Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJComments has a deprecated constructor in /home/titreazad/domains/titreazad.ir/public_html/plugins/content/jcomments/jcomments.php on line 25

امروز یک شنبه دهم خرداد 1394 هجری خورشیدی، دوازدهم شعبان 1436 هجری قمری و سی و یکم می 2015 میلادی است. 40 سال پیش در چنین روزی، برج شیشه و عمارت ارگ قدیم در اراک مربوط به دوره ی قاجار، به عنوان آثار ملی ایران به ثبت رسید.

به گزارش تیتر آزاد، مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

10 خرداد 1359

آمریکا تحریم اقتصادی علیه ایران را که یکم خرداد 1359 هجری خورشیدی به تصویب رسانده بود، به اجرا درآورد.

10 خرداد 1357

وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که با شرکت جنرال داینامیکس، قراردادی به ارزش 9.1 (9 و یک دهم)میلیارد دلار برای تولید 352 فروندجت جنگنده ی اف 16 امضا کرده است. این هواپیماها برای کشورهای آمریکا، ایران و چهار کشور اروپایی دیگر سفارش داده شده بود که 55 فروند هواپیمای تولیدی به ایران تعلق داشت.

10 خرداد 1357

امام خمینی به مناسبت سالگرد قیام پانزدهم خرداد فرمودند: «این چه وضعی است که در ایران است؟ این چه آزادی است که اعطا فرمودند؟ مگر آزادی اعطا شدنی است؟ خود این کلمه جرم است، کلمه اینکه آزادی را اعطا کردیم جرم است. آزادی مال مردم است، قانون آزادی داده، خدا به مردم آزادی داده، اسلام آزادی داده...تو اصلا چه کاره هستی این آقای دروازه تمدن بزرگ، خود تهران را ملاحظه کرده است؟ اینطوری که آقایان نوشته اند چهل و چند منطقه است که در این مناطق زاغه نشین ها و چادرنشین ها هستند، ملت ایران جنایات پانزدهم خرداد را فراموش نخواهد کرد.»

10 خرداد 1354

برج شیشه و عمارت ارگ قدیم در اراک مربوط به دوره ی قاجار، با شماره ی ثبت یک هزار و 76 به عنوان آثار ملی ایران به ثبت رسید.

10 خرداد 1351

همزمان با سفر ریچارد نیکسون رییس جمهوری آمریکا به تهران، چند انفجار در اقامتگاه های آمریکایی های مقیم در تهران رخ داد.

10 خرداد 1351

در جریان سفر رییس جمهوری آمریکا به ایران، اعلامیه ی مشترکی به وسیله ی ریچارد نیکسون و محمدرضا پهلوی مبنی بر اظهار نگرانی از وخامت اوضاع در خاورمیانه صادر شد.

10 خرداد 1334

دولت شوروی پس از سال ها گفت وگو، 11 تن طلای مربوط به ایران را که از هنگام جنگ جهانی دوم در بانک شوروی نگاه داشته بود، به مقام های دولتی ایران تحویل داد.

10 خرداد 1318

لایحه ی دولت مبنی بر سرشماری عمومی جمعیت ایران از تصویب مجلس شورای ملی گذشت. کاشان نخستین شهری بود که برپایه این قانون مورد سرشماری قرار گرفت.

10 خرداد 1302

مجلس شورای ملی برای بررسی لایحه ی امتیاز نفت شمال تشکیل شد.

10 خرداد 1302

سرپرسی لورن وزیر مختار انگلیس در هیات دولت حاضر شد و با مستوفی الممالک وزیر امور خارجه به گفت و گو پرداخت.

10 خرداد 1302

شومیاتسکی وزیر مختار روسیه با مستوفی الممالک وزیر امور خارجه دیدار کرد.

10 خرداد 1300

نجدالسلطنه حاکم جدید خراسان که به دستور قوام السلطنه نخست وزیر وقت عهده دار این مقام شده بود، به حوزه ی ماموریت خود رفت اما به سرعت به وسیله ی نیروهای کلنل محمدتقی خان پسیان بازداشت شد.

10 خرداد 1300

موسیو هانسن تبعه ی آمریکایی که تجارتخانه ای در هامبورگ آلمان داشت، برای تحصیل امتیاز شیلات سواحل جنوبی دریای خزر از دولت ایران، تقاضای خود را به سفارت ایران در برلین تسلیم کرد که این درخواست از طرف ایران پذیرفت نشد.

10 خرداد 1287

کابینه ی دوم حسینقلی خان نظام السلطنه از کابینه های زمان محمدعلی شاه قاجار به کار خود پایان داد. این کابینه در نهم اسفند 1286 هجری خورشیدی شکل گرفته بود.

10 خرداد 1226

عهدنامه ی ارزروم میان دولت ایران و امپراتوری عثمانی امضا شد. این قرارداد میان نماینده ی ایران میرزا تقی خان فراهانی مشهور به امیرکبیر و نماینده ی عثمانی شکل گرفت که به موجب این پیمان دولت ایران از ادعای خود نسبت به سلیمانیه چشم پوشید و دولت عثمانی نیز مالکیت ایران بر بندر خرمشهر و حق کشتی‏رانی در رودخانه ی شط العرب را به رسمیت شناخت و همچنین قرار شد که دولت عثمانی از بدرفتاری با زایران و بازرگانان ایرانی بپرهیزد.

برگرفته از: روزشمار تاریخ معاصر ایران(جلد 1 و 3) / ایرنا

انتهای پیام/