عضو هیات علمی دانشگاه تربیت معلم با بیان عوامل موثر در ناباروری، گفت: ژنهای کشنده، تغذیه، استرس، عوامل محیطی و استفاده بیش از حد از روشهای پیشگیری از بارداری در ایجاد ناباروری موثر است. از طرفی مصرف سیگار مغز جنین را کوچک میکند.
به گزارش تیتر آزاد ، کاظم پریور در پاسخ به سوال یکی از شهروندان درباره عوامل ناباروری در زنان و مردان، اظهار داشت: عوامل ناباروری بسیار گوناگون و گسترده هستند برخی ژنتیکی و برخی محیطی محسوب میشوند مثلاً 25 ژن کشنده تاکنون کشف شده است که بر سلولها تاثیر گذاشته و موجب ناباروری میشود. گاهی نیز اختلالات آناتومیکی در زنان و مردان عامل ناباروری است.
پریور ادامه داد: هر چند مصرف سیگار و دخانیات موجب ناباروری نمیشود اما رشد جنین را تحت تاثیر قرار میدهد. مصرف سیگار رشد جنین را کند و مغز او را کوچک میکند.
به گفته وی تحقیقات نشان میدهد زنانی که طی بارداری سیگار مصرف میکنند یا در معرض دود سیگار قرار میگیرند نوزادی با وزن کم به دنیا میآورند.
عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت معلم گفت: اگر ناباروری با درمانهایی که مربوط به زنان و مردم است برطرف نشود لقاح در شرایط آزمایشگاهی صورت میگیرد گامت هشت سلولی به مادر انتقال داده میشود.
وی با بیان افزایش نرخ باروری در ایران نسبت به سایر کشورهای دنیا اظهار داشت: تغذیه، استرس و عوامل محیطی در ایجاد ناباروری موثر است مثلاً آلودگی هوا موجب میشود تا ذرات مضر وارد بدن انسان شود همچنین این ذرات از طریق غذا نیز مصرف میشوند و در درازمدت میتوانند اختلالاتی مانند ناباروری را ایجاد کنند.
* اثر و سرعت استرس بر ناباروری از مواد غذایی آلوده نیز بیشتر است
پریور درباره اثر استرس بر افراد گفت: اثر و سرعت استرس بر ناباروری از مواد غذایی آلوده نیز بیشتر است فشارهای روانی تأثیر مخربی بر وضعیت جسمانی و روانی افراد دارد و آنها را با انواع اختلالات مواجه میکند برای پیشگیری از این موضوع باید مدیریت استرس را فرابگیریم تا بتوانیم اثر آنها را کاهش دهیم.
وی افزود: استرس زنان را بیش از مردان تحت تأثیر قرار میدهد و شواهد نشان میدهد سیکل زنان تحت تأثیر استرس تغییر میکند.
* مصرف قرصهای ضدبارداری افزایش ناباروری را همراه دارد
عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت معلم در پاسخ به سؤال دیگری درباره مصرف قرصهای ناباروری تصریح کرد: مصرف قرصهای ضدبارداری و به طور کلی روشهای پیشگیری از بارداری جزو عوامل خارجی محسوب میشود و اگر بیش از حد باشد خطر ناباروری را در پی دارد.
این دکترای زیستشناسی سلولی تکوینی خاطر نشان کرد: بالا رفتن سن ازدواج اثر منفی بر باروری دارد همچنین بارداری در سنین بالا احتمال وقوع ناهنجاریهای جنینی به ویژه سندرم داون را افزایش میدهد.
وی گفت:توصیه میشود افراد، ازدواج و فرزندآوری را به تعویق نیندازند سنین 20 تا 25 سالگی بهترنی دوران برای بارداری است هر چند که 18 سالگی کم است و توصیه میشود دختران بعد از سنین 18 سالگی باردار شوند. از طرفی بعد از 30 سالگی نیز باید با احتیاط و زیر نظر پزشک اقدام به بارداری کنند./فارس
انتهای پیام/