آسوشیتدپرس تصریح کرد: ایران خواستار لغو یکپارچه و فوری تحریمهاست، در حالی که قدرتهای غربی لغو تدریجی و گام به گام را ترجیح میدهند. دولت اوباما قادر نیست لغو فوری تحریمها را بپذیرد، زیرا با مانع کنگره رو به روست که تا 30 روز برای بررسی هرگونه توافق تا رد کامل آن وقت دارد.
** کیهان
حیلههای تازه غرب برای دور زدن خطوط قرمز ایران
خبرهای متناقضی درباره حل شدن یا حل نشدن موارد اختلافی در مذاکرات هستهای منتشر شده است.
آسوشیتدپرس در این زمینه مدعی شد ایران و غرب درباره نحوه برداشته شدن تحریمها به توافق اولیه دست یافتهاند اما هیچ سند یا توضیحی ارائه نکرد.
آسوشیتدپرس در عین حال تصریح کرد: ایران خواستار لغو یکپارچه و فوری تحریمهاست، در حالی که قدرتهای غربی لغو تدریجی و گام به گام را ترجیح میدهند. دولت اوباما قادر نیست لغو فوری تحریمها را بپذیرد، زیرا با مانع کنگره رو به روست که تا 30 روز برای بررسی هرگونه توافق تا رد کامل آن وقت دارد.
سیانان نیز میگوید: «دو طرف در مورد متن مربوط به «کاهش» تحریمها به توافق اولیه دست پیدا کردهاند. یک مقام ارشد ایرانی گفت ما بسیاری از مشکلات را تاکنون حل کردهایم اما هنوز مسائلی در مورد موضوعات هستهای و همچنین تحریمها باید حل شود.»
سیانان افزود: یک منبع که به طور مستقیم در این مذاکرات حضور دارد گفت، دو طرف توافقی را اعلام میکنند مبنی بر اینکه تحریمها لغو خواهد شد. این کار به ایران امکان میدهد در داخل اعلام کند به لغو فوری تحریمها دست پیدا کرده است. اما تحریمها فقط در طول زمان برداشته میشود و زمانی که ایران به تعهدات مختلف خود عمل کند(!)
والاستریت ژورنال دیگر رسانه آمریکایی نیز نوشت: برخی پیشرفتها در مذاکرات از جمله درباره روند کاهش تحریمها حاصل شده است. آیتالله خامنهای رهبر عالی ایران در سخنرانیهای خود به طور علنی لغو همه تحریمهای اقتصادی و مالی علیه ایران را بلافاصله پس از امضای توافق خواستار شده بود. اما مذاکره کنندههای ایرانی در وین با رویکرد مرحلهبندی روند کاهش تحریمها موافقت کردهاند. براساس این روند در صورتی که ایران گامهای اساسی در جهت کاهش برنامه هستهایاش بردارد، تحریمها کاهش خواهند یافت. این گامها شامل توقف فعالیت سانتریفیوژها، کاهش ذخایر اورانیوم کشور وتغییر کاربری راکتور آب سنگین اراک است.
رهبر انقلاب فرمودند؛ با توجه به بیاعتمادی به غرب، همه تحریمها باید روز توافق برداشته شود.
در همین حال لسآنجلس تایمز مینویسد: دیپلماتها در مورد فرآیند از سرگیری تحریمهای تعلیق شده ایران در صورتی که این کشور به تعهدات خود پایبند نماند نیز به توافق احتمالی دست یافتهاند. مقامات آمریکایی امکان برگشتپذیری تحریمها را ضروری میدانند و همواره تلاش کردهاند اجازه ندهند تعداد معدودی از کشورها مانع اجرای آن شوند.
اما خبرگزاری رویتر گزارش داد: اختلافها درباره مسئله تحریمها به قوت خود باقی است. ایران و غرب در ماراتن مذاکرات هستهای درباره کاهش تحریمها در آینده به پیشرفتهایی رسیدند اما اختلاف بر سر مسائلی از جمله لغو تحریمهای سازمان ملل متحد و توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته همچنان پا برجاست.
رویتر افزود: اما علاوه بر تحریمها و ساز و کارهای نظارتی در آینده، مسائل مورد اختلاف دیگری وجود دارد. یکی از این مسائل، تحقیقات متوقف شده آژانس درباره ابعاد نظامی احتمالی فعالیتهای هستهای ایران در گذشته است. مسئله دیگر، درخواست ایران برای ادامه تحقیقات و توسعه سانتریفیوژهای پیشرفتهایست که اورانیوم را برای استفاده به عنوان سوخت در نیروگاههای هستهای پالایش میکند.
رویتر همچنین مدعی شد درباره انتقال 9 هزار کیلوگرم اورانیوم غنی شده ایران به خارج کشور احتمال توافق وجود دارد، هر چند که ایران پیشاز این بااین پیشنهاد مخالفت کرده است.
در خصوص مسئله پیامدی، دیپلماتهای غربی اعلام کردند خواهان اقرار علنی درباره تحقیقات ایران برای ساخت کلاهک هستهای نیستند اما آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید از ابعاد کامل فعالیت هستهای ایران در گذشته به عنوان مبنای معتبری برای نظارت در آینده مطلع باشد.
