رئیس فراکسیون امید درخصوص انتخابات آینده ریاست جمهوری گفت: البته ممکن است چند نفر از جریان اصلاحات کاندید شوند ما نمی توانیم کسی را منع کنیم اما حمایت ما بدون شک از یک کاندیدا خواهد بود.


به گزارش تیتر آزاد به نقل از خبرنگار مهر، محمدرضا عارف مدیرعامل بنیاد ایرانیان صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران درباره اختلافات شورای هماهنگی اصلاح طلبان و شورای سیاست گذاری اصلاحات گفت: وقتی با دولت وارد ائتلاف شدیم مجبور شدیم برخی دوستان را حذف کنیم که این باعث دلخوری شد. برخی دوستان مدعی بودند که شورای سیاست گذاری باعث تضعیف احزاب شد.

وی افزود: جلساتی گذاشتیم و تعامل کردیم احزابی که نامه اولیه گله را امضا کردند امروز عضو شورای سیاست گذاری شدند آن چند حزبی هم که باقی مانده باید بیایند تا انسجام برقرار شود.

عارف ادامه داد: ما کارگروه تعامل داریم که وظیفه آن ابتدا هماهنگی با احزاب هم گروه بعد هم با احزاب رقیب است. ما از به کارگیری جوانان در عرصه شورای شهر و همه سطوح مدیریتی استقبال می کنیم. باید نسل سوم انقلاب به صحنه آمده و ما در اتاق فکر آنها را کمک کنیم. راهبرد ما در انتخابات قبل اولویت دهی به جوانان و زنان بود.

رئیس فراکسیون امید تصریح کرد: در کلان شهر ها، شهرهای کوچک و حتی روستاها باید بار به دوش جوانان باشد.

وی درباره بودجه هایی که به کار فرهنگی اختصاص پیدا کرده در برنامه ششم توسعه و نظارت بر آن گفت: فراکسیون امید در مسئله نظارت بسیار حساس است و تلاش می کنیم به طور جدی این مسئله دنبال شود. شعار ما آرامش و امید است که بدون رسانه ای کردن این نظارت صورت گیرد ما جلسات متعددی با وزرا داشتیم اگر لازم باشد استیضاح و تذکر را هم دنبال می کنیم.

عارف درباره انتقادات گفت: ما از انتقادات استقبال می کنیم اما موضع اصلاح طلبان درباره دولت پذیرفتن انتقاد است که البته باید راهکار ارائه شود. ما عملکرد دولت را مثبت می دانیم.

وی درباره فقدان آیت الله هاشمی گفت: ایشان پشتیبان دولت بود. ما امروز از دولت حمایت می کنیم. چون بسیاری از شعارهای دولت با شعار اصلاح طلبان هم پوشانی دارد.

عارف درباره اینکه آیا سازوکاری وجود دارد برای ارزیابی عملکرد فراکسیون گفت: ما کم کاری در فراکسیون ندیدیم برخی دوستان حضور رسانه ای کمتر و برخی بیشتر داشتند. اما همه در مسیر تصمیمات شورای مرکزی فراکسیون فعالیت کردند.

وی گفت: تصمیمات توسط شورا گرفته می شود. روند و انسجام خوب بوده است هر قدر از شروع مجلس دور می شویم این انسجام بهتر شده است هرجا تصمیم فراکسیونی گرفتیم کار خوب پیش رفته است.

رئیس فراکسیون امید درباره ارزیابی از عملکرد این فراکسیون گفت: مدیریت و انسجام بخشی به این فراکسیون کار آسانی نیست و من فکر می کنم وظیفه من انجام این امور است که تا زمان حضور در مجلس این کار را در پشت صحنه انجام خواهم داد و کار را به دست جوانان خواهم سپرد.

عارف در پاسخ به مهر درباره اینکه برنامه ای برای کاندیداتوری دارد یا نه و برای این کار آیا از سوی بزرگان اصلاحات منع شده است؟ گفت: منع شدن در ذات اصلاح طلبی نیست ذات اصلاح طلبی خرد جمعی است تصمیم حضور یا عدم حضور بر عهده شورای سیاست گذاری است که از مشورت بزرگان اصلاحات استفاده می کند.

وی افزود: در جلسه اخیر شورای سیاست گذاری کمیته ای تشکیل شد که قرار است برنامه ای در خصوص انتخابات آتی اتخاذ کند من هم در حد توان در خدمت دوستان هستم. نظر شخصی من این است که حد الامکان شورای سیاست گذاری از آقای روحانی حمایت کند اما در مجموع شورای عالی سیاست گذاری هنوز وارد این مسئله نشده است.

عارف درباره جایگزینی آقای هاشمی گفت: من آقای هاشمی را متعلق به یک جریان نمی دانم. یک چهره فراجناحی بودند اما ما ایشان را به عنوان فرد معنوی جریان اعتدال می دانیم. به هرحال فقدان ایشان مشکلاتی را نه تنها برای ما، برای کل کشور ایجاد خواهد کرد که امیدواریم خداوند این خلاء را جبران کنند.

