حسن روحانی در مراسم تجدید میثاق اعضای هیأت دولت با آرمان‌های امام راحل اظهار کرد: از دیدگاه امام خمینی(ره) انقلابی بودن یعنی قانونی بودن. یعنی اعتقاد به اخلاق اسلامی، خودباوری و احترام به دیگران. انقلابی‌گری به معنای افراطی‌گری از دیدگاه امام راحل مردود است.

به گزارش تیتر آزاد، به نقل از مشرق؛ روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

** کیهان

تحریف‌کنندگان خط امام(ره) غریبه نیستند آقای روحانی!

رئیس جمهور گفت نگذاریم راه و مسیر امام(ره) توسط عده‌ای تفسیر نابه‌جا شود.

حسن روحانی در مراسم تجدید میثاق اعضای هیأت دولت با آرمان‌های امام راحل اظهار کرد: از دیدگاه امام خمینی(ره) انقلابی بودن یعنی قانونی بودن. یعنی اعتقاد به اخلاق اسلامی، خودباوری و احترام به دیگران. انقلابی‌گری به معنای افراطی‌گری از دیدگاه امام راحل مردود است.

وی افزود: ما وقتی به سیره و زندگی امام‌خمینی(ره) نگاه می‌کنیم باید مجموعه آن را الگو قرار دهیم. بعضی سخنان امام(ره) در پاسخ به یک موضوع خاص بوده است و ما باید مجموعه کلام و راه امام را مدنظر قرار دهیم. راه امام(ره) یعنی اسلامیت و جمهوریت. اگر بخواهیم با نام اسلامیت، جمهوریت را کنار بگذاریم و یا خدای نکرده با نام جمهوریت اسلامیت را کنار بگذاریم از مسیر و خط امام فاصله گرفته‌ایم.

رئیس جمهور با بیان اینکه امام در سیره و راه خود تشکیل نهاد دولت را برای ادامه نظام ضروری می‌دانست، تأکید کرد: حضرت امام نهاد قانون و مراجعه به آرای مردم را ضروری می‌دانستند و اینها از محکمات خط، راه و سیره امام است.

این اظهارات در حالی است که مواضع برخی دولتمردان یا حامیان حزبی و سیاسی آنها در تعارض و تناقض با راه و مکتب حضرت امام(ره) قرار دارد. عدم تمکین به قانون از جمله این تناقض‌هاست که به دفعات از سوی برخی دولتمردان یاحامیان آنها مکرراً دیده شده است. مخالفت اخیر رئیس جمهور با نقش شورای نگهبان و ادعای اینکه مجلس اول به رغم نبودن شورای نگهبان و حضور اعضای گروهک‌ها، بهترین مجلس بود، از جمله مواضعی است که در تعارض صریح با قانون اساسی و همچنین مواضع صریح حضرت امام(ره) قرار دارد و از جمله ایشان با حضور گروهک‌هایی مانند نهضت آزادی در مناصب اجرایی و تقنینی به شدت مخالفت کردند که در پاسخ نامه محتشمی وزیر کشور (سال 66) معلوم است. بنابراین تحسین مجلس اول به اعتبار حضور گروهک‌های مخرب و فقدان نظارت شورای نگهبان و منع بعدی معظم‌له از حضور گروهک‌ها، مصداق تحریف رویکرد امام به ماجرای گروهک‌ها است.

همچنین حضرت امام موضع صریح و روشنی نسبت به آمریکا به عنوان شیطان بزرگ و مصداق استکبار دارند که با مواضع برخی دولتمردان در زمینه اصرار بر اعتماد به این رژیم استکباری و گشودن باب رابطه و تعامل در تعارض کامل قرار دارد. در حالی که امام بر مرگ بر آمریکا اصرار ویژه داشت طیف مذکور تا مرز انتساب دروغ به امام و القای اینکه این شعار باید حذف شود و امام هم دنبال حذف آن بود، پیش رفتند.

از زاویه سوم اگر حضرت امام به رأی مردم احترام ویژه قائل بود، برخی مدعیان امروز حمایت از دولت در فتنه 88 به روشنی نشان دادند که دشمن جمهوریت هستند. همچنان که از مقابله با اسلام و مقدسات ابایی ندارند. این طیف به ویژه پس از سال 84 به تقابل با دولت منتخب مردم پرداختند و حتی یکی از مقامات دولت فعلی صراحتاً تصریح کرد دل ما از اول با منتخب سال 84 صاف نشد!

نکته چهارم در تعریف افراط و تفریط و اعتدال است که با مقیاس جریان‌های تجدیدنظرطلب مواضع انقلابی حضرت امام، تند و افراطی تلقی می‌شود و کرنش در مقابل استکبار، عین میانه‌روی است. برخی اعضای این طیف نیز اتفاقاً مدعی شعار اعتدال دولت هستند.


اگر حرفی برای گفتن نباشد چی؟!

رئیس سازمان محیط زیست در توجیه مصاحبه خود با شبکه دولتی انگلیس مدعی شد اگر حرفی برای گفتن باشد، باید به مردم منتقل کنیم!

معصومه ابتکار در مصاحبه با ایلنا گفته است: معاون رئیس جمهور می‌تواند در مورد صلح و توافق هسته‌ای که می‌تواند تضمین کننده صلح در منطقه باشد، حرف برای گفتن داشته باشد. برخی بنده را مورد هجمه قرار دادند و انتقاد کردند که چرا با بی‌بی‌سی مصاحبه کردم؛ اولاً باید بگویم من درخواست مصاحبه از آنها نداشتم و آنها درخواست داشتند؛ دوم اینکه در مواردی که من فکر کنم می‌توانم حرفی را در جایگاه معاون رئیس جمهور به مخاطبان منتقل کنم، این کار را انجام می‌دهم.
وی همچنین می‌گوید عده‌ای معتقدند منشأ برخی آسیب‌ها در منطقه دارای ریشه زیست‌محیطی است و مباحث جمعیتی که گفته می‌شود در سوریه اتفاق افتاده است بنابر برخی تحلیل‌ها می‌تواند ریشه این جریان‌ها و درگیری‌های سوریه باشد.

ابتکار خاطرنشان کرد: مهاجرت‌های انسانی وسیع ناشی از خشکسالی و سوء مدیریت‌ها می‌تواند در بحران‌های یاد شده تأثیرگذار باشد. بنابراین موضوعات کاملاً با یکدیگر پیوند دارند و این ساده‌اندیشی است که فکر کنیم حوزه‌هایی از هم جدا هستند. سفر آقای فابیوس اساساً به خاطر همین مسائل بود، لذا باید بدانیم مسائل سیاسی و محیط زیستی کاملاً بهم وابسته هستند.