شبکه المیادین نیز گزارش داد: هیچ نشانهای از امکان امضای توافقنامه نهایی هستهای بین ایران و گروه پنج به علاوه یک تا هفتم این ماه (ژوئیه) وجود ندارد و جزئیات لغو تحریمها حل نشده است.
از سوی دیگر خبرگزاری ایتارتاس به نقل از یک منبع دیپلماتیک در وین نوشت: حداکثر چارچوب زمانی برای اجرای برخی بندهای موافقتنامه هستهای بین ایران و شش قدرت جهان (پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به اضافه آلمان) 25 سال خواهد بود. این موافقتنامه که زمینهساز لغو تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران خواهد بود در مورد اکثر بندها به مدت 10 سال اجرا خواهد شد.
یادآور میشود لغو تحریمها در روز توافق، تأکید بر محدودیتهای زیر 10 سال، تداوم تحقیق و توسعه و ساخت و سازها، موکول نکردن لغو تحریمها به بعد از انجام تعهدات ایران، ممنوعیت بازرسیهای غیر متعارف از جمله از مراکز نظامی و مصاحبه با دانشمندان و موکول نکردن اقدامات توافق و لغو تحریمها به آژانس، از جمله خط قرمزهای جمهوری اسلامی است که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده است.
در مقابل غرب درصدد است با استفاده از شگردهایی مانند چند مرحلهای کردن توافق و ارجاع لغو تحریمها به مرحله، (حداقل 6 ماه بعد از انجام تعهدات)، تعلیق کوتاه مدت و 6 ماهه تحریمها و نیاز به تمدید هر 6 ماه یکبار تحریمها به نحوی که ریسک سرمایهگذاران خارجی را بالا ببرد، مشروط کردن لغو تحریمها به برخی بازرسیهای غیرمتعارف آژانس و بازسازی سناریوی PMD، دادن اجازه غنیسازی با 5 هزار سانتریفیوژ و در عین حال گذاشتن سقف 300 کیلوگرمی برای ذخایر 3/5 درصد ایرانی در حالی که ایران هم اکنون نزدیک به 10 تن اورانیوم 3/5 درصد دارد، نگارش مبهم و پر پیچ و خم یک متن 80 صفحهای و...، عملاً خطوط قرمز ایران را دور بزند.
شایان ذکر است سیدعباس عراقچی معاون وزیر خارجه در گفتوگو با برنامه نگاه یک تأکید کرد: بحث اصل همزمانی تحریمها هنوز حل نشده و موضوع تحقیق و توسعه نیز مورد اختلاف است.
به گفته وی در روز توافق باید تمامی تحریمهای آمریکا و اروپا و شورای امنیت لغو یا متوقف شود و اگر به خواسته خود نرسیم، ترجیح میدهیم دست خالی به تهران باز گردیم.
تابوشکنی حزب منحله مشارکت برای گدایی رابطه با آلسعود
روزنامه دولتی ایران در تحلیلی مغشوش، خواستار تغییر در سیاست خارجی پس از توافق، از جمله با رژیم جنایتکار عربستان شد.
ایران در یادداشتی با عنوان «پسا توافق» به قلم حسین واله (عضو حزب منحله مشارکت و معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور، در دولت اصلاحات) نوشت: ایران و قدرتهای جهانی در آستانه توافق بزرگ قرار گرفتهاند. توافقی که پیامدهای بسیار گسترده در سطح منطقهای و جهانی خواهد داشت. با ورود به دوران جدید مناسبات خارجی، الزامهای سیاست خارجی ایران نیز دستخوش دگرگونی میشود. پیش و بیش از هر چیز باید نگرش خود را در سیاست خارجی با مقتضیات موقعیت نوین تطبیق داد.
وی میافزاید. به تابوشکنیهای بزرگ نیاز داریم. ایجاد توازن در مناسبات خارجی کشور اولین ضرورت دوران جدید است. در قلمرو سیاست منطقهای، اکنون به رویکردی در سیاست خارجی نیاز است که در عمل به همه همسایگان ثابت کند پیروزی ایران در مصاف اتمی با غرب پیروزی همه منطقه است و به زیان هیچ کشوری نیست. باید با وساوس خناسانی مبارزه کرد که میکوشند با القای ترس از ایران و جعل و نشر اکاذیبی چون احیای امپراتوری فارسبازاری برای فروش اسلحه و میدانی تازه برای صرف اندوخته دولتهای نفتخیز خلیجفارس در جنگهای بیحاصل و جای پایی برای ادامه حضور خود دست و پا کنند. این مبارزه با حرف شدنی نیست. باید سیاستها با کمال ظرافت بازبینی و در چارچوبی تعریف شود که منافع مشترک با همسایگان را به حداکثر ممکن افزایش دهد و تنشها را به حداقل ممکن برساند.
