شگرد آمریکاییها برای کسب امتیاز بیشتر از مقامات ایرانی در حالی دستیابی به توافق هستهای را با تاخیر مواجه کرد که نگرانیها از فشار برای تحمیل چارچوب لوزان به عنوان چارچوب توافق نهایی افزایش یافته است.
به گزارش تیتر آزاد، به نقل از مشرق؛ روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
** کیهان
بازسازی شگرد لو رفته ژنو در مذاکرات وین
شگرد آمریکاییها برای کسب امتیاز بیشتر از مقامات ایرانی در حالی دستیابی به توافق هستهای را با تاخیر مواجه کرد که نگرانیها از فشار برای تحمیل چارچوب لوزان به عنوان چارچوب توافق نهایی افزایش یافته است.
یک منبع آگاه از روند مذاکرات ایران و 5+1 در گفتگو با رجانیوز با اعلام این خبر اعلام کرد که پس از تغییر مسیر آمریکا در ساعات پایانی که در شامگاه چهارشنبه افق مذاکرات را تیره کرد، هماکنون تلاشها به سمت تاکید بر روی توافق لوزان به عنوان چارچوب توافق احتمالی معطوف شده است، این در حالی است که موارد موجود در چارچوب توافق لوزان، کاملا مغایر با معیارهای یک توافق خوب بوده و کشور را با آسیبهای جدی در حوزه امنیت ملی روبرو خواهد کرد.
به گفته این منبع آگاه، آمریکاییها درباره متن قطعنامه شورای امنیت و تحریمهایی که قرار است در این قطعنامه گنجانده شود پای خواستههای خود را فراتر از خواستههای قبلی گذاشتند و عملا به دنبال آن هستند که علاوه بر حفظ رژیم تحریمهای خود، ساختار تحریمهای شورای امنیت را نیز حفظ کنند.
شگرد آمریکا برای تحمیل برخی توافقات به طرف مقابل در دقیقه 90، شگردی است که پیش از این و در توافق ژنو نیز با موفقیت از سوی آمریکا پیاده شد، به نحوی که پیشنهادهای مطرح شده از سوی آمریکا در مذاکرات مسقط که کاملا متفاوت با توافقات قبلی با ایران بود، هر چند در ابتدای کار با عصبانیت و حیرت طرف ایرانی روبرو شد، اما در نهایت به موافقت با این پیشنهادات در مذاکرات بعدی و توافق لوزان منجر شد.
بر همین اساس، تجربه ژنو، تمدید ژنو و لوزان، از جمله تجربههای موفق آمریکاییها برای به دست آوردن امتیازات بیشتر در دقیقه 90 مذاکرات بوده است.
ادامه یافتن مذاکرات با وجود زدن زیر تعهدات در دقیقه 90 بیانگر آن است که آمریکاییها در ساختار محاسباتی خود به این نتیجه رسیدهاند که فشار بیشتر نه تنها سبب بنبست مذاکرات نمیشود بلکه باعث جلوگیری از ارائه درخواستهای بیشتر طرف مقابل شده و به منظور جلوگیری از افزایش درخواستهای زیادهخواهانه آمریکا، طرف مقابل حاضر است برای توافق بر سر موضوعات محل اختلاف نیز کوتاه بیاید. این سیاست آمریکاییها کار را به جایی رسانده که اکنون مباحث را به این سمت بکشاند تا توافق لوزان را به عنوان محور و مبنای توافق نهایی به حساب آورد، این در حالی است که آنچه در لوزان مورد توافق قرار گرفته با خطوط قرمز نظام فاصله بسیاری دارد به گونهای که موارد متعددی از محورهای لوزان، در ماههای گذشته به عنوان خطوط قرمز قطعی نظام مطرح شده و با صراحت تیم مذاکرهکننده ایران از پذیرش آن تعهدات در توافق نهایی نهی شدهاند.
بازرسیهای نظامی و فراقانونی، محدودیت گسترده در تحقیق و توسعه دانش و صنعت هستهای و توقف تدریجی و مشروط بسیاری از تحریمهای مهم بهمراه حفظ ساختار کلی تحریمهای آمریکا و سازمان ملل، از مهمترین محورهای توافق لوزان بوده است که مبنا قرار گرفتن آن برای توافق نهایی، به هیچوجه خطوط قرمز و منافع اصلی نظام را تامین نخواهد کرد.
چند مسئله مهم حل نشده همچنان در دستور کار مذاکرات
اخبار منتشره از مذاکرات وین همچنان متناقض است.
خبرگزاری شینهوا دیروز به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت: کاهش اختلافات و شکافها همچنان ادامه دارد و مرحله نهایی مذاکرات فرا رسیده است و احتمالاً امروز توافق حاصل میشود.
این منبع دیپلماتیک در عین حال گفت: «بخشهای خاصی» از تحریمهای ایران رفع خواهد شد اما هنوز زمانبندی دقیق آن مورد توافق طرفین قرار نگرفته است.
خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی مدعی شد 98 درصد از متن توافق تمام شده و دو یا سه مسئله مهم باقی مانده است. طول مدت هر گونه توافق احتمالی و نیز لغو تحریمهای بینالمللی علیه ایران از جمله تحریم تسلیحاتی از سوی سازمان ملل از جمله مسائلی است که نیاز به حل و فصل دارد.
همزمان سایتهای انتخاب، عصر ایران و تابناک در خبری با مضمون مشترک، به نقل از یک منبع نامعلوم، از برخی محورهای توافق احتمالی خبر دادهاند از جمله «لغو همه تحریمها به نحوی که ایران از این پس یک کشور تحت تحریم شناخته نخواهد شد» «لغو تحریمهای اقتصادی بانکی و مالی در روز اجرای توافق»، «لغو تحریمهای تسلیحاتی در عین برخی محدودیتهای موقت»، «قطعنامه شورای امنیت برای خروج ایران از ذیل فصل هفت منشور به مدت زمان اجرای قطعنامه جدید محدود بوده و در پایان مهلت ملغی خواهد شد». این منبع آگاه گفته «برای اولین بار است که یک کشور ذیل تحریمهای فصل 7 موفق گردیده با مذاکرات و دیپلماسی از این وضعیت خارج شود».
برخلاف این ادعا، آمریکا مصمم است ساختار و شاکله تحریمها را حفظ کند و قطعنامه جدید را بهانهای برای گنجاندن ایران ذیل فصل 7 و تلقی ایران به عنوان تهدید علیه امنیت جهانی قرار دهد.
اما به گزارش واشنگتن فری بیکن وزیر دفاع آمریکا گفت توافق با ایران براساس راستیآزمایی است، نه اعتماد و بازرسی از تأسیسات نظامی هم از ملزومات این راستیآزمایی است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی نوشت: «موضوع دسترسی بازرسان سازمان ملل به سایتهای نظامی ایران و نیز درخواست ایران مبنی بر برداشته شدن تحریمهای تسلیحاتی غرب علیه ایران به عنوان بخشی از توافق در واقع تنها اختلافات باقی مانده هستند. در موضوع دسترسی بازرسان، آمریکا نمیخواهد هیچ محدودیتی را در این باره بپذیرد، این در حالی است که ایران میگوید دسترسی بدون محدودیت غرب به سایتهای نظامی ایران در واقع میتواند پوششی برای جاسوسی غرب از قدرت نظامی ایران باشد. اما در مورد برداشته شدن تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران، روسیه و چین نیز از این موضوع حمایت کردهاند که مورد اختلاف آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی است».
در این گزارش آمده است: به نظر نمیرسد ایران تا زمانی که از لغو تحریمها اطمینان حاصل کند، برنامه هستهای خود را محدود کند.
روزنامه نیویورک تایمز هم نوشت: جانکری، وزیر امور خارجه آمریکا از وجود برخی اختلافهای دشوار بر سر راه مذاکرات هستهای ایران خبر داد که برای دستیابی به یک توافق بزرگ باید حل شوند. او در توئیتر نوشت: «اختلافهای دشواری باقی مانده است که باید حل شود.»
نیویورک تایمز میافزاید: تأکید ایران بر لغو تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل یکی از این اختلافها است.
یادآور میشود لغو کلیه تحریمهای اقتصادی و مالی بانکی در روز توافق، زیر 10 سال بودن تعهدات توأم با محدودیت هستهای ایران، ممنوعیت بازرسی در مراکز نظامی و دانشمندان، تداوم روند تحقیق و توسعه و ساخت و سازها در دوره توافق، لغو تحریمهای تسلیحاتی به عنوان ساختار تحریمها، عدم احاله و موکول کردن اجرای تعهدات طرف مقابل به گزارش آژانس، از جمله خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به توافق است.
یادآور میشود قریب یک سال است که منابع سیاسی و رسانهای میگویند 95 تا 98 درصد اختلافات حل شده و تنها چند درصد مانده اما ظاهراً این چند درصد، مسائل مهم و اصلی و مبنایی توافق است که آمریکا قصد حل شدن آن را ندارد.
قرار بود تدبیر کنیم نه اینکه مردم را سرخورده کنیم
یک عضو حزب اعتدال و توسعه (و عضو ستاد انتخاباتی روحانی) معتقد است نباید افکارعمومی را در مذاکرات دچار توهم کرد.
«امین-ر» از اعضای ستاد تهران دکتر روحانی در انتخابات 92 ضمن یادداشتی در بهارنیوز نوشت:عدهای منتظرند ببینند فردای توافق، خورشید از کدام سو طلوع میکند! عدهای نیز دل به شب توافق بستهاند و حتی تحمل صبر تا سحر را نیز ندارند. این ناشی از محتوای شخصیت است که به سوژهای از خردهشکستههای نوستالژیک بدل شده و باری سنگین از مسئولیت بر دوش اعتدالیون افزوده شده است چرا که این سرمایهگذاریها، روز پایان خود را دارد.
