سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان با تأکید بر اینکه ایران هرگز در موضوع پرونده ریاست جمهوری لبنان دخالت نمیکند، تصریح کرد: «میشل عون همچنان نامزد حزبالله برای تصدی ریاست جمهوری بوده و حزب الله از نظر سیاسی و اخلاقی خود به آن پایبند است.»
به گزارش تیترآزاد، سید حسن نصرالله در ابتدای سخنرانی خود که به طور زنده از شبکه المنار پخش شد، پیش از پرداختن به موضوع اصلی سخنرانی یعنی پرونده ریاست جمهوری لبنان، به ذکر چهار نکته پرداخت و در ابتدا جنایت اخیر تروریستهای تکفیری وهابی در منطقه الاحساء عربستان و شهیدو زخمی شدن شماری از شیعیان بیگناه را محکوم و با خانوادههای شهدا و مجروحان این حادثه ابراز همبستگی کرد.
دبیرکل حزب الله همچنین به تشییع پیکرهای چند شهید عضو گردانهای عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس اشاره کرد و به رهبران حماس و خانوادههای شهدای فلسطینی تسلیت گفت.
محورهای سخنرانی سید حسن نصرالله:
سخنرانی امشب من فقط به یک پرونده که پرونده ریاستجمهوری و انتخابات ریاست جمهوری(لبنان) است، اختصاص دارد، اما لازم میدانم پیش از این موضوع، به طور گذرا و سریع به چهار نکته اشاره کنم.
تجاوز وحشیانه و جنایتکارانه تکفیریها به مسجد امام رضا(ع) در شهرک الاحساء را که به شهید و زخمی شدن شماری از نمازگزاران منجر شد، محکوم میکنیم و با خانوادههای شهدا و مجروحان ابراز همبستگی میکنیم.
شهادت هفت مجاهد و تمام شهدای انتفاضه قدس را به برادران خود در حماس و فرماندهان گردانهای عزالدین قسام تسلیت میگوییم.
به افسران و سربازان ارتش و مجاهدان به خاطر صبر و ایستادگی و مسئولیتپذیری خود در دفاع از مرزهای لبنان سلام ودرود میفرستیم.
خرسندی خود را از توافقاتی که به دست آمد و فعال شدن دولت ابراز کرده و تلاشهایی را که گروههای سیاسی و به طور خاص آقای نبیه بری(رئیس پارلمان لبنان) انجام دادند، ارج مینهیم.
پرونده ریاست جمهوری به فعالیتی خارج از فعالیتهای رسانهای(هیاهوی رسانهای) نیاز دارد.
ایران هرگز نیازی به پرونده ریاستجمهوری لبنان ندارد نه به خاطر توافق هستهای و نه چیزهای دیگر، به این مسائل نیازی ندارد. ایران پرونده ریاست جمهوری را نه به خاطر تعطیل کردن آن و یا بهرهبرداری از آن مطرح نکرده و میتوان از واتیکان و دیگر طرفهای ذیربط در این باره سئوال کرد.
متهم کردن ایران به تعطیل کردن پرونده ریاستجمهوری و جلوگیری از به نتیجه رسیدن آن، ظلم است، ایران در این پرونده دخالتی ندارد و هرگز دخالت نخواهد کرد.
ایران در هیچ یک از جلسات مذاکرات با گروه پنج به علاوه یک، پرونده ریاست جمهوری لبنان را در میز مذاکرات(هستهای) مطرح نکرد.
طی روزهای اخیر، رئیس جمهور روحانی پرونده ریاست جمهوری لبنان را در جریان سفر به ایتالیا مطرح نکرد.
هیئت ایران(رئیس جمهوری اسلامی ایران و هیئت همراه) در جریان سفر به فرانسه هم به پرونده ریاست جمهوری لبنان اشاره نکرد .
هر کس دلیل و مدرکی مبنی بر اینکه ایران از پرونده ریاست جمهوری لبنان برای منافع خود بهرهبرداری میکند، ارائه کند.
کسانی که منتظر دستاوردهای منطقهای برای یکسره کردن پرونده ریاستجمهوری به نفع خود هستند، به آنها اعلام میکنم که هیچ ارتباطی میان این دو پرونده وجود ندارد.
کسانی که اتهامات بیپایه و اساسی را به ایران نسبت میدهند،باید وزن خود و وزن و جایگاه جمهوری اسلامی ایران را بدانند.
