یکی از خوراکی‌های فوق العاده مقوی، با طعم لذیذ و دارای خاصیت‌های درمانی برای بدن انسان که تمایل برای مصرفشان می‌تواند دامی خطرناک برای افراد باشد و سبب مسمومیت و حتی مرگ آن‌ها شود.

به گزارش تیتر آزاد به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان هشدار می‌دهند مصرف قارچ‌های کوهستانی بدون آشنایی با گونه‌های آن‌ها می‌تواند خطری جدی و مرگ بار را متوجه افراد کند.

قارچ یکی از خوراکی‌های فوق العاده مقوی، با طعم لذیذ و دارای خاصیت‌های درمانی برای بدن انسان است، اما این ماده خواکی دارای گونه‌های فراوان در طبیعت است و نا آشنایی با گونه‌ها و مصرف برخی از قارچ‌های سمی می‌تواند سبب مسمومیت و مرگ افراد شود.


یکی از قارچ‌های وحشی بسیار سمی که در بازه زمانی کوتاهی سبب مرگ افراد می‌شود به نام (Amanita virosa) به دلیل خطرناک بودن،فرشته مرگ نام گذاری شده است.


تشخیص قارچ خوراکی و قارچ سمی کاری بسیار تخصصی است و تنها کارشناسان می‌توانند قارچ‌ها را شناسایی کنند، همچنین درمواردی نیاز به نمونه برداری و بررسی عنصر‌های تشکیل دهنده قارچ وجود دارد تا سالم یا سمی بودن آن مشخص شود.

در بسیاری از موارد افرادی که دچار مسمومیت با قارچ شده اند؛ از سمی بودن قارچ سمی اظهار بی اطلاعی کرده  و با توجه به شکل ظاهری آن را مورد مصرف قرار دادند.


یکی از گروه‌های پرخطر که در معرض مسمومیت با قارچ  کودکان هستند، زیرا تفاوت بین قارچ‌های مختلف رانمی دانند، به همین دلیل والدین باید در سفربه مناطق جنگلی و کوهستانی مراقبت دقیقی از کودکان به عمل آورند تا دچارمسمومیت غذایی با قارچ و برخی دیگر از مواد خوراکی وحشی نشوند.


برای شناسایی قارچ موارد مختلفی از جمله، شکل، رنگ، نوع کلاهک، منافذ زیر کلاهک، هاگ ها، رنگ اسپور، ظاهر ساقه، بخشی از قارچ که زیر زمین است، باید بررسی شود همچنین قسمت هایی که  در  زمان برش  دادن کبود می شوند یا قارچ تکی و گروهی هم  در گروه های قارچ های سمی هستند.


علامت‌های مسمومیت با قارچ درافراد مختلف متفاوت است، دربرخی افراد مصرف قارچ وحشی سبب استفراغ، اسهال، کم آبی بدن، ناراحتی شدید معده، سردرد، فشارخون بالا، توهم و دربرخی کما و مرگ می‌شود.

گاهی اوقات قارچ سمی وحشی سبب آسیب به کبد می‌شود  و افراد برای  زنده ماندن  نیاز به پیوند کبد دارند.


کارشناسان به افرادی که برای گردش یا کوهنوردی به دامان طبیعت و کوهستان‌ها می‌روند توصیه می‌کنند هرگز برای تغذیه از قارچ‌های وحشی استفاده نکنند مگر اینکه کارشناسان گیاه شناسی همراهشان باشد.

قارچ‌ها با ظاهر زیبای خود می‌توانند سبب تمایل افراد به مصرفشان شوند، برخی از قارچ‌ها هم با وجود آنکه شباهت زیادی به قارچ‌های مصرفی عادی افراد دارند، اما به دلیل تفاوت‌های بسیار ریز که به وسیله کارشناس شناسایی می‌شوند خطری جدی برای سلامت هستند.


پختن یا سرخ کردن قارچ سمی سبب بی خطر شدن آن نمی‌شود، کما اینکه برخی افراد با استشمام بوی قارچ یا بخارناشی از پختن آن دچار مسمومیت می‌شوند.

حساسیت به قارچ حتی قارچ‌های غیر سمی نیز یکی از شایع‌ترین آلرژی‌های غذایی و تنفسی درافراد است و با برانگیختن واکنش سیستم ایمنیبدن، سبب حمله آلرژی و حتی شوک آنافلاکسی می شود.


درصورت مصرف اشتباهی قارچ سمی و بروز مسمومیت در سریع‌ترین زمان ممکن فرد را به بیمارستان برسانید. مسیر‌های تنفسی او را بازنگه دارید، درصورت امکان با رعایت موارد احتیاطی، چون استفاده از دستکش و ماسک، در کیسه‌ای  دربسته نمونه‌ای از قارچ مصرفی را همراه با بیمار به بیمارستان ببرید تا آزمایش برای شناسایی نوع قارچ و تهیه پادزهر انجام شود.

مسمومیت با قارچ سمی با وجود هشدار‌های فراوان از سوی متخصصان همه ساله سبب بیماری و مرگ هزاران نفر می‌شود.

منبع: poison
انتهای پیام/