رئیس سازمان بسیج سازندگی ضمن تمجید از عملکرد سپاه حضرت سیدالشهداء (ع) استان تهران که از جمله پیشتازان خدمترسانی به مردم زلزلهزده غرب کشور است، گفت: در حال حاضر بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ پاسدار و بسیجی در مناطق زلزلهزده مستقر بوده و مشغول خدمترسانی به مردم هستند.
به گزارش تیترآزاد به نقل از خبرنگار اعزامی شبکه خبری تهران نیوز از روستای زلزلهزده دشت ذهاب کرمانشاه، شامگاه یکشنبه ۲۱ آبان ماه بود که خبری تلخ، سراسر کشور را فرا گرفت و باعث تحیر بسیاری از هموطنان شد. خبری که در کنار خسارات و تلفات فراوانی که داشت البته سبب همدلی و اتحاد بیش از پیش مردم ایران اسلامی نیز شد.
انتشار تصاویر جشن تولدی که به عزا تبدیل شد، مادری که جنازه فرزندش را بر روی دستانش گذاشته بود و گریه میکرد، فردی که در سوگ از دست دادن ۲۳ عضو خانوادهاش نشسته بود و … افسوس و حسرت همگان را برانگیخت و موج خروشان کمکهای مردمی را روانه مناطق زلزلهزده کرد.
اما در این میان، رسانههای معاند سعی بر تخریب و بد جلوه دادن اقدامات و تلاشهای شبانهروزی نهادهای انقلابی داشتند و تهمتهایی هرچند ناروا را هم نسبت دادند.
رسانههایی که قصد ایجاد تفرقه بین سپاه و ارتش و همچنین القاء کمکاری سپاه در اذهان عمومی را هدف گرفته بودند غافل از اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از جمله پیشتازان خدمترسانی به زلزلهزدگان بود و از نخستین روزهای وقوع این حادثه در منطقه حضور داشت و اقدامات جهادی در عرصههای مختلف را انجام میداد.
شیطنتهای برخی از رسانههای موقعیتطلب و منتشرکننده اخبار کذب ما را بر آن داشت تا با سردار نعمان غلامی یکی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که اکنون نیز در راستای مدیریت امور خدمترسانی به مردم در منطقه حضور دارد، به گفتوگو بنشینم و درباره فعالیتهای سپاه و بسیج در منطقه و سایر مسائل مرتبط بحث کنیم.
آنچه که در ادامه میخوانید، ماحصل گفتوگوی خبرنگار اعزامی شبکه خبری تهران نیوز با رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور است.
* تهران نیوز: ابتدا از اقداماتی که در نخستین روزهای وقوع زلزله توسط سپاه و بسیج انجام شد، بفرمایید.
بعد از وقوع زلزله، باید کمکرسانیها و امدادرسانیها آغاز شود و در زلزله کرمانشاه هم این اتفاق رخ داد و افراد با انگیزه ورود کردند. قدرت این زلزله بالا بود و مناطق روستایی هم از استحکام بالایی برخوردار نبودند؛ در نتیجه مدیریت این صحنه کار سادهای نبود.
با فراخوان رهبر معظم انقلاب، سپاه پاسداران و مجحموعه بسیج جزو اولین نهادهایی بودند که وارد میدان شدند و خدماترسانی را آغاز کردند. تدبیری که در این منطقه اتفاق افتاد، کار جدیدی بود که اجرای آن در بحرانهای قبلی سابقه نداشت و نوآوری جدیدی در سپاه در مواقع بحرانی محسوب میشود.
* تهران نیوز: لطفاً در ارتباط با این تدبیر و نوآوری بیشتر توضیح دهید.
با تدبیری که سرلشکر جعفری و سردار غیبپرور داشتند، از طریق ویدئو کنفرانس جلسهای با فرماندهان سپاههای استانی برگزار و ماموریتهای جدید به آنها محول شد.
سپاههای استانی به سرعت در منطقه حاضر شدند و سپاه استان تهران نیز جزو نخستین مجموعههایی بود که با حجم خوبی از نیرو و امکانات در منطقه حاضر شد.
* تهران نیوز: در بحث خدمترسانی بهویژه در روزهای ابتدایی زلزله به مشکل برنخوردید؟
با توجه به پراکندگی و گستردگی روستاها، حجم خرابیها و سردی هوا در منطقه، طبیعی است که در روزهای اول اختلالاتی طبیعی در منطقه وجود داشته باشد.
اما با مشخص شدن محدوده جغرافیایی مربوط به سپاه هر استان برای خدمترسانی این امر تسهیل شد. در واقع جغرافیای زلزلهزده به جغرافیای ایران اسلامی تبدیل شد و همه استانها در محدودههای مشخص مستقر شدند.