آنچه در این توجیهات بی‌پاسخ مانده، چند سؤال است؛ 1- توافق هسته‌ای و دیپلماسی چه ارتباطی به رئیس سازمان محیط زیست دارد؟ 2- آیا برای انتقال حرف به مردم، مجرایی جز شبکه دولتی انگلیس وجود ندارد که کودتای 62 سال پیش سیا و ام‌آی‌سیکس در ایران با اعلام اسم رمز عملیات توسط بی‌بی‌سی انجام شد؟ آیا انجام این مصاحبه آن هم درست در سالگرد کودتا تصادفی است؟ 3- این سخن که «توافق، اهرمی را در اختیار اصلاح‌طلبان در مقابل سایر گروه‌های سیاسی قرار می‌دهد»، چه ربطی به مسائل ملی یا دغدغه‌های انگلیسی‌ها دارد؟ 4- این چه حرف مشترکی است که هم 62 سال پیش و هم این بار فقط از طریق بی‌بی‌سی می‌تواند منتقل شود؟!


هاشمی: با نامزدی من خدا نخواست راه امام منحرف شود!


هاشمی رفسنجانی نامزد شدنش در انتخابات 92 را نشانه مشیت الهی برای منحرف نشدن راه امام دانست!

وی در دیدار با یوسف صانعی در مشهد، انتخابات سال 92 را لطف خداوند در حق انقلاب اسلامی دانست و با اشاره به افشاگری‌هایی که از جریان انحرافی شده است، گفت: حرف‌هایی که این روزها گفته می‌شود، تازه نیست و فقط ابعاد جدیدتری برملا شده است.

وی با تأکید بر لطف خداوند به مردم ایران در مراحل مختلف، به تصمیم خویش برای نام‌نویسی و اتفاقات پس از آن اشاره کرد و گفت: خداوند نخواست راهی را که امام به عنوان یک فقیه دینی در جایی مثل ایران باز کرده، به انحراف کشیده شود و کار من در مقطع انتخابات سال 92 در حد نام نویسی بود که دیدید چه تأثیری در کشور داشت و نتیجه‌اش انتخاب آقای روحانی بود که با انگیزه و انرژی بیشتری در حال فعالیت است.

یادآور می‌شود اوباش فتنه‌گر که تا مرز تظاهر به روزه‌خواری در معرکه‌گیری روز قدس 88 پیش رفتند و مورد حمایت آمریکا و اسرائیل و انگلیس قرار گرفتند، با وجود مخالفت صریح با جمهوری اسلامی و هتاکی به ساحت امام حسین(ع)، شعار می‌دادند «روحانی واقعی- منتظری، صانعی»!

از سوی دیگر شایان ذکر است که اگر صلاحیت آقای هاشمی در انتخابات سال 92 رد شد، همزمان صلاحیت نامزد حلقه انحرافی نیز - با وجود حمایت و فشار احمدی‌نژاد- رد شد و در حقیقت، نامزد اصلی حلقه‌های منحرف رد صلاحیت شدند. اما عجیب این است که آقای هاشمی انحرافات حلقه انحرافی را می‌بیند ولی انحرافات به مراتب بزرگ‌تر جریان فتنه و آشوب را که علناً شعار می‌دادند انتخابات بهانه است- اصل نظام نشانه است و از سوی مقامات صهیونیست به عنوان سرمایه بزرگ و پیاده نظام اسرائیل معرفی شدند، کتمان می‌کند.

نکته جالب گره زدن مشیت‌الهی به نامزدی خود توسط هاشمی است که کمال تواضع را نشان می‌دهد به ویژه اینکه ضمناً با تحقیر رئیس جمهور ادعا شده، رأی روحانی رأی هاشمی است. البته در این میان کسی سؤال نمی‌کند که پس تکلیف رأی ندادن مردم به هاشمی در سال 84 و نامزد مورد حمایت وی در سال 88 چه می‌شود؟ در عین حال باید پرسید آیا همه رقبای روحانی خط انحراف بودند و فقط روحانی چون مورد حمایت هاشمی بود، منحرف محسوب نمی‌شود؟!

و بالاخره اینکه کدام شعار فتنه‌‌گران مزدور آمریکا، اسرائیل و انگلیس- و متأسفانه مورد حمایت آقای هاشمی- منطبق خط امام بود؛ «نه غزه نه لبنان»، «مرگ بر اصل ولایت فقیه»، «نه به جمهوری اسلامی»، «توپ تانک بسیجی دیگر اثر ندارد» یا...؟!


راه ناهموار انگلیس به روایت سرپل سفارت با اصلاح‌طلبان


تحلیلگر سابق سفارت انگلیس می‌گوید: شرایط برای بهبود روابط دیپلماتیک انگلیس با ایران چندان آسان نیست.

حسین رسام مشاور وزارت خارجه انگلیس در مصاحبه با بی‌بی‌سی گفت: در فضای کنونی، شرایط برای بهبود روابط دیپلماتیک بین ایران و بریتانیا چندان آسان نخواهد بود و ممکن است بخشی از تنشهای بین دو کشور همچنان ادامه داشته باشد.

وی گفت: شکلی از تنش‌ها حتی ممکن است که در آینده هم ادامه پیدا کند، چه بر سر مسایل داخلی ایران که بریتانیا به تنهایی به عنوان متحد استراتژیک ایالات متحده و همچنین متحد استراتژیک برخی از کشورهای منطقه و عضو اتحادیه اروپا در مورد مسایل داخلی ایران خواهد داشت و چه از همه مهم‌تر موضوعات منطقه‌ای که قطعا اثرش اختلافات بین ایران و بریتانیا و موضع‌گیری و رویکرد آن‌ها وجود دارد و به هر حال شرایط راحتی نخواهد بود.

رسام افزود: اگر بخواهیم از بعد داخلی نگاه کنیم، بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران آن طور که تخت روانچی، معاون وزیر خارجه ایران اشاره کرد در سطح کاردار مقیم خواهد بود و این عملا به معنی توجه جدی به مصوبه پاییز سال 1390 مجلس شورای اسلامی است، که مجلس روابط دیپلماتیک بین ایران و بریتانیا را به سطح کاردار تنزل داد و عملا همان بازی‌ای است که دولت روحانی و وزارت خارجه‌اش و بریتانیا داخل همان زمینی که مجلس تعیین کرده، انجام می‌دهند.

او تصریح کرد: همه این‌ها زیر سایه تنش شدیدی است که بین دو کشور در فاصله سال‌های 1388 و تا 1390 وجود داشت، که نهایتا به بسته شدن سفارت و درگیری‌های دو کشور بر سر مناقشه هسته‌ای و هم‌چنین تحریم‌های اتحادیه اروپا و بخصوص تحریم‌های خود بریتانیا منتهی شد. به طور کلی راه همواری در پیش رو وجود ندارد.

