بی کیفیتی نان به یکی از دغدغه های روزمره مردم لردگان تبدیل شده است. برخی ضعف نظارت ها را عامل اصلی این وضعیت می دانند اما کارشناسان معتقدند نظارت بر کار نانوایی ها زمانی موفق خواهد بود که نظارت به صورت عمومی باشد و کیفیت توسط خود مشتریان نانوایی ها مطالبه شود.
به گزارش تیترآزاد به نقل از خبرنگار سلام لردگان؛ گندم، مهم ترین ماده غذایی بشر است که تاکنون نتوانسته اند برای آن جانشینی بیابند، و از حیث پروتئین و سایر مواد کالری زا در ردیف بهترین و سالم ترین مواد غذایی قرار دارد.
دین مبین اسلام، سفارش بسیاری درباره نان کرده و اهمیت فوق العاده ای برای آن قائل شده است. رسول خدا (ص) می فرمایند: خدایا! به نان ما برکت بده و میان ما و آن جدایی میفکن.»؛ شایسته است که مسئولان در سیاست گزاریهای خود، کیفیت نان را مد نظر داشته باشند. همچنین لازم است که مردم را به پرهیز از اسراف و مصرف صحیح نان تشویق کنند.
گلایه مردم لردگان از کیفیت نامطلوب نان
یکی از شهروندان لردگانی، با اشاره به پایین بودن کیفیت نان عرضه شده توسط خبازی ها، می گوید: بارها اعلام می شود که برای ارتقای کیفیت نان و جلوگیری از اسراف، کم فروشی و کاهش ضایعات نان باید قیمت این ماده غذایی افزایش پیدا کند.
شهروند دیگری می گوید:نظارت ها در نانوایی های سطح شهر بسیار کمرنگ است و بعضاً در برخی نقاط شهر گویا نظارت و سرگشی از نانوایان وجود ندارد.
یکی از فرهنگیان در نوبت گرفتن نان در این باره گفت: نظارت بر کار نانوایی ها زمانی موفق خواهد بود که نظارت به صورت عمومی باشد و کیفیت توسط خود مشتریان نانوایی ها مطالبه شود.
شهروند دیگر با اعتراض به اینکه اکثر نانوایی ها نان سوخته و یا خمیر دست مشتری می دهند و هیچ نظارتی صورت نمی گیرد و گاهاً نیمی از نان ها ضایعات هستند و دور ریخته می شوند.
توزیع آرد نامرغوب موجب پایین آمدن کیفیت نان می شود
یکی از نانوایان شهر لردگان، علت نامرغوب بودن نان شهرستان را آردی دانست و گفت: اگر آردی که برای شهرستان های همجوار تهیه می شود برای شهر لردگان هم تهیه شود مطمئناً نان لردگان هم از کیفیت بالای برخوردار می شود .
خباز لردگانی با اشاره به سختی های شغل نانوایی و کمبود در آمد مطلوب در این حرفه، تاکید دارد: سخت ترین و در عین حال کم درآمد ترین شغل در جامعه کنونی خبازی است، قیمت کنونی نان با توجه به بهای انرژی، دستمزد کارگران و کرایه های مغازه ها صرفه اقتصادی ندارد خواستار تغییر قیمت نان و توجه بیشتر مسئولین شد.
برهان حسین پور، سرپرست فرمانداری لردگان گفت: در این خصوص جلسه ای در راستای بهبود کیفیت نان در شهرستان لردگان برگزار شد و با تاکید بر ضرورت توجه ویژه نانوایان به پخت با کیفیت نان، خواستار تشدید نظارت و کنترل بر فعالیت خبازان این شهرستان شد.
حسین پور در ادامه افزود: از دستگاه های نظارتی و اتحادیه نانوایان خواست تا برخورد با متخلفینی که نان را با کیفیت مطلوب پخت نمی کنند و یا تخلفاتی از جمله کم فروشی و رعایت نکردن بهداشت دارند برخورد قانونی صورت گیرد .
سرپرست فرمانداری لردگان بیان داشت: ادارات صنعت معدن تجارت شهرستان، اتاق اصناف و شبکه بهداشت خواسته شد که به صورت مداوم بازرسی از نانوایی های سطح شهرستان را در دستور کار خود قرار دهند و گزارش از متخلفین ازجمله کم فروشی، عدم رعایت بهداشت و ... جهت برخورد قانونی به فرمانداری ارسال شود .
انتهای پیام/