امروز یکشنبه سوم خرداد 1394 هجری خورشیدی، پنجم شعبان 1436 هجری قمری، بیست و چهارم می 2015 میلادی است. 33 سال پیش در چنین روزی، شهر خرمشهر در عملیات بیت المقدس، پس از 578 روز اشغال، آزاد شد و به آغوش میهن اسلامی ایران بازگشت.
مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
3 خرداد 1384
محمدرضا آقاسی شاعر و مثنوی سرای اهل بیت(ع) به علت بیماری قلبی در مرکز تخصصی قلب تهران در 46 سالگی درگذشت.
3 خرداد 1366
سردار محمدتقی رضوی فرمانده ی مهندسی رزمی قرارگاه خاتم الانبیا هنگام شناسایی منطقه ی عملیاتی کربلای 10 در کوه های غرب کشور در سردشت به شهادت رسید.
3 خرداد 1361
شهر خرمشهر در عملیات بیت المقدس، پس از 578 روز اشغال، آزاد شد و به آغوش میهن اسلامی ایران بازگشت. عملیات بیت المقدس در 30 دقیقه بامداد دهم اردیبهشت 1361 هجری خورشیدی آغاز شده بود.
3 خرداد 1345
عزروایزمن رییس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی به همراه فرمانده ی نیروی هوایی این رژیم با هدف گسترش همکاری های نظامی و سیاسی وارد تهران شدند. این سفر که به صورت محرمانه انجام گرفت، پس از روی کار آمدن امیر عباس هویدا نخست وزیر وقت و گسترش روابط حکومت پهلوی با این رژیم صورت پذیرفت.
3 خرداد 1316
هیات وزیران لایحه یی درباره ی تولید و صادرات فرش تصویب کرد، در ماده ی یک این تصویب نامه، در پنج بند شرایط صادرات فرش به وسیله ی تاجران و موسسه های مختلف مشخص و در ماده ی 2 تصویب نامه، شرکت سهامی فرش علاوه بر بازرسی فرش های صادراتی، مسوول نظارت بر تولید قالی در کشور شناخته شده بود.
3 خرداد 1303
حشمت الدوله، ثقه الملک و وقار الملک به ترتیب به عنوان حاکمان خراسان، خوزستان و بنادر انتخاب شدند.
3 خرداد 1302
سرتیپ محمد نخجوان(امیر موثق) به ریاست مدرسه نظام برگزیده شد.
3 خرداد 1300
تظاهرات گسترده ای در مسجد شاه تهران(مسجدامام خمینی کنونی) علیه سیدضیاالدین طباطبایی رییس الوزرا برگزار شد. وی با گسترش بازداشت ها و ایجاد تدابیر شدید امنیتی، فضایی از ترس و وحشت را در کشور به ویژه در تهران حاکم کرده بود. یک روز پس از این تظاهرات، احمد شاه به این بهانه و با توجه به اختلاف نظر خودش و سیدضیاالدین طباطبایی، او را برکنار کرد.
3 خرداد 1300
اداره ی پست و تلگراف قزوین که در زمان حضور نظامیان انگلیسی زیر نظارت شدیدی قرار داشت با خروج نظامیان این کشور و حرکت آنان به طرف بغداد این اداره به روال عادی خود بازگشت.
برگرفته از: روزشمار تاریخ معاصر ایران(جلد 1، 3 و 4)
انتهای پیام/