وی میافزاید: اما و هزار اما که امید همه موضوع شب و فردای توافق نیست که قطعا امید جوانان سرمایه صادقانه ماست. سهمی از این نوای شور و شیپور از جنس وهم است و موجب شده به رفع تحریمها به مثابه جراحی پلاستیکی نگاه شود که از فردای عمل، چهره زشت یا زیبای اقتصاد ایران را مجلل میکند یادمان نرود که ما در خرداد نود و دو سکان را به واقعگرایی و عقلانیت سپردیم و نه حرکات موجی که برای مردم سرخوردگی را در پی دارد و برای دولت مردان تجربهای از سیکل عشق و نفرت بودن.
وی با تاکید بر لزوم شادی مینویسد: «اما نه به سان شادی کوری که از شدت سرمستی به آتی، در چاهی عمیقتر گرفتار آید».
شجاعت بالاتر پذیرش اشتباه است
«آقای روحانی میگوید شجاعت فقط در جنگ نیست و گاه شجاعت در صلح و عقبنشینی بالاتر است. به ایشان باید گفت شجاعت بالاتر از این در زمانی است که آقای رئیسجمهور پشت تریبون بروند و به ملت ایران بگویند، من در مقایسه کردن جامعه کنونی ایران با جامعه کوفه در زمان امامحسن(ع) اشتباه کردم.»
روزنامه رسالت با انتشار این مطلب نوشت: رئیسجمهور محترم در کنگره سبط النبی در تاریخ 94/4/1 فرمودند باید پرچم صلح حسنی را در جهان به اهتزاز درآوریم. در ضیافت افطاری استانداران هم در تاریخ 94/4/12 با تاکید بر صلح فرمودند: ما باید راه و مسیر امام مجتبی(ع) را ادامه بدهیم. با توجه به سوابق پژوهشی جناب آقای روحانی که در مرکز مطالعات استراتژیک شورای عالی امنیت ملی بودهاند این تاکید مکرر بر صلح امامحسن(ع) را نمیتوان ناشی از سهو لسان یا احساسات زودگذر دانست و از آن عبور کرد اینگونه تاکیدات مکرر از سوی شخصیتی که امروز سکاندار دولت یازدهم است، اعلان یک راهبرد بلندمدت در قبال آمریکاست.
چند سوال در این باره مطرح است: آیا ترسیم راهبردهای کلان نظام جمهوری اسلامی را از جمله راهبرد سیاست خارجی در قبال آمریکا جزء وظایف دولت و رئیسجمهور است؟ در اصل 110 قانون اساسی و اولین بند از وظایف یازده گانهای که برای رهبری نظام بیان شده، تعیین سیاستهای کلی نظام پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت است. اگر تعیین نوع رابطه با ابرقدرتی که شصت سال است با او در حال جنگ هستیم جزء سیاستهای کلی نظام است پس تعیین راهبرد در این زمینه از سوی رئیسجمهور نوعی بیراهه روی است. این عمل با قانونگرایی و حقوقدان بودن آقای رئیسجمهور منافات دارد.
رسالت میافزاید: رئیسجمهور طبق تصریح قانون اساسی شخص دوم نظام و رئیس حوزه اجراست. او باید اجراکننده سیاستهای تعیین شده از سوی ولیفقیه باشد نه فقط اجرا کننده بلکه ترویج کننده نظرات ولیفقیه باشد.
حضرت امام در صفحه 119 جلد 20 از مجموعه صحیفه امام فرمودهاند:
«آن صلح تحمیلی که در عصر امامحسن(ع) واقع شد، به دست اشخاص حیلهگر درست شد این ما را هدایت میکند به اینکه زیر بار صلح تحمیلی نرویم.»
مقام معظم رهبری هم در تاریخ 79/2/1 در مصلی تهران فرمودند: «قدرتهای جهان قادر نیستند حادثهای مثل صلح امامحسن علیهالسلام را بر دنیای اسلام تحمیل کنند. اینجا اگر دشمن زیاد فشار بیاورد حادثه کربلا اتفاق خواهد افتاد».
در حالی که مقام معظم رهبری با صراحت نظر خود را در مورد صلح ظالمانه و تحمیلی به امامحسن مجتبی(ع) و انطباق نداشتن آن با شرایط کنونی جامعه را بیان کردهاند، چرا باید با بازی کردن با واژهها و کلمات ایشان را موافق با پذیرش صلح حسنی معرفی کنیم؟ آیا واژه نرمش قهرمانانه که رهبری در مورد صلح تحمیلی شده به امامحسن(ع) و در مورد مذاکرات هستهای به کار بردهاند به این معنا است که امروز ما باید زیادهخواهیهای ظالمانه و تحمیلی آمریکا را بپذیریم؟
رسالت تصریح کرد: مشابه دانستن شرایط امروز ایران با شرایط دوران امام حسن مجتبی(ع) در اولین قدم دولت را در مظان اتهام قرار میدهد. زیرا امامحسن مجتبی(ع) در اثر خیانت مسئولین و دستاندرکاران امور مجبور شدند صلح تحمیلی و ظالمانه معاویه را بپذیرند. مسئولینی که با کاخ سبز معاویه در ارتباط بودند. آیا آقای رئیسجمهوری امروز در دولت کسی را سراغ دارند که مخفیانه با کاخسفید مرتبط باشد؟ قطعا ایشان چنین احتمالی را نمیدهند. اگر احتمال نمیدهند پس چرا شرایط کنونی نظام را مشابه شرایط زمان اماممجتبی دانسته و پذیرش همان صلح تحمیلی را برای شرایط کنونی تجویز میکنند.
