به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تیتر آزاد» به نقل از گلستان ما؛ در روزهای گذشته اظهارنظر استاندار گلستان در نشست اعضای جبهه اصلاحات درباره انتصابات باعث حواشی زیادی در فضای مجازی شد.

 در این نشست استاندار گلستان عنوان کرده بود که «به نمایندگان صریح گفتم که به‌ غیر از گفتمان آقای پزشکیان را نمی‌پذیریم. نمی‌توانیم ببینیم کسی به گفتمان رئیس‌جمهور رأی نداده باشد امروز فرماندار یا مدیرکل شود.»

 این موضوع در فضای مجازی مورد نقد بسیاری از فعالان مجازی و رسانه‌ای و سیاسی، اجتماعی قرار گرفت چرا که پیش‌ از این نماینده ولی‌فقیه در دیدار با استاندار سابق که شخص آقای طهماسبی حضور داشت تأکید کرده بودند که برای برون‌رفت از مشکلات استان باید از خط‌کشی‌های سیاسی چپ و راست عبور کرد.

 برخی از فعالان سیاسی حتی در جریان حامیان دولت در استان گلستان معتقد هستند که حتی اگر تمامی انتصاب استان از جریان اصلاح‌طلبان نیز صورت بگیرد باتوجه‌به پست‌های محدود باز رضایتمندی این جریان از استاندار حاصل نمی‌شود و در اردیبهشت سال آینده موج جدیدی از انتقادات نسبت به عملکرد استاندار گلستان شکل خواهد گرفت.

 همچنین بیان این نظرات باعث شده برخی از فعالان سیاسی اصولگرایان نیز که پیش‌ازاین طهماسبی را به‌عنوان چهره وفاق سیاسی در استان می‌دانستند با تأمل بیشتری عملکرد استاندار گلستان را زیر نظر بگیرند.

 چرا که به ضم نگاه احزاب، خط‌کشی‌های سیاسی، مجادلات سیاسی در استان را در پی خواهد داشت و این مسئله باعث می‌شود که در بحران و مشکلات فلش انتقاد به مسئولان به سمت یک جناح و گروه خاص باشد.

 در حال حاضر کشور با ناترازی انرژی روبه‌رو است و همچنین گرانی‌های افسارگسیخته نیز مزید بر علت شده که حتی کسانی که به رئیس‌جمهور رأی دادند از رأی خود مستأصل شوند و توضیحات رئیس‌جمهور در خصوص ناترازی انرژی را ادله‌ای قانع‌کننده ندانند و خواستار آن هستند که دولت شرایط را مدیریت کند، همچنین نمایندگان مجلس نیز به دلیل عملکرد ضعیف و قطعی برق و گاز طرح سؤال برخی از وزرای دولت را نیز کلید زدند.

 اما بااین‌وجود استان گلستان علاوه بر ظرفیت اقوام، ظرفیت سیاسی بالایی داشته و باتوجه‌به نگرش جریان‌های سیاسی به شخص استاندار با کمترین تنش روبه‌رو بوده و حرف‌هایی که باعث جنجال و یا اعمال فشار سیاسی به مسئولان استان شود کمتر شنیده شده است.

 وفاق در جریان‌های سیاسی در این مقطع کوتاه نشان داد که باتوجه‌به مصائب استان از خلیج گرگان تا سرانه درآمدی خانوارها مردم استان تاب‌آوری خوبی نسبت به این شرایط سخت دارند و به آینده سیاسی استان برای عبور از این مشکلات خوش‌بین هستند.

 به نظر می‌رسد پاشنه آشیل که می‌تواند آینده سیاسی استان را تحت شعاع قرار دهد جریان سیاسی تندرو اصلاح‌طلب استان است که با اعمال فشار بر استاندار گلستان زمینه انتصابات اتوبوسی را در استان فراهم می‌کنند و شایستگی را در جریان سیاسی اصلاح‌طلب در استان خلاصه کردند.