نویسنده مدعی شد: میلیاردها دلار ذخایر همسایگان جنوبی ما میتواند به جای هدر رفتن در معاملات تسلیحاتی با غرب در توهم بالانس قدرت و دفاع در برابر خطر ساختگی ایران، صرف توسعه این کشورها و تکمیل ظرفیتهای یکدیگر و افزایش مزیتهای نسبی خویش گردد. اگر عربستان به صنعت هستهای صلحآمیز احساس نیاز میکند چرا ایران نباید پیشقدم همکاری فنی و علمی برای رفع این نیاز گردد؟ نیاز توسعه اقتصادی کشور به سرمایه خارجی چرا نباید بخشی با سرمایه همسایگان جنوبی ما تأمین گردد؟ همکاری امنیتی برای مبارزه با خشونت و ترور در کشورهای منطقه ما چرا باید از اتاق فرماندهی در کشورهای ثالث هماهنگ شود؟ اطراف ثالثی که در خوشبینانهترین حالت، منافع ملی خویش را جلوی منافع ما قرار میدهند. ما همسایگانی که هزاران سال باهم زندگی کرده و تلخ و شیرین رفتارهای یکدیگر را تجربه کردهایم و محکومیم تا آخر باهم بسازیم، چرا باید به جای تکیه به یکدیگر به نیروهایی تکیه کنیم که از محل منازعات ما ارتزاق میکنند؟ دسیسههای دشمنان ایران و منطقه که تاکنون برای برهم زدن توافق به کار گرفته میشد اکنون تغییر شکل داده برای خنثیسازی تأثیرات مثبت آن به کار خواهد افتاد.
نویسنده توضیح نمیدهد که 1- با رژیم جنایتکار عربستان به عنوان سامان دهنده و حمایتکننده تروریسم تکفیری در منطقه چگونه میتوان «همکاری امنیتی برای مبارزه با خشونت در منطقه» داشت؟! 2- منظور از دشمن در این نوشته کیست؟ آمریکا، انگلیس، فرانسه، اسرائیل و یا همه آنها؟! این جبهه از فتنهگران و جریانهای ساختارشکن مدعی اصلاحطلبی در طول دو دهه گذشته به صراحت حمایت کردهاند و همان رژیمهایی هم هستند که تسلیحات به رژیمهای مرتجع و فاقد پایگاه مردمی در منطقه میفروشند و در عین حال از سوی فتنهگران و ساختارشکنان به عنوان دوست و شریک معامله مطرح میشوند. 3- اگر این طیف دشمنند که نویسنده- به اقتضای مطلب - به دشمنی آنها اذعان میکند، چگونه است که باید سیاست خارجی را نسبت به دشمن عنود و سر موضع تغییر داد؟! آیا این همان سیاستی نیست که به محور شرارت خواندن ایران پس از کمک دولت اصلاحات به اشغال افغانستان انجامید و باعث صدور حکم جلب برای رئیس دولت سازندگی با وجود سیاست تنشزدایی یک طرفه شد؟!
تاجیک: دولت به جای فرافکنی باید از گیجی و سردرگمی به در آید
دولت فاقد گفتمان مشخص است و ترکیب آن ترکیب مجمعالجزایری است.
محمدرضا تاجیک از فعالان اصلاح طلب و مشاور رئیس دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه آرمان و در پاسخ این سؤال که «برخی معتقدند دولت آقای روحانی فاقد مشی مشخص در رویکردهای خود است. به نظر شما عملکرد دولت آقای روحانی سردرگم نبوده است؟» گفت: قبل از پاسخ به پرسش شما، اجازه بدهید تصریحا و تاکیدا و برای چندمین بار بگویم که اگر نه به اقتضای همسویی و همگرایی گفتمانی، اما به حکم تصویرها و تجویزهای عقلی (و در شرایطی که نمیتوان به آلترناتیوهای مطلوبتری اندیشید) جریان اعتدال را مطلوبترین گزینه ممکن میدانم و اعتلا و امتداد و یا پویایی و مانایی آن را طلب میکنم.
وی میافزاید: در پاسخ باید بگویم فرض یک دولت و یک رئیس دولت فاقد «مشی» بسیار مشکل است. اما تصویر و تصور شرایطی که یک دولت امکان یا استعداد وفادار ماندن به مشی اعلامی را نداشته باشد و یا لاجرم از تغییر و تخفیف و تحریف و تجدید مشی خود شود ممکن است، به نظر من دولت اعتدال با شعارهای انتخاباتی خود سطحی از انتظار و افقی از تقاضا را در مردم ایجاد کرد که امکان و استعداد محقق کردن آنان را ندارد. به بیان دیگر، اصحاب تصمیم و تدبیر جدید آرزوها و شعارها و ایدههایشان را رنگ واقعیت پنداشتند البته، فقدان گفتمان مشخص و مدون، ضعف همگونی و همپوشانی مشی و منشی دولتمردان، موزائیکی و مجمعالجزایری بودن ترکیب دولت و فهم اعتدال به مثابه جریانی نه این چپ و نه آن راست و هم این و هم آن، بر این گیجی و ابهام و سردرگمی افزوده است.
تاجیک در پاسخ این سؤال که چرا برخی از مدیران روحانی با وی همراهی نمیکنند و وی از نظر سیاسی در دولت تنها مانده است؟ اظهار داشت: برخی از این عده معتقدند روحانی با آنان همکاری نمیکند و شخصیتی قائم به خود یا قائم به فرد دارد. حتی اگر بپذیریم (که میپذیریم) برخی از مدیران روحانی با وی همراهی و همسویی ندارند، باز باید به این موضوع توجه داشت که ایشان انتخاب کرده است. واضح و مبرهن است ایشان بیش از هر کسی مسئول انتخاب و چینش تیم مدیریتی خود است.