رسالت همچنین نوشت: آیا آقای رئیسجمهور شرایط جامعه و مردم ما را مشابه شرایط جامعه زمان امام مجتبی میدانند که هیچکس حاضر نبود برای یاری امام به صحنه آید. چرا باید سپاه و ارتش و بسیج و نیروی انتظامی را که میلیونها رزمنده شهادتطلباند نادیده بگیریم؟ آیا ملت ایران فدایی راه ولایت نیست؟ آیا آخرین قدرتنمایی مردم در تشییع شهدای غواص را مشاهده نکردید و ندیدید چگونه این مردم در سختترین شرایط بیعت خود را با امام و رهبرشان تجدید کردند.
این آقا با خودش چند چند است؟!
«این آقای [...] هم برای خودش پدیدهای است».
داریوش سجادی از همکاران سابق نشریات اصلاحطلب مطلب فوق را درباره یکی از شبهروشنفکران فعال در حوزه تشکیک درباره مبارزه با آمریکا و اسرائیل عنوان کرد و نوشت «این آقای [....] هم برای خودش پدیدهای است! از یک طرف هر کجا مینشیند، داد و قال راه انداخته که اصلا چه کسی به ما مسئولیت مبارزه با اسرائیل رو داده!؟ از طرف دیگه راه افتاده و رفته در راهپیمایی روز قدس و محو اسرائیل شرکت کرده!
این بنده خدا با خودش چند چنده!!!؟
وی میافزاید: شخصا بر این باورم چنین رفتاری منبعث از عطش توجهطلبی است و به اعتبار همین عطش و علیرغم ابراز نظر همیشگیاش مبنی بر بیاعتقادیش به مبارزه با اسرائیل با حضور در چنین راهپیمایی از این که مورد توجه و بلکه اعتراض راهپیمایان قرار بگیرد نیز تشفی خاطر مییابد.
مشاور سابق کروبی نوشت: در آمریکا یک مثلی هست ناظر بر این مضمون؛ محبوب بودن یا منفور بودن مهم نیست. مهم مشهور شدن است!!! بدین منوال برای این آقا هم تا همین اندازه که با حضور نامتعارفاش در راهپیمایی روز قدس همه با انگشت تعجب ایشان را به یکدیگر نشان دهند، مراد حاصل است و در ضمیر ناخودآگاهش به ذهن ارضائی مطمح نظرش خواهد رسید.
** وطن امروز
قدردانی 203 نماینده از حضور مردم در راهپیمایی روز قدس
در پایان جلسه علنی مجلس شورای اسلامی بیانیه 203 تن از نمایندگان مجلس در تقدیر و تشکر از حضور گسترده مردم ایران در راهپیمایی روز جهانی قدس و همچنین حمایت از تیم مذاکرهکننده هستهای قرائت شد. به گزارش خبرگزاری صداوسیما، در این بیانیه نمایندگان مجلس ضمن تشکر از حضور دهها میلیونی مسلمین و مستضعفین جهان در راهپیمایی روز جهانی قدس از ملتهای اسلامی خواستند با توجه به جنایات سران عربستان در یمن از تمام مقدورات خود برای جلوگیری از تعرضات رژیم سعودی استفاده کنند. در این بیانیه همچنین با اشاره به بهانهجوییها و غیرقابل اعتماد بودن مقامات آمریکایی در مذاکرات هستهای تأکید شده است ایستادگی تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان در برابر زیادهخواهیهای قدرتهای بزرگ و آمریکا مایه مباهات و قابل تقدیر است. در این بیانیه از تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان خواسته شده است خطوط ترسیمی نظام اسلامی و قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در زمینه حفظ دستاوردها و حقوق هستهای ملت ایران را در مذاکرات میزان خود قرار دهند و با هر مخالفتی از جانب طرف مقابل در این موارد مقابله کنند. در این بیانیه همچنین تصریح شده است راه برونرفت از مشکلات درونی کشور و جلوگیری از بهانهجویی و زیادهخواهی قدرتهای بزرگ، همکاری و همیاری مسؤولان کشور و ملت ایران در سایه تدابیر مقام معظم رهبری است.
