بسیاری از شرکت های زیرمجموعه بانک سرمایه به صورت صوری تاسیس شده و تنها محلی برای انجام امورات اقتصادی ناسالم هستند که این امورات توسط افراد یک تیم یا خانواده صورت می گیرد تا جایی که حتی در برخی از این شرکتها اسناد و مدارک مربوط به شرکت دیگر دیده می شود.
به گزارش تیترآزاد به نقل از خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بیش از یک سال از افشای فساد در صندوق ذخیره فرهنگیان گذشته است؛ بررسی پرونده این صندوق که با سرمایه معلمان شکل گرفته است روز به روز پیچیده تر می شود و رقم فساد مالی در این صندوق افزایش می یابد تا جایی که یکی از نمایندگان مجلس این رقم را بالغ بر 12 هزار میلیارد اعلام کرد.
این صندوق به خاطر داشتن شرکت های زیر مجموعه زیادی که داشته است، اختلاس های مالی بیشتری در آن رخ داده است.
بانک سرمایه یکی از زیر مجموعه های صندوق فرهنگیان است که حجم زیادی از فساد مالی در این بانک صورت گرفته است؛ شرکت های زیادی زیر مجموعه این بانک در حال فعالیت هستند که هر کدام از آنها نیز مشکلات مالی بسیاری دارند.
یکی از شرکت های زیر مجموعه بانک سرمایه شرکت توسعه تجارت سرمایه پایدار قشم است که با تغییراتی که در هیات مدیره آن به وجود آمد بخشی از تخلفات و مشکلات مالی آن طی گزارشی از سوی رئیس جدید اعلام شد.
علی انگجی مدیر عامل این شرکت در این گزارش آورده است: «از لحظه آغاز مسئولیت اینجانب در شرکت توصیه ها و به مرور تهدیدهای آقای قباد بهادری نژاد معاون بانکی بانک سرمایه در خصوص استفاده از آقای جواد بزاز به عنوان مدیر مالی شرکت غیر عادی و شک برانگیز بود».
وی همچنین در جایی دیگر از این گزارش آورده است: «با بررسی اسناد، قراردادها و لیست حقوق و دستمزد برای اینجانب، شکی باقی نماند که بین آقای جواد بزار، منصور عزتی و ایرج علیزاده که ماهیانه خارج از عرف مبلغ 90 میلیون ریال تحت عنوان مشاور دریافت می نمود ارتباط مالی ناسالمی وجود دارد به خصوص اینکه آقای جواد بزار علاوه بر مسئولیت مدیر مالی شرکت توسعه تجارت سرمایه پایدار قشم، مسئولیت مدیریت امور اداری این شرکت و معاونت اجرایی شرکت و همچنین مدیر عاملی شرکت مهر ماندگار سیوان (متعلق به شرکت توسعه تجارت سرمایه پایدار قشم) را بر عهده داشت.»
مدیر عامل شرکت توسعه تجارت سرمایه پایدار قشم در این گزارش می گوید: «برای بنده جالب بود که آقای قباد بهادری نژاد معاون بانکی بانک سرمایه تاکید بیش از حدی به حل مساله جریمه 320 میلیارد ریالی بابت مالیات بر ارزش افزوده سال 91 و پرداخت 60 میلیارد ریال به آقای بزار برای حل آن داشتند. در حالی که با بررسی هایی که انجام دادم مالیات تمامی سال ها و به خصوص سال 91 پرداخت شده بود و هیچ ابلاغیه ای از سوی اداره دارایی برای شرکت ارسال نشده بود و تنها مدرکی که آقایان قباد بهادری نژاد، منصور عزتی و جواد بزار به آن استناد می نمودند نامه خود آقای جواد بزار به عنوان مدیر مالی شرکت به مدیر عامل وقت (آقای منصور عزتی) بود.
جالب تر اینکه مبلغ 320 میلیارد ریال توسط خود آقای بزاز محاسبه و اعلام شده نه اداره دارایی.
