وزیر جهاد کشاورزی از کسانی که می‌گویند باید به جای تولید محصولات کشاورزی در داخل آن را ارزان از کشورهای دیگر وارد کنیم، به شدت انتقاد کرد.

به گزارش تیتر آزاد به نقل از خبرگزاری فارس، امروز محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌در مراسم رونمایی از 51 قلم محصول زراعی و باغی گفت: برخی فکر می‌کنند که خیلی اقتصاد بلدند، می‌گویند به جای تولید محصولات کشاورزی در داخل آن را از کشورهای دیگر به صورت ارزان وارد کنیم، در حالی که در هیچ‌جای دنیا چنین کاری انجام نمی‌شود.

* همه کشورها برای استقلال و امنیت غذایی تلاش می‌کنند

حجتی به تجربه کشورهای پیشرفته اروپا و آمریکا در تامین غذا اشاره کرد و گفت: همه کشورها تلاش می‌کنند که در ابتدا وابستگی غذایی به سایر کشورها نداشته باشند، این در حالی است که آنها نه تحریم هستند و نه مشکلات نقل و انتقال پول را دارند و ارتباطشان هم با سایر کشورها برقرار است، با این حال آنها تولید غذا در داخل را در اولویت قرار داده‌اند.

وزیر جهاد کشاورزی به تجربه ژاپن هم در این باره اشاره کرد و گفت: کشور ژاپن علی‌رغم وجود زمین‌های بسیار خرد و به عنوان چهارمین اقتصاد بزرگ جهان نیز تا جایی که امکان دارد به تولید داخل تکیه می‌کند و حتی اگر زمانی مجبور شود برنج وارد کند، آن را در اختیار کمیساریای پناهندگان قرار می‌دهد.

وی در ادامه به حمایت‌های کشورهای مختلف از بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت:‌ صدها میلیارد دلار سالانه یارانه به بخش کشاورزی می‌دهند تا از تولیدکنندگان داخل حمایت کنند و تا حد امکان در تامین غذا محتاج دیگران نباشند.

* امنیت غذایی تبدل به هدفی برای سلطه گران شده‌ است

حجتی افزود: امروزه بحث تامین غذا فراتر از امنیت غذایی بوده و کشورهای سلطه‌گر از آن به عنوان برتری و حربه سیاسی و ایجاد سلطه بر دیگر کشورها استفاده می‌کنند.

وزیر جهاد کشاورزی به اهمیت بخش کشاورزی در کشور اشاره کرد و گفت: اقبال به بخش کشاورزی بنا به دلایلی بیشتر شده است؛ چراکه از یک سو امنیت غذایی در کل جهان اهمیت پیدا کرده و از سوی دیگر محدودیت‌های منابع برای تولید غذا در جهان افزایش یافته است، همچنین تقاضا برای غذا نیز روز به روز در حال توسعه است.

وی ادامه داد: با این‌حال شرایط محدودکننده در کشور ما هم زیاد است، به طوری که متوسط محدودیت اقلیمی در کشور ما به ویژه در بخش آب نسبت به کشورهای دیگر بسیار زیاد است. علی‌رغم اینها محدودیت‌های اقتصادی و فشار دولت‌های سلطه‌گر را داریم که به این دلایل امروزه اهمیت پرداختن به بخش کشاورزی را در کشور ما چند برابر کرده است.

* استدلال تکنوکرات‌ها برای واردات مواد غذایی منطقی نیست

حجتی با اشاره به اینکه متاسفانه برخی تصمیم‌گیران و تکنوکرات‌‌ها استدلال‌های تک‌مضرابی می‌زنند، گفت: استدلال‌های آنها برای واردات به جای تولید داخل اصلا منطقی نیست. آنها بر اساس قیمت‌های دلاری که سال‌ها به خاطر دلارهای نفتی پایین نگه داشته شده، این صحبت‌ها را مطرح می‌کنند، اما باید بدانند که ارز واقعی همان است که با عرق جبین تولید شود.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: با افزایش اخیر دلار در کشور وضعیت صادرات محصولات کشاورزی بهبود پیدا کرده و برای کشاورزان سودده بوده است. در این میان برخی به دنبال محدودیت صادرات هستند و من پیشنهاد کرده‌ام به جای محدود کردن واردات که موجب نوسان شدید قیمتی می‌شود، عوارض صادراتی در نظر بگیرند.

وی در ادامه به شرایط خاص کشور اشاره کرد و افزود: من می‌دانم که ارزش دلار نه همان 4000 تومان دیروز و نه این 12 هزار تومان امروز است. ما باید متناسب امکانات و منابعی که در اختیار داریم تولید کنیم.