وی افزود: روحانی باید نیمنگاهی هم به اطرافیان (تقریبا همه کاره خود) که بر تنور این تنهایی میدمند یا هیزم بیارآنند، داشته باشند منظورم کسانی است که بیش از شخصیت خود شخصیت شدهاند و بیش از استعداد خود امکان یافتهاند و بیش از حد و حدود خود در امور دخالت میکنند.
کابینه روحانی بیش از اندازه در اتاقهای دربسته تصمیمگیری میکند. آیا گردش نخبگان به خوبی در دولت تدبیر و امید صورت گرفته است؟ تاجیک در پاسخ این سؤال میگوید: بسیاری از اعضای تکنوکرات دولت کنونی تمایلی غریب به تمرکزگرایی دارند و کمتر تن به توزیع قدرت و مسئولیت میدهند. به بیان دیگر، هر کدام خود را در قلمرو حوزه مدیریتی خود و شاید هم در قلمرویی وسیعتر بالامنصب میدانند و خود را منبع و منشا هر تصمیم و تدبیر میبینند - به ویژه آنکه سنی از این تکنوکراتها گذشته باشد و قبلا نیز، یکی دو تجربه مدیریتی کوچک و بزرگ داشته باشند. شاید لازم باشد که دولت علاوه بر شعار سال «همدلی و همزبانی دولت با ملت»، با شعار «همدلی و همزبانی دولت با دولت» در میان دولتمردان هم توجه کند و در آینده شاهد همسویی و همراهی و همپوشانی بیشتری در میان اعضای دولت مستقر باشیم.
وی درباره این سؤال که مدیران دولت روحانی اغلب مشکلات کشور را میراث دولت گذشته به مردم معرفی میکنند آیا با واقعیتهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی همخوانی دارد؟ معتقد است: این فرهنگ و عادتواره دیرینه بسیاری از ما است که هرچه فریاد داریم بر سر «غیر» میکشیم و با فرافکنی، افکار عمومی را مدیریت میکنیم. تردیدی ندارم که دولت کنونی از دولت گذشته عمارتی تحویل نگرفته و تردیدی ندارم که دولت گذشته در هر گام که به جلو برداشته چند گام به عقب برداشته و نیز تردیدی ندارم که جبرانبرخی از این گامهای به عقب برداشته شده به سادگی میسر نیست، اما سخت بعید میدانم که کمتر کسی باور کند که دولتمردان کنونی- که هر کدام به کنشگری حرفهای سیاسی شهره هستند- از چنین وضعیتی، در زمان چرخش قدرت، آگاه نبوده باشند. بارها گفتهام سیاست از یک منظر علم ممکن کردن ناممکنات است و از منظر دیگر، دانش تصمیم و تدبیر در شرایط ناممکنی با فقدان تصمیم و تدبیر است. بنابراین، عیار کاردانی و کاربلدی دولت اعتدال دقیقا همینجا و در همین شرایط مشخص میشود. تصریحا بگویم که منش و روش اعتدالی چندان با این فرافکنیهای رادیکال سازگار نیست، لذا شاید سزاوارتر آن باشد که دولت اعتدال به این چرخه فرافکنی خاتمه دهد در غیر اینصورت تردیدی ندارم که دولت آینده با او آن خواهد کرد که آن با دولت قبل.
** خراسان
مخالفت صريح دولت با برخي درخواست هاي فاينانس
علي رغم درخواست برخي مسئولان اجرايي در استان هاي مختلف کشور براي استفاده از تسهيلات مالي خارجي (فاينانس) براي اجراي پروژه هاي مربوطه، بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مسئول مهم اجرايي به تعدادي از مديران مذکور، اعلام شده است که با توجه به اختيارات دولت بر اساس ماده 82 قانون برنامه پنجم توسعه، اين پيشنهادها تاييد نشده است. از جمله طرح هايي که با مخالفت صريح دولت مواجه شده، برخي طرح هاي توسعه اي مربوط به مترو در برخي شهرهاي کشور است.
** وطن امروز
نظر مجلس در موضوع بورسیهها با نظر رهبری یکسان است
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: کمیسیون آموزش و تحقیقات و کمیسیون اصل ۹۰ در قضیه بورسیهها فعال بودهاند و از این به بعد نیز موضوع را دنبال خواهند کرد تا منویات رهبر انقلاب به ثمر برسد. غلامعلی حدادعادل، رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس در گفتوگو با «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با سیاسی کردن مساله بورسیهها، گفت: هرکس مطالب روزنامهها را در یک سال و نیم گذشته درباره بورسیهها دنبال و تحلیل و بررسی کند، بهخوبی متوجه میشود که برخورد آنان با این موضوع برخوردی از جنس سیاست بوده است. وی در ادامه با تأکید بر این مطلب که روزنامهها در یک سال و نیم گذشته اصرار داشتند از موضوع بورسیهها استفاده ابزاری کنند، بیان کرد: رهبر انقلاب شنبه شب فرمودند که این دسته از کارها حاشیهسازی برای دانشگاهها است و دانشگاهها را از کار اصلی خود که کار علمی و منطقی است دور میکند، اگر در کار بورسیهها خلاف قانون اتفاق افتاده، باید طبق قانون تکلیف روشن شود اما این مساله را نباید تا این حد سیاسی کرد و به رسانهها موضوع را سوق داد. حدادعادل تصریح کرد: نظر مجلس درباره مساله بورسیهها از ابتدا با نظر مقام معظم رهبری یکسان بوده و از همان اول هم این موضوع را پیگیری کرده است.
