دادستان شهرستان آزادشهر در گفتگویی، در توصیه و تذکر به کاندیداها اظهار کرد: در ابتدای صحبتهایم باید بگویم، کاندیداهای محترم اخلاق را رعایت کنند و به هر وسیله ای برای کسب آرا متوصل نشوند. مثلا با تحریک احساسات مردم، با تحریک قومیت، با تحریک مذهب، با تحریک و سوء استفاده از وقایع اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اتفاقات و حوادث، با مظلوم نمایی و .... این کارها اخلاقی نیست.
به گزارش تیترآزاد، رضا بذری دادستان شهرستان آزادشهر در گفتگویی، در توصیه و تذکر به کاندیداها اظهار کرد: در ابتدای صحبتهایم باید بگویم، کاندیداهای محترم اخلاق را رعایت کنند و به هر وسیله ای برای کسب آرا متوصل نشوند. مثلا با تحریک احساسات مردم، با تحریک قومیت، با تحریک مذهب، با تحریک و سوء استفاده از وقایع اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اتفاقات و حوادث، با مظلوم نمایی و .... این کارها اخلاقی نیست.
بذری ادامه داد: اگر کسی قابلیتی دارد همان را بروز دهد و ارائه کند، مطمئنا مردم اگر افراد را بشناسند و بتوانند به آنها اعتماد کنند انتخاب درستی انجام می دهند و این راه درست تبلیغات است.
دادستان آزادشهر افزود: کاندیداها از دادن وعده های نشدنی به مردم خودداری کنند، حتما کاندیداهای شورای شهر می دانند که از سال ۹۵ یک عضو قضایی به کمیته تطبیق اضافه شده است و این بدان معنی است که تمام مصوبات شورا در انتها از فیلتر کمیته تطبیق و قانون می گذرد.
وی در خصوص تخلفات انتخاباتی تصریح کرد: کاندیداهای محترم دقت کنند، کاری نکند که بعد از انتخابات با یک پرونده کیفری مواجه شوند.
بذری ادامه داد: توهین، نشر اکاذیب و افترا چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی جرم است. ( افترا یعنی بزهی را به کسی منتسب کنید که آن عمل جرم است و نتوانید آن را اثبات کنید، حال این نسبت دادن مستقیم باشد و خواه غیر مستقیم، اگر به گونه ای باشد که فرد خاصی را معرفی کند جرم است.)
دادستان آزادشهر افزود: در فضای مجازی و مادی بخواهید اقدامات دیگران را زیر سوال ببرید (بدون مدرک و سند) بجای اینکه خود را ارائه کنید، این می تواند مصداق بزه افترا باشد. ( نسبت اختلاس، کلاهبرداری، سرقت و ... اینها مصداق افترا هستند.)
وی در خصوص سایتها ، کانالها و گروهای منتسب به کاندیداها بیان کرد: هر چیز شناسنامه داری منتسب به ایجاد کنند است. یعنی مدیر یک گروه ، اگر شخصی مطلبی را بگذارد که جرم باشد در قبال آن مطلب مسئول خواهد بود، هر چند که آن شخص نام خود را در زیر مطلب آورده باشد.( آن فرد هم نسبت به نوشته خود مسئول است اما این مسئولیت را از گردن مدیر ساقط نمی کند.)
بذری در ادامه به افشای اطلاعات محرمانه اشاره کرد و گفت: فاش کردن اسناد محرمانه جرم است و جزای کیفری دارد.
دادستان آزادشهر در تشریح قوانین انتخابات خطاب به مجریان انتخابات خاطرنشان کرد: ابطال آرا بدون سند و مدرک معتبر ، شهادت کذب منجر به ابطال آرا جرم است . لازم به ذکر است که بگویم در صورت مشخص شدن کذب بودن ادعاها آرا ابطال شده به صاحب حق باز می گردد.
وی در ادامه گفت: خرید و فروش آرا جرم است و اگر مجریان انتخابات دست به خرید و فروش آرا بزنند ۸ سال نیز از عضویت در هیئتهای اجرایی و نظارت و شعب اخذ رای محروم خواهند شد.
بذری در ادامه افزود: تهدید و تطمیع در امر انتخابات جرم است. مثلا فردی بگوید اگر به بنده رای ندهید این کار انجام نخواهد شد ( برای کاندیداهایی که در ان سمت هستند و دوباره کاندید شده اند صدق می کند) و یا اینکه بگویند اگر به بنده رای ندهید این اتفاق می افتد، این جرم است.
دادستان آزادشهر تاکید کرد: رای دادن با شناسنامه جعلی ( چه جعل فیزیکی و چه جعل ماهوی) جرم است. حتی رای دادن با شناسنامه افراد مسن که کهولت دارند و نمی توانند به پای صندوق بیایند جرم است.
وی ادامه داد: رای دادن بیش از یک بار جرم است. اخلال در امر انتخابات ، کم و زیاد کردن آرا و تعرفه ها، رای گرفتن با شناسنامه کسی که حضور ندارد، توصیه به نوشتن اسم نامزد معینی چه با سخن گفتن چه با ایما و اشاره و نشان دادن عکس، تعقیب و تبدیل و یا جعل ، ربودن و یا معدوم نمودن اوراق و اسناد انتخاباتی ، ایجاد رعب و وحشت، دخالت در امر انتخابات، ممانعت از حضور نمایندگان نامزدها در شعب اخذ رای ، عدم رعایت بی طرفی توسط مجریان، استفاده از هر نوع پلاکارد، تراکت، دیوار نویسی و کارناوالهای تبلیغاتی و استفاده از بلندگو خارج از محیط سخنرانی ، اینها نیز همگی مصداق جرایم انتخاباتی است.
بذری در انتها اینگونه اعلام کرد: تمام اقدامات تبلیغاتی کاندیداها رصد می شود و در صورت تشکیل پرونده قضایی در اسرع وقت در شعبه ویژه ( شعبه اول بازپرسی) رسیدگی می گردد.
انتهای پیام/