امروز پنج شنبه سوم اردیبهشت 1394 هجری خورشیدی، چهارم رجب 1436 هجری قمری، بیست و سوم آوریل 2015 میلادی است. 31 سال پیش در چنین روزی، رژیم بعث عراق جنگ نفت‏کش‏ها را علیه ایران در خلیج فارس آغاز کرد.

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

3 اردیبهشت 1364

نشریه ی لوموند در گفت و گو با خاویر پرز دکوئه یار دبیرکل سازمان ملل پس از سفر به تهران و بغداد نوشت: سازمان ملل تنها در بحران هایی که منفعت پنج عضو دایم شورای امنیت در آنها مطرح نیست می تواند مؤثر باشد. بدبختانه این فلسفه ی منشور سازمان ملل است. زیرا منشور برگرفته از صلحی است که به وسیله ی قدرت های غالب تحمیل شده و به همین دلیل برای پنج قدرت بزرگ حق وتو وجود دارد.

3 اردیبهشت 1363

نیروهای عراقی‏ برای نخستین بار با استفاده از هواپیماهای فرانسوی، به جزیره ی خارک و نفتکش‏های حامل نفت ایران حمله کردند. مقام های عراقی در مورد این اقدام چنین استدلال کردند که این حمله سبب پایان یافتن جنگ خواهد شد زیرا اگر ایران پول نفت را نداشته باشد، نمی‏تواند اسلحه مورد نیاز خود را از بازارهای سیاه تهیه کند.

3 اردیبهشت 1358

تیمسارمحمدولی قرنی نخستین رییس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران به دست عوامل گروهک فرقان در منزل خود به شهادت رسید. او در ساماندهی ارتش پس از پیروزی انقلاب و خاموش کردن ناآرامی های ضد انقلاب در غرب کشور نقش بسیار مهمی را ایفا کرد.

3 اردیبهشت 1357

والترشل رییس جمهوری آلمان فدرال با فروش 6 زیر دریایی به ایران به مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون مارک موافقت کرد.

3 اردیبهشت 1354

انور سادات رییس جمهوری مصر برای دیدار رسمی از ایران وارد تهران شد.

3 اردیبهشت 1353

محمود کشفیان وزیر مشاور و دبیرکل سازمان امور اداری از مقام خود کناره گیری کرد.

3 اردیبهشت 1352

سفارت آمریکا در تهران، میزبان کنفرانسی محرمانه با حضور دیپلمات های آمریکایی در کشورهای خاورمیانه بود. هدف از این کنفرانس بررسی تهدید کشورهای اسلامی مبنی بر قطع صدور نفت به غرب اعلام شد.

3 اردیبهشت 1311

فیصل پادشاه عراق همراه با نوری سعید نخست وزیر و جمعی از مقام های آن کشور وارد ایران شدند.

3 اردیبهشت 1302

جلسه ی مجلس شورای ملی برای بررسی بودجه ی مملکتی آغاز شد.

3 اردیبهشت 1288

منابع خبری اعلام کردند که براثر بسته شدن سه ماهه دروازه های ورودی تبریز و نرسیدن مواد غذایی به این شهر، موج قحطی و گرسنگی جان مردم را تهدید می کند.

برگرفته از: روزشمار تاریخ معاصر ایران(جلد 3)

انتهای پیام/