یادآور می‌شود حسین رسام یکی از چند عضو سفارت انگلیس بودند که به خاطر نقش‌آفرینی در فتنه و آشوب سال 1388 برای مدتی بازداشت شدند. وی در جریان محاکمه در دادگاه (مرداد 88) با اشاره به جمع‌آوری 5 ساله اطلاعات برای سفارتخانه مذکور و جذب 50 نفر در این رابطه، از عطریانفر، لیلاز و شمس‌الواعظین به عنوان مرتبطین خود نام برده و گفته بود:‌ سفارت از این طریق اقدام به جمع‌آوری اطلاعات می‌کرد. سفارت سالانه 300 هزار پوند برای کمک به سازمان‌های غیردولتی ایرانی هزینه می‌کرد. از حدود 4 ماه پیش از انتخابات جلسات مختلفی باحضور فعالان سیاسی به ویژه اصلاح‌طلبان تشکیل و اطلاعات لازم جمع‌آوری می‌شد.

پس از این افشاگری، محمود شمس‌الواعظین بالحنی عصبانی به العربیه گفته بود: دستگیری تحلیلگر سیاسی سفارت انگلیس، توهین به نظام است(!) وی همچنین گفته بود من او را به طور شخصی می‌شناسم. شمس در عین حال به توجیه عملکرد سفارت انگلیس پرداخت و گفت: کنترل و زیرنظر قرار دادن مردم ایران از لحاظ رفتار و فعالیت توسط سفارتخانه‌ها یک امر طبیعی است تا این سفارتخانه‌ها بتوانند نحوه برقراری مناسبات با کشور میزبان را تهیه کنند.

همچنین فائزه هاشمی که مدتی به بهانه تحصیل در انگلیس به سر برده بود، در واکنش به اعترافات رسام ادعا کرده بود:‌ اعترافات کارمند سفارت انگلستان چیزی نبود جز انجام وظیفه. هر سفارتی از اوضاع طرف مقابل گزارشی تهیه می‌کند تا سیاست‌هایش را بر مبنای شرایط واقعی آن کشور بریزد.

فائزه هاشمی که در جریان برخی اغتشاشات خیابانی بازداشت شد و سپس با برخی وساطت‌ها آزاد شد، همچنین تدارک کودتا در پوشش انقلاب مخملی از سوی دشمنان انقلاب را انکار کرد و گفت: انقلاب مخملی در مفهوم عام آن می‌تواند به معنای اصلاح‌طلبی و بیان مسالمت‌آمیز ضرورت اصلاحات و تلاش برای انجام آن باشد که چیز بدی نیست(!)

یادآور می‌شود روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز اواخر آذر 1389 در تحلیلی خاطرنشان کرده بود:‌ اصلاح‌طلبان در ایران، جای شاه را برای انگلیس گرفته‌اند. دولت انگلستان در سال 2005 (1384) می‌خواست نامزد مورد نظر اصلاح‌طلبان برنده انتخابات ریاست ‌جمهوری باشد هرچند که از عدم محبوبیت وی بین مردم مطلع بود. احمدی‌نژاد با موفقیت در سال 2005 به سمت ریاست‌جمهوری رسید. در این بین با عدم اقبال نامزد مطرح اصلاح‌طلبان و عدم محبوبیت وی در بین مردم، احمدی‌نژاد موفق شد اصلاح‌طلبانی را کنار بزند که تنها هشت سال وقتشان را بر مسائلی چون جامعه مدنی گذاشتند و توجه بسیار کمی را به مردم مبذول داشتند. در دور بعدی انتخابات نیز موسوی که امید زیادی به پیروزی وی به عنوان چهره مطرح اصلاحات می‌رفت بازنده انتخابات شد.

این روزنامه سپس با تاکید بر رویگردانی اکثریت مردم ایران از اصلاح‌طلبان می‌نویسد: آنچه که برای دیپلمات‌های غربی تعجب‌برانگیز بود تغییر حالت مردم ایران از روی آوردن به سوی اصولگرایان بود.

رولا خلف نویسنده این تحلیل با اشاره به وقایع پیش‌آمده درجریان انقلاب سال 57 و سقوط شاه می‌نویسد: برای انگلیس از سال 74 میلادی ایران رنگ و بویی دیگر داشت و متأسفانه سفیر وقت انگلیس در تهران قادر به پیش‌بینی سقوط شاه نگردید. بعد از آن بود که انگلیس متوجه خلأ کارشناسان خبره در امور ایران شد و بعدها طرح بکارگیری تحلیلگران ویژه ایران را گرفت. این درسی بود که از سقوط شاه برای انگلستان و دیگر کشورهای غربی گرفته شد. در سال‌های اخیر سفارت انگلیس با بکارگیری تحلیلگرانی ویژه چون «حسین رسام» سعی نمود خلأ کمبود اطلاعات را پر نماید هر چند که او نیز درجریان ناآرامی‌های انتخاباتی دستگیر شد.

** وطن امروز

ادعایی که باید پاسخ داده شود

وزیر خارجه انگلیس می‌گوید ایران نسبت به رژیم صهیونیستی اندکی تغییر سیاست داده است و دیگر نمی‌توان ایران را به عنوان تهدیدی برای اسرائیل به حساب آورد! به گزارش «وطن امروز»، هاموند که سفارتخانه کشورش در ایران، در سال 88 برنامه‌ریز فتنه بود؛ می‌گوید کشورش براساس نحوه رفتار ایران با اسرائیل، با جمهوری اسلامی ایران مراوده خواهد کرد. این اظهارات هاموند به نوعی یادآور همان شعار معروف «نه غزه، نه لبنان» اصلاح‌طلبان در سال 88 است که علنا در حمایت از رژیم صهیونیستی سر داده شد و اکنون پس از توافق هسته‌ای، تحقق آن از سوی مقامات غربی ادعا می‌شود! هاموند دیروز دوشنبه در گفت‌وگو با رادیو 4 بی‌بی‌سی درباره سفر خود به ایران گفت: ما نسبت به خطاهای ایران کور و چشم‌بسته نیستیم. وی سفر خود به ایران را تلاش برای تاثیرگذاری در تصمیم‌گیری‌های ایران دانست و افزود: «اگر با ایرانی‌ها صحبت نکنیم، قادر نخواهیم بود در توسعه سیاست ایران تاثیرگذار باشیم».