 گرچه استاندار گلستان در نشست صمیمی با خبرنگاران مواضع شفافی را نسبت به انتصابات بیان کرد و علاوه بر تأکید بر این مسئله که در انتصابات به بانوان، جوانان، پراکندگی جمعیت، قومیت‌ها و غیره نگاه ویژه شده با صحه به سخنان خود در نشست با احزاب اصلاح‌طلب بیان کرده که در جریان سیاسی اصولگرایان نیز حامیان پزشکیان وجود دارد و ما از ظرفیت آنان استفاده خواهیم کرد.

طهماسبی به این نکته نیز اشاره کرده است که نباید هیچ جریان سیاسی پزشکیان را به نفع خود مصادره کند، بااین‌وجود تاکنون روند انتصابات در استان گلستان بیانگر آن است که بر خلاف گفته‌های استاندار در شاکله انتصابات در جریان سیاسی اصلاح‌طلبان خلاصه شده است و باید دید در آینده تا چه میزان می‌توانند این انتصابات راهگشای مصائب استان گلستان شود.

 انتهای خبر/

 به گزارش خبرنگار  پایگاه خبری تحلیلی تیتر آزاد به نقل از «گلستان ما»؛ سهم تعاون در برنامه پنجم توسعه ۲۵ درصد در نظر گرفته شده است؛ اما علی‌رغم تلاش‌های صورت‌گرفته در کشور باوجودآنکه امروز به اجرای برنامه هفتم توسعه رسیدیم سهم تعاونی‌ها از اقتصاد کشور کمتر از هشت درصد است و این مسئله نشان می‌دهد اگر دولت چهاردهم که به دنبال اجرای برنامه هفتم توسعه است در حوزه اقتصاد باید بازنگری جدی به موضوع تعاون داشته باشد.

نبود نظام آماری دقیق میزان سهم تعاونی‌ها را از اقتصاد در ابهام قرار داده است و عدم توفیق دولتمردان برای رسیدن به سهم تعاونی‌ها از ۲۵ درصدی اقتصاد کشور باعث شد که در برنامه هفتم توسعه تنها رشد دودرصدی اقتصاد برای تعاونی‌ها در نظر گرفته شود.

این در حالی است که طبق ابلاغ رهبر انقلاب اسلامی موضوعات جذابی برای اینکه سهم تعاونی‌ها به ۲۵ درصد اقتصاد کشور برسد دیده شده بود برای مثال تخصیص ۳۰ درصد درآمد ناشی از فروش بنگاه‌های اقتصادی دولتی به تعاونی‌های فراگیر ملی که سه دهک درآمدی پایین جامعه را تحت پوشش قرار دهد و همچنین معافیت ۲۵ درصدی درآمد مشمول مالیات تعاونی‌ها، معافیت ۲۰ درصدی سهم بیمه کارفرما در تعاونی‌هایی که شاغلین اعضای تعاونی دارند، کمک بلاعوض و پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به تعاونی‌هایی که دهک‌های پایین درآمدی جامعه را تحت پوشش قرار دهند، پرداخت یارانه سود تسهیلات بانکی و سایر هزینه‌های سرمایه‌گذاری جهت راه‌اندازی تعاونی‌ها و حمایت مالی از توانمندسازی اتاق‌های تعاون کشور در برنامه پنجم توسعه برای تعاونی‌ها دیده شده است.

در استان گلستان اقدامات خوبی در حوزه تعاون در طی سه سال گذشته صورت‌گرفته که نیاز است در دولت چهاردهم نیز تداوم و بخشی از آن باتوجه‌به عقب‌ماندگی از برنامه پنجم توسعه بهبود پیدا کند.
 افتتاح نخستین پژوهشکده تعاون کشور، کسب رتبه یک جذب اعتبارات بخش تعاون از محل تفاهنامه سه‌جانبه وزارت تعاون، بانک تعاون و صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری، کسب رتبه دوم طرح ایده نو تعاون (اشتغال مردم) در کشور، افتتاح نمایندگی اتاق تعاون در شهر کازان جمهوری تاتارستان و فعالیت ۱۰ تعاونی استان در نمایشگاه کازان روسیه و تشکیل ۳۴۱ تعاونی در سه سال اخیر از جمله موضوعاتی است که استاندار گلستان به آن تأکید کرده است.