فرهادی به مجلس فراخوانده میشود
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: وزیر علوم بزودی برای بررسی سخنان مقام معظم رهبری و همچنین موضوع ظلم به بورسیهها و احقاق حق آنها به کمیسیون آموزش و تحقیقات فراخوانده میشود. محمدمهدی زاهدی در گفتوگو با مهر، گفت: ماجرای بورسیهها تنها با این هدف مطرح شد تا از ورود نیروهای متعهد به آموزش عالی و دانشگاهها جلوگیری شود و وزیر علوم حتما باید از جامعه دانشگاهی و همه افرادی که در جریان بورسیهها به آنها ظلم شد عذرخواهی کند، باید با کسانی که این فضا را ایجاد کردند و به آن دامن زدند برخورد جدی و قانونی بشود. وی افزود: بزودی وزیر علوم را به کمیسیون دعوت میکنیم تا درباره رهنمودهای مقام معظم رهبری و موضوع بورسیهها صحبتهایی صورت بگیرد و تصمیمات موثری برای بازگشت حقوق ضایع شده از بورسیهها اتخاذ شود.
بذرپاش: «روز اعلام»، «روز توافق» و «روز اجرا» بازی با کلمات است
مهرداد بذرپاش، نماینده مجلس در گفتوگو با «نسیم»، درباره اظهارات شنبهشب سیدعباس عراقچی در برنامه نگاه یک تلویزیون با بیان اینکه امین بودن حکم میکند رسم امانت را به جا آوریم، گفت: امانت، اعتمادی بود که به شما برای مذاکرات شد. بذرپاش افزود: کدام عقل سلیمی تجویز میکند قبل از طی مسیرهای قانونی داخل کشورهای مذاکرهکننده، قطعنامه شورای امنیت برای آن گذرانده شود؟ وی با بیان اینکه روز اعلام، روز توافق و روز اجرا به نظر بازی با کلمات است، گفت: قطعا ملت ایران توافقی را میپذیرند که در آن تحریمها یکجا لغو شوند اگرنه اصلا هدف مذاکرات زیر سوال میرود. این نماینده مجلس در پایان خاطرنشان کرد: مواظب باشیم در تاریخ راجع به تصمیم امروز ما قضاوت میکنند؛ فاصله بین بدنامی و خوشنامی در تاریخ فقط ممکن است یک بله نابجا باشد.
لاریجانی یک مصوبه دولت را غیرقانونی اعلام کرد
رئیس مجلس شورای اسلامی در نامهای به رئیسجمهور مصوبه «واگذاری پلاک ثبتی شماره 162 متعلق به شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)» هیأت دولت را مغایر قانون اعلام کرد.
** آرمان
کلاهبرداری با عنوان خبرنگار صداوسیما
شنیده شد که کلاهبردارانی که با نام خبرنگاران واحد مرکزی خبر از سازمانها و نهادهای دولتی، کارخانهها و شرکتها اخاذی میکردند، دستگیر شدند. خبرگزاری صداوسیما نوشت؛ سردار سرتیپ محمدیان رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ گفت: افراد دستگیرشده درتماس با مسئولان، مدیران و روابط عمومیهای سازمانها و نهادها خود را خبرنگار معرفی و عنوان میکردند قصد دارند برنامههای ویژه و 15 دقیقهای را برای آن سازمان و نهاد تهیه کنند. وی افزود: این کلاهبرداران هزینه و حقالزحمهای برای تهیه برنامه مطالبه نمیکردند و مطالبات آنان هزینههای حملونقل و لوازم مورد نیاز برای تهیه برنامه را شامل میشد که معمولاً از 500 هزار تومان تا 6 میلیون تومان بود. محمدیان گفت: تاکنون صد فقره شکایت از این کلاهبرداران شده که همه درحال رسیدگی است و در این زمینه 3 نفر دستگیر شدند.
توصیف علمالهدی از خریداران بلیت 70 هزار تومانی
شنیده شد که آیتا... سیداحمد علمالهدی گفت: بعضی از کنسرتها بلیتهایشان ۷۰ هزار تومان است و افرادی که این بلیت را خریداری میکنند یک اقلیت ...هستند. قدس آنلاین نوشت؛ وی اظهار کرد: حتی در بین مردمی که ادعای خداپرستی دارند گاهی جریانهای خداستیز نفوذ پیدا میکنند و این امر سبب میشود تا مسیر متاع نفسانی در آن جامعه جا باز کند. وی در واکنش به مساله برگزاری کنسرتها با بلیتهایی با قیمت هنگفت بیان کرد: وقتی جریان رهبری ولایی جامعه در خط حاکمیتا... است در همین راستا وقتی کسی به مقابله این جریان میآید این فرد خداستیز است و بنای برخورد با خدا دارد. یکی از مسئولان گفت که چرا شما مزاحم مردم میشوید و به برگزاری کنسرت ایراد میگیرید و من گفتم این مردم را چه کسانی تشکیل میدهند درصورتی که بعضی از کنسرتها بلیتهایشان ۷۰ هزار تومان است و باید گفت شما به عنوان کسی که مسئولیت در نظام دارید میخواهید مسیر را برای شهوترانی باز کنید در صورتی که در زندگی مردم مشکلات بسیاری وجود دارد.