وی در این گفت‌وگوی رادیویی تصریح کرد: «می‌توانیم روابطی صمیمی با ایران داشته باشیم؛ ایران کشور مهمی در منطقه است. هرچند تاریخ ناخوشایندی از روابط داریم اما بعد از چند سال و بعد از توافق این روابط درحال بهتر شدن است و اکنون باید به فاز بعدی وارد شویم؛ باید وارد گفت‌وگوی دو طرفه بشویم». هاموند با این ادعا که موضع ایران نسبت به اسرائیل اندکی تغییر کرده است گفت که ایران را براساس اقداماتش در قبال اسرائیل قضاوت می‌کنیم. وی به رادیو بی‌بی‌سی گفت «آنچه درباره ایران اهمیت دارد رفتار ایران در قبال بازیگران منطقه چه اسرائیل و چه دیگر کشورهاست که معلوم می‌شود ایران دیگر تهدیدی برای آنها نیست». وی در ادامه گفت‌وگو تصریح کرد انگلیس برای تاثیرگذار بودن در منطقه باید با ایران که بازیگر بزرگی در منطقه خاورمیانه است، همکاری کند.

روحانی: در آینده می‌فهمید!

روز گذشته فیلیپ هاموند با حسن روحانی دیدار کرد. حسن روحانی در این دیدار فضای جدید به وجود آمده حاصل از توافق هسته‌ای را بسیار مغتنم برشمرد و خاطرنشان کرد: نحوه اجرای توافق، رفتارها و گفتارها باید به گونه‌ای باشد تا افکار عمومی بر مفید بودن این تحولات صحه بگذارد. رئیس‌جمهور با تاکید بر لزوم اهتمام طرف مقابل به اجرای دقیق تعهدات، گفت: جمهوری اسلامی ایران به همه تعهدات داوطلبانه‌ای که در «برجام» عنوان شده، پایبند خواهد بود، چرا که تصمیم قاطع ما این بوده است که به دنبال سلاح نیستیم و تأسیسات ما نیز تحت نظارت آژانس است. در این راستا طرف‌های مذاکرات، در آینده خواهند دید که انتخاب تعامل با ایران به جای تقابل راه صحیحی بوده است. هاموند نیز در این دیدار با بیان اینکه توافق ایران و 1+5 می‌تواند روابط فرهنگی و تاریخی میان مردم ایران و انگلیس را بازسازی کرده و همکاری‌های میان 2 کشور را عملیاتی‌تر کند، ادامه داد: بازگشایی سفارتخانه‌ها در تهران و لندن یک اقدام نمادین مهم و در عین حال باعث ایجاد گفت‌وگوهای موثر و اعتمادساز میان2 کشور بوده و فرصتی برای درک بهتر2 کشور از مواضع یکدیگر به وجود خواهد آورد.

شمخانی به هاموند: حمایت از مظلومان منطقه را ادامه می‌دهیم!

دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان به وزیر خارجه انگلیس گفت ایران همانند سابق، حمایت خود را از ملت‌های مظلوم و تحت سلطه منطقه ادامه خواهد داد. شمخانی در دیدار وزیر خارجه انگلیس با اشاره به ریشه‌های شکل‌گیری تروریسم تکفیری در منطقه و نقش برخی کشورهای متحد غرب در این زمینه افزود:‌ بی‌توجهی به هشدار‌های جمهوری اسلامی درباره خودداری برخی کشورها از تسلیح معارضان دولت قانونی سوریه موجب شکل‌گیری گروه‌های تروریستی متعدد و ایجاد بحرانی کم‌سابقه با تحمیل هزینه‌های مادی و انسانی گسترده به کشورهای منطقه شد.

شمخانی با تاکید بر سیاست اصولی جمهوری اسلامی در حمایت از ملل مظلوم و مورد تجاوز بیگانگان گفت: ما همواره به‌صورت صریح بر پشتیبانی قاطع از ملت‌های تحت سلطه که برای احقاق حقوق خود مقاومت می‌کنند تاکید کرده‌ایم و این مسیر را همچنان ادامه خواهیم داد. شمخانی در پایان گفت: امیدواریم مشکلات دانشجویان و اتباع ایرانی در انگلیس با پیگیری این کشور مرتفع شود.

** خراسان

لغو مجوز ويژه دولت سابق درباره برخي خانه هاي سازماني

در حالي که بر اساس ماده 8 قانون ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسکن، دستگاههاي اجرايي موظف به فروش خانه هاي سازماني خود به کارکنان شاغل و بازنشسته آن دستگاه شده بودند، طبق ابلاغيه مسئولان سابق وزارت اقتصاد در سال 91، مقرر شده بود حسب تصميم هيئت دولت وقت، برخي خانه هاي سازماني متعلق به اين وزارتخانه از شمول دستور فوق مستثني شود که اين مجوز با شکايت ديوان محاسبات به دستگاه قضايي، توسط ديوان عدالت اداري باطل و اخيرا به وزارت اقتصاد ابلاغ شده است.

مجوز 50 هزار ميليارد ريالي دولت به طيب نيا

بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير دولت به علي طيب نيا، اعلام شده است که حسب تصميم هيئت وزيران به استناد بندهاي تبصره 6 قانون بودجه سال 1394 کل کشور، وزارت امور اقتصادي و دارايي موظف است نسبت به انتشار اوراق مشارکت ريالي براي اجراي طرح هاي تملک دارايي هاي سرمايه اي انتفاعي نيمه تمام تا مبلغ 50 هزار ميليارد ريال اقدام کند و سهم هر يک از دستگاه هاي اجرايي از اوراق مشارکت موضوع اين مصوبه نيز توسط سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور تعيين مي شود.

** قانون

«موتلفه، پایداری و ایثارگران»

خبرگزاری تسنیم عضو شورای مرکزی حزب پایداری از برگزاری همایش استانی مؤتلفه، پایداری و ایثارگران در تهران خبر داد. فاطمه آلیا با اشاره، همایش استانی مؤتلفه، پایداری و ایثارگران اظهار داشت: قرار است همایش استانی جبهه پایداری، حزب مؤتلفه اسلامی، جمعیت ایثارگران و رهپویان در آینده نزدیک برگزار شود.

