امروز یکشنبه یازدهم مرداد 1394 هجری خورشیدی، شانزدهم شوال 1436 هجری قمری، دوم آگوست 2015 میلادی است. 34 سال پیش در چنین روزی، امام خمینی در حکمی ریاست جمهوری محمدعلی رجایی را تنفیذ کرد.
یازدهم مرداد در آینه تاریخ معاصر ایران
مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
11 مرداد 1380
حکم دومین دوره ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی از طرف آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب به وی تنفیذ شد. خاتمی در هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با کسب 21 میلیون و 659 هزار و 53 رای برای بار دوم به عنوان رییس جمهور انتخاب شد.
11 مرداد 1376
آیت اللّه سید عبدالرضا حسینی شهرستانی در 77 سالگی درگذشت. از وی آثاری چون المهدی الموعود، حاشیه بر قوانین، حاشیه بر معالم، نوروز در اسلام و... به یادگار مانده است.
11 مرداد 1367
برژینسکی مشاور ارشد سیاست خارجی آمریکا گفت: «آمریکا باید در قبال ایران موضع انعطاف پذیری در پیش گیرد و در گشایش روابط با ایران پیش دستی کند.»
11 مرداد 1360
امام خمینی در حکمی ریاست جمهوری محمدعلی رجایی را تنفیذ کرد. وی پس از برکناری ابوالحسن بنی صدر مسوولیت شورای موقت ریاست جمهوری را در مدت یک ماه برعهده داشت تا اینکه در این روز به عنوان دومین رییس جمهوری ایران به وسیله ی مردم انتخاب شد.
11 مرداد 1342
امام خمینی از زندان عشرت آباد به یک خانه در داوودیه تهران منتقل و برخی محدودیت ها از ایشان برداشته شد. اگرچه قصد رژیم از انجام دادن این عمل، کنترل بیشتر بر روی امام در نقطه ای خارج از زندان بود، اما مردم پس از اطلاع، بدون ترس و واهمه از تعقیب و دستگیری ماموران سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) به طرف منزل امام رفتند.
11 مرداد 1338
عباس آرام سفیر ایران در ژاپن، وزیر امور خارجه شد و به مدت یک سال در این جایگاه به فعالیت پرداخت. با روی کار آمدن دولت شریف امامی از این مقام برکنار شد و در مهر 1339هجری خورشیدی به عنوان سفیر ایران در بغداد به کشور عراق رفت.
11 مرداد 1332
کرمیت روزولت مامور سیا و یکی از طراحان اصلی کودتا علیه محمد مصدق نخست وزیر قانونی ایران با محمدرضا پهلوی دیدار کرد. در این دیدار 2 طرف توافق کردند، سرلشکر زاهدی جایگزین مصدق شود و کابینه ی تازه ای تشکیل دهد.
11 مرداد 1303
مستوفی الممالک، مشیرالدوله و نصرت الدوله با محمد حسن میرزا، ولیعهد دیدار کردند. رضاخان نیز از محل هیات دولت برای شرکت در این جلسه به عمارت گلستان رفت.
11 مرداد 1300
ارباب کیخسرو پس از 12 سال دارا بودن عنوان نمایندگی اقلیت زرتشتیان ایران در مجلس شورای ملی استعفای خود را به رییس مجلس تقدیم و علت استعفای خود را مشکلات خانوادگی بیان کرد.
11 مرداد 1297
میرزا حسن خان وثوق الدوله کابینه دوم خود را تشکیل داد. این کابینه تا سوم تیر 1299 خورشیدی برقرار بود.
11 مرداد 1288
شیخ فضل الله نوری از پرچمداران دفاع از مشروعیت جنبش مشروطه به دار آویخته شد. وی در روزهای نخست انقلاب مشروطیت از پیشگامان و مجاهدان این نهضت بود ولی پس از مدتی مدعی شد که مشروطه از معنای واقعی خود خارج شده و برپایه قوانین غربی به مسیر خود ادامه می دهد و با مشروطه ی غیرمشروعه مخالفت کرد.
برگرفته از: روزشمار تاریخ معاصر ایران(جلد3 و 4)
انتهای پیام/