سرانجام پس از سالها پیگیری، دکتر صائبی بهعنوان مخترع خانههای ضدزلزله و ضد حریقی که در ظرف ۲۴ ساعت ساخته میشوند، موفق شد مجوز اصولی خود برای فعالیت در ایران را کسب کند! از این پس ایرانیان میتوانند منتظر مالکیت "خانههای ضدزلزله ارزان قیمت" باشند.
به گزارش تیتر آزاد به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا؛ پیش از این در قالب گزارش مشروحی با عنوان صفر تا صد اختراع "ساخت خانههای ضدزلزله در 24 ساعت" که توسط یک ایرانی عملیاتی شد + فیلم و تصاویر به بررسی جزئیات اختراع سازههای نوین با تکنولوژی نانو توسط یک مخترع ایرانی به نام "دکتر ناصر صائبی" پرداختیم.
دکتر صائبی بهعنوان مخترعی در جهان شناخته میشود که توانسته یک "سیستم سازه ساختمانى کاملاً جدید ضدزلزله" ابداع کند که این خانهها در کمتر از 24 ساعت، ساخته و آماده سکونت میشود و علاوه بر ضدزلزله، ضد حریق و طوفان بودن، ساخت آنها بسیار ارزان نیز تمام میشود!
در گزارش مورد اشاره گفته شد که این مخترع برتر و بزرگ کشورمان به دلیل علاقه وافر به کشور و مردم این دیار برای اجرای این پروژههای ساختمانی ضدزلزله در کشورمان، از سال 93 درگیرودار رفتوآمدهای نفسگیر به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برای اخذ مجوز فعالیت خود در ایران بوده و این در حالیست که این مخترع ایرانی در سال 2004 یعنی 14 سال پیش موفق به اخذ گواهی ICC از امریکا شده و با استفاده از این تکنولوژی نوین، خانههای متعددی را در امریکا و کشورهای مختلف جهان ساخته است.
اما سرانجام و پس از سالها پیگیری، دکتر صائبی در هفته گذشته موفق شد مجوز اصولی خود برای فعالیت در ایران را نیز از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی کسب کند!
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با ترتیب دادن نشستی برای اعلام این خبر خوش، گفته بود: "برای نخستین بار است اجازه استفاده و بهرهبرداری از سازههای سبک و مقاوم در برابر زلزله را در این ابعاد میدهیم؛ در این مرحله، تاییدیه فنی به این گروه اعطا کردهایم تا با نوآوری که در دنیا حاصل کردهاند، شروع به ساخت واحدهای مسکونی یک طبقه کنند و قطعا در ادامه مسیر با توجه به آزمایشها و مدلسازیهایی که انجام میدهیم محدودیتهای موجود در تاییدیه اول را برخواهیم داشت."
از جمله ویژگیهای منحصر بهفرد سازههای ضدزلزله اختراعی دکتر صائبی که در دنیا به اسم (SABS (Saebi Alternative Building System شناخته میشود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. وزن سبک؛ بیشتر حجم این سیستم را "پلیاستایرن" منبسطشده تشکیل میدهد که در حدود 95.8 درصد آن هوا است.
2. عایق حرارتی و صوتی
3. مقاوم در برابر زلزله
4. صددرصد قابل بازیافت (سازگار با محیط زیست)
5. مقاوم در مقابل طوفان
6. قابلیت طراحى و اجرا بههرشکلى
7. سرعت عمل و اجراى بسیار بالا.
در ادامه 2 فیلم کوتاه از گزارش شبکه CBS و FOXNEWS درباره این سازههای ضدزلزله مخترع ایرانی را میبینیم:
سیستم ساختمانی SABS اختراعی دکتر صائبی از لایه پلیاستایرن منبسطشده (EPS) تشکیل شده که بهعنوان یک هسته مهم در همه اعضای ساختمانی شامل دیوارهها، کف و سقف بهکار گرفته میشود.
سیستم SABS با یک لایه اسپریشده از مخلوط دقیق ماسه، سیمان، الیاف شیشه و دیگر افزودنیها که هر دو، یعنی لایه پلیاستایرن منبسطشده و ملات اسپریشده یک پوسته ساختمانی را ایجاد میکنند، تولید شده و مورد استفاده قرار میگیرد.
روش ساختمانی SABS قابلیت اجرا و ساخت در تمام شرایط آبوهوایی را دارد و از دو قسمت تشکیل شده است؛ قسمت اول مربوط به لایه پلیاستایرن منبسطشده که بهعنوان هسته با ضخامتی از2 اینچ تا 16 اینچ (51 میلیمتر تا 406 میلیمتر) و با دانسیته 16 کیلوگرم بر مترمکعب تا 24 کیلوگرم بر مترمکعب تولید میشود که البته وابسته به طراحی سازه و نیازهای عایقکاری محل است.
قسمت دوم نیز شامل یک پوشش بتن تقویتشده با ضخامت 0/25 اینچ تا 2 اینچ (4/6 تا 51 میلیمتر) و با مخلوطی از سیمان پرتلند نوع 1، 2 و 3، ماسه سیلیکا، الیاف شیشهای مقاوم در برابر قلیا و افزودنیهای مجاز میشود؛ این سیستم ساختمانی مزایای بیشماری برای معماران، سازندگان و مالکان ساختمانها دارد.
نحوه و مراحل ساخت این خانهها در فیلم کوتاه زیر نشان داده شده است:
سیستم SABS موفق به دریافت تأییدیههای ICC و ASTM از امریکا شده همچنین این سیستم نوین ساختمانی در مناطق مختلفی از امریکا، مکزیک، فیلیپین، چین، ژاپن، هائیتی و ... اجرا شده که بهعنوان یک ایده مناسب برای کشورهای در حال توسعه شناخته شده است.
در ادامه تصاویری از خانههای ساخته شده با این تکنولوژی نوین اجرایی توسط دکتر صائبی آمده است:
اما در ادامه فیلم کوتاهی هم از انجام تست موفق ضد حریق بودن این سازههای نوین آوردهایم:
در پایان امیدواریم با توجه به صدور مجوز ساخت چنین سازههایی در کشورمان، هرچه زودتر شاهد اجرایی شدن پروژههای ساخت خانههای ضدزلزله، ضد حریق و طوفان توسط دکتر صائبی با همراهی تام و تمام نهادها، سازمانها و ارگانهای دخیل در امر مسکن کشورمان باشیم تا دیگر به واسطه بروز بلایای طبیعی مانند زلزله اخیر در کرمانشاه، شاهد جان باختن تعداد کثیری از هموطنانمان نباشیم.
گزارش از جابر سعادتی صدر
انتهای پیام/