آيت‌ا... شبيري‌: به‌هاشمي‌رفسنجاني علاقه دارم

فارس هاشمی رفسنجانی در سفر به مشهد مقدس با حضور در منزل آیت ا... شبیری زنجانی با وی دیدار و گفت‌‌وگو کرد. هاشمی رفسنجانی در سفر به مشهد مقدس وقتی شنیدند آیت ا... شبیری زنجانی نیز به زیارت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا (ع) مشرف شده‌ است، با حضور در منزل، با ایشان دیدار و گفت‌‌وگو کرد. وی از مواضع محکم و عقلانی عالمانه ایشان در مسائل سیاسی و اجتماعی تشکر کرد و در پاسخ به سؤال آیت ا... شبیری زنجانی که «هدف شما از تفسیر قرآن و نحوه نگارش آن چگونه بود؟»، گفت: هدف اصلی من آسان کردن تفسیرموضوعی قرآن بود تا هر محققی که می‌خواهد درباره موضوعات مختلف تحقیق کند، بتواند از فهرست کامل موضوعات مطرح در قرآن، آسان و به سرعت بهره بگیرد و مقدمه آن تفسیر راهنماست و فهرست کامل موضوعی آن فرهنگ قرآن است. آیت ا... شبیری زنجانی نیز خطاب به آیت ا... هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه «به شما علاقه دارم»، گفت: در روایات داریم که مستحب است اگر شخصی به کسی علاقه دارد، آن را اظهار کند.

دیدار وزیر خارجه انگلیس با شمخانی

ايسنا فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه انگلیس صبح ديروز با علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفت‌وگو کرد. علی شمخانی در این دیدار با اشاره به فراز و نشیب‌های تاریخی در روابط دو کشور، حرکت به سمت روابط پایدار مبتنی بر اعتمادسازی و احترام متقابل را تامین کننده منافع دو کشور عنوان کرد. او با اشاره به تعامل سازنده جمهوری اسلامی ایران با کشورهای ۱+۵ در جریان مذاکرات هسته‌ای، ضرورت تغییر نگاه و دوری جستن از برخی سوء‌تفاهم‌های غیرسازنده از سوی غرب را مورد تاکید قرار داد و افزود: قدرت جمهوری اسلامی ایران ناشی از پشتوانه مردمی، رهبری هوشمند و سیاست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی متوازن و ثبات آفرین بوده و درک درست و واقعی این موضوع آغاز همکاری‌های نوین را تسهیل می‌کند. فيلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلستان نیز با ابراز خرسندی از آغاز فصل جدید در روابط دو کشور بر نقش و جایگاه ویژه کشورمان به عنوان یک قدرت منطقه‌ای در حل مسائل مختلف به ویژه مقابله با تروریسم تاکید کرد و گفت: در تلاش هستیم که بتوانیم ضمن مشورت و همکاری مشترک در موضوعات منطقه‌ای روابط اقتصادی طولانی و ماندگاری با ایران داشته باشیم.

سردار سلیمانی درس اخلاص به عراقی‌ها داد

دفاع پرس نایب رئیس پارلمان عراق گفت: اکنون ایران در قلب تمام مردم عراق جای دارد و به خوبی می‌دانند که چگونه از آن‌ها حمایت می‌کند و می‌بینند برادر سلیمانی جانانه در جبهه‌های عراق حضور دارد و در پیشاپیش رزمندگان ما حاضر می‌شود و درس بزرگی ازاخلاص و محبت به عراقی‌ها داد. حجت الاسلام شیخ همام حمودی، عضو ارشد مجلس اعلای اسلامی عراق گفت: من بر این باورم پیوندهایی طبیعی میان قم و نجف وجود دارد. کسانی که در نجف درس خوانده‌اند از قم آمده‌اند و کسانی که تحصیلکرده قم هستند در نجف بوده‌اند و دروس و متون آن‌ها یکی است.

دولت روحانی خار چشم مفسدان شده

ايلنا یک نماینده مجلس گفت: ما مستنداتی داریم که نشان از کارشکنی‌ یکی از نمایندگانی دارد که امروز مخالف جدی ربیعی و دلسوز مردم شده است. کمال‌الدین پیرموذن با اشاره به جریان‌سازی معدودی از نمایندگان علیه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: کارنامه آقای ربیعی، کارنامه‌ای درخشان است که با میدان دادن به همه منابع انسانی و مدیریتی فکور، پاکدست و کاربلد از میان اصلاح‌طلبان، اعتدالیون و اصولگرایان معتدل به‌دست آمده است و همواره توجه ویژه‌ای به ثبات مدیریتی داشته و تنها در یک یا دو مورد، در راستای بهبود وضعیت مدیریتی وزارتخانه تغییراتی جزئی صورت گرفته‌است. وی افزود: عزل‌ونصب فله‌ای در وزارت کار و بیان این‌که ۶ مدیرعامل طی ۲ سال برکنار شده‌اند، به ‌هیچ عنوان حقیقت ندارد و بدیهی‌است که کذب محض است. و طرح این مسائل ناشی از توهم‌ها و فرافکنی‌های کسانی است که به دلیل در خطر افتادن منافع‌شان و بنابر مصالح سیاسی و جناحی این افراد، علیه این وزیر مطرح می‌شود.

بازگشایی سفارت انگلیس عزتمندانه انجام شد

ايرنا رئيس‌ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: بازگشایی سفارت انگلیس، عزتمندانه انجام شد؛ زیرا این وزیر امور خارجه ما نبوده که به آیین افتتاح سفارت رفت بلکه این وزیر خارجه انگلیسی‌ها بود که در آیین افتتاح سفارت این کشور در تهران حضور یافت. کاظم جلالی اظهار داشت: ما نسبت به انگلیس، سوابق سوء زیادی داریم و همیشه نسبت به روابط انگلیسی‌ها مشکوکیم. وی با تاکید بر اینکه ما مبدع قطع رابطه با انگلیس نبودیم گفت: این انگلیسی‌ها بودند که با جمهوری اسلامی ایران قطع رابطه کردند، ایران با کشوری قطع رابطه نکرده است، در مورد آمریکا نیز این گونه است که ما با آمریکایی‌ها قطع رابطه نکردیم؛ آن‌ها بودند که با ما قطع رابطه کردند.


** آرمان

ناطق نوري امام جمعه نمي‌شود

شنیده شد که صحبت‌هاي مطرح شده از قول احمد ناطق نوري درباره احتمال امام جمعه شدن حجت‌الاسلام والمسلمين علي اكبر ناطق نوري رد شد. در پي پخش خبر حضور احتمالي حجت‌الاسلام والمسلمين علي اكبر ناطق نوري به عنوان خطيب نماز جمعه تهران در برخي از رسانه‌ها به نقل از برادر او (احمد ناطق نوري) وي از اين خبر اظهار بي‌اطلاعي كرده و گرفتن پاسخ در اين مورد را مستلزم سوال از خود اكبر ناطق نوري دانست. دفتر احمد ناطق نوري در تكذيبيه‌اي با تاكيد بر اينكه وي سخنگوي برادرش نيست، عنوان كرد كه القاي خبر «برادر حجت‌الاسلام والمسلمين علي اكبر ناطق نوري حضور احتمالي وي در پشت تريبون نماز جمعه تهران را رد نكرد» صحيح نيست و تيتر انتخابي استنباط شخصي خبرنگار است و مورد تاييد احمد ناطق نوري نيست و بهتر است در اين زمينه از خود حجت‌الاسلام والمسلمين علي اكبر ناطق نوري سوال پرسيده شود. پيش از اين برخي از رسانه‌ها خبر احتمال حضور حجت‌الاسلام والمسلمين علي اكبر ناطق نوري به عنوان خطيب نماز جمعه تهران را از قول احمد ناطق نوري منعكس كرده بودند.

