواز ایران- امریکا ابتدا باید از مجاری دیپلماتیک به سازمان هواپیمایی ابلاغ شود تا زمینه برقراری پروازهای بدون توقف به امریکا فراهم شود.»
به گزارش ایلنا، محمد خداکرمی در جمع خبرنگاران افزود: «ما در حال حاضر هواپیماهایی که بتوانند این پرواز را انجام دهند، در ناوگان‌های مختلف داریم.»

** قانون

خالد مشعل به عربستان رفت و آمد مي‌كند

یک منبع در جنبش حماس اعلام کرد که به زودی هیاتی از این جنبش به ریاست خالد مشعل و برای دومین بار به عربستان سعودی سفر خواهد کرد. به گزارش ايسنا،روزنامه مصری الیوم السابع نوشت، صلاح‌العاروری، یکی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) خاطرنشان کرد ریاست این هیات را خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس برعهده دارد که اخیرا به عربستان سفر کرده بود. پیش‌بینی می‌شود که این هیات با سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان نیز دیدار کند. پیش‌تر عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی در کنفرانس خبری با سامح شکری، وزیر خارجه مصر سفر مشعل به ریاض را کم اهمیت جلوه داده و مدعی شد که سفر مشعل و هیات همراهش برای ادای مناسک عمره و نه یک سفر سیاسی بود. وی با بیان اینکه مشعل با پادشاه عربستان دیداری نداشته اخبار منتشر شده در رسانه‌ها مبنی بر هرگونه دیداری با مسئولان عربستان را تکذیب کرد. اين درحالي است كه در هفته گذشته خبرديدار مشعل با مقامات عربستاني رسانه اي شد و در برخي رسانه‌ها خالد مشعل و اسماعيل هنيه از بهبود روابط ميان اين جنبش با عربستان و آل سعود سخن گفته بودند.اسماعيل هنيه، معاون مشعل در مطلبي مدعي شده بود كه حماس و حكومت وهابي عربستان در حال ترميم روابط و بازگشت به روزهاي خوب هستند!

نهاوندیان: رفع تحریم‌ها رفع موانع است نه جایگزین تدبیر و تلاش دولت


رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: همه لوازم پیشرفت را در اختیار داریم اما تجمیع این عوامل به یک مدیریت مبتکر و سرمایه گذاری‌های خلاقانه نیاز دارد و باید توجه داشت که در این مسیر رفع تحریم‌ها رفع موانع است نه جایگزین تدبیر و تلاش ما.به گزارش تسنیم‌،محمد نهاوندیان با تأکید بر اینکه اقتصاد ایران در دوران پس از تحریم، اقتصاد رقابتی است، گفت: همان تعاملی که ما را در مذاکرات هسته‌ای به پیروزی رساند باید در عرصه اقتصاد نیز به کار گرفته شود و لازمه شکوفایی اقتصاد پرهیز از انحصار و تنگ‌نظری است.وی با بیان اینکه یکی از تصمیمات مؤثر دولت تدبیر و امید از آغاز کار، تقویت صندوق شکوفایی و نوآوری بوده است، گفت: استان کردستان از جمله استان‌هایی است که نیروی انسانی متخصص جزو مزیت‌های رقابتی اقتصاد آن است و لذا می‌تواند در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان پذیرای سرمایه گذاران باشد چنان که در عرصه گردشگری نیز پتانسیل‌های بالایی دارد.وی با اشاره به اینکه پس از این، کار مهم و اصلی به‌عهده فعالان اقتصادی است، تصریح کرد: اگر تاکنون در میدان دیپلماسی مردان دانشمند و کاربلد این ملت در حال تلاش بودند امروز نوبت اهالی و فعالان اقتصادی است که استعدادهای فراوان این سرزمین را شکوفا کنند.