وی درباره اخباری مبنی براینکه آقای یونسی برای حل اختلاف بین احزاب اصلاح طلب مامور شدند گفت: هرکس برای حل اختلافات اقدام کنند ما استقبال می کنیم اما آقای یونسی از جانب ما مامور نشدند.

عارف درباره حادثه پلاسکو گفت: یکی از برنامه های جدی مجمع نمایندگان بافت های فرسوده بود، قرار بود هفته بعد جلسه ای داشته باشیم. اتفاقی که در پلاسکو افتاد هشدار جدی برای برخورد با بافت فرسوده بود.

وی افزود: یک برج ۱۸ طبقه در محله ای ساخته شده که خودروهای امدادی نمی توانند به آنجا ورود داشته باشند اما این اتفاق هشداری برای دست اندرکاران بود که به طور جدی تری ورود پیدا کنند.

وی گفت: شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان ابتکار شورای هماهنگی بود که باید همه تمکین می کردند، اما بحث هم طراز کردن رای افراد حقیقی و حقوقی که گله برخی احزاب است من این امر را قبول دارم. اما نگاه ما این است که حرکت جبهه ای مقدمه حرکت احزاب باشد. در استانها چهره هایی هستند که تاثیرشان از احزاب بیشتر است، اما مصوب شده که تعداد اعضای حقیقی از حقوقی بیشتر نباشد.

عارف درباره مدیریت شهری گفت: مدیریت شهری باید به عهده شوراها باشد با نگاه نرم و جبران مسائل قبلی باید امور شهری به اعضای متخصص سپرده شود.

رئیس فراکسیون امید درباره تخریب دولت گفت: تخریب ها همیشه بوده اما مردم همیشه از جریانات سیاسی جلوتر بودند و این تخریب ها در دراز مدت اثرخود را از دست داده است. موضع ما این است که در رقابت های انتخاباتی وارد فضای تخریب نشویم حتی اگر دچار شکست شویم اما مهمترین چالش امروز آقای روحانی حضور مردم است اگر مردم حضور داشته باشند نگران نتیجه انتخابات نیستیم.

وی درباره رفع حصر افزود: این مسئله را به نفع منافع ملی می دانیم باید ریشه یابی شود تا تکرار نشود اما باید مسئولان نظام در آرامش این مسئله را بررسی کنند.

عارف درباره احظار شهردار به مجلس گفت: این از اختیارات مجلس است و کمیسیون عمران باید این مسئله را دنبال کند. ما در فراکسیون امید جلسه ای برگزار کردیم تا اقدامات دور و اقدامات کوتاه مدت از جمله مسائل بافت شهری را مورد بررسی قرار دهیم.

رئیس شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان درباره برنامه فراکسیون برای پیگیری و پیشگیری از وقوع حوادثی مانند پلاسکو گفت: بحث بافت های فرسوده پیشگیری است که باید قبل از وقوع حادثه آن را پیگیری کنیم. مدیریت این پلاسکو بهتر از مدیریت کار در موارد قبلی از جمله زلزله هایی مانند بم بود. البته ما معتقدیم که در مدیریت بحران بسیار ضعیف هستیم که باید حل شود. مدیریت بحران یک کار علمی است وظیفه هرکس در بحران مشخص است انتظار داریم همه نهادها این امر را بپذیرند و فرماندهی مدیریت بحران با کسی باشد که علم آن را داشته باشد.

عارف درباره دعوت از فراکسیون امید برای عضویت در شورای عالی فراکسیون ها در مجلس گفت: هیچ دعوت رسمی از فراکسیون نشد، هیچ گاه در جلسات شورا چنین مسئله ای مطرح نشد. ما گفتگوی ملی در مجلس را به منظور گفتگو با گروه های رقیب مطرح کردیم. ما از کسانی که بخواهند با نام فراکسیون امید فراکسیون دیگری تشکیل دهند را بداخلاقی می دانیم.

وی گفت: اگر به برجام نگاه سیاسی نشود می توان گفت برجام یک دستاورد ارزشمند برای کشور بود. اگر شرایط اولیه روی کار آمدن دولت بهتر بود دولت یازدهم می توانست بهتر از این عمل کند.

عارف درباره طرح تحقیق و تفحص از شهرداری گفت: همزمان که دوستان ما این طرح را مطرح کردند ما جلساتی با استاندار، شورای شهر و آقای قالیباف برگزار کردیم، این مسئله دنبال می شود اما نباید مسائل را با هم قاطی کرد. در عین حال اگر به طور خاص بخواهیم کاری انجام دهیم اعلام خواهیم کرد.

