ابراهیمی با اشاره به برخی علل وقوع سیل در استان گفت: با اقدامات پیشگیرانه و صرف هزینه کمتر میتوانستیم خسارات ناشی از سیل را کاهش دهیم.
به گزارش تیتر آزاد، علیرضا ابراهیمی نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا عنوان کرد: استان گلستان هر از چندگاهی با چنین سیلاب هایی مواجه می شود و در سال 71 هم سیل مهیبی در این منطقه داشتیم.امسال هم در روزهای آغازین سال شاهدپ این سیل ویرانگری بودیم که اتفاق افتاد و کام مردم گلستان و ایران را تلخ کرد
وی گفت: هنوز به طور کامل بررسی نشده که چه عواملی در ایجاد این سیل نقش داشته اند و مدیران و نهادهایی که در این حادثه کم کاری کردهاند مشخص نیست. و امیدوارم در مجلس بتوانیم گزارشات مربوط به سیل را از سازمان بازرسی دریافت کنیم و بر اساس آن بررسی ها را انجام دهیم. ولی به شخصه معتقدم که مسولان استانی سیل را جدی نگرفتند و هیئت دولت هم در ابتدا نسبت به این موضوع واکنشی نشان نداد.
علل وقوع سیل از زبان نماینده مردم گلستان
نماینده مردم رامیان و آزادشهر افزود: وقتی سیل ازگنبد بسوی آق قلا روانه شد تازه مسئولان متوجه شدند که چه اتفاقی مهیبی افتاده است. در اینجا جای دارد از رهبری تشکر کنیم که در زمانی بسیار مناسب به این ماجرا ورود پیدا کردند و دو نهاد سپاه و ارتش که همیشه دربحران ها در کنار مردم بودند با دستور ایشان برای کنترل اوضاع و کمک به مردم وارد مناطق سیل زده شدند.
ابراهیمی تصریح کرد : معتقدم چند عامل باعث شد که اثرات مخرب سیل در استان گلستان بیشتر شود .اول اینکه در استان گلستان که در بخش عمدهای از آن کشاورزی انجام می شود و رودخانه هایی در آن جریان دارد احتیاج به آببندی داشت، این آب بندها باید در داخل زمین های کشاورزی و مزارع ایجاد شود که هم بتواند سیلاب را مهار کند و هم برای تامین آب مزارع استفاده شود. ثانیا آبخیزداری هنوز در استان گلستان به صورت جدی اجرا نشده و به ان شکل کاری انجام داده نشده است. در صورتی که اگر دولت برای آبخیزداری جهت مقابله با سیل در مسیر رودخانه ها تمهیداتی اندیشده بود وضعیت سیلها و میزان خسارت به شکل فعلی نبود.
وی اظهار داشت: عامل دیگری که در زمینه سیل باید به آن اشاره کرد لایروبی رودخانهها است، لایروبی و دیواره سازی رودخانهها در استان گلستان خیلی کم انجام شده است. در همین سیل اخیر بعضی از شهرستانهای استان که در بهمن ماه رودخانه هایشان لایروبی شده بود خسارتهای سیل در انجا به حداقل رسید. این موضوع نشان می دهد در صورتی که لایروبی رودخانه ها را انجام دهیم می توانیم اثرات تخریبی سیلاب را به حداقل برسانیم.
رودخانههای استان گلستان مملو ازسنگ و شن و ماسه است
این نماینده در ادامه گفت : اگر شما به عنوان یک خبرنگار رودخانههای استان گلستان را بررسی کنید می بینید که مملو ازسنگ و شن وماسه است. باید سالی یکبار این رودخانهها لایروبی شود که حجم بیشتری از اب بتواند در مسیر این رودخانه ها جریان داشته باشد.
ابراهیمی خاطر نشان کرد: با همه الزاماتی که باید رعایت کنیم در بحث مدیریت بحران هم مشکلات جدی داریم. در جلسه ستاد بحرانی که به ریاست اقای جهانگیری در استان گلستان تشکیل شد، بنده اعتراض کردم و گفتم که خواستیم بحران سیل را مدیریت کنیم که به یک بحران مدیریت در استان گلستان دچار شدیم.
وی تاکید کرد: با وجود تلاش همه ارگانها بازهم شاهد بیبرنامگی در توزیع اقلام و مواد غذایی هستیم و یک مدیریت واحد و یک اتاق فکر و استراتژیک در سیل نداشتیم و همچنان این مشکل در مدیریت بحران ادامه دارد.
استاندار گلستان مدعی است خطر وقوع سیل را به مقامات بلندپایه دولت اطلاع داده است
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس افزود: از استاندار برکنار شده گلستان سوال کردم که آیا شما قبل از این در خصوص سد وشمگیر که سرریز شدن آن باعث ایجاد سیل در آق قلا شد اقدامی انجام داده بودید که ایشان گفتند به عنوان استاندار ده مرتبه با دولت مکاتبه و اعلام خطر کردم ولی دولت توجه نکرد و پولی اختصاص نداد و می بینیم که خود این استاندارهم در زمان وقوع سیل مسافرت بودند.
وی اظهار کرد: دولت میتوانست با اقدامات پیشگیرانه و صرف هزینه پایین تر خسارات سیل را کاهش دهد ولی متاسفانه این اتفاق نیفتاد و در حال حاضر این همه هزینه بر دولت تحمیل شده است.
نماینده مردم رامیان و آزادشهر تاکید کرد: جبران خسارت های مردم بسیار مهم است و مردم منتظر هستند که خسارت های وارد شده جبران شود، همه مسولین به آق قلا آمدند و رفتند و اگر برای جبران خسارتها فکری نشود واقعا این برای مسئولین ما یک هشدار است.
ابراهیمی بیان کرد: هم اکنون تمام هم و غم و تلاش نماینده های مردم گلستان در مجلس این است که از حاشیهسازی دور باشیم و فضا را برای مدیران استانی و ملی آرام کنیم که بتوانند با تمرکز بیشتری بحران سیل دراستان را مهار کنند.
انتهای پیام/