امروز چهارشنبه ششم آبان 1394 هجری خورشیدی، چهاردهم محرم 1437 هجری قمری، بیست و هشتم اکتبر 2015 میلادی است. 45 سال پیش در چنین روزی، صدور گاز ایران به شوروی به وسیله بزرگترین خط لوله ی جهان آغاز شد.
ششم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران
مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
6 آبان 1357
امام خمینی با شدت یافتن تظاهرات سراسری در بیشتر شهرهای ایران علیه رژیم پهلوی از ارتش خواستند تا به ملت بپیوندند.
6 آبان 1357
همزمان با شدت یافتن اعتراض های مردمی در ایران، بر پایه گزارش سازمان اطلاعات و امنیت کشور(ساواک)، ژنرال هوفی رییس سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در سفر به تهران، روابط عمیق میان ایران و این رژیم را مورد ستایش قرار داد.
6 آبان 1355
جمشید آموزگار وزیر کشور کابینه امیر عباس هویدا به دستور محمدرضا پهلوی، دومین دبیرکل حزب رستاخیز شد. هویدا نخستین دبیرکل ابن حزب، 20 ماه در این سِمت قرار داشت.
6 آبان 1349
صدور گاز ایران به شوروی به وسیله بزرگترین خط لوله جهان آغاز شد. در 1344 هجری خورشیدی برپایه توافق کلی در زمینه توسعه همکاری های ایران و شوروی، با امضای پروتکلی در زمینه صدور گاز کشور، بنیان نهادن شرکت ملی گاز ایران رقم خورد.
6 آبان 1344
سه فروند ناو جنگی اهدایی دولت آمریکا به حکومت پهلوی، در مراسمی رسمی در خرمشهر تحویل نیروی دریایی ایران شد.
6 آبان 1333
دادگاه تجدیدنظر حکم دادگاه نظامی در 18 مهر مبنی بر اعدام حسین فاطمی وزیر امورخارجه کابینه محمد مصدق را تایید کرد.
6 آبان 1333
قرارداد کنسرسیوم نفت در مجلس سنا به تصویب رسید. این قرارداد به وسیله علی امینی امضا شد و در 29 مهر در مجلس شورای ملی به تصویب رسید.
6 آبان 1320
با بازنشسته شدن بیشتر فرماندهان ارتش دوره رضاخان، تصفیه گسترده امرای ارتش منسوب به آن دوره انجام شد.
6 آبان 1318
وزیر مختار آلمان در تهران در گزارشی به برلین با اشاره به فشارهای مسکو به تهران درباره نفت شمال نوشت: هرگونه اقدام شوروی، ممکن است ایران را ناخواسته به آغوش دشمنان ما یعنی متفقین براند.
6 آبان 1308
وزارت داخله در بخشنامه یی قانون ممنوع بودن مالکیت شهروندان بیگانه را در خاک ایران بیان کرد. برپایه این بخشنامه، تملک اموال غیرمنقول و ثبت آن به هر شکلی، ممنوع و خلاف قانون دانسته شده است.
6 آبان 1302
شورای عالی انطباعات مجوز نشر 22 روزنامه را صادر کرد.
6 آبان 1302
رضاخان در بیانیه یی عهده دار شدن سمت رییس الوزرایی را گام دوم خود برای تحقق آرزوهای ملی دانست که نخستین آن با توسعه قشون و ایجاد امنیت در کشور برداشته شده بود.
6 آبان 1300
وزیر مختار دولت افغانستان به همراه وحید السلطان کفیل اداره تشریفات وزارت امور خارجه در عمارت صاحبقرانیه با احمدشاه دیدار کردند.
برگرفته از: روزشمار تاریخ معاصر ایران (جلد 1و 3)
انتهای پیام/