فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء گفت: در فروردین و شهریور ماه امسال هواپیماهای جاسوسی آمریکایی توسط قرارگاه پدافند هوایی مورد هشدار و اخطار قرار گرفتند.
به گزارش تیترآزاد به نقل از خبرگزاری تسنیم، امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء با حضور در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما گفت: در ساعت 9:30 صبح اول فروردین ماه امسال عملیات اخطار و هشدار به یک فروند هواپیمای جاسوسی U2 آمریکایی که میتواند تا ارتفاع 80 هزار پایی پرواز کند و زمانی که ما به آن اخطار دادیم در ارتفاع 60 هزارپایی بود توسط قرارگاه خاتمالانبیا انجام شد، این هواپیما که حتی لباس خلبان آن هم طوری طراحی شده که امواج رادار را بازتاب ندهد، میبایست در سکوت کامل رادیویی پرواز کند.
وی افزود: اما در زمانی که ما به این هواپیما اخطار دادیم، همزمان دو سامانه راداری قرارگاه پدافند هوایی عملیات اخطار را به این هواپیما انجام دادند و از 10 دقیقه قبلش مسیر پروازی آن را چک کرده و متوجه سمت تقرب آن به مرزهای جمهوری اسلامی شده بودند. لذا خلبان این هواپیما مجبور به پاسخ دهی به افسران ما شد، زیرا سامانههای موشکی قرارگاه پدافند هوایی و هواپیماهای جنگنده نیروی هوایی ارتش و پهپادهای نیروی هوافضای سپاه آماده مقابله با آن بودند.
امیر اسماعیلی تصریح کرد: در مورد دیگری در ساعت 6:30 صبح 4 شهریور ماه امسال به هواپیمای آر کیو 4 آمریکایی توسط قرارگاه پدافند هوایی اخطار داده شد. ما اجازه نمیدهیم چنین هواپیماهای نجسی وارد خاک ما شوند و در صورت لزوم در انهدام آنها مماشات نمیکنیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء با اشاره به کمک پدافند هوایی به هواپیمای مسافربری قزاقستانی که در دی ماه سال گذشته انجام شد، خاطر نشان کرد: این هواپیما از قزاقستان به سمت دوبی در حال پرواز بود و در حالی که در فاصله 140 کیلومتری از ناو هواپیمابر آمریکایی قرار داشت توسط این ناو به عنوان یک هواپیمای ناشناس مورد هشدار قرار گرفت. این اتفاق در تاریخ ششم دی ماه سال 95 و همزمان با تست سامانههای موشکی ما در رزمایش مدافعان آسمان ولایت در جنوب کشور اتفاق افتاد و ما احتمال میدهیم آمریکاییها قصد هدفقراردادن این هواپیما و به راهاندازی قائله علیه جمهوری اسلامی را داشتند.
وی تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که ما با تامین امنیت عبور بیش از 500 هزار پرواز در سال 95 از فضای آسمان ایران توانستهایم حقوق بشر ایرانی و اسلامی را به نمایش بگذاریم و امروز کسانی که دم از حقوق بشر میزنند باید از گفته خود خجالت بکشند.
امیر اسماعیلی افزود: اگر کشوری میخواهد پول خود را به باد بدهد، سیستم نظامی آن باید بدون هدف سامانههای نظامی خریداری کند، اما جمهوری اسلامی توانسته است با دل و عقل نیروی انسانی خود و پیروی از فرامین فرمانده کل قوا تعداد نقاط پدافند هوایی خود را از 400 نقطه به 3700 نقطه برساند و این به دلیل آن است که ما باید ابتکار عمل را در دست داشته باشیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء عنوان کرد: امروز در پدافند هوایی بیش از 750 نخبه در سطح دکترا توانستهاند رادار کیهانی با برد 3هزار کیلومتر را بسازند.
وی با اشاره به انهدام پهپاد هرمس اسرائیلی خاطر نشان کرد: این پهپاد 41 دقیقه در طول شبکه یک پارچه پدافندی کشور بود و از زمانی که وارد کشور شد و میخواست از مسیری که محل عبور چهار هواپیمای مسافربری بود به مراکزهستهای ما در نطنز نزدیک شود، رصد شد و در تعامل کامل بین ارتش و سپاه با شلیک یک فروند موشک سپاه پاسداران منهدم شد.
امیر اسماعیلی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به نقش تعیین کننده نیروی انسانی گفت: مقاومت در انسان شکل میگیرد و ما ثابت کردهایم در 8 سال دفاع مقدس همه چیز خود را کف دست گرفتهایم، نیروی انسانی ما در قرارگاه پدافند هوایی میداند ولایت و شهادت دو لنگرگاه مهم این کشور است.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء ادامه داد: ما از نیروی انسانی هدفمند برخورداریم که تمامی تهدیدات را میشناسد و همچنین ما نسبت به تمامی نقاط ضعف و قوت خود آگاهی داریم و توانستهایم در این زمینه آموزشهای خود را بومی کنیم.
وی با اشاره به ماجرای هواپیمای ایساف اظهار داشت: زمانی که این هواپیما قصد داشت با حضور 108 نظامی ناتو خود را هواپیمای مسافربری اعلام کند توسط قرارگاه پدافند هوایی شناسایی شد و در بندرعباس به زمین نشانده شد و زمانی که جنگنده های F18 آمریکایی به رجز خوانی برای مقابله با این اقدام قرارگاه پدافند هوایی اقدام کردند به رجزخوانی آنها نیز پاسخ داده شد.