علی‌محمد زنگانه گفت: افزایش میزان پرداخت انواع تسهیلات به تعاونی‌ها استان از ۵۷۱ میلیارد تومان در چهار سال دولت دوازدهم به ۷۴۰ میلیارد تومان در سه سال گذشته را شاهد بودیم و این مسئله نشان از حمایت تعاونی‌ها در دولت سیزدهم است.

وی بیان کرد: افزایش میزان صادرات تعاونی‌های استان از ۵۳ میلیارد دلار در چهار سال دولت دوازدهم به ۶۳ میلیارد دلار در سه سال گذشته باعث شد که گلستان جزو پنج استان صادرات محور در حوزه تعاونی‌ها باشد.
 بنا به گفته محبوبه فدایی توسعه‌بخش تعاون در سال ۱۴۰۳ در گلستان به جد پیگیری می‌شود و اهدافی چون ایجاد خط اعتباری به‌منظور ایجاد توسعه تعاونی‌ها، از محل منابع بانک توسعه تعاون، تأمین منابع تسهیلاتی موردنیاز طرح‌های تعاونی از طریق بانک‌های عامل، ایجاد تعاونی‌های راکد و غیرفعال، بهره‌برداری از طرح‌های تعاونی‌ها، افزایش مشارکت مردم از طریق عضویت سهام‌داری در تعاونی‌ها و رشد و توسعه صادرات تعاونی‎ها از موضوعاتی است که پیگیری می‌کنیم.

معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان ادامه داد: تشکیل و توسعه تعاونی‌ها تأمین روستا، تعاونی فراگیر ملی، سهامی عام، زنا، توسعه و عمران شهرستانی و جهش مسکن و همچنین راه‌اندازی پایگاه مردمی اشتغال‌آفرین با ساخت تعاونی‌ها از دیگر موضوعاتی است که در سالجاری آن را دنبال می‌کنیم.

فدایی بیان کرد: در ۶ ماه نخست سالجاری ۳۶ تعاونی در سطح استان با ۹۳۶ عضو شکل‌گرفته است که سرمایه فعلی این تعاونی‌ها بالغ بر ۵۲ میلیارد تومان برآورد می‌شود و این تعاونی‌ها بیش از ۸۰۰ شغل نیز به وجود آورده است.

وی گفت: راه‌اندازی کمیته تشکیل تعاونی‌های مردمی نیروگاه خورشیدی در شهرستان‌ها از دیگر موضوعاتی است که در سطح استان پیگیری می‌کنیم که باید ظرفیت زمان برای آن مشخص شود و زمین موردنیاز در اختیار تعاونی قرار گیرد.

معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان ابراز داشت: با همکاری بسیج سازندگی در راستای تبدیل صندوق بسیج به تعاونی‌های مردمی نیز اقدام شده که تاکنون ۴۱ تعاونی فراگیر در این زمینه ثبت شده است.
 فدایی ابراز داشت: برای اجرای این برنامه‌ها نیاز به همکاری فرمانداران در راستای شناسایی ظرفیت‌های بالقوه در منطقه و معرفی هیات مؤسس مورد وثوق به ادارات شهرستان و همکاری دستگاه‌های اجرایی به مصوبه برنامه‌ریزی مبنی بر اولویت ۲۵ درصد تسهیلات به بخش تعاونی‌های زیرمجموعه دستگاه‌های مربوطه داریم.

انتهای خبر/

به گزارش  خبری تحلیلی تیترآزاد به نقل از  «گلستان ما»؛ باوجوداینکه بیش از یک دهه از ابلاغ رهبر انقلاب اسلامی در خصوص سیاست‌های کلی توسعه دریا محور می‌گذرد؛ اما در استان گلستان آن‌گونه که باید گام‌های اساسی برای توسعه اقتصاد دریا محور برداشته نشده است.

