با توجه به نزديك شدن به چهارشنبه آخرسال و براي جلوگيري از حوادث احتمالي در اين روز توصيه هاي ذيل جهت آگاهي عمومي ارائه مي شود.
به گزارش تیترآزاد، به شهروندان توصيه ميکنيم در صورت بروز هرگونه حريق و حادثه خونسردي خود را حفظ کرده و در صورت گسترده بودن حريق سريعا افراد مسن ، کودکان و ديگر افراد را از محل حريق به جاي امن انتقال داده و سريعا با تلفن 125 آتشنشاني تماس گرفته و مراتب را با ذکر نشاني دقيق و نوع حادثه به ستاد فرماندهي آتش نشاني اطلاع داده و در هنگام حضور آتشنشانان در محل حريق نهايت همکاري را با آنان انجام دهند.
همچنين به شهروندان توصيه ميکنيم در صورت مواجهه با فردي که دچار سوختگي شده، ضمن حفظ خونسردي،محل سوختگی را با آب سرد شستشو داده و از ماليدن مواد غير بهداشتي مثل خمير دندان، سيب زميني و ... بر روي محل سوختگي خودداري نمايند و مصدوم را هرچه سريعتر به مرکز درماني منتقل کنند و در صورت شدید بودن مصدوميت با اورژانس 115 تماس بگيرند.
توصیه های لازم جهت جلوگيري از بروز حادثه در چهارشنبه آخر سال:
1- قطع عضو ضايعهاي جبرانناپذير است، با احتياط و پرهيز از رفتارهاي پرخطر زندگي را براي خود و ديگران تلخ نكنيد.
2- حتيالامكان براي روشن كردن آتش از محلهاي تعيين شده توسط شهرداري منطقه استفاده كنيد.
3- از شهروندان درخواست ميکنيم به محض مشاهده خريد و فروش مواد محترقه غیر استندارد به هر شکل سريعأ مامورين نيروي انتظامي یا پلیس 110را در جريان قرار دهند.
4- مواد محترقه و منفجره را در محلی مطمئن دور از دسترس کودکان، در مکان خشک و خنک نگهداری کنيد.
5- از نگهداري مواد محترقه و وسايل آتش بازي (حتي وسايل و مواد استاندارد) در نزديكي وسايل حرارتي و برقي خود داري نماييد.
6- کودکان در صورت عدم دسترسي به کبريت و مواد آتشزا در منزل جهت تهيه مواد محترقه به فروشگاههاي رنگ و مواد شيميايي و داروخانهها مراجعه ميکنند لذا به فروشندگان اين قبيل مواد توصيه ميشود که اکيدا از فروش مواد آتش زا به کودکان و نوجوانان خودداري کنند.
7- از پرتاب ترقه و مواد آتش زا از پنجره آپا رتمان به خیابان خودداری کنید چون نمی توان پیش بینی کرد که در آن لحظه شخص یا اتومبیلی از آ ن خیابان عبور نمی کند .
8- با ايجاد سروصداي ناهنجار و مهيب شادكامي خود را به تلخكامي ديگران تبديل نكنيد .
9- با رعايت حقوق شهروندي از پرتاب نارنجك و مواد محترقه به ساختمانها كه موجب آسيب رساندن و بدمنظر كردن آنها و نماي شهرمان ميگردد، خودداري نماييد.
10- پرتاپ مواد آتش زا مانند فشفشه و موشک روی درختها ، پشت بامها و با لکن منازل از عوامل عمده بروز آتش سوزی است شایسته است بطور جدی کودکان و نوجوانان را از انجام این کار خطرناک منع کنید.
11- وجود یک کپسول خاموش کننده آتش نشانی و جعبه کمکهای اولیه در نزدیک محوطه آتش ضروری است در صورت امکان یک شیلنگ آب در نزدیکی محوطه آتش آماده شود تا در صورت لزوم بتوان از آن استفاده کرد . حتما قبل از ترک محل از خاموش بودن آتش مطمئن شوید.
12- از نزدیک شدن به افرادی که مسائل ایمنی را رعایت نمی کنند، جدا بپرهیزید.
13- تماشاچیان (ناظرین بیگناه) معمولا در خطر اصابت ترکش های ترقه ها و مواد منفجره هستند . سعی کنید در تیر رس ترکش ها نباشید و هيچگاه اين مواد را به سمت افراد ديگر پرت نکنيد.
14- آتش بازی در نزدیکی پمپ بنزین ها، وسایل نقلیه که حامل بنزین و مواد سوختی هستند، در صورت کمترین نشت از وسایل نقلیه و حتی در شرایط عادی این وسایل را به بمبی تبدیل می کند که ماشه انفجار آن کشیده شده باشد.
15- در صورت روشن کردن آتش توصیه می شود که آتش در حجم کم باشد و از ریختن مواد سریع الاشتعال نظیر نفت، بنزین و الکل روی آتش جدا خودداری کنید.
16- از مواد محترقه و منفجره و ترقه و فشفشه دست ساز استفاده نکنيد.
17- در هر زمان فقط يکی از مواد محترقه و منفجره را روشن کنيد و همزمان تعداد زيادی از آنها را با هم آتش نزنید.
18- ترقه ها و فشفشه های عمل نکرده را مجددا روشن نکنيد.
19- هرگز مواد سوختنی و ترقه را در مقادیر کم یا انبوه در منزل نگهداری نکنید.
20- از حمل مواد محترقه و منفجره در جيب هايتان اجتناب کنيد. بسیاری از کودکان به دور از چشم والدین مواد را خریداری و در جیب، کیف و یا کمد نگهداری می کنند که به علت درجه آتشگیری پایین بزودی مشتعل و خسارات جانی و مالی فراوانی را ببارمی آورند.
21- اين مواد را در داخل وسايل با پوشش شيشه ای و يا قوطی های فلزی منفجر نکنيد.
22- از انداختن مواد تحت فشار( مانند کپسولها ، اسپری حشره کش و ....) و وسايل شيشه ای (مانند شيشه آب، آمپول،... ) و قوطی های فلزی (مانند قوطی های اسپری و کنسرو ) به درون آتش جدا بپرهیزید؛ زیرا به علت دارا بودن خاصیت انفجاری، ذرات آن پرتاب و وارد چشم می شود./گلستان ما
انتهای پیام/