* بر خلاف ادعاها غذا و دارو هم تحریم است

حجتی تصریح کرد: برخی انتقاد می‌کنند که وزارت جهاد کشاورزی با افزایش تولید به محیط زیست و منابع فشار وارد می‌کند، در حالی که زمانی که ما در تولید گندم خودکفا شدیم، رسانه‌های بیگانه چه سروصدایی کردند و معرکه‌ای گرفتند که ایران با بالا بردن تولید منابع را از بین می‌برد. اینها همه سروصدای رسانه‌ای است و البته تمام کشاورزان ما با کمک محققان تلاش می‌کنند متناسب با آبی که در اختیار دارند بیشترین تولید را داشته باشند.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه به شیطنت‌های آمریکا اشاره کرد و گفت: در حالی که اعلام می‌کنند غذا تحریم نیست اما هم غذا و هم دارو تحریم است. همه اینها ژست‌های آمریکایی‌هاست و با تحریم غذا و دارو فشار بیشتری به مردم وارد می‌کنند.

وی ادامه داد: اگر ارزی که در گوشه و کنار دنیا داریم اجازه نمی‌دهند در قبال آن غذا وارد کنیم، پس چه تحریمی از این بالاتر می‌تواند باشد.

حجتی خاطرنشان کرد: علی‌رغم تمام این فشارها تامین غذا در کشور ما در حال حاضر از هر مقطعی بهتر است و ما اکنون بیش از سه میلیون تن کالا در بندر امام خمینی(ره)‌ داریم.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: حتی محصولاتی مانند روغن که بیشترین وابستگی را داریم و پس از آن خوارک دام و طیور که در مرتبه دوم قرار دارد نیز به وفور در کشور هست و هیچ مشکلی برای تامین نیست.

* اقدامات انجام شده برای برنده شدن در مسابقه بین‌المللی کافی نیست

وی در ادامه خطاب به محققان حاضر در جلسه که امروز 51 رقم جدید زراعی و باغی را معرفی کرده بودند، گفت: من زحمت‌های شما را نادیده نمی‌گیرم اما باید بدانید این کارها در مقابل آنچه که دولت از ما می‌خواهد و ما باید در مسابقه بین‌المللی از خود نشان بدهیم بسیار ناچیز است. همه ما امروز در یک رقابت جهانی قرار داریم و این اقدامات نمی‌تواند ما را در رقابت پیروز کند.

حجتی با طرح این سوال که آیا در این مسابقه بین‌المللی که در جهان وجود دارد ما حضور خوبی داریم، گفت: پاسخ منفی است.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: ظرفیت انسانی در وزارت جهاد کشاورزی بسیار بالا است و ما باید خیلی بیشتر از اینها از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته 7 رقم معرفی می‌شد و امروز به 51 رقم رسیده است. من این زحمات را می‌بینم، اما باید بدانید که کافی نیست.

* شیوه مدیریت را در تحقیقات کشاورزی عوض کنید

حجتی در ادامه خطاب به رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی که میزبان این همایش بود و نیز سایر موسسات تحقیقاتی گفت: از لاک مدیریتی خود بیرون بیایید. تا زمانی که در لاک خودتان هستید و فکر می‌کنید چه مدرکی را از کدام دانشگاه گرفته‌اید و نمی‌توانید روش‌های جدید پیاده کنید، کاری از پیش نخواهید برد.

وزیر جهاد کشاورزی خطاب رئیس سازمان تات گفت: روش‌ها را باید عوض کنید. از فردا اعلام کنید هر ایده جدید و یا رقم جدید زراعی که توسط محققان معرفی شود را خریداری می‌کنید. پولشان را پرداخت کنید که در این حالت تمام کشور به یک کارگاه تحقیقی تبدیل خواهد شد.

وی همچنین گفت: با دنیا در تعامل باشید. با دنیا بیگانه نباشید. خیلی از مسیرهایی که شماها رفتید، دنیا خیلی وقت پیش رفته است. با آنها ارتباط مستقیم و یا حتی غیرمستقیم بگیرید. از ظرفیت‌ها و تجربیات آنها استفاده کنید.

حجتی با بیان اینکه بپذیرید از ظرفیت‌های دنیا استفاده نمی‌کنید،‌ گفت: خیلی سوال‌ها دارید که پاسخ آنها را دنیا پیدا کرده است. می‌توانیم آنها را بومی کنیم. هیچ‌وقت از صفر شروع نکنید، بعضی مواقع کاری را محققان قبلا انجام داده‌اند.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: بسیار اتفاق می‌افتد که محققی یک کاری را انجام داده و محقق بعدی دوباره کاری را از صفر شروع می‌کند و یا کار تحقیقی در فلان شهر انجام شده اما در شهر دیگری دوباره آن کار تحقیقی صورت می‌پذیرد.

وی همچنین خطاب به رئیس سازمان تات تاکید کرد: از ظرفیت‌های ایرانیان خارج از کشور استفاده شود. آنها گنجینه‌های بزرگی هستند که باید از ظرفیت آنها کامل بهره برد.

حجتی همچنین از عدم انتقال یافته‌ها و کارهای تحقیقاتی به بخش کشاورزی از رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انتقاد کرد و افزود: باید از همه ظرفیت‌ها برای انتقال یافته‌ها به بخش کشاورزی استفاده کنیم.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