به‌طوری‌که اجرای طرح‌هایی مثل احیای خلیج گرگان از دید بسیاری از مردم امری پرهزینه و بی‌فایده به نظر می‌رسد این در حالی است که اگر اقتصاد قویی دریایی در این منطقه وجود داشت حتی بخش‌های خصوصی و ذی‌نفعان دریا در این منطقه می‌توانستند نسبت به احیاء خلیج گرگان اقدام کنند و چشم‌انتظار تدبیر دولت نمانند.

بااین‌وجود کماکان سواحل گلستان چشم‌انتظار تدبیر مسئولان دولت است تا از این شرایط خارج شود، در کشور ۴ هزار و ۹۰۰ کیلومتر ساحل نوار ساحلی داریم و که از این میزان حدود ۸۴۰ کیلومتر آن پیرامون جزایر جنوبی توزیع شده و استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان در شمال و جنوب کشور هفت استان ساحلی ایران می‌شوند.

گلستان از نظر اقتصاد دریا محور و بهره‌برداری از سواحل در انتهای جدول قرار دارد و این در حالی است که بنا به گفته علیرضا نورانی کشورهای همسایه با خزر بهره‌برداری خوبی از ساحل دارند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گلستان ادامه داد: متأسفانه پسروی دریای خزر از نیمه جنوبی شروع شده و گلستان در منطقه‌ای قرار دارد که بیشترین میزان پسروی دریا در این منطقه رقم می‌خورد و این مسئله خطرآفرین است.

نورانی بیان کرد: کشورهایی مثل ترکمنستان و قزاقستان برداشت‌های خوبی از منابع گازی دریای خزر دارند و بیشترین برداشت منابع نفتی نیز توسط کشور آذربایجان انجام می‌شود و کمترین سهم را در بین کشورهای حاشیه خزر ایران دارد.

وی با اشاره به طرح احیای خلیج گرگان گفت: در مصاحبه‌ها آمده که برای احیای دریاچه ارومیه ۳۰ هزار میلیارد تومان هزینه شده است و این اقدامات و علاج‌بخشی‌ها باعث شده تنها ۳۰ سانتی‌متر ارومیه افزایش آب داشته باشد؛ اما در خلیج گرگان درحالی‌که سالیان سال لایروبی نشده بود تنها ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه شد؛ اما برای بسیاری از افراد جای سؤال بوده که باید این هزینه انجام می‌شد یا این هزینه‌ها بی‌فایده بوده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گلستان ابراز داشت: دریایی خزر از نظر رفتار بسیار نامتوازن است برخی کشورها مسائل زیست‌محیطی را رعایت می‌کنند؛ اما در برخی کشورها به آن توجه نمی‌شود، برخی کشورها نسبت به بازسازی ذخایر خزر اهتمام دارند؛ ولی در برخی از کشورها برداشت بی‌رویه صورت می‌گیرد و لذا حل بسیاری از مسائل در خزر به یک راهبرد فرامنطقه‌ای نیاز دارد.

نورانی بیان کرد: باتوجه‌به اینکه بیشترین خشک‌شدن خزر از سمت جنوب عربی دریای خزر رقم خورده باید رایزنی با کشورهای حاشیه خزر صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه بر اساس برنامه هفتم توسعه باید ۱۰۰ درصد فاضلاب استان‌های شمالی دفن بهداشتی شود، افزود: در بحث آبزی‌پروری باید فکر اساسی کنیم، درست است که در بین هفت استان ساحلی سهم هفتم کشور را داریم؛ولی از نظر رشد تولیدات شیلات در بین هفت استان رتبه نخست را داریم.

ناخدا مصطفی خسروی نیز در این باره گفت: درخواست ما این است نخست بر اساس ابلاغ رهبر انقلاب نسبت به توسعه دریا محور اقدام کنیم نه اقتصاد دریا، در دوران توسعه دریا محور مباحث اجتماعی، فرهنگی نیز نهفته است.