مجمع روحانیون هم تکذیب کرد

شنیده شد که مجمع روحانیون بخشی از مصاحبه اسماعيل احمدي مقدم فرمانده سابق نيروي انتظامي با رمز عبور را تکذیب کرد و نوشت: «در جريان حوادث سال88 از مجمع به عنوان بلندگو براي اعلام مواضع استفاده می‌شد و اغلب بيانيه‌هايشان را مجيدانصاري می‌نوشت و خودش به اسم آنها می‌داد و عملاً مجمعي هم در کار نبود و خيلي وقت‌ها تشکيل هم نمی‌شد و امضا هم نمی‌کردند ولي امضايشان بيرون می‌آمد.» بدينوسيله ضمن تکذيب اظهارات فوق، اعلام مي‌دارد خوشبختانه مجمع روحانيون مبارز به عنوان تشکلي روحاني و مستقل که با تأييد و تأکيد حضرت امام خميني (ره) در سال 67 تأسيس گرديده و افتخار دفاع همه جانبه از خط اصيل امام و آرمان‌هاي بلند انقلاب اسلامي را دارد، از انسجام و انضباط تشکيلاتي مطلوب برخوردار بوده و طي 27 سال گذشته جلسات آن به‌طور منظم تشکيل و به ايفاي نقش سازنده در عرصه‌های سياسي،فرهنگي اجتماعي کشور پرداخته است.

نجات یک نفتکش ایرانی از دست دزدان دریایی

شنیده شد که فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: دزدان دریایی به نفتکش ایرانی حمله کردند که با آتش ناوگروه سی‌وپنجم نیروی دریایی ارتش پا به فرار گذاشتند. باشگاه خبرنگاران نوشت؛ امیر دریادار عطاءا... سیاری با بیان اینکه در سال‌های اخیر، 189 مورد درگیری شدید با دزدان دریایی داشته‌ایم، گفت: طی روزهای اخیر به علت شرایط آرام دریا، فعالیت دزدان دریایی بیشتر شده بود و چندین نوبت ناوگروه نیروی دریایی کشورمان با دزدان دریایی درگیر شدند. وی افزود: آخرین درگیری ناوگروه 35 ارتش مربوط به صبح دیروز است که یک نفتکش جمهوری اسلامی ایران توسط چند فروند قایق دزدان دریایی مجهز به آرپی‎جی و دوشکا مورد حمله قرار گرفت. دریادار سیاری تصریح کرد: ناوگروه 35 نیروی دریایی ارتش صبح دیروز با صلابت با دزدان دریایی درگیر شد و آنان فراری داد.

خبر خوش براي كارمندان پيماني

شنیده شد که پرداخت ديون كاركنان پيماني دولت، ناشي از افزايش حقوق و مزايا كه بر اساس قوانين و خارج از اختيار دستگاه‌هاي اجرايي ايجاد شده يا مي‌شود، همانند ديون كاركنان رسمي محاسبه، تامين و پرداخت خواهد شد. خراسان آورده است؛ بر اساس ابلاغيه يك مسئول اقتصادي دولت به همه وزارتخانه‌ها و سازمان‌هاي دولتي، تاكيد شده است كه به استناد بند «ح» ماده 2 دستورالعمل اجرايي ديون بلامحل، پرداخت ديون مربوط به مستخدمين پيماني دولت كه ناشي از افزايش حقوق و مزاياي كاركنان مذكور بر اساس قوانين و مقررات مربوطه بوده و خارج از اختيار دستگاه‌هاي اجرايي ايجاد شده يا مي‌شود، همانند ديون مربوط به كاركنان رسمي محاسبه شده و بدون طرح در كميسيون‌هاي مربوطه، تامين و پرداخت خواهد شد.

انتقاد از ريخت و پاش ديواركشي

شنیده شد که يك نماينده مجلس در جلسه علني ديروز مجلس و در نطق ميان دستور با اشاره به فرا رسيدن سالروز شهادت شهيدان رجايي و باهنر و با يادآوري فرهنگ مديريتي آن شهيدان، به موضوع ريخت و پاش در دستگاه‌ها پرداخت و گفت: پروژه ديوار اطراف مجلس نمونه يك ريخت و پاش است. حسن كامران دستجردي افزود: ابتدا گفتند قرار است ديوار امنيتي ايجاد شود، بعد اعلام كردند كه همسان‌سازي با ديوار مشروطه را دنبال مي‌كنند و حالا اين طور شده است؛ همه اينها در حالي است كه كارمند مجلس براي يك وام معطل مانده است. وي تصريح كرد: اشرافي‌گري به جايي رسيده است كه در مراسم‌هاي مرده‌ها نيز اعمال مي‌شود.

کویت کاردار ایران را فراخواند

شنیده شد که کویت در اعتراض به طرح مناقصه ایران برای توسعه یک چاه نفتی مورد اختلاف، کاردار ایران در این کشور را به وزارت امور خارجه فراخواند. فرارو نوشت : کویت « حسن زرنگار ابرقویی» را به خاطر طرح مناقصه ایران برای توسعه چاه نفتی «الدره» فراخواند.یک مقام دیپلماتیک عالی‌رتبه به روزنامه «الجریده» گفت: تهران مناقصاتی را برای توسعه چاه‌های نفتی‌اش پس از لغو تحریم‌های بین‌المللی طراحی کرده است و چاه نفتی الدره از جمله آنهاست؛ چاهی که (بنا بر این گزارش) بر سر آن همچنان میان ایران، عربستان و کویت مذاکرات منطقه‌ای وجود دارد.بر اساس این گزارش، «خالد جارا...» قائم‌مقام وزارت خارجه کویت یاداشت اعتراض این کشور را یکشنبه به زرنگار تحویل داده است.

