رئیس بنیاد مسکن شهرستان های رامیان و آزادشهر گفت: در سیل و رانش اخیر در استان گلستان ۸۱۱ واحد مسکونی در این ۲ شهرستان تخریب و غیرقابل سکونت شده است.

به گزارش تیتر آزاد به نقل از خبرگزاری تسنیم،مرتضی احمدی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: براثر سیل و رانش زمین در اوایل سال 649 واحد مسکونی در آزادشهر و 162 واحد مسکونی در رامیان به صورت کلی تخریب و غیرقابل سکونت شدند. در مجموع در این 2 شهرستان 811 واحد مسکونی تخریب شدند.

وی افزود: در شهرستان آزادشهر 475 واحد مسکونی و در شهرستان رامیان 253 واحد مسکونی خسارت ناشی از سیل و رانش زمین دیدند و باید تعمیر شوند.

رئیس بنیاد مسکن شهرستان‌های آزادشهر و رامیان با بیان اینکه کمیته بازسازی در شهرستان آزادشهر تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: این کمیته با محوریت فرمانداری و دبیری بنیاد مسکن با حضور اعضای مرتبط هر 2 هفته یک‌بار تشکیل و موضوعات بازسازی را مورد بررسی و پیگیری قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: تاکنون در شهرستان آزادشهر پرونده 350 واحد مسکونی که تخریب شده بودند تکمیل و پروانه ساخت آنها صادر شده و به بانک معرفی شدند.در شهرستان رامیان نیز مراحل پرونده 80 واحد مسکونی تخریب شده تا معرفی به بانک طی شده است.

احمدی گفت: تاکنون 250 واحد مسکونی تخریب شده و 230 واحد مسکونی تعمیراتی در شهرستان آزادشهر و 40 واحد مسکونی تخریبی و 33 واحد تعمیراتی در رامیان از کمک‌های بلاعوض بنیاد مسکن برخوردار شدند.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع در 2 شهرستان آزادشهر و رامیان مبلغ 4 میلیارد تومان به صورت کمک بلاعوض بنیاد مسکن برای تعمیرات و بازسازی واحدها پرداخت شده است. 350 تن سیمان رایگان نیز برای واحدهای مسکونی تخریب شده در این 2 شهرستان توزیع شده است.

رئیس بنیاد مسکن شهرستان‌های رامیان و آزادشهر افزود: تقریبا همه واحدهای مسکونی نیاز به تعمیرات، اقدامات نوسازی خود را آغاز کردند و حدود 40 درصد این واحدها کار تعمیرات آن به پایان رسیده است. در تلاش هستیم‌ تا تعمیرات همه واحدهای مسکونی خسارت دیده تا پایان تیرماه به پایان برسد.

وی درباره واحدهای مسکونی تخریب شده گفت: 30 واحد مسکونی در شهرستان آزادشهر و 2 واحد در رامیان کار بازسازی منازل خود را به مرحله سقف رساندند. بازسازی یک واحد مسکونی در آزادشهر به اتمام رسیده و به زودی افتتاح می‌شود.

احمدی مشکل سیستم بانکی در پرداخت تسهیلات و همزمانی فعالیت کشاورزی این منطقه با کار تعمیرات و بازسانی واحدهای خسارت دیده را از مشکلات طولانی شدن پروسه تعمیرات و بازسازی دانست و افزود: شغل بیشتر مردم‌ این‌ مناطق کشاورزی است و ما با کمبود نیروی انسانی به عنوان‌کارگر برای فعالیت‌های بازسازی و ‌تعمیرات مواجه هستیم. پرداخت تسهیلات بانکی نیز از تیرماه آغاز شده است.

وی با ‌قدردانی از روسای بانک‌ها، دهیاری‌ها، بخشداری‌ها و دیگر مسئولان مرتبط از آنها تقاضا کرد تا در تسریع تعمیرات و بازسازی واحدهای مسکونی خسارت دیده همکاری و تعامل بیشتر داشته باشند.

رئیس بنیاد مسکن شهرستان‌های رامیان و آزادشهر درباره آخرین وضعیت تثبیت روستای کشکک رامیان‌ بیان‌داشت: در سال گذشته 20 واحد مسکونی این روستا براثر رانش زمین تخریب شده بود. با حضور کارشناسان و‌متخصصان کار مطالعات این روستا انجام شد.پروژه‌هایی برای تثبیت روستا مصوب شده و 30 درصد آن تا قبل از سیل و رانش زمین اخیر اجرا شد.

وی افزود: در سیل اخیر دوباره این روستا دچار خسارت شده و منتظر تخصیص اعتبارات برای تثبیت این روستا از سوی مدیریت بحران و فرمانداری هستیم. از 220 خانوار ساکن در این روستا بیش از 50 واحد مسکونی تخریب شده و نیاز به بازسازی دارد.

انتهای پیام/