عضو شورای شهر آزادشهر گفت: با توجه به اصلاح قانون انتخابات مجلس که در سال 95 صورت گرفته و نماینده شدن را آسانتر کرده است احتمال دارد برای شرکت در انتخابات کتندید شوم.
به گزارش تیتر آزاد، رضا هاشم زایی عضو شورای شهر آزادشهر در گفتگوی تلفنی با خبرنگار ما در پاسخ به صحت شایعه کاندید شدن وی در انتخابات مجلس اظهار کرد: به تازگی قانون اصلاح شده انتخابات مجلس را مطالعه می کردم و مشاهده کردم که شرایط نماینده شدن بسیار آسان شده است.
وی افزود: اینکه 20 درصد آرای صحیح حوزه انتخابیه یک نفر را به مجلس بفرستد وسوه برانگیز است و خیلی ها را برای ورود به مجلس وسوسه می کند.
هاشم زایی گفت: برای خدمت گذاری در سنگر مجلس احتمال دارد کاندید شوم. برای انصراف از شورا تا 16 خرداد زمان داریم و تا آن زمان تصمیم نهایی خود را خواهم گرفت. هدف ما خدمت به مردم است، چه در مجلس چه در شورا.
لازم است بدانیم ، قانون اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی» که در جلسه علنی روز دوشنبه مورخ سوم خردادماه یکهزار و سیصد و نود و پنج مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۹۵/۳/۱۷ به تأیید شورای نگهبان رسیده در ماده 2 و 3 خود به مطلب مورد نظر هاشم زایی اشاره دارد.
ماده۲ـ ماده (۸) قانون به شرح زیر اصلاح و تبصره های آن ابقاء می گردد:
ماده۸ ـ در انتخابات مجلس شورای اسلامی فرد منتخب در مرحله اول انتخابات باید حداقل بیست درصد (۲۰%) از کل آراء را کسب نماید و انتخاب در مرحله دوم و همچنین انتخابات میان دوره ای با کسب اکثریت نسبی به هر میزان است.
ماده۳ـ ماده(۹) قانون به شرح زیر اصلاح می شود:
ماده۹ـ چنانچه در مرحله اول برای یک یا چندنفر از داوطلبان حداقل یک پنجم آراء حاصل نگردید، انتخابات دومرحله ای خواهد شد، بدین معنی که از بین نامزدهایی که حداقل یک پنجم آراء را در مرحله اول بدست نیاورده اند، فقط به تعداد دوبرابر نمایندگان مورد نیاز از بین کسانی که بیشترین آراء را در مرحله اول داشته اند، در انتخابات مرحله دوم شرکت می کنند و درصورتی که تعداد نامزدهای باقی مانده، کمتر از دوبرابر باشد، تمام آنان در مرحله دوم انتخابات شرکت خواهند نمود.
تبصره۱ـ اگر تعداد نامزدهای باقیمانده مساوی یا کمتر از نمایندگان موردنیاز باشد، انتخابات مرحله دوم انجام نخواهد شد و نامزد یا نامزدهای مذکور با همان تعداد آراء مکتسبه مرحله اول به مجلس راه می یابند.
همچنین بهتر است بدانیم، سخنگوی ستاد انتخابات کشور در تفسسیر این مواد گفته است؛ به استناد تبصره ۳ ماده ۱۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، ملاک انتخاب منتخب، کسب ۲۰ درصد از آرا صحیح است نه کل آرا مأخوذه آن حوزه انتخابیه. به عبارت دقیقتر، برای تجمیع و اعلام اسامی منتخب یا منتخبین انتخابات، آرا نامزدها بر تعداد آرا صحیح حوزه انتخابیه تقسیم و درگیری خواهد شد. مطابق قانون، در صورت تساوی آراء دو یا چند نفر از آنان، ملاک انتخاب، قرعه است که در جلسه مشترک هیاتهای اجرایی و نظارت مرکز حوزه انتخابیه انجام خواهد گرفت و نامزدهای مربوطه میتوانند در این مراسم حضور داشته باشند.
انتهای پیام/