در پی مشکلات فراوان کارخانه آجر ماشینی گنبد ( واقع در کیلومتر ۵ جاده آزادشهر به مینودشت) و بعد از مصاحبه با کارگران کارخانه ، اکنون مصاحبه ای با مدیریت این کارخانه داشته ایم و علت مشکلات این کارخانه را بررسی می کنیم.
به گزارش تیترآزاد، حسین ابراهیمی مدیر کارخانه آجر ماشینی گنبد، بعد از شنیدن سخنان کارگران در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: ما از کارگران خود رضایت کامل داریم اما چون پول نداریم نمی توانیم حقوق آنها را پرداخت کنیم. بنده اگر پول داشته باشم پول می دهم که کارگران بمانند نه اینکه با انها تسویه کنم تا بروند.
ابراهیمی ادامه داد: اینکه کارگران می گویند طلب دارند صحت دارد اما بنده همیشه سعی کرده ام مقداری به آنها پول بدهم تا زندگیشان بگذرد.
مدیر کارخانه آجر ماشینی گنبد در خصوص مشکلات بوجود آمده در کارخانه اعلام کرد: ما مدتی است که مشکل داریم و به امیدی اینجا را می چرخانیم. به ما قولهای داده اند که اگر بدانیم و میدانستیم عملی نمی شود ۲ سال پیش در اینجا را می بستیم.
وی ادامه داد: مسئولین برج ۶ سال ۹۵ مصوبه ای کردند که دو نیم میلیارد تومان به بنده وام بدهند اما هنوز خبری نشده است.
ابراهیمی در خصوص قطعی گاز و ضررهای آن خاطرنشان کرد: ۳۱ اردیبهشت امسال گاز ما را قطع کردند. به استانداری گلایه کردیم و در جلسه ای استاندار دستور دادند گاز کارخانه را وصل کنند و فعلا با این کارخانه کاری نداشته باشند. گاز را وصل کردند و بعد از مدتی دوباره ان را قطع کردند.
مدیر کارخانه آجر ماشینی ادامه داد: اگر با اداره گاز صحبت کنید می گویند که بدهی زیادی دارند و غیره ، اما با خود نمی گویند یک زمانی گاز بوده متر مکعبی ۱۰ تومان و الان شده ۱۲۰ تومان در حالی که قیمت فروش آجر تغییری نکرده است. در سال ۹۰ مصوب شد که آجر را قالبی ۱۰۰ تومان بفروشیم اما هنوز به این قیمت نرسیده ایم زیرا هم رکود ساخت و ساز است و هم رقابت بازار فروش زیاد است و عرضه بیش از تقاضا است.
وی افزود: در استان کارخانه زیاد شده است. مسئولین بدون بررسی بازار فروش بی حساب و کتاب مجوز ساخت کارخانه صادر کردند. ما قبلا در شرق استان ۵ کارخانه آجر ماشینی بودیم اما اکنون ۱۴ کارخانه تولید کننده اجر هستیم و این باعث شده عرضه از تقاضا خیلی بیشتر باشد.
ابراهیمی در ادامه گفت: بعد از قضیه یارانه ها، قیمت حامل های انرژی بالا رفت و قرار شد دولت ۳۰ درصد از پول حاملهای انرژی کارخانه ها را پرداخت کند، اما تا کنون مبلغی پرداخت نشده است. اگر از سال ۸۹ که طرح یارانه ها آغاز شد بررسی کنید، خواهید دید که مقدار بدهی کنونی ما به ادارات گاز و برق همان سهم دولت است و باید بگویم دولت با عدم پرداخت سهم خود باعث ورشکستگی کارخانه ها شده است.
