امروز یکشنبه چهاردهم تیر 1394 هجری خورشیدی، هجدهم رمضان 1436 هجری قمری، پنجم جولای 2015 میلادی است. 33 سال پیش در چنین روزی، کاظم اخوان خبرنگار و عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی و سه تن از کارکنان سفارت ایران در لبنان در محل بازرسی به وسیله ی فالانژیست های وابسته به رژیم صهیونیستی به اسارت گرفته شدند.

چهاردهم تیر در آینه تاریخ معاصر ایران
مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

14 تیر 1367
2 روز پس از حمله به هواپیمای مسافربری ایرباس به وسیله ی ناو آمریکایی در خلیج فارس، جمهوری اسلامی ایران تشکیل جلسه ی فوری شورای امنیت سازمان ملل متحد برای رسیدگی به این موضوع را خواستار شد.

14 تیر 1361
سه تن از کارکنان سفارت ایران در لبنان و کاظم اخوان خبرنگار و عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی در محل بازرسی در مسیر طرابلس ـ بیروت از طرف فالانژیست های وابسته به رژیم صهیونیستی اسیر شدند. در آن زمان، ارتش رژیم صهیونیستی به لبنان حمله کرده بود و حزب فالانژ، همکاری نزدیکی با این رژیم اشغالگر داشت.

14 تیر 1355
میرزا طاهر خوشنویس استاد و خطاط برجسته ی معاصر در 88 سالگی درگذشت. وی در طول حیات خود خوشنویسی کتاب های فراوانی را انجام داد که می توان به نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، مفاتیح الجنان، منتهی الآمال و قرآن‏های متعدد اشاره کرد.

14 تیر 1337
هیات اعزامی مسلمانان شوروی به تهران از آیت الله بروجردی برای سفر به این کشور و بازدید از مکان های اسلامی این کشور دعوت کرد.

14 تیر 1335
با حضور نمایندگان مجلس شورای ملی و تعدادی از وزیران وقت نخستین خط اتوبوسرانی شرکت واحد تهران با 80 دستگاه اتوبوس در مسیر بازار تا میدان فوزیه (میدان امام حسین(ع) کنونی) در شرق تهران گشایش یافت.

14 تیر 1302
سرپرسی لورن وزیر مختار انگلیس در نامه ای به مصدق السلطنه وزیر امور خارجه، اعتراض خود را درباره ی از میان رفتن حقوق شهروندان انگلیس در امتیاز کشتیرانی دریاچه ی ارومیه تکرار کرد.

14 تیر 1300
نشریه ی هفتگی حلاج پس از مدتی توقیف، دوباره منتشر شد.

14 تیر 1300
روس ها برای دیدار با میرزا کوچک خان جنگلی به کسما شهری در چهار کیلومتری صومعه سرا رفتند و در خانه سردار معتمد با او گفت و گو کردند. پس از پایان مذاکرات به هیچ توافقی دست نیافتند.

14 تیر 1293
آیت ‏الله محمدتقی نجفی اصفهانی فقیه وارسته و مجاهد، عالم بزرگ شیعه درگذشت. آثاری چون آداب العارفین، الاجتهاد و التقلید، اسرار الایات، آداب الصلاة، اسرار الاحکام، اسرار الزیارات، اسرار الشریعه، اصول الدین و الافاضات المکنونه و انوار العارفین از وی به یادگار مانده است.
برگرفته از: روزشمار تاریخ معاصر ایران(جلد 1 و 3)

انتهای پیام/