حسن روحانی رئیس جمهور دولت تدبیر و امید از نخستین روزهای تبلیغات انتخاباتی در دوره یازدهم ریاست جمهوری کلید حل مشکلات کشور را برنامه‌های ویژه اقتصادی عنوان کرده بود و از برنامه‌های 100 روزه خود سخن می‌گفت اما رفته رفته این شعارها به فراموشی سپرده شد و همه هم و غم دولت اجرای برجام و بی توجهی به اقتصاد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از رهیاب، حسن روحانی رئیس جمهور دولت تدبیر و امید از نخستین روزهای تبلیغات انتخاباتی در دوره یازدهم ریاست جمهوری کلید حل مشکلات کشور را برنامه‌های ویژه اقتصادی عنوان کرده بود و از برنامه‌های 100 روزه خود سخن می‌گفت اما رفته رفته این شعارها به فراموشی سپرده شد و همه هم و غم دولت اجرای برجام و بی توجهی به اقتصاد شد.

پایگاه اطلاع رسانی دولت به عنوان بازوی اطلاع رسانی قوه مجریه یکی از مراجعی است که برای بررسی عملکرد اقتصادی دولت می‌توان به آن رجوع کرد. حجم انبوهی از پیام‌های تبریک، دیدارها و سفرهای استانی در 100 خبر اخیر منتشر شده از رئیس جمهور در این پایگاه اطلاع رسانی وجود دارد و جالب اینکه در این 100 خبر 8 بار موضوعات برجام و فقط 6 بار موضوعات اقتصادی به عنوان تیتر اخبار رئیس جمهور انتخاب شده‌اند.

این اظهارات روحانی در حالی است که وی در سالگرد تأسیس شرکت گاز درباره «حمایت دولت از شبکه‌های اجتماعی» و در جلسه بزرگداشت روز پزشک درباره «لغو کنسرت در مشهد» و در سی‌و‌سومین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش درباره موضوع «فیلترینگ» سخن گفته است.

مواضع اقتصادی روحانی

رئیس جمهور دولت یازدهم در کهگیلویه و بویر احمد درباره رشد 4.4 درصدی اقتصادی و هم‌زمان به موضوع رکود حاکم بر کشور سخن گفت که کارشناسان اقتصادی این موضوع را غیر ممکن عنوان و آن را رد کردند. دومین خبر اقتصادی در پایگاه اطلاع رسانی دولت تقدیم لوایح همکاری‌های اقتصادی بین ایران – کرواسی و موریتانی است

.
سومین خبر اقتصادی نیز برگرفته از صحبت‌های تلویزیونی رئیس جمهور با مردم بود و چهارمین خبر متعلق به اقتصاد کرمانشاه و سفر روحانی به این استان است. پنجمین خبر اقتصادی به نشست خبری وی در یاسوج تعلق دارد و خبر ششم نیز دعوت روحانی از وزارت اطلاعات برای بهره گیری اقتصادی از مزایای برجام بود.

در واقع بررسی اخبار منتشر شده از روحانی در پایگاه اطلاع رسانی دولت نشان می‌دهد که یا وضعیت اطلاع رسانی در دولت یازدهم ضعیف است و یا واقعا رئیس جمهور در زمینه اقتصاد حرفی برای گفتن ندارد و برای همین فقط در اجتماع مردم صحبت از رشد اقتصادی می‌کند و در سایر جلسات صحبت‌های اپوزیسیونی درباره شبکه‌های اجتماعی و کنسرت‌ها را مطرح می‌کند.

جهانگیری و اقتصاد

به جز اخبار منتشر شده، حضور روحانی در جلسات شورای اقتصاد است که همه این جلسات در سال 95 به ریاست اسحاق جهانگیری برگزار شده‌اند. نکته جالب اینکه در 20 خبر آخر منتشر شده از معاون اول رئیس جمهور 8 موضع اقتصادی مشاهده می‌شود و در کنار آنها می‌توان به سخنان جهانگیری درباره مظلومیت روحانی اشاره کرد که در 3 خبر از 20 خبر آخر جهانگیری مشاهده می‌شود.

غلامرضا مصباحی‌مقدم یکی از اقتصاددانان مجلس نهم در گفتگو با رهیاب گفته بود که اگر رئیس جمهور خودش در رأس کارهای اقتصادی دولت قرار بگیرد، انتظار خبرهای خوب در این زمینه وجود دارد ولی اگر کارها را به معاون اولش محول کند، کاری از پیش نمی‌رود.

به گزارش رهیاب، کلیدواژه‌های سخنان رئیس جمهور در مدت اخیر حاکی از این است که روحانی در سال آخر دولت یازدهم رو به سوی کارهای تبلیغاتی آورده و خیلی زود مدیریت کشور را به دست معاونین خود سپرده و برای ریاست دولت دوازدهم گام برداشته است.

چندی پیش نیز خبرهایی از اعتراض برخی از وزرا به عدم حضور روحانی در جلساتمنتشر شد که آنها معتقد بودند اداره جلسات نباید به معاون اول رئیس جمهور محول شد. همچنین، حجت الاسلام پژمان‌فر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با توجه به این که احساس می‌شود روحانی در مقایسه با گذشته در جلسات هیئت دولت حضور موثری نداشته و بخشی از وظایف اصلی و قانونی رئیس جمهور را به معاون اول خود واگذار کرده و شخصا به مسائل انتخاباتی ریاست جمهوری سال ۹۶ می‌پردازد، گروهی از نمایندگان مجلس طی نامه‌ای تذکرآمیز این موضوع را به هیئت رئیسه مجلس اعلام کرده‌اند.

انتهای پیام