وی درباره اینکه آیا اقداماتی برای بهبود اوضاع محمد خاتمی درحال انجام است گفت: ما اعتراض کردیم درباره ممنوع التصویری وی که اقداماتی هم انجام شده و امیدواریم این مسئله در آرامش حل شود. انصافاً شاخص های برنامه سوم نمودهای ویژه ای دارد و بالای ۷۰ درصد موفق بوده است. سیاست هایی که ما در رشد اقتصادی، خصوصی سازی و اشتغال عملکرد مثبتی داشتیم.

عارف گفت: شورای سیاست گذاری اصلاحات با یک کاندیدا وارد انتخابات خواهد شد. درباره رد صلاحیت آقای روحانی هم بعید است مگر اینکه خود آقای روحانی به دلیل خستگی انصراف دهد اما ما حتما کاندید داریم، البته ممکن است چند نفر از این جریان کاندید شوند ما نمی توانیم کسی را منع کنیم اما حمایت ما بدون شک از یک کاندیدا خواهد بود.

وی افزود: شورای عالی سیاست گذاری در دوره قبل و فعلی عملکرد خوبی داشته است ما در این دوره کمیته ای را مستقر کردیم تا جهت گیری های اصلاح طلبان را مورد بحث قرار دهد که با اولویت انتخابات کار را پیش ببرد.

رئیس شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان درباره انتخابات شوراها گفت: براساس شاخص ها ما در انتخابات مجلس موفق بودیم. شاخص ها برای انتخابات شوراها در حال تکمیل شدن است و کمی به سمت تخصصی تر پیش رفته که امیدواریم طی دو هفته آینده این شاخص ها نهایی شود اما در طراحی شاخص ها برنامه ما سهم دادن به احزاب نیست البته توجه به احزاب هم داشتیم. البته درباره تهران چون حساسیت بالاست انتخاب مصادیق به عهده شورای سیاستگذاری خواهد بود که بعد از عید به طور جدی ورود خواهند کرد.

عارف درباره نقش ناطق نوری بعد از فوت آیت الله هاشمی گفت: آقای ناطق همیشه نقش مهمی در امور متعدد داشتند که امیدواریم بعد از آیت الله هاشمی نیز نقش برجسته ای داشته باشد.

رئیس شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان درباره حقوق شهروندی گفت: موضع ما حاکمیت و اجرای تمام فصول قانونی است. باور داریم که فصل سوم قانون اساسی باید اجرا شود که خوشبختانه آقای روحانی قانون حقوق شهروندی را ابلاغ کرد ما هم یک کارگروه در کمیته حقوقی فراکسیون امید تشکیل دادیم که اگر هیئت دولت لایحه ای در این باره ارائه کرد با دولت همکاری کنیم.

رئیس فراکسیون امید درباره انتخاب نجفی و جهانگیری برای انتخابات آتی توسط کارگزاران گفت: اعضا می توانند نظرات فردی خود را اعلام کنند اما تصمیم نهایی را شورای سیاست گذاری اصلاحات خواهد گرفت.

رئیس شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان درباره پرونده حسین فریدون و ارتباط وی با مفسدین اقتصادی ازجمله دانیال‌زاده، گفت: در مورد تخلفات و به صورت کلی فساد، باید بگوییم که انقلاب ما نشان داد با هیچ‌کس عهد اخوت نبسته است و انتظار ما از همه رسانه‌ها این است که این مسائل را سیاسی نکنند.

وی افزود: هر کسی که تخلف کرده است باید با او برخورد شود و اصلاً ربطی به جناح ندارد و اگر جناحی شود مشکلی پیش خواهد آمد که امروز ما با آن روبرو هستیم.

عارف ادامه داد: همه پیش‌داوری‌های سیاسی خود را مطرح می‌کنند که اکنون هم فردی وابسته به جریان دولت مرتکب خطایی شده است. سؤال اینجاست آیا در همین زمان تخلفات مربوط به جناح مقابل هم مطرح است یا خیر؟ پس چرا مطرح نمی‌شود؟ انتظار ما از شما این است که تخلفات و فسادها را اعلام کنید؛ چراکه یکی از شعارهای اصلی ما مقابله با فساد بوده به‌ویژه فراکسیون امید جزو اولویت‌هایش است که با فساد مقابله کند.

عارف اضافه کرد: فراکسیون امید بلافاصله بعد از تشکیل مجلس دهم فراکسیون شفافیت را تشکیل داد و جزو برنامه‌های برجا هم اولویت مقابله با فساد را داشتیم و به طور جدی این مسئله را به صورت یک مسئله ملی نه جناحی برخورد خواهیم کرد و به طور طبیعی اگر تخلفی در جریان اصلاحات اتفاق افتاده باید با آن برخورد شود و انتظار ما هم این است که در جریان مقابل هم باید با همین نگاه با این مسئله مواجه باشیم.

انتهای پیام/