در این گزارش آمده است که «به ادعای آقای جواد بزاز مبلغ 320 میلیارد ریال بابت جریمه مالیات بر ارزش افزوده است در حالیکه مبلغ مذکور برای سود شرکت در خرید و فروش ارز محاسبه شده که شامل ارزش افزوده نمی شود»
در گزارش مدیر عامل شرکت توسعه تجارت سرمایه پایدار قشم موارد زیر هم به چشم می خورد:
1- تشابه نام شرکت مهر ماندگار سیوان با شرکت دریافت کننده تسهیلات به مبلغ 800 میلیارد ریال به نام شرکت شرکت سرمایه گذاری پدیده تجارت سیوان
2- تاریخ تصویب اعطای تسهیلات به شرکت سرمایه گذاری پدیده تجارت سیوان 27/6/ 95 می باشد. طبق صورتجلسه هیات مدیره شرکت (تصویر شماره 2) و تاریخ تصویب فعال شدن شرکت مهر ماندگار سیوان نیز دقیقا 27/6/95 . طبق یک صورتجلسه دیگر هیات مدیره شرکت. (تصویر شماره 3) حال پرسش اصلی اینکه چرا جلسه هیات مدیره ای که در یک روز برگزار گردیده دارای دو دستور جلسه و دو صورتجلسه متفاوت است؟ بدون شک صورتجلسات شرکت تماما ساختگی بوده و هیچ جلسه هیات مدیره ای رسما تشکیل نشده و تشابه نام شرکت های مهر ماندگار سیوان و پدیده تجارت سیوان صرفا با هدف گمراه کردن بازرسان یا حسابرسان انجام شده است.
تصویر شماره2
تصویر شماره 3
3- ترکیب افرادی که در شرکت مهر ماندگار سیوان مسئولیت دارند یا عضو هیات مدیره هستند بسیار معنی دار است: آقای علیرضا خانی رئیس هیات مدیره (برادر مدیر عامل بانک سرمایه)، آقای جواد بزار مدیر عامل شرکت و همزمان مدیر مالی شرکت توسعه تجارت سرمایه پایدار قشم، آقای علی مقدم (پسر آقای اسماعیل مقدم، رئیس وقت هیات مدیره شرکت توسعه تجارت سرمایه پایدار قشم) به عنوان عضو هیات مدیره و بعدها مشاور شرکت مهر ماندگار سیوان، خانم بهادری نژاد (دختر آقای قباد بهادری نژاد معاون بانکی بانک سرمایه) به عنوان مدیر روابط عمومی شرکت مهر ماندگار سیوان و آقای مطلق (خواهرزاده آقای نوربخش بهزاد خامسلو عضو هیات مدیره شرکت توسعه تجارت سرمایه پایدار قشم) به عنوان کارمند.
نکته قابل توجه که در این گزارش آمده این است که محل شرکت مهر ماندگار سیوان در همان واحد شرکت توسعه تجارت سرمایه پایدار قشم است.
در ادامه تخلفات این شرکت آمده است که خانم فروغ افشاری سرپرست حسابداری شرکت مخفیانه و بدون هماهنگی اقدام به خروج اسناد مالی از شرکت کرده است که با اطلاع به موقع جلوی این اقدام گرفته شده است.
بر خلاف برکناری این فرد و دستوراتی مبنی بر قطع همکاری با او، وی با تماس های تلفنی از قباد بهادری نژاد، جواد بزاز و علیرضا خانی برادر مدیر عامل دستور خروج اسناد را گرفته است که متاسفانه بر اساس گفته وی یکی از اسناد را نیز خارج کرده است.
در بخشی دیگر از گزارش آمده است: « پس از اتفاق مذکور، کلیه مدارک و اسناد و امکاناتی که در اختیار خانم فروغ افشاری بود طی صورتجلسه ای از وی گرفته شده است که با چک کردن یکی از گاو صندوق ها مهر شرکت تجارت هرمس در آن یافت شد. با عنایت به اینکه با اعطای تسهیلات به شرکت امیر تجارت هرمس به مبلغ 2000 میلیارد ریال در مصوبه جلسه هیات مدیره مورخه 18/7/95 موافقت شده بود (تصویر شماره 5) وجود مهر شرکت مذکور در گاو صندوق شرکت توسعه تجارت سرمایه پایدار قشم تنها یک معنی می توانست داشته باشد و آن هم صوری بودن شرکت توسعه تجارت هرمس بود. به بیان واضحتر باید به دنبال مالکین اصلی شرکت امیر تجارت هرمس در میان مدیران قبلی شرکت توسعه تجارت سرمایه و مدیران ارشد بانک سرمایه گشت.