با انجام توافق مشکلات کشور حل نمیشود
رئیس بنیاد امید ایرانیان گفت: حل شدن موضوع هستهای ایران منجر به رفع مشکلات کشور نخواهد شد. محمدرضا عارف در گفتوگو با تسنیم حل شدن تمام مشکلات داخلی کشور را در گرو نتیجه مذاکرات هستهای ندانست و گفت: بخشی از مشکلات ما در ارتباط با تحریمهاست که انشاءالله با حل آنها فضا مقداری آرامتر میشود اما آنچه مهم است این است که برای حل مشکلات داخلی نیازمند انسجام داخلی و همبستگی ملی هستیم. وی با بیان اینکه انشاءالله همه نیروها، گروهها و افرادی که تریبون و امکاناتی در اختیارشان است در راستای تحقق آرمانهای انقلاب و برنامههای دولت تلاش کنند، افزود: مذاکرات هستهای و رفع تحریمها زمینه را برای حل مشکلات فراهم میکند اما اینکه فکر کنیم با حل مسائل هستهای مشکلات هم حل میشود، اینطور نیست. عارف همچنین درباره احتمال کاندیداتوریاش در انتخابات مجلس شورای اسلامی در دوره دهم، تأکید کرد: بنده هم یک فرد هستم و ما هنوز وارد مصداق نشدهایم و همانطور که بارها به آن اشاره کردهام، برای ورود به مصادیق زود است، زیرا احساسمان این است که هنگامی باید وارد مصداق شویم که راهبردها مشخص باشد تا وارد چالشها و دعواها نشویم، انشاءالله بعد از اینکه راهبردها مشخص و اعلام شد، اگر وظیفه باشد و احساس کنم که باید به صحنه بیایم، افتخار میکنم خودم را مطرح کنم.
آمریکاییها لبخندهای ظریف را غنیمت بدانند
محسن رضایی معتقد است همانگونه که به خاطر نقض عهد 13 سال قبل در مذاکرات هستهای، آمریکاییها با سیلی 20 هزار سانتریفیوژی ایران مواجه شدند، امروز هم اگر آنها از فرصت استفاده نکنند یک سیلی 100 هزار سانتریفیوژی خواهند خورد. رضایی بر همین اساس به آمریکاییها توصیه کرد لبخندهای ظریف و روحانی را غنیمت بشمرند. محسن رضایی شنبهشب در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با بیان اینکه آمریکاییها به این نتیجه رسیدند که توافق و مذاکره برای آنها بهتر است، گفت: به همه دولتمردان آمریکا میخواهم بگویم نه اینکه مذاکره بهتر است، مذاکره تنها راه شماست. یعنی این لبخند آقای روحانی و ظریف را دنیا غنیمت بداند. آقای روحانی و ظریف 13 سال پیش لبخندی زدند و شما تحویل نگرفتید، آن سیلی 20 هزار سانتریفیوژی و غنیسازی 20 درصدی را تحویل گرفتید. توصیه میکنیم این لبخند آقای روحانی را تحویل بگیرید و سیلی 100 هزار سانتریفیوژی نخورید. ما صادقانه با شما حرف میزنیم ولی شما دشمنیهای زیادی علیه ما دارید. ما جدی هستیم. این خندهها را تحویل بگیرید و اینقدر بازی درنیاورید و وقت ملت ایران و خودتان را نگیرید. بگذارید مذاکرات هر چه سریعتر جلو برود و از سنگاندازی دست بردارید.
** خراسان
کمک ميلياردي کابينه براي پيش نشانگري زلزله در تهران
بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مسئول ارشد اجرايي به تعدادي از اعضاي کابينه اعلام شده است که حسب تصميم جديد کابينه، مقرر شده مبلغ 40 ميليارد ريال از محل منابع ماده 10 قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت در راستاي پيشگيري از حوادث غيرمترقبه، براي انجام اقداماتي چون ايجاد زير ساخت و خريد تجهيزات لازم براي راه اندازي و تجهيز رصدخانه هاي ترکيبي پيش نشانگري زلزله در تهران و همچنين خريد تجهيزات و امکانات لازم براي شبکه لرزه نگاري تهران، در اختيار مؤسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران قرار گيرد تا برابر قوانين و مقررات مربوط هزينه شود.
هشدار دولت به شهرداري ها براي تعيين تکليف يک حق قانوني
بر اساس ابلاغيه يک مقام مسئول اجرايي به تعدادي از دستگاهها و ادارات دولتي و شهرداري ها، تاکيد شده است که با توجه به اختيارات قانوني ناشي از قانون اداره کتابخانه هاي عمومي، در صورتي که پس از بررسي هاي دقيق و استعلام از اين دستگاهها مشخص شود که شهرداري هاي سراسر کشور، نيم درصد درآمد خود در سال 93 را به کتابخانه هاي عمومي تخصيص نداده اند، گزارش مذکور به بخشهاي مربوطه در دولت ارائه شود تا نسبت به تامين اين مبلغ از حساب شهرداري ها بر اساس مجوزهاي قانوني اقدام شود.
