نبود بخش تخصصی آنژیوگرافی و جراحی قلب درشرق استان گلستان سبب شده تا مردم این خطه از میهن اسلامی علاوه بر روبرو شدن با مخاطرات جانی، برای درمان بیماری های قلبی و عروقی خود، هزینه های جانبی سنگینی نیز متحمل شوند.

به گزارش تیترآزاد، جمعی از مردم هفت شهرستان گنبدکاووس، مینودشت، گالیکش، آزادشهر، رامیان، کلاله و مراوه تپه واقع درشرق گلستان که در مجموع حدود نیمی از جمعیت یک میلیون و 850 هزار نفری این استان را تشکیل می دهند، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا خواستار توجه ویژه متولیان بهداشت و درمان برای راه اندازی بخش جراحی های قلب دراین منطقه شدند.
هم اکنون در استان گلستان، یک بخش جراحی و آنژیوگرافی قلب با تعرفه دولتی درشهرستان کردکوی در غرب استان گلستان و یک بخش مشابه در بیمارستان خصوصی در شهر گرگان مرکز این استان مشغول ارائه خدمات به بیماران قلب و عروق هستند.
اخیرا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجوز راه اندازی یک بخش آنژیوگرافی و جراحی قلب با تعرفه دولتی به استان گلستان را داده است که به گفته منابع موثق محلی، قرار است این بخش هم در بیمارستان صیاد شیرازی گرگان راه اندازی شود.
بعد مسافت و هزینه های ایاب و ذهاب و در برخی موارد اقامت همراهان بیمار، هزینه های درمانی بالا بویژه درمرکز بخش خصوصی جراحی قلب گرگان و مهمتر از همه تعداد بالای بیماران قلب و عروق درمنطقه شرق استان گلستان از دلایل مطرح شده توسط مردم و مسئولان در باب ضرورت راه اندازی مرکز سوم تخصصی جراحی قلب استان گلستان در شرق این استان است.
یک شهروند گنبدی دراین خصوص گفت: مطب پزشکان قلب و عروق این شهرستان همواره مملو از بیمار است که بیشتر آنان نیاز به آنژیوگرافی دارند و برای انجام آن باید به شهرستان کردکوی و یا به مرکز استان که حدود 100 و 125 کیلومتر از گنبد فاصله دارند، بروند و در برخی موارد نیز به مراکز پزشکی خارج از استان مراجعه می کنند.
عیسی رزمجو افزود: اعزام بیماران قلب و عروق که بیشتر از قشر محروم و آسیب پذیرهستند، به کردکوی یا گرگان صرف نظر از بعد مسافت، هزینه های سنگینی برای درمان و نیز ایاب و ذهاب و اقامت به خانواده و بیمار تحمیل می کند.
وی بابیان اینکه چندی پیش یکی از همسایگان شان به دلیل مشکلات مالی و ناتوانی در درمان بیماری قلبی اش، فوت نموده است، گفت: اگر مرکز تخصصی جراحی قلب و عروق در این شهرستان باشد به طور حتم علاوه بر کاهش هزینه های درمانی، از مرگ بیماران دارای مشکل مالی و یا مرگ به دلیل دیر رساندن بیمار به مراکز درمانی جلوگیری می شود.
یک شهروند کلاله ای نیز گفت: بسیاری از بیماران قلب و عروق این منطقه به دلیل مشکل مالی و دوری از مراکز درمانی یا از بیماری خویش بی اطلاع اند و یا بموقع اقدام به مداوای خویش نمی کنند.
عبدالحمید گوگ با ابراز گله مندی از استقرار بیشتر امکانات و تجهیزات پزشکی درمرکز استان، افزود: متولیان بهداشت و درمان باید به مناطق محروم توجه بیشتری داشته باشند تا مردم این مناطق نیز از این امکانات و خدمات بهره مند شوند.
وی گفت: اگر بیماران قلبی و عروقی شهر یا روستاهای کلاله یا مراوه تپه نیاز به درمان داشته باشند باید حدود 300 کیلومتر را برای رسیدن به مراکز تخصصی جراحی قلب در مرکز گلستان یا کردکوی طی نمایند.
یک شهروند آزادشهری نیز با اشاره به اجری طرح تحول سلامت، گفت: این طرح که ازسوی دولت اجرایی شد، امید زیادی در مردم بویژه نیازمندان ایجاد کرد تا با کمترین هزینه به مداوای خویش بپردازنند.
علی سمیعی افزود: تجهیز مراکز درمانی و پزشکی و توزیع عادلانه امکانات از دیگر اهداف این طرح ملی بود که دراین بخش به نظر می رسد متولیان بهداشت و درمان استان گلستان عدالت را رعایت نمی کنند که این مهم سبب نارضایتی عمومی مردم شده است.
وی گفت: متولیان این حوزه بسیاری از امکانات و تجهیزات پزشکی را در مرکز استان یا درغرب آن مستقر می کنند و کمتر به مناطق شرق گلستان توجه دارند درحالی که توجه به مناطق دور دست و محروم از سیاست های کلی نظام و مورد تاکید رهبری و مسئولان ارشد نظام است.