** شرق

رئیس دفتر مقام‌معظم‌رهبری: عشق متقابل رهبری و مردم مانع نزدیک‌شدن دشمن به ایران است


تسنیم: حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد محمدی‌گلپایگانی، رئیس دفتر مقام‌معظم‌رهبری، دیروز در همایش گرامیداشت سالروز سفر مقام‌معظم‌رهبری به آذربایجان‌شرقی، گفت: عشق مردم به رهبر و رهبر به مردم، همچون نخ تسبیح، این علاقه را مستدام کرده است. امروزه دشمن به‌خاطر عشق و علاقه متقابل رهبر و مردم جرئت نزدیک‌شدن به ایران را ندارد. او با تأکید بر اینکه شعاع این عشق و علاقه به فراسوی مرزها و تا قلب دشمن رسیده است، گفت: نه‌تنها مردم مسلمان، بلکه مردم غیرمسلمان که زیر چکمه ظلم و ستم هستند نیز چشم به ایشان دوخته‌اند. او با ذکر خاطره‌ای از سفر خود به روسیه، خاطرنشان کرد: در سن‌پترزبورگ سوار ماشینی شدم که عکس مقام‌معظم‌رهبری را به آینه ماشین نصب کرده بود، می‌گفت که در عمرم دو آرزو دارم، یکی رسیدن به پابوس امام‌رضا(ع) و دیگری دست‌بوسی رهبری ایران است. او افزود: در سفر به آفریقای‌جنوبی، پیرمردی که هم‌سلول و هم‌رزم نلسون ماندلا بود، به من می‌گفت که سهم مسلمانان در مبارزه با آپارتاید این کشور کم نیست، سلام مرا به رهبر ایران برسانید و به او بگویید که جان من و خانواده‌ام در خدمت شماست و هرکجا و هرگونه آماده اجرای فرامین رهبر شما هستم.

حسینی‌صدر: برادر یکی از مجرمان اقتصادی با پول کثیف درحال فعالیت انتخاباتی است


ایلنا: مؤید حسینی‌صدر، نماینده خوی در مجلس، با اشاره به وظیفه نهادهای نظارتی برای توجه بیشتر و مقابله با مبالغی که به‌صورت نادرست وارد جریان انتخابات می‌شوند٬ در تشریح مصادیق ورود صاحبان پول‌های کثیف به برنامه‌های انتخاباتی گفت: از همین حالا برادر یکی از مجرمان معروف اقتصادی در تلاش برای کاندیداشدن در انتخابات آتی مجلس است و این فرد با پول همان مفسد اقتصادی در زندان، درحال فعالیت انتخاباتی، تلاش برای خرید رأی و ایجاد تیم‌های خبرسازی است. سخنگوی فراکسیون محیط زیست، ادامه داد: کسی که محتاج معاش خود بوده الان با پول کثیف درحال سازماندهی ستاد انتخاباتی برای مجلس است و دراین‌میان باید تأکید داشت که اگر پول کثیف کسی در اختیار یک کاندیدا قرار گرفت، معنای واقعی‌اش این است که صاحب پول کثیف نماینده خواهد شد نه آن فرد کاندیدا.

روایت متفاوت الویری از دوران شهرداری احمدی‌نژاد


ایلنا: مرتضی الویری، شهردار سابق تهران و از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب، در پاسخ به این سؤال که دوران شهرداری آقای احمدی‌نژاد چه ویژگی‌هایی داشت که موجب شد رئیس‌جمهور ایران شود؟ گفت: دوران شهرداری ایشان یکی از ضعیف‌ترین دوران مدیریت شهرداری تهران بعد از انقلاب بود و بر اساس منابع موثق، تخلف ٣٣٠ میلیاردی در زمان ایشان رخ داد. در زمان مدیریت من (الویری) بنا بر این بود که حتی تخلفات ریز هم در دادگاه‌ها بررسی شود٬ چنانچه در آن دوره، اهدای یک سکه یا دیوان حافظ به مدیران شهرداری نیز مورد سؤال قرار گرفت٬ اما برای دوران احمدی‌نژاد به تخلفات وی ورود نشد. او ادامه داد: برای بررسی دلیل کسب محبوبیت باید به رفتارهای او در زمان شهرداری نگاه کنید. به یاد بیاورید که وی به تعداد قابل‌توجهی از هیأت‌ها از پول شهرداری تهران کمک مالی کرد. به طور خلاصه می‌گویم ایشان نه‌تنها عملکرد متوسطی نداشت٬ بلکه یک عملکرد ضعیف مملو از رفتارهای پوپولیستی داشت که با هیچ منطق کارشناسی سازگار نبود.