توصیف مهدویکیا از شهید تهرانیمقدم
شنیده شد که مهدی مهدویکیا فوتبالیست باسابقه و اخلاقمدار کشورمان با حضور در مراسم افطاری بنیاد فرهنگی صبح قریب گفت: من همیشه گفتهام ارادت خاصی نسبت به شهدا و خانوادههایشان دارم زیرا کسانی در زمان جنگ به جبههها رفتند و جنگیدند و افرادی در این عرصه تلاش کردند تا ما بتوانیم کشورمان را حفظ کنیم مانند شهید تهرانیمقدم که واقعا ایشان باید بیشتر از اینها به جامعه معرفی شود. وی گفت: ما بیشتر از اینها باید بتوانیم این شهید و امثال ایشان را به نسل جوان معرفی کنیم تا بدانند که چه حوادثی در سالهای جنگ افتاده است و شهیدان چه فداکاریهایی برای این کشور کردهاند این موضوع میتواند تاثیرگذار باشد.
شغل جالب آقازاده آقای ضرغامی!
شنیده شد که عزتا... ضرغامی این روزها با فعال شدن در شبكههای اجتماعی و خاطره گویی از دوران مدیریت خود، برخی شائبهها درباره نامزدی وی در انتخابات مجلس دهم را افزایش داده است. پارسینه نوشت؛ محمدابراهیم ضرغامی، فرزند عزتا... ضرغامی (رئیس سابق سازمان صداوسیما) از مدتها قبل به عنوان مشاور مدیرعامل در اموربینالملل و ارتباطات شركت رایتل مشغول به كار است! شركت ارتباطات تامین شمس نوین (تامین تلكام) وابسته به سازمان تامین اجتماعی، سیم كارتهای نسل سوم را با نام تجاری رایتل (RighTel) ارائه میكند.
ارسال تسلیحات چینی به لبنان
شنیده شد که در تازهترین سری ارسال تسلیحات بینالمللی به لبنان برای كمك به این كشور در مبارزه با شبه نظامیان در مرزهای شرقی با سوریه، ارتش لبنان محمولهای از تسلیحات چین را دریافت كرد. ایسنانوشت؛ ارتش لبنان در بیانیه خود به نوع این سلاحها و مهمات یا تعداد تسلیحاتی كه در این محموله وجود داشتند و ظهر جمعه به بندر بیروت رسیدند، اشارهای نكرد. لبنان با كمك مالی عربستان سعودی به ارزش چهار میلیارد دلار اخیرا تسلیحاتی را از فرانسه، آمریكا، ایتالیا و برزیل خریداری كرده است. ارتش لبنان ماههاست كه مواضع شبه نظامیان را در مرز شمال شرقی این كشور، جایی كه تروریستهای داعش و جبهه النصره در آنجا فعالیت دارند، هدف گرفته است. این شبه نظامیان از بهار سال ۲۰۱۴ میلادی هنگامی كه توسط نیروهای حزبا... و ارتش سوریه از «قلمون» بیرون رانده شدند، در كوهستانهای اطراف «عرسال»مستقر شدهاند.
استعفا برای حضور در جمع اصلاحطلبان
شنیده شد که جمال درویش، مشاور استاندار و مدیركل روابط عمومی استانداری خوزستان كه عضو و مسئول كمیته اطلاعرسانی ستاد انتخابات خوزستان بود روز گذشته از ستاد انتخابات استعفا داد. رهیاب نیوز نوشت؛ وی علت استعفای خود را شركت در انتخابات شورای راهبردی اصلاحطلبان خوزستان به عنوان دبیرحزب اعتمادملی استان اعلام كرده است. پیش از درویش سه نفر از مدیران استانداری خوزستان برای شركت در انتخابات مجلس استعفا داده بودند كه دو نفر از آنها عضو ستاد هشتنفره انتخابات خوزستان بودند. با پیوستن درویش به عماد و اوركی فقط پنجنفر دیگر از اعضای ستاد باقی ماندهاند.
قتل یك ایرانی در مالزی
شنیده شد که یك مرد ایرانی در شهری در شمال مالزی به قتل رسید. ایسنا به نقل از خبرگزاری رسمی مالزی نوشت؛ یك مرد ایرانی 52 ساله با نام اسدا... نباتیكار به دلیل شدت جراحات وارده بر اثر حمله افراد ناشناس در بیمارستان پنانگ مالزی درگذشت. پلیس شهر جرج تاون در شمال مالزی عنوان كرده است كه این ایرانی به دلیل حمله افراد ناشناس در یكی از خیابانهای این شهر دچار جراحات جدی در ناحیه سر و سینه شده و پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داده است. یك مقام بلندپایه پلیس جرج تاون در این خصوص گفت: یك عابر پیاده متوجه این ایرانی غرق در خون میشود و بلافاصله آمبولانس خبر كرده و او را به بیمارستان منتقل میکند، اما شدت جراحات به حدی بود كه او از دنیا میرود. وی افزود: اسدا... كه اسناد هویتی و سفری معتبر به همراه داشت، در چند سال گذشته در مالزی زندگی و كار میكرده است.