** آرمان
چرا جنتی به افطاری روحانی نرفت؟
شنیده شد که ضیافت افطار رئیسجمهور با اصحاب فرهنگ و هنر درحالی شبشنبه برگزار شد که علی جنتی، وزیر ارشاد بزرگترین غائب این نشست بود و هیچ یک از اهالی فرهنگ مجالی برای سخنرانی نیافتند. انتخاب نوشت؛ دیدار حسن روحانی، رئیسجمهوری کشورمان با اصحاب فرهنگ و هنر در حالی برگزار شد که این ضیافت با حاشیههایی همراه بود. نخستین حاشیه مربوط به وزیر ارشاد بود، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بزرگترین غائب این نشست بود. جنتی که در جریان تبادلات فرهنگی به یکی از کشورهای آسیای میانه رفته است، نتوانست خود را به ضیافت افطار روحانی با اصحاب فرهنگ و هنر برساند. همچنین حجتا... ایوبی دیگر غایب این نشست بود.
سیداحمد خمینی کجا سخنرانی کرد؟
شنیده شد که شب آخر اهالی و مسجدیها فهمیدند که وی فرزند حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی بوده است. پارسینه نوشت؛ سیداحمد خمینی، فرزند سیدحسن خمینی که اخیرا تصاویر سخنرانیاش با لباس روحانیت پخش شد، 10 شب در روستای لاملنگ که ابتدای ورودی غربی گرگان قرار دارد منبر رفته است. به مردم نیز گفته بودند ایشان فرزند یکی از علماست که نهایتا شب آخر اهالی و مسجدیها فهمیدند که وی فرزند حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی بوده است.
بورسیهها انقلاب فرهنگی دوم بود!
شنیده شد که عبدالرضا داوری از نزدیکان رسانهای احمدینژاد که این روزها عملا سخنگوی این طیف در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی شده است، به موضوع بورسیهها در دولتهای نهم و دهم واکنش نشان داد و نوشت؛ در ٨ سال دولتهای نهم و دهم و بهطور متوسط در هر شاخه علمی بیش از 30 نیروی انقلابی به دانشگاهها تزریق شدند كه در جای خود انقلاب فرهنگی دوم و از بزرگترین خدمات احمدینژاد به انقلاب بود. وی در بخشی هم نوشت؛ واقعیت آن است كه اصلاحطلبان از سال 60 تا 84 یعنی طی ٢4 سال، توانستند از طریق تزریق حدود ١6هزارنفر از نیروهای خود در بدنه هیات علمی دانشگاهها تحت عنوان «بورسیه » و «استخدام » ، یك طبقه الیگارشیك در دانشگاههای كشور ایجاد كرده و هژمونی خود را در محیطهای علمی تثبیت كنند.
نشان ملی برای شهرام محمدی
شنیده شد که نماینده مردم تهران در مجلس نهم درخواست اعطای نشان لیاقت برای یک کارگر پتروشیمی که جان خود را برای نجات دیگران به خطر انداخت، کرد. ایلنا نوشت؛ علیرضا محجوب با تسلیت به خانواده شهرام محمدی، کارگر پتروشیمی٬ گفت: مرحوم محمدی جان دهها نفر را نجات داد و باید به پاس این فداکاری نشان لیاقت به او اعطا شود. خاطرنشان میشود برادر شهرام محمدی درمورد مرگ برادرش توضیح داده است که در روز حادثه شهرام مشغول بستن شیر مخزن اصلی بود که بخار گاز هگزان متصاعد شده به بالا تنه وی پاشیده میشود و در نهایت بر اثر ایجاد جرقه پیکر وی در شعلههای آتش میسوزد. برادرم پس از سوختگی چندروز در بیمارستانی در بندر امام بستری شد و در ادامه به بیمارستان شهید چمران در تهران منتقل شد که در نهایت تلاش پزشکان برای نجات وی بینتیجه ماند.
چند بیکار حاصل پدیده؟
شنیده شد که نماینده ارومیه خطاب به وزیر بهداشت، گفت: به داد پرستاران عزیز برسید و عدالت را رعایت کنید و کارانه پرستاران را همانند کارانه پزشکان به اندازه کافی پرداخت کنید. پرستاران بیمارستان الزهرای اصفهان شکایت کردهاند. فرارو نوشت؛ نادر قاضیپور با اشاره به تجمع معلمان پیشدبستانی مقابل مجلس، گفت: آقای نوبخت فرض کن یکی از خواهران معلم تجمعکننده مقابل مجلس، دختر جنابعالی است؛ به داد این تحصیلکردگان وفادار ایثارگر که سالیان سال زحمت کشیدهاند برسید. وی تعداد سهامداران پدیده شاندیز را 120 هزار نفر اعلام کرد و افزود: با برخورد با تخلفات این شرکت از 35 هزار شاغل 7 هزار نفر اخراج شدند و بقیه نیز به دلیل سوءتدبیر بیکار شدند. چرا فضا را برای سرمایه ناامن میکنیم تا به دبی مهاجرت کنند؟
بازرگانان تهراني دوباره به آمريكا ميروند
شنیده شد که در حالي حدود 3 ماه پيش زنان كارآفرين ايراني از سوي اتاق تهران به همراه برخي از هنرمندان براي ديدار با بازرگانان آمريكايي به سانفرانسيسكو رفتند، اكنون نيز اخبار تازهاي از مراودات تازه تجار ايراني با آمريكايي به گوش ميرسد. مهام نوشت؛ در اين خصوص يكي از اعضاي با نفوذ اتاق تهران در دور هشتم از زمزمه حضور دوباره و جدي اعضاي اين اتاق در آمريكا و ديدار با تجار و فعالان اقتصادي اين كشور خبر داده است. اين عضو اتاق بازرگاني تهران اضافه كرده است برنامهريزيهاي تجار تهراني براي حضور در آمريكا در شرايط امضاي توافق ميان ايران و 1+ 5 خواهد بود؛ حال آنكه در شرايط بهبود حوزه سياست خارجي، اين سفرها ادامهدار نيز خواهد بود.