سمیعی اضافه کرد: بیشتر شهرهای شرق استان گلستان حتی از داشتن پزشک متخصص در رشته های مختلف ازجمله قلب و عروق محروم هستند و بایستی برای درمان به شهرهای بزرگ بروند که هزینه زیادی بر آنان تحمیل می شود.
وی تصریح کرد: متولیان بهداشت و درمان باید در استقرار امکانات و تجهیزات پزشکی عدالت را رعایت نمایند و تبعیضی بین مردم مرکز استان با دیگر مناطق استان قائل نشوند، زیرا هرگونه تبعیض در این حوزه ممکن است مرگ بیماران را به همره داشته باشد.
رئیس شورای اسلامی شهر گنبدکاووس نیز از پیگیری این شورا برای راه اندازی بخش تخصصی قلب از طریق نماینده ولی فقیه، استاندار و رئیس دانشگاه علوم پژشکی گلستان خبر داد و گفت: قول های مساعدی از سوی این مقامات داده شد.
علی پورمندی افزود: راه اندازی بخش تخصصی قلب شامل آنژیوگرافی و جراحی قلب از مطالبات چند دهه ای مردم گنبدکاووس و نیز مردم شرق استان گلستان است که هنوز از سوی مسئولان محقق نشده است.
وی گفت: در نشستی که با رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان انجام شد، وی اظهار داشت که مجوز فعلی صادر شده برای برای شهر گرگان در نظر گرفته شده است و در آینده اگر مجوزی داده شود، به شهرستان گنبدکاووس اختصاص خواهد یافت.
پورمندی اضافه کرد: درآن نشست گفته شد که در نزدیکی گرگان یعنی کردکوی یک بخش آنژیو گرافی با تعرفه دولتی فعال است و یک بخش خصوصی نیز در شهر گرگان فعال است و اگر قرار است، بخش سومی نیز دایر شود، بهتر است این بخش در شرق گلستان باشد که از یک سو مردم آن مستحق ترند و ازسوی دیگر به عدالت نیز نزدیکتر است.
وی تصریح کرد: منتخبان مردم در شورای اسلامی شهر گنبدکاووس همچنان پیگیر صدور مجوز بخش آنژیو گرافی و جراحی قلب در این شهرستان هستند و اگر لازم باشد موضوع را از طریق شخص وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیگیری خواهیم کرد.
رئیس مجمع خیرین سلامت گنبدکاووس نیز با اشاره به برخی کمبودهای تخصصی در حوزه بهداشت و درمان این شهرستان و نیز شرق گلستان، گفت: بخش آنژیوگرافی و جراحی قلب یکی از نیازهای جدی مردم این منطقه است.
دکتر فرید عابدی افزود: هم اکنون دو بخش جراحی قلب دولتی و خصوصی در مرکز و غرب استان گلستان فعال است و شرق استان از داشتن چنین بخشی محروم است که باید مورد توجه متولیان دانشگاه علوم پزشکی استان قرار گیرد.
وی، راه اندازی بخش جراحی قلب و آنژیوگرافی را از مطالبات چند دهه ای مردم گنبدکاووس دانست و افزود: استقرار همه امکانات پزشکی و درمانی درمرکز استان منطقی نیست و باعث ایجاد نارضایتی عمومی مردم نسبت به مسئولان می شود.
دکتر عابدی با بیان اینکه هم اکنون افرون بر 50 درصد بیماران قلب و عروق منطقه شرق گلستان برای درمان به مرکز استان و کردکوی مراجعه می کنند، اضافه کرد: برای راه اندازی این بخش در گنبدکاووس، هم بخش خصوصی آمادگی دارد با تعرفه دولتی فعالیت نمایند، هم خیرین آماده اند به صورت مشارکتی با دولت همکاری نمایند.
نماینده مردم گنبدکاووس درمجلس شورای اسلامی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید برضرورت راه اندازی مرکز جراحی قلب در این شهرستان، گفت: مراکز درمانی گنبدکاووس به مردم شرق گلستان خدمات می دهند ضمن اینکه بیشترین بیماران قلبی مراجعه کننده به مرکز استان یا کردکوی از این منطقه هستند.
دکتر سلیمان عباسی افزود: موضوع راه اندازی مرکز جراحی قلب درگنبدکاووس را از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گلستان پیگیری کردم اما نبود پزشک متخصص درمنطقه را بهانه کردند و می خواهند چنین مرکزی را در گرگان راه اندازی نمایند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نبود پزشک متخصص جراحی قلب عذر بدتر از گناه و به دور از عدالت است و وظیفه متولیان بهداشت و درمان کشور و نیز گلستان می باشد که پزشکان مختصص در رشته های مختلف را برای همه شهرها تامین و از استقرار آنان در مرکز استان پرهیز نمایند.