نماینده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: به لحاظ امنیتی نیازمند اسکله در استان هستیم، درست است که آب‌های خزری در سواحل گلستان کم‌عمق است؛ ولی بررسی کنید می‌بینید که کشورهایی که از دریا دور هستند تلاش می‌کنند به دریا برسند و برای خود اسکله خریداری می‌کنند.

خسروی ابراز داشت: باید برای توسعه دریا محور در گلستان دبیرخانه‌ای راه‌اندازی شود و بدون تمرکزگرایی به مسائل شیلات و گردشگری و غیره نمی‌توانیم به توسعه دریا محور برسیم.

وی در خصوص مباحث بین‌المللی دریای خزر گفت: رژیم دریای خزر در کشورهای حاشیه آن بسیار مبهم است و به سال ۱۹۴۰ بر می‌گردد و در سال ۱۹۹۱ بین پنج کشور بر اساس معاهده‌ای تقسیم شد و بر اساس این معاهده وظیفه حراست ۲۰ درصد دریای خزر برعهده جمهوری اسلامی ایران است.

نماینده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: شیرفلکه دریای خزر در اختیار کشورهای روسیه و آذربایجان است و وقتی کشوری اسکله‌ای ایجاد می‌کند ولگا را می‌بندند و باید از نظر بین‌المللی وزارت خارجه پیگیر این موضوعات باشد.

شاید برخی افراد مسائل محیط‌زیستی را عامل اصلی عقب‌ماندگی گلستان در اقتصاد دریا محور بدانند؛ اما مدیرکل محیط‌زیست استان گلستان این مسئله را رد کرد و بیان کرد که تاکنون برای ۵۰۰ هکتار از اراضی ساحلی گلستان مجوز صادر شده است؛ اما گلستان نتوانسته از این مجوزات به‌درستی بهره‌برداری کند.

محمدرضا کنعانی یادآور شد: بر اساس قانون در مجموعه ۱۸۱ هکتار نوار ساحلی تنها ۳.۳ درصد می‌توانیم مسکن و ۱۳ درصد می‌توانیم صنایع را استقرار کنیم.

کنعانی یادآور شد: بااین‌وجود برای پرورش ۱۱ هزار هکتار میگو مجوز صادر کردیم که تنها ۴ هزار هکتار در حال حاضر پرورش داده می‌شود و همچنین به استان برای پرورش ۵ هزار تن‌ماهی در قفس مجوز صادر شده که تنها ۳۰۰ تن در حال حاضر عملیاتی شده است.

وی افزود: همچنین محیط‌زیست برای ۲۷ مزرعه پرورش خاویار در استان مجوز صادر کرده که تنها ۱۰ مورد آن عملیاتی شده است و لذا استان نباید انتظار مجوزات تازه داشته باشد و باید به فکر تعیین و تکلیف و اجرای مجوزات صادر شده باشد.

بااین‌وجود صابر حسین‌پور فرماندار بندرگز می‌گوید سهم شهرستان بندرگز از اقتصاد دریا محور صفر است و باوجوداینکه ۲۱ کیلومتر ساحل داریم ولی نمی‌توانیم از آن بهره‌برداری کنیم.

فرماندار بندرگز به اجرای پروژه‌های پرورش ماهی در قفس و میگو و پرورش ماهیان خاویاری در خلیج گرگان تأکید کرد.
 انتهای خبر/

سیدمحمد حسینی به گزارش  پایگاه خبری تحلیلی تیترآزاد به نقل از «گلستان ما» با گرامیداشت سوم آبان سالروز مصوب شدن قانون مترقی بیمه همگانی اظهار کرد: یک میلیون و ۱۶۰ هزار نفر در استان گلستان زیرپوشش بیمه سلامت هستند که ۸۳ درصد آن‌ها از مزایای بیمه رایگان استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه ۶۰۰ هزار نفر در استان گلستان بیمه تکمیلی دارند، افزود: ۱۰۷ بیماری را بیمه سلامت زیرپوشش قرار می‌دهد که تا قبل از سال ۱۴۰۱ بیماران خاص فقط شامل پنج دسته بودند.  