نظر یک نماینده درباره دو حکم!
شنیده شد که عضو کمیسیون قضایی و حقوقی با بیان اینکه حکم اعدام هم برای مهدی هاشمی و رحیمی کم است، گفت: فساد اقتصادی، عین موریانه کشور را از درون نابود میکند و اعتماد عمومی به مسئولان را سلب می کند. الف نوشت؛ ابوالفضل ترابی افزود: مسئولان امانتدار بیتالمال هستند، امانتدار خون شهدا هستند و اگر با اختلاس دربیتالمال خیانت کردند، باید نسبت به سایر مردم شدیدتر مجازات شوند نه اینکه حدود ۱۴ میلیارد دلار به کشور زیان مالی بزنند و بعد محکوم به ۱۰ سال حبس شوند، چنین مجرمی را حتی اگر ۱۰ بار هم اعدام کنند باز هم کم است. ابوترابی با بیان اینکه برای رحیمی اگر حکم اعدام هم میدانند باز کم بود، خاطرنشان کرد: ما قانونگذاران درتعیین مجازات اختلاسکنندگان ضعیف عمل کردیم. چگونه این همه اعدامی درخصوص مبارزه با مواد مخدرداریم از اینرو برای افرادی که ام الفساد نیز هستند باید مجازات اختلاسکننده را افزایش دهیم.
ارثيه ۱۵۰ ميلياردتوماني براي شهردار كرمانشاه!
شنیده شد که عضو شوراي شهر كرمانشاه با اشاره به بدهيهاي بسيار شهرداري كرمانشاه گفت: ارثيهاي كه از سالها پيش براي شهرداري و شهردار جديد كرمانشاه به جا مانده بدهي 150 ميليارد توماني است. ايسنا نوشت؛ حسن مرادقلي اظهار كرد: متاسفانه شهرداري در حال حاضر تنها در دو قلم حدود 23 ميليارد تومان بدهي به تامين اجتماعي داشته و 30 تا 40 ميليارد تومان نيز بدهي مالياتي دارد. وي اين ميزان بدهي را نتيجه تصميمگيريهاي همه مديران قبلي شهرداري و نيز اعضاي شوراي شهر در دورههاي گذشته دانست و عنوان كرد: شوراي شهر چهارم كرمانشاه نيز قطعا از اين مساله مستثني نيست و قطعا نتايج تصميمگيريهاي اين شورا نيز در آينده مشخص خواهد شد. وي تصريح كرد: سال 1386 شهرداري كرمانشاه 20 ميليون دلار وام ارزي از بانك بحرين جهت تعريض خيابان مدرس دريافت كرد كه متاسفانه بخش عمدهاي از اين وام صرف هزينههاي جاري شهرداري شد و در حال حاضر سررسيد پرداخت وام آمده و با احتساب جريمههاي آن شود بدهي سنگيني به شهرداري كرمانشاه تحميل شده است.
** شرق
علیزادهطباطبایی: هاشمی هیچوقت در پرونده پسرش دخالت نکرد
ایسنا: علیزادهطباطبایی در خصوص پرونده مهدی هاشمی هم با اشاره به اینکه هاشمیرفسنجانی آنقدر طرفدار و نیرو داشت که ما از همه مسیر پرونده خبر داشتیم، گفت: از ١٢ مورد اتهام، مهدی هاشمی از ١٠ مورد تبرئه شد که اتهامهای وارده جاسوسی، جمعآوری اطلاعات برای بیگانگان و افشای اطلاعات بود. علیزادهطباطبایی گفت: هیچوقت هاشمیرفسنجانی در پرونده پسرش دخالت نکرد و هیچوقت هم برای عفو پسرش عملی انجام نمیدهد؛ هاشمی ادعا دارد اگر پنج فرزندش را هم محکوم کنند هیچ دخالتی انجام نمیدهد.
