مسدود شدن تلگرام بساط این گونه فعالیت ها را جمع کرده است؛ اگر قرار است فضای تلگرام رفع فیلتر شود، مسئولان باید توجه داشته باشند که تلگرام تنها زمینه رشد مشاغل مجاز را فراهم کند و نظارت جدی بر روی کسب و کارهای غیر مجاز شود.


به گزارش تیتر آزاد به نقل از خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با بروز اغتشاشات اخیر در تهران و تعدادی از شهرستان های کشور در بستر تعدادی از شبکه های اجتماعی مانند تلگرام، این شبکه های اجتماعی فیلتر شدند.

حقیقیت این بود که تلگرام بستر بسیاری از جرم ها در کشور شده بود که تا کنون مدیر آن حاضر به همکاری با ایران نشده و از همین رو انتظار می رفت مانند سایر کشور ها این شبکه اطلاع رسانی فیلتر شود اما تا کنون مسئولان تن به فیلتر شدن این فضا نداده بودند.

در این میان بسیاری از فعالان عرصه اقتصاد، فناوری و رسانه ای کشور ابراز نگرانی کرده اند که با فیلتر تلگرام بسیاری از مردم که شغلشان در تلگرام بوده است از کار بیکار می‌شوند؛ هرچند مسئولان مدعی آمار درستی از میزان کسب و کارهای اینترنتی ندارند.

مهدی صرامی، کارشناس فضای مجازی در این خصوص گفته است: در حال حاضر آمارهای بسیار ضد و نقیضی از 9هزار نفر تا چند میلیون نفر در خصوص افراد شاغل درتلگرام منتشر شده است. وی همچنین این آمار ضد و نقیض را نقد کرده و می گوید: اگرچه آمارهای مختلفی از شاغلین در این فضا منتشر می شود اما هیچ اشرافی بر نحوه عملکرد و نوع شغل آنها دیده نمی‌شود. در حال حاضر هر کس مجبور شده است بر اساس نیاز خود آمارهایی را ارائه کند و این نشان می دهد که کار عقلانی در این فضا صورت نگرفته است.

شاید کسب و کارهای اینترنتی در کنار شغل های دیگر توانسته بودند در شرایط رکود تا حدی مردم را راضی نگه دارند اما ازآنجایی که این کسب و کارها ثبت نشده اند نظارت درستی بر آنها صورت نگرفته است و شاید تلگرام فیلتر فرصتی را برای وزارت خانه های مربوطه ایجاد کند که به اوضاع نا به سامان کسب و کار های تلگرامی رسیدگی کنند.

به عنوان مثال در میان مشاغل تلگرامی به راحتی دیده شده است که کانال هایی آزادانه به فروش مواد مخدر می پردازند؛ این فروش در کنار وجود میلیون ها سیم کارت بی نام و نشان و یا حتی هزاران کانال و گروه در تلگرام به راحتی صورت می گیرد تا جایی که ساقی ها دیگر ترجیح می دهند به صورت مجازی فعالیت کنند.