علی انگجی، در این گزارش همچنین آورده است:«طی ملاقاتی که با آقای خلیل خلیلی نماینده شرکت فولاد البرز ایرانیان داشتم ایشان اعتراف نمودند که جهت دریافت تسهیلات مدیران بانک ایشان را مجبور کرده اند با آقای ایرج علیزاده خارج از شرکت یک قرارداد جعاله به میزان یک درصد میزان تسهیلات امضا نمایند و یک فقره چک به میزان مذکور به آقای ایرج علیزاده داده می شود ولی وصول آن مشروط به دریافت کل تسهیلات می گردد، طبق ادعای آقای خلیلی زمانیکه بانک پرداخت تسهیلات را به تاخیر می اندازد و در آخر مبلغ 200 میلیارد ریال آن را پرداخت می کند آقای خلیلی از پرداخت مبلغ چکی که نزد آقای ایرج علیزاده بوده امتناع می کند و چک مذکور برگشت می خورد. (چک مذکور در حال حاضر در اختیار آقای خلیلی است و پشت نویسی شده است، بدون شک فردی که مشخصات وی در پشت نویسی چک فوق درج شده می تواند اطلاعات گرانبهایی در اختیار آگاهی قرار دهد.)
همچنین آقای خلیلی اقرار کردند که شرکت فولاد البرز ایرانیان و شرکت کارخانه آرد دامغان هردو متعلق به یک فرد است.»
وی در این گزارش می افزاید: «با اطمینان از فساد و سوء استفاده رخ داده در شرکت به ملاقات مدیرعامل وقت بانک سرمایه جناب آقای دکتر خانی رفتم و موارد فوق را برای ایشان توضیح دادم و اعلام کردم که در خصوص فساد مالی و اختلاس انجام شده در شرکت به یقین رسیده ام. ایشان در پاسخ فرمودند که من هم به این نتیجه رسیده ام و بهتر است شما هرچه سریعتر شرکت را تحویل فرد دیگری که من معرفی خواهم کرد بدهید و به جای آقای بهزاد بهفر مسئولیت مدیر عامل شرکت توسعه ساختمان سرمایه را قبول کنید که بنده هم به دلیل نگرانی و ترس از وضعیت بسیار بد و حجم بالای تخلفات مالی انجام شده در شرکت توسعه تجارت سرمایه پایدار قشم و برای حفظ آبرو و اعتبارم پذیرفتم.»
مدیر عامل این شرکت در ادامه این گزارش آورده است: «در روز چهارشنبه مورخ 23/1/96 بدون اطلاع قبلی آقای قباد بهادری نژاد سراسیمه به همراه سه نفر (اعضای جدید هیات مدیره) و اقای مالی رئیس اداره شرکت ها به شرکت توسعه تجارت آمدند و جالب اینکه قبل از اینکه با بنده جلسه برگزار نمایند با آقای جواد بزار و آقای علیرضا خانی(برادر مدیرعامل وقت بانک سرمایه) جلسه ای داشتند (احتمالاً توافقات) سپس با بنده جلسه ای داشتند و در جلسه اعلام نمودند که آقایان میثم مرید شوشتری رئیس هیات مدیره، کامران تاج بخش مدیرعامل و میلاد مرتضوی نصیری اعضای جدید هیات مدیره شرکت هستند.
نکته مهم و تخلف بارزی که رخ داد این بود که برای تغییر هیات مدیره و عزل مدیر عامل، طبق قانون تجارت باید مجمع عمومی فوق العاده برگزار کردد و مسئولیت برگزاری مجمع عمومی بر عهده رئیس هیات مدیره یعنی آقای سعید خردمندی بود، در حالی که ایشان اصلا از تغییر هیات مدیره مطلع نبود و در آن تاریخ در تهران حضور نداشت.
تخلف دوم اینکه، می بایست صورتجلسات تغییر هیات مدیره توسط هیات مدیره فعلی و هیات مدیره جدید امضا می شد در صورتیکه هیچ صورتجلسه ای امضا نشد. با اعتراض بنده آقای قباد بهادری نژاد (معاون بانکی بانک سرمایه) که در آن لحظه می بایست تنها به عنوان ناظر از سوی بانک حضور می یافت و قانوناً حق دخالت در روند کار را نداشت اعلام کرد که به دلیل کوتاهی دوران مسئولیت اینجانب، صورتجلسات توسط هیات مدیره قبلی یعنی آقایان رحمان نجفی، بهزاد خامسلو و منصور عزتی امضا خواهد شد و عملاً قصد داشتند دوره مسئولیت اینجانب را مخفی کنند که همین امر یک تخلف محرز قانونی است.