نقدی: کینه آمریکا پای میز مذاکره عود میکند
ایسنا: سردار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج گفت: آنچه دیپلماتهای ما در قالب الفاظ دیپلماتیک، دلبستگی عاطفی آمریکا به تحریمها خواندهاند، به زبان غیردیپلماتیک خودمان میشود همان که رهبر انقلاب فرمودند «کینه شتری» آمریکا. او افزود: آمریکا ٣٦ سال از مردم ایران سیلی خورده و میخواهد انتقام بگیرد؛ ژستهای مسالمتجویانهای هم که میگیرد از سر همین کینه شتری است؛ احساس میکنند اینطوری میتوانند بهتر ضربه بزنند و خیلی طبیعی است که پای میز مذاکره هم همین کینه عود میکند و این تلاطمها را بهوجود میآورد.
** ایران
انتقاد از تیتر اول یک روزنامه
«خبرآنلاین» ضمن انتقاد از تیتر یک دیروز «کیهان» که به سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان اختصاص داشت، نوشت: «این روزنامه در حالی به نقل از معظم له تیتر زده است «مبارزه با امریکا تعطیلی ندارد آماده باشید» که ایشان در سخنانشان فرموده بودند: «مبارزه با استکبار، تعطیلی بردار نیست.» این سایت خبری افزوده است: «کیهان این مطلب را به نقل از خبرگزاری تسنیم منتشر کرده اما این خبرگزاری هم در متن گزارش خود به مبارزه با «استکبار» اشاره کرده است که کیهان آن را به «مبارزه با امریکا» تغییر داده است.» به نوشته خبرآنلاین، «این نخستین باری نیست که این اتفاق در روزنامه کیهان رخ میدهد، چه آنکه مهرماه سال 92 نیز چنین شد. در حالی که رهبر معظم انقلاب در دانشگاه افسری شهید ستاری فرموده بودند «برخی از آنچه در سفر نیویورک پیش آمد، به نظر ما بجا نبود»، که روزنامه کیهان در تیتر نخست خود به نقل از رهبری معظم انقلاب، نوشته بود «برخی کارها در نیویورک نابجا بود.» بهمنماه سال 93 نیز روزنامه «کیهان» بخشهایی از صحبتهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش و پدافند هوایی که به متوقف شدن فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی، به دلیل «اقتضای مذاکرات» اشاره داشت و از نگاه تحلیلگران از مهمترین بخشهای سخنرانی ایشان بود، به طور تمام و کمال از گزارش یک خود حذف کرد. برخی رسانهها در تحلیل خود از این رفتار کیهان نوشتند: کیهان با تغییر جمله «بجا نبود» به «نا بجا بود»، قصد دارد تفسیر غلط خود را از سخنان رهبری به مخاطب القا کند.»
مقاومت بی فایده مخالفان توافق
«نشنال ریویو» نوشت: «مخالفان توافق هستهای با ایران، بی دلیل توانایی خود را برای مقاومت در برابر توافق نهایی تضعیف کردند.» این پایگاه اینترنتی افزود: «امتیازاتی که امریکا تاکنون داده است، نه روند مماشات دولت اوباما را به پایان رسانده و نه میل امتیازگیری ایران را ارضا کرده است. بنابراین مذاکرات به سمت توافق فاجعهآمیزی سوق یافته است.» «نشنال ریویو» مدعی شد: «در تحقیری آشکار برای ملت و رئیس جمهوری ما، تهران به طور آشکارا مفاد طرح اقدام مشترک را که با دولت توافق کرده بود، نقض کرده است.»
هاشمی برای عفو پسرش اقدامی نمی کند
علیزاده طباطبایی، وکیل مهدی هاشمی در خصوص دخالت هاشمی رفسنجانی در پرونده اتهامی پسرش به ایسنا گفت: هیچ وقت هاشمی رفسنجانی در پرونده پسرش دخالت نکرد و هیچوقت هم برای عفو پسرش اقدامی انجام نمیدهد.
شرق و انصاف نیوز مجرم شناخته شدند
هیأت منصفه دادگاه مطبوعات، روزنامه شرق و سایت انصاف نیوز را مجرم شناخت و مستحق تخفیف ندانست.
به گزارش ایرنا، علی اکبر کساییان سخنگوی هیأت منصفه دادگاه مطبوعات گفت: محاکمه مطبوعاتی مدیران مسئول روزنامه شرق و سایتهای انصاف نیوز و صراط نیوز روز گذشته - یکشنبه - در شعبه 6 دادگاه کیفری یک به ریاست قاضی سیامک مدیرخراسانی برگزار شد. وی افزود: اتهام سایت انصاف نیوز نقض مصوبات شورای امنیت ملی عنوان شد که این سایت خبری با اکثریت آرا مجرم شناخته شد و هیأت منصفه مطبوعات آن را مستحق تخفیف ندانست.
سخنگوی هیأت منصفه مطبوعات در ادامه گفت: پرونده روزنامه شرق با دو اتهام افترا و نشر مطالب خلاف واقع به قصد اضرار به غیر تشکیل شد که این روزنامه در هر دو مورد با اکثریت آرا مجرم شناخته شد و هیأت منصفه با اکثریت آرا متهم را مستحق تخفیف ندانست. بنابراین گزارش، وزارت آموزش و پرورش (شاکی) از شکایت خود از مدیر مسئول سایت صراط نیوز انصراف داد.