روزنامه صهیونیستی معاریو مدعی است که عبدالله دوم با حمایت اسرائیل، بهدنبال اجرای طرحی جهت ایجاد مناطق حائل در جنوب سوریه است.
به گزارش تیترآزاد به نقل از خبرنگار حوزه تحولات منطقه گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه صهیونیستی معاریو مدعی شد که اردن در حال طرحریزی برای ایجاد مناطق حائل در جنوب سوریه است تا ارتباط زمینی دمشق را با عراق قطع کند.
*معاریو: آموزش نظامی نیروهای اردنی برای ورود به خاک سوریه
آیا محور «عبری- عربی»، اینبار اردن را برای بحرانآفرینی در سوریه برگزیده است؟
بهنقل از شبکه المیادین، این رسانه صهیونیستی بهنقل از منابع اطلاعاتی غربی اعلام کرد که اردن مشغول آموزش نظامی نیروهایش برای ورود آنان به خاک سوریه است.
این منبع افزود: ارتش اردن طرحی را برای برپایی مناطق حائل امنیتی در جنوب سوریه و در نزدیکی مرزهای مشترک دو کشور است.
*آتشافروزی شاه اردن و نقشهای که از نشست سعودی- آمریکایی ریاض کلید خورد
آیا محور «عبری- عربی»، اینبار اردن را برای بحرانآفرینی در سوریه برگزیده است؟
یوسی میلمان، تحلیلگر نظامی معروف صهیونیستی با بیان اینکه وی نمیتواند از صحت اطلاعات بهدست آمده از منابع اسرائیلی اطمینان حاصل کند، گفت: عبدالله دوم پادشاه اردن، آغاز این تصمیم را پس از دیدار اخیر با دونالد ترامپ در ریاض اتخاذ کرده است، در واقع همان نشستی که در آن سران عرب با رئیس جدیدکاخ سفید دیدار داشتند.
میلمان میگوید که در این نشست پادشاه اردن، تایید تصمیم مذکور را از سعودیها و ایالات متحده برای اجرایی کردن طرح مداخله به خاک سوریه، دریافت کرده است.
وی ادامه داد: اردن بهصورت مخفیانه با نیروهای ویژه خود بهعنوان بخش از نیروهای ائتلاف زیرمجموعه آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، لهستان و غیره فعالیت میکند.
این روزنامه صهیونیستی میافزاید که از یک دوره زمانی بهبعد نیروهای غربی طی ماموریتهایی ویژه، باجمعآوری دادههای اطلاعاتی و عملیاتهای ترور در سوریه، به آموزش شورشیان سوری اقدام کردهاند.
میلمان بهنقل از منابع اطلاعاتی غربی که تابعیتش را فاش نکرد، گفت: افرادی که به توسعه این طرح اقدام کردهاند، ژنرال محمد فریحات فرمانده کل نیروهای ارتش اردن و ژنرال عدنان عصام، رئیس اطلاعات عمومی این کشور است.
*اردن، ابزار دست غربیها برای باز کردن جای پای صهیونیستها در منطقه
آیا محور «عبری- عربی»، اینبار اردن را برای بحرانآفرینی در سوریه برگزیده است؟
این تحلیلگر صهیونیستی براساس گزارشهای خارجی تصریح میکند که ارتش اسرائیل تعاملات و وروابط خوبی با ارتش اردن دارد، همانگونه که اخباری مبنی بر جلسه «غادی ایزنکوت» رئیس یگانهای ارتش صهیونیستی با عبدالله پادشاه اردن و فرمانده کل ارتش این کشور منتشر شد.
وی در ادامه میگوید: هنگامی که نقشه اردن وارد فضای اجرایی شود، بدونشک بازتابهای استراتژیکی گستردهای خواهد داشت که اسرائیل میتواند از آنها استفاده کند.
بنابر منابع اطلاعاتی غربی، این اقدام اردن با حمایت آمریکا و پشتیبانی آن، امکانپذیراست، طرحی که با تسلیح شبهنظامیان حاضر در میان تجمع گسترده ساکنان دروزی مذهب در جبلالدروز به پایتختی سویداء صورت میگیرد.
لازم بهذکر است که دروزیها، اقلیتی در سوریه هستند که خط آنها با نظام این کشور و بشار اسد همراستا است، اما این اقلیت به خود اجازه میدهند که با پیگیری جریانی مستقل، روابطی را با دوستان خارج از کشور خود نیز برقرار کنند.
این تحلیلگر صهیونیستی در ادامه تاکید میکند: هنگامی که اردن فعالیت نظامی خود را در داخل خاک سوریه آغاز کرده و روابطش با منطقه «جبل الدروز» را کلید بزند، این امر به افزایش رقابت برای تسلط بر بخشهاسی مهمی از مرزهای مشترک عراق و سوریه منجر خواهد شد و از سوی دیگر دستیابی ایران را برای ورودی زمینی به این مناطق دشوار کرده و بهطور کامل متوقف میکند.
وی گفت: با آزادسازی رقه بهدست نیروهای کُرد که مرکز خلافت داعش محسوب میشود، طرح مذکور حاشیههای مانور ایران را در این منطقه کاهش میدهد.
لازم بهتوضیح است که اردن جزئی از ائتلاف بینالمللی حاضر در سوریه بهشمار میرود.
آیا محور «عبری- عربی»، اینبار اردن را برای بحرانآفرینی در سوریه برگزیده است؟
البته باید توجه داشت که از چندی قبل اردن با آرایش نظامی جدید خود که با مشارکت آمریکاییها صورت گرفت، چینشی مشکوک و البته هدایتشده را در منطقه «التنف» و مرزهای خود با سوریه ساماندهی کرده است، موضوعی که البته در همان موقع با واکنش و هشدار فرماندهی ارتش سوریه مواجه شد.
وزارت دفاع سوریه تاکید کرد هرگونه تجاوزی که علیه تمامیت ارضی حاکمیت دمشق از سوی هریک از طرفها صورت گیرد را با اقدامی متناسب، پاسخ خواهد داد.
اکنون که شاخههای تروریستی پرورش یافته غرب و گروههایی مانند داعش که بهپایان شرارت خود در عراق و سوریه نزدیک میشوند، مواضع صهیونیستها بیانگر اضطراب و دلهره شدید آنها از استقرار امنیت و ثبات در کشورهای منطقه است.
ایجاد چالشهای امنیتی گوناگون در منطقه، از همان ابتدا جزو پروژههای ثابت محور آمریکایی- سعودی- صهیونیستی، بوده است.
طی دورهای بهحمایت از دیکتاتورهای منطقه و ایجاد گروهکهایی مانند القاعده اقدام کردند، در ادامه با شکست در این عرصه و بهمنظور مقابله با محور مقاومت در منطقه، گروههایی مانند داعش و جبههالنصره را پایهریزی کردند و امروز هم که بیرق سیاه محور تروریسم در منطقه به سرنگونی گراییده، کشورهایی مانند اردن را بهعنوان ابزار جدید خود برای استقرار ناامنی و بحران در منطقه عَلَم میکنند.
گزارش از: وحید امیدی موحد
انتهای پیام/