عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه صاحبان حقوقهای نجومی توجیه میکنند که این حق و سهممان از انقلاب است، گفت: این حق مادری است که چهار فرزند شهید دارد و در خانههای مردم کار میکند.
به گزارش تیتر آزاد به نقل از خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، حسن رحیمپور ازغدی ظهر امروز در همایش «نظارت و بازرسی از دیدگاه اسلام و شاخصهای یک بازرس در جامعه اسلامی» که در محل تالار شهر مشهد برگزار شد اظهار داشت: مشکل اصلی ما در کشور ندانستن احکام اسلامی نیست بلکه بیشتر مشکل در نخواستنها و نتوانستنها است.
وی افزود: منشاء اغلب اختلالات غیرعمدی و یا اخلالهای عمدی ندانستن قوانین و احکام دینی نیست چرا که چه کسی است که نمیداند اختلاف، رشوه و حقوق نجومی خلاف قانون، شرع و عرف عقلایی دنیاست؟
رحیمپور ازغدی تصریح کرد: حتی در کشورهای بیدین و سکولار نیز این مسائل را میدانند و وقتی اشتباه و مشکلی پیش میآید مدیرانشان از مردم عذرخواهی میکنند کاری که دستورات امیرالمومنین(ع) است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه طبق روایات خداوند از قیل و قال متنفر است، گفت: قیل و قال به معنی جر و بحث، سخنرانی و شعار مفت و بیفایده است مثل بحثهای سیاسی و انتخاباتی که در رسانهها مطرح میشود و وقت مردم را میگیرد.
وی با اشاره به اینکه در روایات درباره بیعرضگی متولیان امر نظارت و بازرسی گفته شده است، تصریح کرد: ممکن است خود فرد مسئول دزد و فاسد نباشد اما در زیر دستش دزدی میشود و متوجه نشود که در روایات به آن مدیریت سفیه و احمق گفته میشود و مدیریت احمق در عمل به اندازه مدیریت خائن ضربه میزند.
رحیمپور ازغدی خاطرنشان کرد: باندبازی و فامیل بازی نوع دیگری از خیانت است و طبق روایاتی از امام علی (ع) چه آگاهانه و چه ناگاآهانه و از روی بیعرضگی خیانت شود کار ضایع میشود پس نتیجه هر دو یکی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اسلام، معنویت و اخلاق را از مدیریت و سیاست تفکیک نمیکند بنابراین برنامه درستی برای دنیا و آخرت ارائه میدهد.
وی درباره نظارتهای نادرست گفت: برخی از نظارتها، نظارتهای ضعیف صوری است که ظاهراٌ همه چیز درست است اما در باطن کارها درست پیش نمیرود و در این موارد بازرسی دقت، امانت و یا شجاعت را نداشته است.
رحیمپور ازغدی با بیان اینکه بهترین ناظر، ارزیاب و بازرس دو گروه هستند گفت: گروه نخست مردم هستند که به راحتی میتوان نظرشان را در مورد کارمندان یک اداره فهمید البته بخشی از صحبتهای مردم ممکن است شایعه و دروغ باشد اما با جداسازی شایعات میتوان به نتیجه رسید.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: برای مثال در امر ساخت و ساز به اسم عوارض از مردم جریمهای میگیرند و میگویند اگر قانونی عمل کنید فلان مقدار باید بپردازید اما اگر با خودم حساب کنی یک سوم در میآید و این موارد رشوهگیری را از صحبتهای مردم میتوان فهمید.
وی خاطرنشان کرد: در واقع یکی از بهترین راههای مچ گیری مدیران خائن و فاسد صحبتهای مردم و همان بازرسی غیرعلنی است.
رحیمپور ازغدی با بیان اینکه دومین دسته بهترین بازرسان، کارمندان هر دستگاه و اداره است گفت: کارمندان هر اداره میدانند که در آن اداره چه خبر است و باید مسیر امنی را ایجاد کرد که بتوانند حرفشان را بزنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در ارزیابی مدیران و دستگاهها، سرنخ ارزیابی و بازرسی نباید در دست کسی باشد که خود مورد ارزیابی و نظارت است و به گونهای نباشد که در روند ارزیابی در نهایت به خود فرد مورد ارزیابی رجوع شود.
وی درباره اخذ مالیات از مردم گفت: میگویند مردم فرهنگ مالیاتی ندارند؛ بله مردم مالیات پرداختن را شکست و ضرر میدانند اما دلیلش چیست؟ مالیات باید عادلانه و عاقلانه بسته شود، اگر به مردم نشان دهید این پولها برای خودشان خرج میشود مردم با رغبت عوارض و مالیات را میپردازند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: امیرالمومنین(ع) میفرماید در حکومت هیچ چیزِ مخفی از مردم، به جز مسائل اطلاعاتی که سبب سوءاستفاده دشمن میشود، نداریم؛ همه چیز در اتاق شیشهای باید باشد و مشخص باشد پول کجا هزینه میشود بنابراین هر وقت شفاف شد سیستم اسلامی شده است که اکنون اینگونه نیست.
