به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تیترآزاد به نقل از «گلستان ما»؛ توسعه صادرات غیرنفتی یکی از اهداف دولتها به شمار میرود که هیچگاه بهصورت شایسته تحقق پیدا نکرده است.
حذف موانع صادراتی، تشویق و تسهیل در سیاست بازگشت ارز، حمایت از صادرات خدمات فنی مهندسی، حمایت از ارتقای کیفیت محصولات صادراتی و همچنین حمایت از صادرات به کشورهای جدید و حمایت از کسب استاندارد بینالمللی محصولات صادراتی ایران از جمله موضوعاتی است که از نظر کارشناسان میتواند منجر به توسعه صادرات شود.
در استان گلستان نیز با تولید بالغ بر ۵ میلیون تن محصولات کشاورزی و همچنین صنایع منحصربهفرد مثل ید و سیمان و غیره میتواند به یک استان صادرات محور مطرح شود، همچنین در سال گذشته گلستان توانست بهعنوان دومین استان از نظر امنیت سرمایهگذاری مطرح شود و همه این ظرفیتها و همچنین فعالشدن گمرک منطقه آزاد اینچهبرون شرایطی را فراهم کرده که تجارت را به آینده اقتصادی و تجاری گلستان خوشبین کرده است.
در آخرین وضعیت صادرات استان گلستان امیریوسفی اظهار کرد: نسبت به مدت ۹ ماه سال نزدیک به ۳۴۷ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار صادرات داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۷ درصد رشد داشته است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کشاورزی گرگان ادامه داد: صادرات استان ید پلی استرایلن، سیمان، مواد شوینده، ربع، تخممرغ و غیره مرتبط است، بیشتر این صادرات به کشورهای همسایه رقم خورده است.
یوسفی بیان کرد: همچنین ۶۳ میلیون ۴۰۰ هزار دلار واردات داشتیم که بیشتر آن مربوط به روغن خام، سویا و پنبه و بخشی نیز ماشینآلات و دیزلژنراتور را شامل میشود.
وی افزود: یکی از دلایل افزایش صادرات حضور در نمایشگاههای بینالمللی بوده است، هماهنگیهایی نیز با مسئولان استان صورتگرفته و امیدواریم رسانهها در کنار ما برای حل مشکلات و موانع باشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان ظهار کرد: از دولت نیز انتظار داریم برای حل مشکلات تجار گلستان و برقراری روابط بانکی چارهاندیشی کند، برای توسعه صادرات گلستان علاوه بر تقویت صادرات نیازمند استقرار زیرساختهای مناسب هستیم و انتظار ما از دولت این است که روند بارگیری و تخلیه بار ریلی در اینچهبرون سرعت ببخشد.
انتهای خبر/