مدیر کارخانه آجر ماشینی بیان کرد: کارگران حق دارند و ما نیز حق داریم. پول را واسطه ها می خورند و خون دل را ما و کارگران می خوریم.کارخانه آجرماشینی،صنعتی است که اشتغال زیادی دارد اما حمایتی از آن نمی شود.( در حال حاضر ۸۳ کارگر در این کارخانه مشغول به کار هستند)
وی در خصوص فاز جدید کارخانه اعلام کرد: در سال ۸۸ دولت وقتی قرار شد یارانه نقدی بدهد به ما اعلام کردند که هزینه حامل های انرژی بیشتر می شود و شما بیاید خط خود را بهینه کنید. ما آن زمان تقاضا دادیم و مصوب شد و ما را به بانک معرفی کردند. ( سال ۸۸-۸۹)
ابراهیمی ادامه داد: با برآورد قیمتها قرار شد ۹ میلیارد تومان وام به ما داده شود. ما شروع به کار کردیم. قسمتی را ساختیم و از ۹ میلیارد حدود ۲ میلیارد را جذب نمودیم. ناگهان قیمت دلار و یورو از ۹۰۰ تومان و ۱۱۰۰ تومان به ۳۵۰۰ و ۴۰۰۰ تومان رسید. ما مجبور شدیم کلی قرض کنیم تا بتوانیم فاز جدید را به نتیجه برسانیم و این موضوع علت دیگری بر مشکلات ما است. (در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داریم. اگر برای ادامه ساخت وام بدهند این فاز افتتاح خواهد شد.)
مدیر کارخانه آجر ماشینی در رابطه با لیست بیمه کارگران تصریح کرد: بیمه لیست را از ما قبول نمی کند. ما یک بار ۱۵ روز دویدیم و نامه نگاری کردیم که فعلا ۷ درصد سهم کارگران را پرداخت کنیم و شما لیست را قبول کنید، مدیر کل برای یک ماه قبول کرد و با ۳ درصد اضافه یعنی پرداخت ۱۰ درصد از مبلغ حق بیمه توانستیم لیست کارگران را بدهیم. اما ماه بعد که مراجعه کردیم به ما گفتند که باید دوباره نامه نگاری کنید و لیست بیمه قبول نکرد.
وی در خصوص قراردادهای بی تاریخ اظهار کرد: قرارداد های ما تاریخ شروع دارد، اما تاریخ پایان بعد از ۱۰ تا ۱۵ روز زده می شود. با این وضعیت کارخانه اکثر قراردادهای ما یک ماهه است. زیرا معلوم نیست بتوانیم ادامه دهیم.
ابراهیمی با اشاره به قطعی های گاز و برق مدعی شد: اگر از سال ۹۲ تا کنون، قطعی ها را محاسبه کنیم، ۹ ماه قطعی گاز و برق داشته ایم و کارخانه تعطیل بوده است و در این مدت کارگران با ما قرار داد داشته اند و ما باید حقوق آنها را پرداخت می کردیم و این خود یک ضرر بزرگ برای ما بوده است.
مدیر کارخانه ادامه داد: غیر از قطعی گاز و برق به علت بدهی، هر زمان که بحران سرما و یا گرمایی ایجاد می شود کارخانه تعطیل می شود و مدیریت بحران هیچ مبلغی را برای ضرر ما در نظر نمی گیرد.
وی در خصوص نحوه قطع گاز و برق نیز گفت: برای اخطار قطع گازو برق ۲۴ ساعت قبلش به ما اطلاع می دهند و بعد، آن را قطع می کنند. این کار نیز ضرر فراوانی به ما میزند. آجر برای خشک شدن به ۵۰ ساعت زمان نیاز دارد، حال شما محاسبه کنید، آجرهایی که در کوره هستند و باید خشک شوند و آجرهایی که در نوبت کوره قرار دارند همه خراب می شوند.
ابراهیمی بیان کرد: از لحاظ فنی برای قطعی گاز و برق باید ۴ روز قبل به ما خبر بدهند تا ما ضرر این چنینی نداشته باشیم. هر سری که گاز یا برق قطع شود حدود ۳۰ میلیون ضرر آجرهای خراب شده و الکترو موتورهای ما است. حال اگر خواب تولید را هم حساب کنیم مبلغ خیلی زیاد خواهد شد.
مدیر کارخانه ادامه داد: اگر به اداره گاز و برق این موضوع را بگویید می گویند؛ برود تجهیزات پیشگیرانه بخرد و از ضرر پیشگیری کند، اما وقتی پول ندارم و فاز جدید هم افتتاح نشده ، چگونه این کار را بکنم.
وی در پایان اظهار کرد: امیدوارم وام های درخواستی بنده پرداخت شود تا هم مشکل کارگران را حل کنم و هم کار خانه را بهینه کنم.
انتهای پیام/