ایران تا کنون از ابتدای پیروزی انقلاب، سی و پنج بار انتخابات حتی در کوران جنگ رژیم صدام که از حمایتهای سعودی و آمریکا برخوردار بود، برگزار کرد و حتی در شرایط جنگی هم انتخابات را به تعویق نینداخت،در حالی که ما در لبنان به دنبال بهانهای برای تعویق انتخابات میگردیم.
تمام اتهاماتی که علیه حزبالله مطرح شده است مبنی بر اینکه حزبالله منافع دولتی یا سهمیههای وزارتی را دنبال میکند، بیپایه و اساس است.
ما و همپیمانان خود به این مسئله اهتمام داریم که هر گونه اختلافی را که ممکن است میانمان رخ دهد، بر مبنای اصل گفتوگو و وحدت حل و فصل و مدیریت کنیم.
مسائل عاطفی در روابط ما با همپمانانمان وجود دارد و هیچ کس نمیتواند برای رسیدن به اهداف تحریکآمیز خود، آن را به بازی بگیرد.
رابطه میان حزبالله و جنبش امل(به رهبری نبیه بری رئیس پارلمان لبنان) مبتنی بر پایههای گفتوگو و ارتباط در تمام پروندههاست، ما دو گروه منسجم مرتبط ایدهآل هستیم.
رابطه ما با جریان ملی آزاد لبنان(که جبران باسیل وزیر خارجه فعلی لبنان پس از کنارهگیری میشل عون رهبری آن را برعهده دارد)، از هنگام امضای یادداشت تفاهم از 10 سال پیش تا کنون از تلاشهای مکرری که برای برهم زدن آن انجام میشود، در امان نبوده است.
ما یک سال و نیم است که حمایت خود را از نامزدی ژنرال میشل عون برای تصدی ریاست جمهوری اعلام کردهایم و همچنان بر این موضع خود و حمایت از نامزدی عون پایبندیم.
ما به میشل عون گفتهایم تو نامزد طبیعی هستی و تا زمانی که نامزد ریاست جمهوری هستی،ما هم از نامزدیات حمایت میکنیم.
برخی میگویند که میشل عون نامزد حزبالله است به همین سبب باید با آن در جهان عرب و تمام جهان جنگید، آنها از هر چیزی برای ایجاد دروغی استفاده میکنند.
ما از حق خود بر اساس قانون اساسی استفاده کرده و در جلسه انتخابات شرکت نکردیم، و این را حق خود میدانیم که در جلسهای که پیروزی نامزدمان برای تصدی ریاست جمهوری را تضمین نکند، شرکت نکنیم.
ما پیش از گفتوگو با جریان المستقبل موضع خود را در قبال نامزدی ژنرال میشل عون برای تصدی ریاست جمهوری علنا اعلام کردیم.
اتهامات متعددی علیه حزبالله مطرح شده مبنی بر اینکه حزبالله در حمایت از نامزدی ژنرال عون جدی نیست و این اتهامزنی همچنان ادامه دارد.
ما بر اساس اعتمادمان به همپیمانان خود از هرگونه نزدیکی و همسویی استقبال میکنیم، زیرا روابط ما مبتنی بر اعتماد و تفاهم درباره مسائل اساسی است.
ما به خاطر اینکه به تمام همپیمانان خود اعتماد داریم، به همین سبب هر گاه یکی از همپیمانان ما با طرف دیگر وارد گفتوگو شود، نگران نمیشویم و ابراز شگفتی نمیکنیم.
سلیمان فرنجیه همپیمان قدیمی و دوست عزیز ما است و اعتماد مستحکم و دوستی قدیمی میان ما برقرار است.ما را در جریان فضای مذاکراتش با جریان المستقبل قرار داده است و ما هم درباره نیتهای طرف مقابل به وی هشدار دادهایم. ما به فرنجیه گفتیم باید انتظار داشته باشیم که برخی برای ایجاد اختلاف میان تو و میشل عون و میان میشل عون و حزبالله تلاش میکنند.
شیوه تعامل جریان المستقبل با مسئله نامزدی سلیمان فرنجیه و درز این خبر، راه را به روی بررسی موضوع بست و تاثیر منفی داشت.
ما همچنان خود را به نامزدی میشل عون پایبند میدانیم، حتی اگر رقیب سیاسی ما، او را نامزد کند، ما همه چیز را در نظر گرفتهایم و میدانیم که به چه نتیجهای خواهیم رسید.
ما هرگز مجبور نیستیم که هر روز و با هر حادثه و رویدادی، موضع و پایبندی خود را مورد تاکید قرار دهیم، ما درباره تحولات اخیر هیچ موضعی نگرفتیم، زیرا میخواستیم منتظر نتایج بمانیم.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/