امروز شنبه بیست و هشتم شهریور 1394 هجری خورشیدی، پنجم ذی الحجه 1436 هجری قمری، نوزدهم سپتامبر 2015 میلادی است. 61 سال پیش در چنین روزی، علی امینی وزیر دارایی دولت زاهدی، متن توافقنامه با کنسرسیوم بین المللی نفت را امضا کرد.

بیست و هشتم شهریور در آینه تاریخ معاصر ایران
مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

28 شهریور 1384
حسین بیک زاده شکویی چهره ی ماندگار علم جغرافیا در 72 سالگی درگذشت.

28 شهریور 1371
آیت الله شیخ محمد ابراهیم اعرافی از علمای برجسته و روحانیان پیشرو در مبارزه با رژیم پهلوی در 82 سالگی درگذشت. وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران مدت ها به عنوان امام جمعه ی میبد در استان یزد در خدمت جامعه اسلامی بود.

28 شهریور 1341
هیات دولت، لایحه ی قانون برنامه ی عمرانی پنج ساله ی سوم کشور را در هشت فصل و 42 ماده و هفت تبصره تصویب کرد.

28 شهریور 1335
لایحه ی تشکیل سازمان اطلاعات و امنیت کشور(ساواک) که در هیات وزیران به تصویب رسیده بود، به مجلس شورای ملی ارایه شد.

28 شهریور 1333
علی امینی وزیر دارایی دولت زاهدی متن توافقنامه با کنسرسیوم بین المللی نفت را امضا کرد. بر این پایه اگرچه ملی شدن نفت و صنایع نفت ایران مورد پذیرش طرف های خارجی قرار گرفت اما دولت ایران تضمین می کرد که تا ۲۵ سال نفت تولیدی را به شرکت های عضو کنسرسیوم (آمریکا، انگلیس، هلند و فرانسه) بفروشد.

28 شهریور 1320
دولت های شوروی و انگلیس که نیروهای آنان در شهرهای ایران حضور داشتند، حکومت تازه ی ایران را به ریاست محمدرضا پهلوی به رسمیت شناختند. محمدرضا پهلوی با استعفای ناخواسته رضاخان از سلطنت و با حمایت متفقین جانشین پدر شد و 2 روز پیش در مجلس سوگند پادشاهی یاد کرد.

28 شهریور 1313
نظام نامه ی شرایط عبور و توقف کشتی های جنگی خارجی در آب ها و بندرهای ایران مشتمل بر 26 ماده ابلاغ شد. در این نظام نامه به موضوع هایی همچون تعریف کشتی جنگی، شرایط عبور کشتی ها و ورود به بنادر در زمان صلح و ... اشاره شده بود.

28 شهریور 1305
وزارت معارف با موافقت وزارت امور خارجه، لایحه ی تمدید مدت ماموریت «هس» آمریکایی استاد حقوق جزا و رییس وقت مدرسه ی عالی حقوق را تهیه کرد تا پس از امضای وزیر به دوره ی شِشُم مجلس شورای ملی تقدیم شود. در دوره ی پنجم نمایندگان این پیشنهاد را رد کرده بودند.

28 شهریور 1302
رضاخان وزیر جنگ در تلگرامی محرمانه به محمدحسین خان آیرم رییس تیپ شمال از او در خواست کرد تا قایم مقام الملک از طالش به سمت نمایندگی قشون برای این شهر انتخاب شود.
برگرفته از: روزشمار تاریخ معاصر ایران(جلد 3)
انتهای پیام/