از همه مهمتر اینکه پس از خروج اینجانب از شرکت آقای قباد بهادری نژاد کلیه نیروهای جدید شرکت را که دارای قرارداد رسمی بودند از شرکت اخراج نمودند، در حالی که از نظر قانونی و حقوقی ایشان چنین اجازه و حقی را نداشتند و در یک اقدام کاملاً غیر قانونی دستور دادند که تمامی سوابق ساعات حضور همکاران مذکور از سیستم حذف گردد.
نکته جالب تر اینکه به آقای کامران تاج بخش مدیر عامل غیر قانونی شرکت دستور دادند که آقای جواد بزار مجددا مدیر مالی شرکت شوند و خانم فروغ افشاری که به دلیل تخلف اخراج شده بودند به حسابداری بازگردانده شود.
نکته مهم اینکه نقش آقای قباد بهادری نژاد به عنوان معاون بانکی بانک سرمایه در تمامی تغییر و تحولاتی که در شرکت های تابعه رخ داده و به خصوص اصرار بیش از حد ایشان به بازگرداندن آقای جواد بزار به مسئولیت مدیر مالی شرکت و فشار به افراد جدید (مدیرعامل غیر قانونی شرکت) در خصوص پرداخت 60 میلیارد ریال به آقای جواد بزار که تماماً خارج از محدوده اختیارات ایشان است، این اطمینان را می دهد که آقای قاد بهادری نژاد در تمامی تسهیلات اعطا شده و سوء استفاده های مالی رخ داده در شرکت های تابعه بانک سرمایه نقش ویژه ای را ایفا کرده است.
برای اینجانب این اطمینان حاصل شد که تغییرات هیات مدیره شرکت با این عجله و بدون طی مراحل قانونی و بازگردادندن آقای جواد بزاز و خانم فروغ افشاری با عنایت به تغییر همزمان مدیر عامل بانک سرمایه صرفا با هدف از بین بردن سوابق یا مدارک یا سابقه سازی و سوء استفاده های مالی در کوتاهترین زمان بوده است.
ضمنا اینجانب به این یقین رسیدم که تا کنون هیچ فعالیت تجاری سالم و قانونی در این شرکت انجام نشده است و این شرکت صرفا پوششی برای فعالیت های غیرقانونی و پولشویی مدیران ارشد بانک سرمایه بوده است.
همانطور که ملاحظه می گردد در شرکت توسعه تجارت سرمایه پایدار قشم بین ماه های مرداد 95 تا اسفند 95 برخلاف اساسنامه شرکت، فعالیت تجاری خاصی مشاهده نمی گردد و شرکت صرفا به حیاط خلوت مدیران بانک برای اعطای تسهیلاتی که قانونا مجاز به پرداخت آنها نبوده اند تبدیل شده بود. با کمی دقت ملاحظه می گردد که تقریباً تمامی قراردادها به جای مشارکت به صورت مضاربه ای انجام شده است و از همه مهم تر اینکه قبل ار اخذ وثیقه یا ضمانت معتبر قسمتی یا کل تسهیلات پرداخت شده است و جالبتر اینکه هیچکدام از وثیقه ها و ضمانت های اخذ شده حتی به اندازه نصف مبلغ تسهیلات اعطایی ارزش ندارد. همچنین با بررسی تمامی قرارداد ها ملاحظه می گردد که هیچ پیشرفت فیزیکی نیز از تاریخ اعطای تسهیلات ملاحظه نمی گردد.»
با توجه به گزارش علی انگجی، مدیر عامل شرکت توسعه تجارت سرمایه پایدار قشم می توان دریافت که بسیاری از شرکت های زیرمجموعه بانک سرمایه به صورت صوری تاسیس شده و تنها محلی برای انجام امورات اقتصادی ناسالم هستند که این امورات توسط افراد یک تیم یا خانواده صورت می گیرد تا جایی که حتی در برخی از این شرکتها اسناد و مدارک مربوط به شرکت دیگر دیده می شود.
انتهای پیام/