امیر اسماعیلی با بیان این که پدافند هوایی در نیروهای مسلح در هماهنگی کامل با سازمان هواپیمایی کشوری عمل میکند، تصریح کرد: هر ساعت حدود 80 فروند هواپیما از آسمان ایران عبور میکند بارها شده که به دلیل مشکلات جوی و یا مشکلات فنی هواپیماها مجبور به تغییر مسیر و عبور از مراکز حساس و هستهای شدهاند که ما آنها را هدایت کردهایم که تا به مسیر خود برگردند و همچنین امنیت آنها را نیز تامین کردهایم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء با بیان این که اگر احساس کنیم تهدیدات افزایش پیدا کرده با هماهنگی ردههای بالاتر آمایش سرزمینی خود را تغییر میدهیم عنوان کرد: تمامی یگانهای ما میدانند باید برابر دستورالعمل اقدام کنند و ما این امکان را داریم که در شرایط التهاب زیر 2 دقیقه تصمیمگیری کنیم مانند موضوعی که در قبال برخی از هواپیماهایی که قبل از برجام میخواستند بدون اجازه از آسمان کشور عبور کنند که به آنها هشدار داده شد.
وی با اشاره به تجهیزات ساخته شده توسط قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء گفت: فردا از آشیانه عقابهای پدافندی رونمایی خواهیم کرد، این سامانه قبلاً در پدافند هوایی وجود نداشت و این توانایی را دارد که به کمک سامانههای پدافندی و توپخانهای قلب دشمن را هدف بگیرد.
امیر اسماعیلی با اشاره به رونمایی از سامانه محاسب و نگاه اظهار داشت: سامانه محاسب این قابلیت را دارد که سیستم فنی موشک را اندازهگیری کرده و بخشی از اقدامات اپراتور را نیز ارزیابی کند. همچنین سامانه نگاه سامانهای است که یک سامانه مجزا در خود جا داده و تمام این سامانهها در طول یک سال گذشته طراحی و تولید شده و بعد از عید غدیر استقرار پیدا میکند. لازم به ذکر است سامانه نگاه توانایی شناسایی دوست از دشمن، تبدیل سامانه آنالوگ به دیجیتال و تجمیع اطلاعات پروازی و رصد مسیر هواپیما را امکانپذیر میسازد.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به کارگیری سامانه اس 300 عنوان کرد: دوره آموزشی این سامانه برای نیروهای ما نصف دوره طی شده توسط سایر کشورها بود. ما در رزمایش دماوند کاری را کردیم که در کشور سازنده اس 300 اتفاق نیفتاده بود، آن هم تست این سامانه در قالب یک عملیات واقعی و شلیک موشک زمین به زمین به سمت این سامانه بود. که به حمدالله کارکنان قرارگاه پدافند هوایی توانستند این موشک زمین به زمین را که فاصله شلیک تا انهدامش که 200 ثانیه طول کشید را با موفقیت مورد هدف قرار دهند. امروز سامانه اس 300 در محلهای مورد نظر ما مستقرشده و البته آسمان ایران پیش از ورود این سامانه نیز امن بود.
وی ادامه داد: به موازات استقرار سامانه اس 300 کار بر روی سامانه باور 373 نیز در حال انجام است، این سامانه تمامی سیستمهایش تکمیل شده و آزمایشات موشکی آن نیز انجام شده است و تا پایان سال در اختیار قرارگاه پدافند هوایی قرار خواهد گرفت.
امیر اسماعیلی یخاطر نشان کرد: امروز سامانه تلاش به سامانه اس 200 متصل شده است، سامانه اس 200 یک سامانه راهبردی برد بلند است اما ما میخواستیم سامانه تلاش توانایی انهدام اهداف در ارتفاعهای متوسط و بلند را داشته باشد و امروز سامانه تلاش با موشک صیاد 3 به سامانه تلاش 2 ارتقاء پیدا کرده که به زودی مستقر خواهد شد.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء همچنین با اشاره به ارتقاء صورت گرفته بر روی سامانه مرصاد گفت: امروز سامانه مرصاد شاید از نظر ظاهری شبیه به سامانه هاگ باشد ولی کارکردش کاملا متفاوت است و بهترین قابلیت آن کار در محیط جنگ الکترونیک است.
وی با بیان این که از نظر ما همانطور که بسیج در دنیا بینظیر است سامانههای ما نیز بینظیر هستند، تصریح کرد: همین سامانه مرصاد توانست بر روی لبه تکنولوژی استکبار قفل راداری کند، اگر دشمن بخواهد به ما تجاوزی کند ما زمین، هوا و دریا را برای او جهنم میکنیم.
امیر اسماعیلی در پایان با اشاره به رونمایی از سامانههای جدید پدافندی گفت: سامانه سما یک سامانه کاوشگر جو بالا برای ارزیابی فضای جوی در پرتابههای برد بلند است، سامانه سمیع نیز تحلیلگر ترافیک هوایی است و ما جزو شش کشور برتر دنیا در ساخت این سامانه هستیم. همچنین سامانه بصیر و صامت یک نیز سامانههای کنترل یک پارچه اطلاعاتی ما هستند.
انتهای پیام/