* تهران نیوز: مهمترین ماموریتهای سپاه و بسیج در این حادثه چه بود؟
نخستین ماموریت سپاههای استانی احیای شبکه مدیریتی روستاها از جمله دهیار، شورا و معتمدان آبادی بود چراکه این افراد تجربههای بسیاری دارند و مورد اعتماد مردم هم هستند. با احیای شبکه مدیریتی خط انتقال امکانات از ۳۱ استان کشور به مناطق زلزلهزده و روستاها فراهم شد.
سپاههای استانی با استقرارشان در مناطق به محل رجوع مردم تبدیل شدند. انواع خدمات پاکسازی، خدمات بهداشتی، پخت و توزیع غذا، سرکشی به خانوادههای ٖآسیبدیده، شناسایی خانوادههای فقیر، وصل آب و برق چادرها و سایر خدمات از جمله اقدامات سپاه در این مناطق است.
*حضور رهبر انقلاب مضاعف شدن انگیزه خادمان شد
حضور سپاه در واقع آرامش و امنیت قابل قبولی را برای زلزلهزدگان به ارمغان آورد. ضمن اینکه رهبر معظم انقلاب با حضورش انگیزه خادمان را چند برابر کرد.
* تهران نیوز: چگونه نیازهای مردم و خانوادههای نیازمند را شناسایی میکردید؟
نیروهای سپاه در بازدیدها اقلام مورد نیاز مردم را شناسایی میکردند و سپس از طریق استانها در اختیار مردم قرار میدادند. اسکان اضطراری در چادرها را به خوبی انجام دادیم و اکنون نیز تمرکزمان بر روی ساخت منازل موقت هموطنان زلزلهزده است.
* تهران نیوز: کدام خانوادهها در اولویت کمکرسانی و تحویل کانکس هستند؟
ایتام، خانوادههای بیسرپرست، داغدیدگان، خانمهایی که تازه وضع حمل کردهاند در اولویت امدادرسانی هستند.
حضور در کنار خانوادههای آسیبدیده و آرامش دادن به آنها، باعث ایجاد امنیت و آرامش در منطقه شده است. ما در واقع با تعامل با مسئولان روستاها، توزیع اقلام اهدایی را هم به نمایندگان روستاها محول کردیم.
اکنون که بحث اسکان دائم است، نیروهای ما باز هم با قدرت ورود کردهاند. ۱۲۰۰ خانه نیز برای خانوادههای بیسرپرست و دارای فرزند معلول ساخته میشود.
*حضور بیش از ۷۵۰۰ نیرو در روستاهای زلزلهزده!
* تهران نیوز: چه تعداد نیرو برای خدمترسانی در منطقه حضور پیدا کرده است؟
تا روز یکشنبه حدود ۳۵۹۷ نیروی بسیجی جهادگر و در مجموع بیش از ۷۵۰۰ نیرو در قالب تیمهای بسیج مهندسین صنعت، مهندسین عمران، تیمهای فرهنگی، پزشکی و دامپزشکی در منطقه حضور پیدا کردهاند که این حجم از حضور در منطقه ماندگار و تاریخی است. این را هم در نظر بگیرید که ما جلوی خیلی از اعزامها را گرفتهایم تا نیروها را به صورت سازماندهیشده و در مرحلههای بعدی روانه منطقه کنیم.
*فعالیت ۲۰ آشپزخانه و توزیع روزانه حدود ۳۰۰۰۰ پرس غذا در مناطق زلزلهزده
۲۰ آشپزخانه راهاندازی شده و روزانه ۲۹ هزار و ۱۵۰ پرس غذا بین مردم توزیع میشود و بیشتر سعیمان بر این است تا غذاهای باب میل هموطنانمان طبخ شود.
اکنون بحث سرویس بهداشتی و حمام یکی از مشکلات اساسی است که تا روز یکشنبه حدود ۴ هزار و ۴۰ سرویس بهداشتی و بیش از ۱۲۹ کانکس ویژه استحمام در منطقه نصب کردهاند.
تا روز یکشنبه حدود ۲۸۶ کانکس مردمی به مردم اهدا شده است و نظم خاصی هم در این توزیعها وجود دارد. بیش از ۶۲۶ کانکس نیز در مسیر است و به زودی نصب میشود. توزیع نفت بین مردم نیز به خوبی انجام گرفته است.
* تهران نیوز: میزان استقبال خیرین در بازسازیها چگونه بوده است؟
خیرین نیز استقبال خیلی خوبی را به عمل آوردهاند. یک اتفاق جدید را در بحث خیرین شاهد بودیم. بسیج اصناف استان قزوین حدود ۳۰ نفر از کسبه انقلابی را به منطقه آوردند که این خیرین، ساخت ۲۰ چشمه دستشویی سیار و تقبل هزینه مصالح ساختمانی ساخت ۷۰ منزل مسکونی را قبول کردند. از این نوع اقدامات خیر در منطقه به وفور دیده میشود.
