در نامه ۱۳۹۴/۰۷/۲۹ رهبر معظم انقلاب که خطاب به رئیس جمهور و رئیس شورای عالی امنیّت ملّی است؛ رهبری علاوه بر اینکه صریحا اشاره می کنند که :" محصول مذاکرات که در قالب برجام شکل گرفته است، دچار نقاط ابهام و ضعفهای ساختاری و موارد متعدّدی است که در صورت فقدان مراقبت دقیق و لحظه‌به‌لحظه،‌ میتواند به خسارتهای بزرگی برای حال و آینده‌ی کشور منتهی شود."

به گزارش تیتر آزاد به نقل از گلستان ما، سخنگوی دولت در نشست رسانه ای اخیر خود به این سوال که " برجام را چه کسی تصویب و اجرا کرد؟ " گفته که :" برجام مطمئناً در شورای عالی امنیت ملی روند خود را طی کرده و چیزی که در آنجا تصویب شود باید امضای رهبری را هم داشته باشد. در کنار آن ایشان ممکن است نقطه نظری داشته باشند و مطرح کنند. دولت بدون امکان و اجازه شورای عالی امنیت ملی کاری نمی‌تواند بکند این را هم بگویم که آقای روحانی متعهد به تصمیم رهبری هستند ممکن است جاهایی نقطه نظراتی وجود داشته باشد اما آقای روحانی وظیفه خود می‌داند که نظر مورد تایید رهبری را انجام دهد"

این پاسخ ربیعی یک پاسخ با مصرف رسانه ای آنهم رسانه های زنجیره ای است و هیچ ارزش و اعتبار دیگری ندارد؛ چراکه علاوه بر مغایرت با حقایق مربوط به مذاکرات هسته ای و بعض توصیه های مهم رهبری ، با اصل و محتوی نامه ۱۳۹۴/۰۷/۲۹ رهبر معظم انقلاب به حسن روحانی راجع به مصوبه جلسه ۶۳۴ شورای عالی امنیت ملی در تعارض آشکار است

در نامه یاد شده که خطاب به رئیس جمهور و رئیس شورای عالی امنیّت ملّی است ؛رهبری علاوه بر اینکه صریحا اشاره می کنند که :" محصول مذاکرات که در قالب برجام شکل گرفته است، دچار نقاط ابهام و ضعفهای ساختاری و موارد متعدّدی است که در صورت فقدان مراقبت دقیق و لحظه‌به‌لحظه،‌ میتواند به خسارتهای بزرگی برای حال و آینده‌ی کشور منتهی شود." در بند ۳ نامه یاد شده نیز ؛

۱- تاکید می گردد :" بندهای نه‌گانه‌ی قانون اخیر مجلس و ملاحظات ده‌گانه‌ی ذیل مصوّبه‌ی شورای عالی امنیّت ملّی، حاوی نکات مفید و مؤثّر است که باید رعایت شود"

۲- رهبر معظم انقلاب در ادامه به نکات بایسته ی ذیل اشاره می کنند که "

اوّلاً: از آنجا که پذیرش مذاکرات از سوی ایران اساساً با هدف لغو تحریمهای ظالمانه‌ی اقتصادی و مالی صورت گرفته است و اجرائی شدن آن در برجام به بعد از اقدامهای ایران موکول گردیده، لازم است تضمین‌های قوی و کافی برای جلوگیری از تخلّف طرفهای مقابل، تدارک شود، که از جمله‌ی آن اعلام کتبی و...

ثانیاً: در سراسر دوره‌ی هشت‌ساله، وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه‌ای (از جمله بهانه‌های تکراری و خودساخته‌ی تروریسم و حقوق بشر) توسّط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظّف است طبق بند ۳ مصوّبه‌ی مجلس، اقدامهای لازم را انجام دهد و فعّالیّتهای برجام را متوقّف کند.

ثالثاً: اقدامات مربوط به آنچه در دو بند بعدی آمده است، تنها هنگامی آغاز خواهد شد که آژانس، پایان پرونده‌ی موضوعات حال و گذشته (PMD) را اعلام نماید.

رابعاً: اقدام در مورد نوسازی کارخانه‌ی اراک با حفظ هویّت سنگین آن، تنها در صورتی آغاز خواهد شد که قرارداد قطعی و مطمئن درباره‌ی طرح جایگزین و تضمین کافی برای اجرای آن منعقد شده باشد.

خامساً: معامله‌ی اورانیوم غنی‌‌شده‌ی موجود در برابر کیک زرد با دولت خارجی در صورتی آغاز خواهد شد که قرارداد مطمئن دراین‌‌باره همراه با تضمین کافی منعقد شده باشد. معامله و تبادل مزبور، باید بتدریج و در دفعات متعدّد باشد.

سادساً: مطابق مصوّبه‌ی مجلس،‌ طرح و تمهیدات لازم برای توسعه‌ی میان‌مدّت صنعت انرژی اتمی که شامل روش پیشرفت در مقاطع مختلف از هم‌اکنون تا پانزده سال و منتهی به ۱۹۰ هزار سو است،‌ تهیّه و با دقّت در شورای عالی امنیّت ملّی بررسی شود. این طرح باید هرگونه نگرانی ناشی از برخی مطالب در ضمائم برجام را برطرف کند.

سابعاً: سازمان انرژی اتمی، ‌تحقیق و توسعه در ابعاد مختلف را در مقام اجرا به‌گونه‌ای سامان‌دهی کند که در پایان دوره‌ی هشت‌ساله هیچ کمبود فنّاوری برای ایجاد غنی‌سازیِ مورد قبول در برجام وجود نداشته باشد.

ثامناً: توجّه شود که در موارد ابهام سند برجام، ‌تفسیر طرف مقابل مورد قبول نیست و مرجع، متن مذاکرات است.

تاسعاً: وجود پیچیدگی‌ها و ابهامها در متن برجام و نیز گمان نقض عهد و تخلّفات و فریب‌کاری در طرف مقابل بویژه آمریکا، ایجاب میکند که یک هیئت قوی و آگاه و هوشمند، برای رصد پیشرفت کارها و انجام تعهّدات طرف مقابل و تحقق آنچه در بالا بدان تصریح شده است،‌ تشکیل شود. ترکیب و وظایف این هیئت باید در شورای عالی امنیّت ملّی تعیین و تصویب شود

با توجّه به آنچه ذکر شد، مصوبه‌ی جلسه‌ی ۶۳۴ مورخ ۹۴/۵/۱۹ شورای عالی امنیّت ملّی با رعایت موارد یاد شده تأیید میشود"

حال آقای سخنگو پاسخ دهد که غیر از مورد PMD کدام مورد از موارد یاد شده را دولت و رئیس آن رعایت کرده است !!؟ آقای سخنگو !تایید برجام مشروط بوده است و عمده شروط تایید کننده آن را رعایت نکرده اید

۲۹مهر ماه امسال باید در سراسر کشور روز بازخوانی این نامه رهبر معظم انقلاب باشد و...

به قلم حسن بیارجمندی

انتهای پیام/