"شفافیت" یکی از وعده‌های شورای پنجم شهر تهران بود که هر چند این روزها در حال تحقق است اما همین تحقق نیمه‌کاره این وعده هم کم برای مجموعه شهرداری و شورا حاشیه نداشته است و باعث نمی‌شود رسانه‌ها و مردم چشم بر سایر تخلفاتی که در پس قراردادهای شهرداری صورت می‌پذیرد ببندند و خوشحال از تحقق وعده "شفافیت" باشند.

به گزارش تیتر آزاد به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ "شفافیت" یکی از وعده‌های شورای پنجم شهر تهران بود که هر چند این روزها در حال تحقق است اما همین تحقق نیمه‌کاره این وعده هم کم برای مجموعه شهرداری و شورا حاشیه نداشته است و باعث نمی‌شود رسانه‌ها و مردم چشم بر سایر تخلفاتی که در پس قراردادهای شهرداری صورت می‌پذیرد ببندند و خوشحال از تحقق وعده "شفافیت" باشند.

یکی از مسائلی که حواشی زیادی را برای شورای شهر و شهرداری تهران به وجود آورد مسئله طرح ترافیک خبرنگاران بود؛ اعضای شورای شهر معتقد بودند که نحوه اجرای قبلی این طرح صحیح نبوده و موجب به وجود آمدن رانت شده است به همین دلیل شورای شهری‌ها طرحی جدید ارائه دادند و مدعی بودند در این طرح از هر گونه رانت و فساد جلوگیری خواهد شد، طرحی که با انتقاد گسترده برخی از اعضای شورای شهر و پلیس راهور همراه شد.

در این طرح خبرنگاران می‌بایست برای دریافت سهیمه شرایطی را از جمله بارگذاری ده اثر از خود در رسانه ها، تاییدیه از سوی خبرگزاری و رسانه رسمی و حق بیمه های واریز شده به نام رسانه خود را در سایت ثبت می‌کردند. با این وجود به خاطر اشکلاتی که سایت داشت، آدرس پستی برای ارسال مدارک در نظر گرفته شد و بسیاری از خبرنگارانی که به آدرس پستی اعلام شده از سوی معاونت مدارک خود را ارسال کرده بودند به دلیل عدم بررسی مدارک از سهمیه محروم شدند.

پس از اعتراض‌های فراوان و پیگیری رسانه ها و اصحاب رسانه برای اعلام اسامی خبرنگاران و اهالی رسانه ای که از سوی شهرداری تهران به آنها طرح جدید ترافیک تعلق گرفته، معاونت حمل و نقل و ترافیک این اسامی را بر روی سامانه شفافیت شهرداری تهران قرار داد.

در این لیست ۱۵۰ صفحه ای که نام ۲۲۴۰ نفر درج شده، هیچ قابلیت جستجویی وجود ندارد. با توجه به این نقص، افرادی که حائز سهمیه شده‌اند می بایست ۱۵۰ صفحه را مرور می‌کردند. ضمن اینکه انتشار اسامی دریافت کنندگان طرح ترافیک خبرنگاری در حالی رقم خورد که تنها نام، نام خانوادگی و نام پدر افراد درج شده بود و در این بین اما هیچ نام و نشانی از رسانه یا خبرگزاری وجود نداشت و مشخص نبود که این اسامی اعلامی در کدام وب‌سایت یا خبرگزاری مشغول به کار هستند.

با این وجود اما باز هم برخی اسامی منتشر شده در این لیست نیاز به هیچ اطلاعات اضافی ندارند، اسامی آقازاده‌ها و فعالان سیاسی شاخصی که حتی داد خبرنگاران اصلاح‌طلب را هم درآورد. اسامی از قبیل عبدالله جاسبی و فرزندانش، محمد رضا راه‌چمنی، محمد علی وکیلی و...

قرارداد 2 میلیاردی مشاور روحانی با شهرداری

حال اما چندی پس از اتمام قائله طرح ترافیک خبرنگاری، اینبار انتشار قراردادهای شهرداری تهران بر روی سامانه شفافیت حاشیه‌ساز شده است و شواهد حاکی از امضای قرارداد 2 میلیارد تومانی شهرداری با مشاور رئیس جمهوری است.

شهرداری تهران تمامی قراردادهای اخیر این سازمان را منتشر کرده است. اما در یکی از قراردادهای منتشر شده نکات جالب توجهی وجود دارد. این قرارداد به مبلغ ۲ میلیارد تومان با مسعود نیلی برای "خدمات پژوهشی در ارتباط با سیاست‌گذاری و مطالعات حمل و نقل و ترافیک تهران"است که در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ۹۷ منعقد شده است. اولین نکته جالب قرارداد همین طرف قرارداد است که مسعود نیلی، مشاور رئیس‌جمهور در امور اقتصادی است و در سایت شهرداری، دلیل ترک تشریفات برای انعقاد چنین قراردادی، ماده ۶۰ (معاملات با وزارت خانه‌ها، مؤسسات و شرکت‌ها و ارگان‌های دولتی یا وابسته به دولت) ذکر شده است و مدت قرارداد هم یک‌ساله است.

بنابراین مسعود نیلی نه تنها در دولت همچنان حضور دارد، بلکه مشمول قراردادهای خارج از تشریفات دولتی هم می‌شود. نکته دوم در این قرارداد مبلغ کلان ۲ میلیارد تومانی برای پژوهش در حوزه ترافیک است که با ترک تشریفات صرفاً شامل نیروهای هم حزبی می‌شود؛ و این یعنی رانت سیاسی در قراردادهای پژوهشی!

باید منتظر ماند و دید که مسئولان شهرداری تهران چه پاسخی برای عقد این قرارداد آن هم با چنین مبلغ کلانی دارند.

انتهای پیام/