امروز همایش جوانان، ازدواج و آسیبهای تجرد در سالن همایش اداره ارشاد شهرستان آزادشهر با سخنرانی امام جمعه شهرستان برگزار شد.
به گزارش تیتر آزاد، امروز مورخ 14 شهریور 1395 همایش جوانان، ازدواج و آسیبهای تجرد در سالن همایش اداره ارشاد شهرستان آزادشهر با سخنرانی امام جمعه شهرستان حجت الاسلام والمسلمین محمد اسماعیل قلی پور برگزار شد. این مراسم با تلاوت قرآن، شعر خوانی، سخنرانی و پرسش و پاسخ، اهدای جایزه به نفرات برتر مسابقه از فرش تا عرش و اجرای موسیقی همراه بود.
محمد اسماعیل قلی امام جمعه شهرستان آزادشهر در سخنرنی خود درباره چگونگی ازدواج امام علی و حضرت زهرا اظهار کرد: حضرت زهرا خواستگار های زیادی داشتند که وضع مالی بسیار خوبی هم داشتند اما به انها به دلایل گوناگون جواب رد دادند. روزی پیامبر در خانه ام سلمه نشسته بود که صدای در آمد، ام سلمه گفت کیست. پیامبر فرمودند: کسی که خدا و پیامبر او را دوست دارند.
قلی پور اادامه داد: امام علی پشت در بود و آن حضرت با حالتی متفاوت از همیشه و با سری پایین نزد رسو ا... آمد. پیامبر گفتند یا علی حاجتی داری ؟ امام گفت من از کودکی در نزد شما بزرگ شده ام و مرا خوب می شناسید. دلم می خواهد تشکیل خانواده بدهم و مراحل تکامل خود را بهتر انجام دهم و آمده ام دخترتان زهرا را خواستگاری کنم.
امام جمعه ادامه داد: پیامبر خوشحال شد ولی جوابی نداد و با حضرت فاطمه مطلب را در میان گذاشت و حضرت زهرا از پدر پرسید، آیا خدا و رسول به این وصلت راضی هستند رسو ا... گفت آری و حضرت زهرا سکوت کرد. پیامبر فهمید که سکوت او از رضایت است و در کمتر از دو روز آنها را به خانه بخت فرستاد.
وی درباره جهیزیه و مراسم آن حضرت گفت: مهریه حضرت فاطمه 500 درهم بود و جهیزیه آن حضرت فقط لوازم ضروری زندگی بود و به ساده ترین شکل ممکن با خواندن خطبه عقد درمسجد این ازدواج شکل گرفت. در کل زندگی این دو بزرگوا تاریخ گواه است که همیشه عشق در آن جاری بوده است. در اوج مشکلات مالی امام حضرت زهرا فرمودند: جانم به فدای تو ای علی، من در آسانی و مشکلات همیشه با تو هستم و تو را دوست دارم.
قلی پور درباره درسهای این ازدواج بیان کرد: اولا که حضرت زهرا در ازدواج هم رضای خدا و رسول را در نظر گرفت و نه سرمایه و دارایی طرف مقابل را و این در حای است که امروزه اولین سوالی که از خواستگار می پرسند در باره خانه و دارایی او است. بعضی ها خواستگار را با دست گلی که می آورد محک میزنند و اگر دست گل ارزانی باشد دیگر به کمالات و تقوای او توجهی نمی کنند.
امام جمعه ادامه داد: نکته دوم مهریه آن حضرت است. در زمان ان حضرت مهریه هایی تا 100 مثقال طلا رایج بوده است اما آن حضرت مهریه کم و متناسبی را طلب می کند. درس سوم آن عدم تجمل گرایی طرفین است که با کمترین هزینه و لوازم اولیه زندگی و با خواندن خطبه عقد در مسجد به سر خانه و زندگی خود می روند.
وی افزود: اما متاسفانه امروزه تجمل گرایی مشکل بزرگ ازدواج جوانان است. تالارهای آنچنانی، مراسمات تجملاتی، لباسهای گران قیمت حتی چند لباس در یک شب و آرایشهای گران قیمت که هزینه های زیادی را برگردن صاحب عروسی می گذارد. در جهیزیه هم وسایل غیر ضروری فراوان دیده می شود که تا آخر عمر حتی یک بار مصرف نمی شود.
حاکم شهر آزادشهر در ادامه گفت: درس بعدی این زندگی عشق واقعی بین امام و حضرت فاطمه است. اما امروزه می بینیم تا وقتی که مشکل مالی ای وجود ندارد زندگی ها خوب است و با اولین مشکل مالی غرغرها و منت گذاشتنها شروع می شود. گاهی شنیده شده که خانم گفته است من با ازدواج با تو خود را بدبخت کرده ام.
قلی پور درباره مهریه بالا اعلام کرد: پیامبر می فرماید: زنی که مهریه بالا دارد شوم است و با خود بدبختی می آورد. می بینید که چقدر از جوانها بخاطر مهریه در زندان هستند. بعضی از خانواده ها می گویند مهریه پشتبانه زن است، اما دیده شده زندگی ای که با زور ترس از مهریه بوده به جهنم شبیه تر بوده تا زندگی و در آخر زن با بخشیدن مهریه خود را از آن زندگی خلاص کرده است.
امام جمعه ادامه داد: ازدواج باید مایع آرامش باشد. امروزه وسایل آسایش در زندگیها فراهم است اما آرامشی وجود ندارد. چون تجربه نشان داده سبک زندگی الهی آرامش را به همراه دارد و سبکهای مدرن و غیر الهی شاید دارای وسایل آسایش باشند اما آرامشی در آن وجود ندارد. در سبک الهی هم کف بودن، با اخلاق بودن، مومن بودن، قناعت، صداقت، مسئولیت پذیری، توجه به خانواده، ساده زیستی و دیگر ارزشهای انسانی ملاک زندگی است.
وی افزود: در مقابل سبک الهی مدرنیته است که دارای 3 خصوصیت است. اولین آن تک زیستی است.دومین خصوصیت آن عدم مسئولیت پذیری و فرار از مسئولیتهای زندگی و آخرین آن متمایز بودن از دیگران به هر قیمتی است. که این سه خصیصه باعث عدم ازدواج، سردی در زندگی و یا ازهم پاشیدگی خانواده ها می شود.
قلی پور درباره آسیبهای ازدواج اظهار کرد: به حرام افتادن جوانان بزرگترین آسیب تجرد است. رشد منفی جمعیت نیز آسیب جدی این سخت گیری ها و عدم ازدواج است. (به دلیل کم بودن وقت و سوالات زیاد حاضران مطلب را با همین دو جمله تمام کرد.)
وی در پایان درباره انتخاب داماد گفت: خانواده ها اگر دیدند پسر خوبی در اطراف آنها است با مدیریت آن را به سمت دختر خود یا دختران دم بخت فامیل سوق دهند. و دختر کوچکتر را قربانی عدم ازدواج دختر بزرگتر نکنند.
امام جمعه به سوالات متعدد حاضران نیز جواب داد که به علت زیادی آنها و طولانی شدن مطلب از انها صرف نظر می کنیم.
انتهای پیام/