وی با بیان اینکه هم اکنون چند پزشک فوق تخصص جراحی قلب از گنبدکاووس در گرگان مشغول طبابت هستند، خاطرنشان کرد: در صورت راه اندازی بخش تخصصی قلب در شرق گلستان، این پزشکان می توانند در این بخش به درمان بیماران بپردازند.
عباسی اضافه کرد: اگر عدالت در توزیع امکانات و تجهیزات پزشکی و درمانی در همه شهرها بویژه شهرهای بزرگ رعایت شود، دیگر نیازی نیست که مردم برای درمان خود به مرکز استان یا استان های دیگر مراجعه نمایند.
وی همچنین منطقه شرق استان گلستان بویژه گنبدکاووس را از مناطقی ذکر کرد که میزان ابتلا به سرطان مری و معده در آن بسیار بالا و از این نظر در کشور شناخته شده است و بر لزوم راه اندازی مرکز درمان سرطان در این منطقه تاکید کرد.
نماینده مردم گنبدکاووس درمجلس شورای اسلامی، فرسوده بودن ساختمان سه بیمارستان دولتی شامل شهید مطهری، شهدا و طالقانی را از دیگر مشکلات حوزه بهداشت و درمان این شهرستان برشمرد و گفت: هزینه کردن برای ترمیم و بازسازی این بیمارستان ها اسراف بیت المال است و دولت باید نسبت به احداث بیمارستان 800 تختخوابی گنبدکاووس اقدام نمایند.
دکتر عباسی افزود: هم اکنون برای تامین زمین مورد نیاز این بیمارستان که در دولت گذشته مجوز آن برای گنبدکاووس صادر شد، اقدامات لازم درحال انجام است.
یک متخصص جراحی قلب و عروق هم که خواست نامش ذکر نشود، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: برای راه اندازی سومین بخش آنژیو گرافی و جراحی قلب در استان گلستان، شرق این استان در اولویت قرار دارد، زیرا هم اکنون در غرب استان دو بخش تخصیصی قلب در کردکوی و گرگان با فاصله نزدیک به هم فعال است.
وی بخش آنژیوگرافی و جراحی قلب را از بخش های استراتژیک حوزه بهداشت و درمان ذکر کرد و افزود: برای راه اندازی چنین حوزه های راهبردی، باید منطقی تصمیم گرفته شود که در این خصوص منطق حکم می کند چنین بخشی در شرق گلستان راه اندازی شود.
این پزشک متخصص اضافه کرد: بعد مسافت در بیماری های قلبی و عروقی بسیار تاثیرگذار است و اگر بیمار با تاخیر به مراکز درمانی رسانده شود، ممکن است جان خود را ازدست بدهد.
وی تصریح کرد: فاصله دو بخش آنژیوگرافی و جراحی قلب دولتی و خصوصی در کردکوی و گرگان از نظر بعد مسافت طولانی نیست و در کمتر از 15 دقیقه قابل طی کردن است، اما این زمان از دورترین نقطه استان یعنی مراوه تیه تا مرکز یا غرب استان حدود سه ساعت به طول می انجامد.
این پزشک متخصص جراحی قلب و عروق می گوید: بخش آنژیوگرافی و جراحی قلب شهر کردکوی توسط بخش خصوصی اما با تعرفه دولتی راه اندازی شده است و اگر قرار باشد بخش دولتی جدیدی نیز در گرگان راه اندازی شود، بخش خصوصی در کردکوی بسیار آسیب خواهد دید و از این پس نگاه بخش خصوصی برای سرمایه گذاری درحوزه درمان تغییر خواهد کرد.
وی گفت: درشرایط فعلی هیچ ضرورتی برای راه اندازی بخش آنژیو گرافی و جراحی قلب دولتی در مرکز گلستان نیست و اگر قرار است این بخش راه اندازی شود، شرق استان که بیشترین بیماران قلبی و عروقی را دارد، مستحق تر می باشد ضمن اینکه بعد مسافت که در آن بحث مرگ و زندگی بیماران قلبی است مطرح است نیز باید در نظر گرفته شود.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان گنبدکاووس نیز دراین خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: راه اندازی بخش آنژیو گرافی و جراحی قلب از نیازهای مردم شرق گلستان است که در این خصوص پیگیری های لازم انجام شده اما تاکنون هیچ مجوزی در این خصوص صادر نشده است.
دکتر رضا صابری افزود: درصورت صدور مجوز، آمادگی فراهم کردن فضای مناسب برای بخش آنژیو گرافی و جراحی قلب ظرف سه ماه دراین شهرستان وجود دارد.
شهرستان گنبدکاووس با افزون بر 325 هزار نفر جمعیت در شرق گلستان واقع است ضمن اینکه نیمی از جمعیت یک میلیون و 850 هزار نفری استان در این منطقه زندگی و بیشتر از خدمات بهداشتی و درمانی مستقر در این شهرستان استفاده می کنند./ایرنا

انتهای پیام/