*تمجید سردار غلامی از عملکرد سپاه حضرت سیدالشهداء (ع) استان تهران
* تهران نیوز: عملکرد سپاه حضرت سیدالشهداء (ع) استان تهران در این منطقه را چگونه ارزیابی میکنید؟
سپاه تهران جزو استانهای خوب و تاثیرگذار است که عملکرد قابل قبولی هم دارد. برادران ما در قسمت بسج سازندگی سپاه حضرت سیدالشهداء (ع) استان تهران با دست باز به میدان آمدهاند و عملکرد قابل قبولی را داشتهاند.
* تهران نیوز: در روزهای ابتدایی زلزله، برخی از جریانهای ضدانقلاب همواره بهدنبال تضعیف سپاه و کمکار نشان دادن این نهاد در میدان عمل بودند. نظرتان در این باره چیست؟
این تهمتزدنها و حاشیهسازیها طبیعی است. ادامه حیات مجموعه سپاه و بسیج وابسته به مردم میباشد چرا که از دل مردم برخاسته است. وزنه بودن سپاه و بسیج در معادلات نظامی، فرهنگی و اجتماعی دنیا به دلیل اتصال آن به مردم است.
به همین جهت، رسانههای معاند که از هر فرصتی برای نشان دادن دشمنیشان با سپاه و بسیج استفاده میکنند نیز دست به کار شدند. زلزله کرمانشاه نیز فرصت خوبی برای دشمنان بود تا بین سپاه و سایر مجموعهها اختلاف و فاصله ایجاد کنند اما همگان دیدند که برادران سپاه با تمام وجود نوکری مردم را کردند.
* تهران نیوز: به نظر شما چرا علیرغم تلاشهای شبانهروزی پاسداران در مناطق زلزلهزده، فعالیتهای این نهاد به میزانی که باید، انتشار پیدا نکرد؟
اگر یک مجموعه برای رسانهای کردن فعالیتهای سپاه حضور میداشت، میتوانست هزاران تصویر و جلوه ناب از خدماترسانیها را در معرض دید مردم بگذارد اما سپاه، سرش را پایین انداخت و خالصانه کار کرد.
اکنون که فضا به سمت آرامشدن میرود و حضور سایر نهادها در منطقه کمرنگتر شده است، نیروهای جهادی سپاه و بسیج در منطقه ماندهاند و همانند روز اول کوچه به کوچه و خانه به خانه به مردم خدمت میکنند.
بین ۹ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰۵۰۰ واحد مسکونی روستایی تخریب و حدود ۹ هزار واحد دیگر نیز آسیب جدی دیدهاند که نیاز به بازسازی و مقاومسازی دارند. حدود ۹۰۲۰ خانوار در این منطقه حضور دارند و اگر من بگویم که به هر کدام از این خانوارها حدود ۴ بار سرکشی شده است، اغراق نیست.
*فضاسازی دشمنان علیه سپاه در زلزله کرمانشاه نتیجه عکس داده است
بسیج و سپاه برای مردم نوکری کردند و در دلهای آنان جای گرفتهاند. برعکس هدفی که دشمنان دنبال می کردند، خدا محبت سپاه و مردم را به صورت متقابل به دل یکدیگر انداخت. امروز فضاسازیها و ایجاد حاشیههای دشمنان مبنی بر کمکاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نتیجه عکس داده است.
* تهران نیوز: به بازدید چندباره سپاهیان از خانوادههای زلزلهزده اشاره کردید. با استناد بر این سخن شما، مهمترین نیاز فعلی مردم را چه میدانید؟
نیازهای ضروری مردم منطقه کاملا برطرف شده است و لکهگیریها نیز انجام گرفته است. اکنون بحث اسکان موقت را در دستور کار قرار دادهایم که با همکاری قرارداد خاتمالانبیاء صلیالله علیه و آله وسلم اقدامات خوبی در حال شکلگرفتن است.
مهمترین نیاز منطقه بحث جمعآٖوری کمکهای نقدی و مصالحی میباشد که در مرحله ساخت اسکان دائم مورد نیاز است. مردم این منطقه از لحاظ توانایی مالی وضعیت مطلوبی ندارند.
تهران نیوز: کمکهای مردمی توسط سازمان بسیج چگونه جمعآوری میشود؟
سازمان بسیج هم برای اینکه بتواند این نقش را ایفا کند، شماره حساب ۵۱۵۱۱۸۱۸۰۸۶۰۱۶ (بانک سپه)را با هماهنگی دستگاههای دولتی اعلام عمومی کرده است. هموطنان عزیز میتوانند در ساخت ۱۲۰۰ باب واحد مسکونی ما را یاری کنند و ما نیز متعهد میشویم که امانتدار خوبی باشیم و در پایان نیز گزارش مالی را از طریق فضای مجازی اعلام کنیم.
انتهای پیام/