اکثر استانداران روحانی اصلاحطلب نیستند
شنیده شد که عبدالمحمد زاهدی استاندار کردستان گفت: در بین استانداران هر جریان و گرایش سیاسی وجود دارد، البته بیشتر استانداران اصلاح طلب نیستند اما اکثر فرمانداران اصلاح طلبند. فارس نوشت؛ به طور کلی دولت روحانی یک دولت اصولگراست. بنده روزی که به جلسه دولت رفتم تا استاندار شوم خطاب به آقای روحانی گفتم من اصلاحطلبم و تمام همکارهای شما هم بنده را میشناسند ولی اگر استاندار شدم نماینده شما هستم و سیاست شما را اعلام و پیاده خواهم کرد. اگر بپذیریم که میتوان با دیدگاههای مختلف درون یک سیستم قرار گرفت میتوانیم سیاستهای آن سیستم را اعمال کرد و الان هم به این شکل عمل میشود از همه جریانات در دولت حضور دارد.
** شرق
حمایت ادوار تحکیم وحدت از تیم هستهای
شرق: جمعی از اعضای سابق انجمنهای اسلامی دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور و دفتر تحکیم وحدت در حمایت از تیم هستهای کشور بیانیهای منتشر کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است: «ما امضاکنندگان این بیانیه با تقدیر از تلاش زائدالوصف تیم دیپلماسی دولت یازدهم و شخص دکتر محمدجواد ظریف در پیگیری این خواست ملی، حمایت خود را از اراده راهگشای مسئولان محترم نظام ابراز داشته و امیدوارند که رویکرد مبتنی بر پاسداشت منافع ملی، همچنان الگویی برای مدیریت شرایط کشور قلمداد گردد. توفیق در توافقی مانا، راه را بر تعاملی عمیقتر و گشایشی فراتر مهیا میسازد و امکانی میشود برای گذر از سالها بیاعتمادی بین دولتها. تیر ٩٤، میتواند تجربهای تازه بسازد از تعامل تعقل و عملگرایی در دو سوی مذاکره تا راه شهرآشوبی جنگطلبان بسته شود».
انتقاد از کندی رسیدگی به گزارش تحقیقوتفحص از تأمین اجتماعی
ایلنا: حسین دهدشتی، عضو هیأترئیسه تحقیقوتفحص از تأمین اجتماعی با انتقاد از کندی رسیدگی به گزارش تخلفات مرتضوی٬ خواستار اصلاح ساختار این مجموعه شد. او گفت: کندبودن روند رسیدگی به تحقیقوتفحص از سازمان تأمین اجتماعی٬ بهویژه تخلفات مرتضوی با توجه به گذشتن نزدیک به دو سال از نهاییشدن این گزارش، موردانتقاد تحقیقوتفحصکنندگان است. نماینده آبادان با تأکید بر اینکه در جلسات مشترک با مسئولان قوه قضائیه قولهای مساعدی برای به نتیجهرسیدن هرچه سریعتر پرونده داده شده، افزود: متأسفانه هماکنون در بدنه سازمان تأمین اجتماعی افرادی از مدیریت قبلی برجای ماندهاند که یا متهم بودهاند یا حداقل مسائلی داشتهاند که این افراد باوجود یکسری جابهجاییها در سیستم حضور دارند و باید در موردشان تصمیمگیری شود.
نامه دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه به دبیرکل سازمانملل
ایسنا: محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر ایران در نامههایی جداگانه به دبیرکل سازمان ملل متحد و کمیسر عالی حقوق بشر این سازمان نسبت به شرایط فوقالعاده وخیم و خطرناک مردم یمن ابراز نگرانی کرده و خواستار تحرک جدی سازمان ملل برای پایاندادن به اقدامات تجاوزکارانه شد. او از این مقامات خواسته تا به مسئولیت خود در کمک به مردم مظلوم یمن و پایاندادن فوری به اقدامات تجاوزکارانه نیروهای نظامی خارجی اقدام کنند. لاریجانی تأکید کرده است باید توجه داشت عدم اجازه ارسال کمکهای بشردوستانه، به مثابه مجازات جمعی مردم یمن تلقی میشود که این امر نقض ماده ٣٣ کنوانسیون چهارم ژنو است.
يكي ديگر از واگذاريهاي دولت احمدينژاد غيرقانوني اعلام شد
خانه ملت: علی لاریجانی، رئیس مجلس طی نامهای به حسن روحانی، رئیسجمهور يكي از مصوبات آخرين هفته كاري دولت احمدينژاد مبنی بر «واگذاری پلاک ثبـتی شماره ١٦٢ متعلق به شـرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)» را مغایر قانون اعلام کرد. در نامه لاريجاني به روحاني آمده است: «براساس ماده ١١٨ قانون محاسبات عمومی کشور- مصوب ١٣٦٦- اموال غیرمنقول متعلق به شرکتهای دولتی که صددرصد سرمایه و سهام آنها متعلق به دولت است، با تصویب هیأت وزیران قابلانتقال به وزارتخانهها و مؤسسات دولتی میباشد... . علیهذا انتقال سهام دولت که ٥/١٩درصد سهام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در شرکت ایرالکو را تشکیل میدهد، از حیث عدم تطابق با موضوع ماده ١١٨ که صرفاً انتقال اموال غیرمنقول متعلق به شرکتهای دولتی که صددرصد سرمایه و سهام آنها متعلق به دولت است را تجویز میکند، مغایر با قانون است». اين واگذاري روز ٦ مرداد ٩٢ در هیأت دولت احمدينژاد به تصويب رسيده بود.