فرود اضطراری هواپیمای العربیه در اصفهان

شنیده شد که مدیرعامل شرکت هواپیمایی العربیه در ایران در گفت‌و‌گو با ایرنا دلیل فرود این فروند هواپیما را نقص فنی اعلام کرد. انتخاب نوشت؛ محسن مصیبی اظهارکرد: این هواپیما از شارجه به قصد گرجستان درحرکت بود که به دلیل نقص فنی در یکی از دستگاه‌های تنظیم فشار هوا داخل کابین مجبور به فرود اضطراری در فرودگاه شهید بهشتی اصفهان شد. به گفته وی این نوع هواپیما دارای چهار دستگاه تنظیم فشار هوا داخل کابین است که یکی از آنها دچار نقص فنی شده و خلبان برای رفاه حال مسافران درخواست فرود اضطراری کرده است.

ادعاي چاووش‌اوغلو درباره ايران

شنیده شد که وزير امورخارجه تركيه در اظهاراتي مدعي شد: ايران بايد سياستش را در سوريه و يمن تغيير دهد. باشگاه خبرنگاران نوشت؛ شبكه تلويزيوني اسكاي‌نيوز عربي در خبري گزارش داد: داوود چاووش اوغلو، وزير امورخارجه تركيه مدعي شد: ايران بايد سياستش را در سوريه و يمن تغيير دهد. وی افزود: گفت‌وگوها با واشنگتن درباره عمليات عليه داعش در شمال سوريه كامل شده است. عمليات ائتلاف بين‌المللي در شمال سوريه اين پيام را به بشار اسد خواهد داد كه بايد پاي ميز مذاكره بازگردد. عمليات ائتلاف به زودي در شمال سوريه آغاز خواهد شد.

** شرق

نگذاریم خط و مسیر امام توسط عده‌ای تفسیر نابجا شود
با آغاز هفته دولت، رئیس‌جمهور و اعضای هیأت دولت با استقبال حجت‌الاسلام سید حسن خمینی در حرم امام با آرمان‌های ایشان تجدید بیعت کردند. رئیس‌جمهوری، در سخنانی در حرم امام(ره)، با تأکید بر تلاش برای حفظ خط، راه و سیره امام‌خمینی(ره) گفت: مجموعه کلام و راه امام چیزی جز اسلامیت و جمهوریت نیست و اگر به نام اسلامیت، جمهوریت را کنار بگذاریم یا به نام جمهوریت، اسلامیت را فراموش کنیم، از مسیر و خط امام(ره) فاصله گرفته‌ایم. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی، هدف مهم انقلاب اسلامی را تشکیل نظام اسلامی دانست و گفت: اگر کسی فکر می‌کند انقلابی است، بداند که انقلابی‌بودن از دیدگاه امام، اعتماد به قانون، اجرای قانون، اهتمام به اخلاق اسلامی، خودباوری و احترام به دیگران است. رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه انقلابی‌گری به معنای افراطی‌گری مردود است، گفت: وقتی به سیره و زندگی امام نگاه می‌کنیم باید مجموعه آن را در دستور کار قرار دهیم. برخی سخنان امام در پاسخ به یک حادثه بیان شده و برخی کلمات راجع به یک موضوع و در یک مقطع تاریخی ابراز شده است. مجموعه کلام و راه امام تأکید بر اسلامیت و جمهوریت است.دکتر روحانی ادامه داد: امام در سیره و راه‌شان، تشکیل دولت را برای اداره کشور و نهاد قانون را ضروری می‌دانست، امام اتکا بر آرای مردم را ضروری می‌خواند و اینها از محکمات راه، خط و سیره امام است. رئیس‌جمهوری افزود: امام با مردم انقلاب کرد، با مردم جلوی توطئه‌ها و تروریست‌ها را گرفت، با مردم انتخابات‌هایی شکوهمند انجام داد، با مردم و با جوانان در برابر متجاوزان ایستاد و در دفاع هشت‌ساله به پیروزی رسید و در برابر قدرت‌های تجاوزگر ایستادگی کرد. با مردم با استبداد و استعمار جنگید. همه‌جا کنار مردم و با مردم بود و میزان را رأی مردم می‌دانست.

نباید بگذاریم خط و مسیر امام توسط عده‌ای تفسیر به رأی شود

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه همه باید تلاش کنیم خط، راه و سیره امام از یاد نرود، گفت: امام به همه اقشار مردم احترام می‌گذاشت، به اقشار کم‌درآمد و فقیر توجه خاصی داشت. امام به جوانان نگاه ویژه‌ای داشت و تفکرش همواره و تا پایان زندگی جوان بود و به جوانان عشق می‌ورزید. امام حقوق بانوان را در جامعه مورد احترام قرار می‌داد و امروز نباید بگذاریم خط و مسیر امام توسط عده‌ای تفسیر نابجا شود.رئیس‌جمهوری ادامه داد: وظیفه ما حفاظت از اسلام عزت‌بخشی است که امام برای مردم تفسیر کرد، ایشان اسلام سیاسی که قدرت مدیریت دارد را به ارمغان آورد و نباید این دیدگاه در انزوا قرار گیرد. دکتر روحانی گفت: امام در سال‌های پایان زندگی پر برکت‌شان، قدرت و توان دولت را با بهترین تفسیری که از فقه داشت، تبیین کرد. او هیچ‌گاه در امور دولت مداخله نکرد و همواره هدایت می‌کرد همان‌طور که امروز رهبر معظم انقلاب در همه امور هدایتگر هستند.رئیس‌جمهوری با بیان اینکه در موضوع هسته‌ای با هدایت‌های رهبر انقلاب و حمایت مردم به پیروزی رسیدیم، گفت: امروز در نقطه امید‌بخش‌تری نسبت به ماه‌ها و سال‌های قبل قرار داریم . امروز می‌توانیم به مردم بگوییم که دولت به همه وعده‌هایش در طول دو سال گذشته عمل کرده است و تلاش می‌کند این وعده‌ها عملیاتی شود.

دولت تحت حمایت رهبری است

رئیس‌جمهوری به برگزاری انتخابات در سال‌جاری از سوی دولت اشاره کرد و گفت: باید زمینه را برای حضور مردم در یک انتخابات سالم، قانونی و شکوهمند تحت هدایت‌های رهبر معظم انقلاب فراهم کنیم. دکتر روحانی افزود: در پیشگاه خدواند شکرگزاریم به خاطر انقلاب مردمی که عزت و خودباوری و ایستادگی علیه استبداد، استکبار و استعمار به وجود آورد. دولت نیز از اینکه مورد حمایت مردم و رهبر معظم انقلاب است، شکرگزار است و امیدواریم در آغاز سومین سال کار دولت توفیق یابیم خادمان خوبی برای مردم و رهروان خوبی برای امام بزرگوار باشیم.

