یک فوق تخصص جراحی قلب در گلستان این استان را پیشگام در نخستین عمل جراحی قلب باز بدون متوقف کردن قلب برشمرد.

به گزارش تیتر آزاد، به نقل از فارس ، سعید سالکی در نشست خبری با اصحاب رسانه گلستان پیرامون تشریح نخستین عمل جراحی قلب باز بدون متوقف کردن قلب اظهار کرد: در سال 1382 نخستین عمل جراحی قلب در بیمارستان امیرالمومنین (ع) شهرستان کردکوی انجام شد، روزهایی بود که این تکنیک در آمریکا رشد می‎کرد بعد از حدود 6 سال نخستین عمل جراحی قلب را در گرگان انجام دادیم.
وی میزان رضایتمندی بیماران از عمل جراحی قلب باز بدون متوقف کردن قلب را بسیار مثبت دانست و تصریح کرد: بیمارانی که با این تکنیک عمل می‎شوند با اختلالات خونی کمتری مواجه شده و وضعیت هوشیاری مریض خیلی بهتر است.
بیماری عروقی کرونر در مردان شایع‎تر است
این فوق تخصص جراحی قلب با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد بیماران قلب و عروق به تکنیک نوین جراحی می‎شوند، افزود: استفاده از این روش بسیار پیچیده و مشکل است اما عوارض کمتری برای بیمار دارد.
سالکی با اشاره به طیف شایع بیماری‎های قلبی و عروقی گفت: بیماری عروقی کرونر شایع‎تر است این بیماری در دنیا و در استان گلستان بین مردان شیوع بیشتری دارد هنوز علت آن مشخص نشده اما شرایط محیط و استرس‎های محیطی از علل بروز بیماری محسوب می‎شود.
وی با اشاره به اینکه درصد زنده ماندن بیمارانی که از طریق شیوه جدید جراحی قلب معالجه می‎شوند بیشتر است، گفت: این مرکز در اردیبهشت ماه راه‎اندازی شد و از مهرماه عمل جراحی به شیوه جدید صورت گرفت که بیمارانی که از این طریق مورد جراحی قرار گرفتند منجر به فوت نشده است.
30‎ بیمار گلستانی به روش جراحی قلب باز بدون متوقف کردن قلب معالجه شدند
این فوق تخصص جراحی قلب بیان داشت: از مهرماه جاری تاکنون 20 الی 30 بیمار به روش جراحی قلب باز بدون متوقف کردن قلب در استان گلستان صورت گرفت.
سالکی در خصوص نحوه این نوع عمل جراحی افزود: قسمت اعظم عمل‎های جراحی قلب در دنیا و در کشور تا 10 سال قبل به این صورت بود که در حین جراحی حرکات قلب و ریه را متوقف می‎شد که یکی از بحرانی‎ترین و حساس‎ترین عمل روی قلب بود.
وی بیان داشت: در تکنیک جدید در حالیکه قلب و ریه به حرکت خود ادامه می‎دهند بیمار مورد عمل جراحی قلب قرار می‎گیرد این تکنیک پس از ابداع طرفداران زیادی پیدا کرده است و عوارض ناشی از مرگ و میر در آن کمتر است.
انتهای پیام /