رحیمپور درباره حقوقهای نجومی گفت: امروز نه تنها آنهایی که حقوقهای نجومی دریافت میکردند را نگرفتند بلکه به سراغ آنهایی رفتند که این خبر را منتشر کردند و آنها را گرفتند که چرا باعث شدند افکار عمومی خراب شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه این یک عیب است که هیچکس از بازرسهای کشور متوجه حقوقهای نجومی نشد و نفهمید گفت: برخی 100 و 200 میلیون تومان در ماه میگرفتند و وام چند میلیاردی با سود یک درصدی میگرفتند که اگر ناهیان منکر این امر را نگفته بودند چه کسی متوجه میشد که این جریان سالها است که دارد اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه صاحبان حقوقهای نجومی توجیه میکنند که این حق و سهممان از انقلاب است گفت: این حق مادری است که چهار فرزند شهید دارد و در خانههای مردم کار میکند؛ طبق روایات اگر در شهری کودکان یتیم و بی پناه باشند، آن شهر ملعون و نفرین شده بنابراین مدیریت و حکومت اسلامی کار بسیار سختی است.
رحیمپور ازغدی افزود: درباره وامهای چند میلیاردی گفتند 20 تا 30 بار بانکها را نظارت و بازرسی کردند و متوجه نشدند که چندین هزار میلیارد جابهجا میشود؛ این همان مدیریت سفیه و احمق است که متوجه سندسازی و کاغذبازیها نمیشوند.
وی ادامه داد: چند ده هزار بازرس، ناظر و ارزیاب در ادارات مختلف کشور داریم اما درعین حال این اتفاقات نیز میافتد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه مردم و کارمندان تشکیلات باید از انتقاد نترسند و حمایت شوند گفت: امر به معروف به معنای پیشنهاد و نهی از منکر همان انتقاد است پس باب انتقاد، امر به معروف و نهی از منکر باید در ادارات باز شود چرا که نظارت و ارزیابی دائمی از اوجب واجبات ما است.
رحیمپور با اشاره به روایاتی از امام رضا (ع) گفت: خداوند از جامعه و تشکیلاتی که در آن مدیریت اقتصادی عاقلانه و علمی نیست و پول هدر میرود بیزار است بنابراین نظارت و بازرسی غیر از صداقت و شجاعت، سواد میخواهد.
وی افزود: نظارت و بازرسی یک علم است و اگر دانش نداشته باشی جایی که باید رسیدگی شود با کاغذبازی سر بازرس کلاه میگذارند زیرا کسی که سندسازی و مسائل بانکی را بلد نیست نمیتواند نظارت کند چراکه روی کاغذ مسائل درست بنظر میرسد اما آدم متخصص و دقیق متوجه میشود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اگر تخصص نباشد جایی که نیاز به کمک و اصلاح باشد مشکل ایجاد میشود به طوری که با تبصره و مادههای جزئی فردی از کار تولیدی و ایجاد شغل پشیمان میشود و تعطیلی هر کارگاه مسبب بیماری و فساد در100 خانواده است.
رحیمپور با بیان اینکه نیروی بازرس و ارزیاب اگر به وظیفهاش عمل کند همیشه دشمن دارد گفت: سیستم باید طوری باشد که از بازرس صادق و باسواد حمایت کند و هرجا بودجه عمومی صرف میشود باید پاسخ علمی داشت که چرا این مبلغ اختصاص یافته و چگونه هزینه شده است.
وی با اشاره به ضرورت حسن تدبیر و نظارت درست بر مسائل بودجه گفت: طبق روایات خداوند اگر به شخص، تشکیلات و جامعهای نظر مثبت داشته باشد و خیر و رحمت را برای آن اراده کند شعور اقتصادی، میانهروی، حسن تدبیر، مدیریت علمی، الگوی درست مصرف و پرهیز از اسراف را به آن الهام میکند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: فضا برای انتقاد مردم باید فراهم شود تا فرد جرئت داشته باشد از مدیری که در حال سخنرانی است سوال کند که برای حکومت چه کرده است؟ چرا که طبق روایت امام علی (ع) دین با خشونت و سرکوب پیش نمیرود و مدیری که خود را نوکر مردم میداند اسلامی است.
رحیمپور با اشاره به اینکه بیش از 95 درصد قاچاق از گمرک رسمی اتفاق میافتد گفت: این یعنی به چندین مسئول گمرک رشوه میدهند و جنس قاچاق را وارد میکنند که پس از تاکید مقام معظم رهبری اعلام کردند چندین کانتینر کالای قاچاق را کشف و گرفتهاند.
وی افزود: یعنی مسئولان وقتی اراده کردند ظرف چندین هفته توانستند جلوی 300 کانتینر قاچاق بگیرند و این مایه افتخار نیست بلکه نشانه محاکمه شماست که چرا پیش از این نظارتی و اقدامی در این راستا انجام نشده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: همانطور که طلبگی یک شغل نیست و یک رسالت است مدیر حکومتی بودن نیز یک شغل نیست بلکه مسئولیت است که اگر وظیفه به درستی اتجام شود پاداش الهی دارد و در مقابل گناهان اجتماعی از گناه شخصی بدتر است چرا که با حق الناس سروکار دارد.
انتهای پیام/