سیدحسن خمینی: باید قدردان گام بزرگ تثبیت حقوق هسته‌ای باشیم

همچنین به گزارش جماران، حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی در مراسم تجدید میثاق رئیس‌جمهور و اعضای هیأت دولت با آرمان‌های امام، با اشاره به خدمات و تلاش‌های دولت یازدهم در دو سال گذشته گفت: جا دارد همه ما با دیدن این تلاش‌ها شکرگزار خداوند و قدردان دولت و به ویژه کار بزرگی باشیم که آقای ظریف و دوستان‌شان انجام دادند و گام بزرگی برای تثبیت حقوق هسته‌ای و تلاش‌های مردم در جامعه اسلامی برداشتند.یادگار امام گفت: امیدواریم یکایک زحمات دیگر دوستان در سایر حوزه‌ها به بار بنشیند و شاهد تحقق همه وعده‌هایی باشیم که دولت تدبیر و امید با بیان آنها کار خود را شروع کرد و توانست اعتماد مردم را کسب کند.

او با بیان روایتی از حضرت‌علی‌(ع) مبنی بر اینکه «اگر کسی کاری کرد و با تشکر روبه‌رو نشد، خود را وابسته به تشکر ندانسته و کار خود را انجام دهد»، خطاب به اعضای دولت یادآوری کرد: چشم شما به تشکر کسی نباشد، زیرا خداوند بیش از هر کسی به نیت خیر عوامل کارها واقف است. او در نهایت گفت: ما به عنوان کسانی که بیرون گود ایستاده‌ایم، وظیفه تشکر داریم و شما که میان گود هستید وظیفه تلاش، خدمت، همت و عزم راسخ را بر دوش دارید.

** ایران

حمایت رهبر اقلیت دموکرات‌های سنا از توافق

«هری رید»رهبر اقلیت دموکرات مجلس سنای امریکا حمایت خود را از توافق هسته‌ای با ایران به طور رسمی اعلام کرد. به گزارش «عصر ایران» به نقل از «رویترز» هری رید یکشنبه در صفحه توییتر خود نوشت: «من قویاً از توافق تاریخی با ایران حمایت می‌کنم و هر چه در توان دارم انجام خواهم داد تا این توافق پا برجا بماند». او همچنین با صدور بیانیه‌ای تأکید کرده است: «تضمین امنیت اسرائیل از بیشترین اهمیت برای من برخوردار است. من از این توافق حمایت می‌کنم چون بر این باورم این توافق بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و حفاظت از امنیت اسرائیل است». «هری رید» بیست و هفتمین سناتور دموکرات است که از توافق هسته‌ای با ایران اعلام حمایت می‌کند.

هاموند: اصلاً معنا ندارد ایران و عربستان با هم حرف نزنند

وزیر خارجه انگلیس خواستار گفت‌و‌گوی ایران و عربستان شد. «فیلیپ هاموند» پس از مراسم بازگشایی سفارت انگلیس در تهران به «بی بی‌سی» گفت: «امیدوارم همان‌طور که توافق هسته‌ای اجرا و تحریم‌ها بتدریج برداشته می‌شود و ایران به طور مؤثرتری دوباره درون اقتصاد بین‌المللی جذب می‌شود، ما شاهد بهبود روابط بویژه میان عربستان و ایران باشیم.» وی افزود: «البته این اتفاق یک شبه نخواهد افتاد و بی‌میلی زیادی در هر دو طرف وجود دارد اما اصلاً معنا ندارد که بزرگترین و مهمترین قدرت‌ها در این منطقه بسیار متزلزل و بی‌ثبات، با یکدیگر حرف نزنند و بشدت خصومت داشته باشند.» وزیر خارجه انگلیس گفت: «آنها لازم است دیپلماسی صبورانه‌ای را درباره یکدیگر اتخاذ کنند همان‌طور که ما این کار را می‌کنیم و همان‌طور که ما نیز قبول داریم، آنها نیز قبول خواهند کرد که معنای آن این نیست که قرار باشد درباره همه چیز اتفاق نظر داشته باشند و یک دفعه درباره همه چیز نظراتشان یکی شود. اما مسأله این است که گفت‌و‌گو می‌کنیم.»

دومین نامه به قوه قضائیه برای دیدار با زنجانی

عضو کمیته بررسی پرونده بابک زنجانی در مجلس از تهیه و تنظیم نامه دوم نمایندگان متقاضی دیدار با زنجانی به قوه قضائیه خبر داد. به گزارش «باشگاه خبرنگاران جوان» امیرعباس سلطانی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه لزوم نگارش نامه دوم مبنی بر دیدار با بابک زنجانی به قوه قضائیه چیست؟ تأکید کرد: «ما همچنان نامه نگاری خود را با قوه قضائیه مبنی بر درخواست دیدار با بابک زنجانی ادامه خواهیم داد تا اینکه پاسخ مشخصی از این قوه دریافت کنیم.»

«ناجا»: خودسرهای بازداشتی، آزاد شدند

صبح روز یکشنبه با حضور وزیر امور خارجه انگلستان، سفارت این کشور در تهران پس از 4 سال بازگشایی شد که این موضوع با تجمع حدود 40 معترض همراه شد. به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی ناجا، سردار منتظرالمهدی در مورد رخداد بازگشایی سفارت انگلیس تصریح کرد: «تعداد معدودی از معترضان به دنبال ایجاد جوی نا آرام بودند که با پیشگیری و مداخله بموقع پلیس پایتخت شرایط به نحو مطلوب خاتمه یافت. چند نفر که به هیچ صراطی مستقیم نبودند، به کلانتری ارجاع و سپس آزاد شدند و هیچ‌کس در بازداشت به سر نمی‌برد.»

دومین مرز زمینی ایران و ترکیه بسته شد

مرز «اسن دره – سرو» با ملاحظات امنیتی به طور موقتی بسته شده است. خبرگزاری «ایرنا» به نقل از خبرگزاری «آناتولی» افزود: «افزایش حملات سازمان تروریستی «پ. ک. ک» در منطقه و تخریب پلی در مسیر «یوکسک اوا – اسن دره» با مین‌گذاری توسط عوامل «پ. ک. ک»، موجب شد که مرز ترکیه با ایران به طور موقتی مسدود شود.» ایران سه مرز گمرکی با ترکیه دارد که شامل مرز «بازرگان – گوربولاغ»، مرز «سرو – اسن دره» و مرز «رازی – کاپی کوی» است. مرز «بازرگان» بزرگترین دروازه مرزی بین دو کشور است. مرز «رازی» عبور ریلی و به طور محدود برای عبور خودروهای سبک مناسب است و مرز «سرو – اسن دره» نیز دومین مرز زمینی بزرگ میان دو کشور است.

انتهای پیام/