** ایران
رئیس فدراسیون جهانی والیبال، مشتاق دیدار با روحانی
مدیرکل اجرایی فدراسیون جهانی والیبال، در حاشیه سفر به تهران برای ملاقات «آری گراسا» با رئیس جمهوری ایران ابراز علاقه کرد. به گزارش «ایسنا»، «فابیو ازودو» برزیلی، در نشست خبری پیش از آخرین مسابقه ایران در لیگ جهانی والیبال در پاسخ به پرسشی درباره ممنوعیت ورود تماشاگران خانم به سالن گفت: «یک روش این است که به ایران بگوییم اگر این کار را نکنید محروم میشوید که خودم به این کار اعتقادی ندارم. راه دیگر این است که راه را برای ایران فراهم کنیم تا مشکل حل شود. نمیخواهیم برخورد دیگری داشته باشیم.» مدیرکل اجرایی فدراسیون جهانی والیبال همچنین در پاسخ به این پرسش که دلیل مسئولان ایران برای ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه چیست، گفت: «در بحثهایی که با فدراسیون ایران داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که فدراسیون ایران میخواهد فعالیتهای خود را طبق نظر فدراسیون جهانی انجام دهد و به دنبال این است که طرز تفکرها تغییر پیدا کند.» وی درباره درخواست جلسه با رئیس جمهوری ایران نیز اعلام کرد: «ما هنوز برنامه مشخصی برای این ملاقات نداریم و همه رایزنیها در حد نامه نگاری است و هنوز تأیید نشده که ملاقاتی وجود داشته باشد. گراسا (رئیس فدراسیون جهانی) منتظر این لحظه است که با اشتیاق با روحانی جلسه داشته باشد. باز هم میگویم تنها راه مد نظر ما گفتوگو و همکاری دوجانبه با فدراسیون ایران است.»
دفاع «برژینسکی» از توافق هسته ای با ایران
«زبیگنیو برژینسکی»، از اعضای کابینه جیمی کارتر، رئیس جمهور پیشین آمریکا، با اشاره به مسائل جاری در خاورمیانه خواستار توافق اتمی با ایران شده است. برژینسکی در توئیتر خود نوشته است: "در حالیکه خاورمیانه هر روز پرآشوب تر می شود، عاقلانه تر این است که ثبات را بیشتر کنیم نه کمتر. توافق با ایران بهتر از عدم توافق است.» «زبیگنیو برژینسکی»، در زمان انقلاب بهمن ۱۳۵۷ مشاور امنیت ملی آمریکا بود. او پس از «هیلاری کلینتون »وزیر خارجه آمریکا در دولت اول باراک اوباما، دومین مقام ارشد پیشین این کشور است که طی ۲۴ ساعت گذشته خواستار انجام توافق اتمی با ایران می شود.
انتقاد از رویکرد هستهای صدا و سیما
«به نظر میرسد که سازمان صدا و سیما بدون در نظر گرفتن مصالح کشور و منافع ملی، مسیری خلاف جهت سیاستهای نظام جمهوری اسلامی که همان پیشبرد پرونده هستهای از طریق مذاکرات است، در پیشگرفته است و به راه خود میرود. در شرایطی که همه مردم در کوچه و بازار چشم و گوششان به شبکههای خبری است و در انتظار یک خبر خوش هستند، این رسانه در بخشهای مختلف خبری سعی دارد مخاطبان خود را متقاعد کند که هر توافقی یک قرارداد بد است». سایت خبری«فرارو» در گزارشی با تیتر «کجای کار صدا و سیما میلنگد؟» ادامه داده است: «به عنوان مثال گزارشی با عنوان «توافق خوب ایرانی و توافق خوب امریکایی» در همه بخشهای خبری شبکه خبر پخش شد که در آن تمایزی بین توافق خوب از نظر ایرانیها و امریکاییها گذاشته میشد و عملاً بازی برد-بردی را که مورد تأیید رئیسجمهوری بود، زیر سؤال میبرد. مستندهای «رژیم بازرسیها»، «لبخند گرگ»، «هنوز نمیتوانیم»، «فکت شیت ملت» و «بازرسیهای بیسابقه» نیز نمونههای دیگری از همین رویکرد است... در عین حال خبر آنلاین گزارش داده است که تهیهکننده برنامهای که حجتالاسلام سید مهدی طباطبایی در آن از عملکرد تیم مذاکرهکننده دفاع کرده بود نیز توبیخ شده است.»
طرح «از کجا آوردهای؟» برای بهارستانیها
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به ابهامات هزینههای تبلیغاتی کاندیداها، گفت: «مگر یک نماینده در طول یک دوره نمایندگی چقدر حقوق میگیرد که به این میزان هزینه تبلیغات کند؟» سیدحسین دهدشتی در گفتوگو با خبرگزاری «صدا و سیما» افزود: «معتقدیم که اصل 42 قانون اساسی باید در مورد نمایندگان مجلس نیز اجرایی شود لذا برای تحقق آن به دنبال تدوین طرحی برای بررسی اموال نمایندگان هستیم که با شفافسازی مشخص شود افراد از کجا آوردهاند.»
انتهای پیام/