امروز سه شنبه هفتم مهر 1394 هجری خورشیدی، پانزدهم ذی الحجه 1436 هجری قمری، بیست و نهم سپتامبر 2015 میلادی است. 34 سال پیش در چنین روزی، پنج تن از فرماندهان نظامی کشور در راه بازگشت از ماموریت بر اثر سقوط هواپیما به شهادت رسیدند.
هفتم مهر در آینه تاریخ معاصر ایران
مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
7 مهر 1378
بزرگ ترین میدان نفتی ایران با نام آزادگان و با ظرفیت 26 میلیارد بشکه در نزدیکی اهواز کشف شد. این میدان نفتی ظرفیت تولید حداقل 300 هزار بشکه را در روز دارد.
7 مهر 1374
آیتاللَّه محمدحسن صافی اصفهانی رییس حوزه ی علمیه ی اصفهان و صاحب آثار ارزنده ای چون تطبیق بین اقتصاد اسلامی و تقریرات دروس فقه و اصول در 76 سالگی درگذشت.
7 مهر 1360
یک فروند هواپیمای حامل پنج تن از فرماندهان نظامی کشور سرلشگر ولی الله فلاحی جانشین رییس ستاد ارتش، یوسف کلاهدوز قایم مقام سپاه، سید موسی نامجو وزیر دفاع، جواد فکوری مشاور جانشین ستاد ارتش و محمد جهان آرا فرمانده ی سپاه پاسداران خرمشهر در منطقه ی کهریزک سقوط کرد و همه ی آنها به شهادت رسیدند، این سرداران اسلام پس از عملیات ثامن الائمه به تهران باز می گشتند تا گزارش عملیات را تقدیم امام خمینی کنند.
7 مهر 1360
حجت الاسلام سید عبدالکریم هاشمی نژاد عالم مجاهد و نویسنده و صاحب اثرهای ارزنده ی مناظره دکتر و پیر، درسی که حسین (ع) به انسان ها آموخت، قرآن و کتاب های دیگر آسمانی و رهبران راستین در 49 سالگی به وسیله ی یکی از اعضای گروهک منافقین به شهادت رسید.
7 مهر 1359
در هشتمین روز از آغاز جنگ تحمیلی، هجوم نیروهای عراقی برای اشغال خرمشهر با شکست رو به رو شد.
7 مهر 1357
کارکنان راه آهن و سازمان آب تهران به دنبال اعلام حکومت نظامی در بیشتر شهرهای بزرگ ایران، در اعتراض به سیاست های رژیم پهلوی اعتصاب کردند.
7 مهر 1333
محاکمه ی سیدحسین فاطمی وزیر امور خارجه ی کابینه ی مصدق در دادگاه شماره ی یک دادرسی ارتش آغاز شد.
7 مهر 1318
دولت آلمان قراردادی با اتحاد جماهیر شوروی امضا کرد که برپایه آن دولت شوروی اجازه داد کالاهای آلمانی از راه شوروی به ایران صادر شود.
7 مهر 1305
میرزا اسدالله خان بهادر، وزیر مختار ایران در فرانسه شد.
7 مهر 1288
محمدعلی میرزا شاه مخلوع قاجار با کشتی روسی، بندر انزلی را به قصد روسیه ترک کرد. همراهان وی پیش از این از بندر خارج شده بودند.
7 مهر 1288
روزنامه شرق به مدیریت سید ضیاءالدین طباطبایی به 2 زبان فارسی و فرانسه در تهران انتشار یافت.
برگرفته از: آرشیو خبری، خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)
انتهای پیام/