مدیرکل بیمه سلامت استان گلستان بیان کرد: هزینه‌های درمانی بیماری انواع پیوندها، مغز و اعصاب، متابولیک، بیماری تغذیه‌ای، انواع سرطان‌ها برای بیمارانی که زیرپوشش بیمه سلامت هستند قابل پرداخت است.

حسینی با اشاره به گسترش چتر حمایتی بیمه سلامت ابراز کرد: زمانی که استان گلستان از مازندران منتزع شد در سال تعداد ۱۷۶ هزار نفر در استان گلستان بیمه داشتند اما امروز همه مردم از خدمات بیمه‌ای استفاده می‌کنند و پنج دهک اول به صورت رایگان بیمه هستند.

به گفته وی؛ یک میلیون و ۱۶۰ هزار نفر با کد ملی ثبت شده از مزایای بیمه سلامت برخوردار هستند، حدود ۸۰۰ هزار نفر هم زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند که جمعیت استان را کامل می‌کند.

مدیرکل بیمه سلامت استان گلستان با اشاره به فلسفه تشکیل بیمه سلامت ابراز کرد: در کشورهای دنیا چنین بیمه‌ای وجود ندارد که فراگیر باشد به این شکل که مثلاً همه افراد را با هر توان مالی زیرپوشش قرار دهد، برخی کشورها مانند انگلیس طب ملی دارند، بعضی کشورها مانند کانادا و استرالیا پزشک خانواده دارند، از جمعیت ۳۵۰ میلیون نفر آمریکا نیز۶۰ میلیون نفر فاقد بیمه‌ای هستند و زمانی که مشکل پیدا می‌کنند از بیمه نمی‌توانند استفاده کنند و در واقع دچار مشکل هستند.  

حسینی با بیان فراگیری بیمه در کشور تصریح کرد: ۴۶ میلیون نفر در کشور بیمه سلامت هستند و هر کسی در کشورمان با هر شرایطی چه بیکار باشد یا شغل‌های مختلف داشته باشد می‌تواند از بیمه برخوردار باشد.

وی گفت: نکته دیگری که بیشتر به خصوص در زمان کنونی خودش را نشان می‌دهد و جز اهداف سازمان بیمه سلامت است اینکه وقتی مردم با ریسک‌های بیماری و یا عوارض بیماری و به خصوص هزینه‌های بیماری مواجه می‌شوند یکی باشد که از آن‌ها حمایت می‌کند و در برابر آسیب‌های ناشی از هزینه‌های زیاد بتواند جبران کند که این اتفاق افتاده است.

مدیرکل بیمه سلامت استان گلستان گفت: ماهانه ۲۰۰ میلیارد تومان برای هزینه‌های درمان بیمه‌شدگان بیمه سلامت در استان پرداخت می‌شود.

انتهای خبر/

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی  تیتر آزاد به نقل از گلستان ما، سید احمد موسوی در گفتگو با خبرنگاران گفت: در کشور این قطعی برق وجود دارد و وزیر نیز در کشور به این مسئله پرداخت، امسال ما یک تابستان چهار ماه و سنگین را رد کردیم.

 مدیرعامل شرکت برق گلستان ادامه داد: نکته بعد این است که درست است هوای استان گلستان خوب است ولی مصرف برق یک موضوع کشوری است و در مهرماه امسال ۱۰ هزار مگاوات میزان مصرف برق ما نسبت به سال قبل افزایش‌یافته است.

 موسوی بیان کرد: امروز شرایط بهتری را شاهد بودیم و دو سه روز گذشته فشار بر روی نیروگاه‌های ما زیاد بود.

 وی افزود: در خصوص پایان ماجرای قطعی برق گفت: پایان ماجرا هیچ‌کسی جز خدا نمی‎داند در سال‌های گذشته به دلیل شرایط سوخت در زمستان قطعی برق داشتیم البته برخی از قطعی‌ها به دلیل اتفاق است؛ مثلاً در روزهای گذشته حادثه صاعقه، برخورد کامیون و غیره را شاهد بودیم که باعث قطعی شد.

 مدیرعامل شرکت برق گلستان متذکر شد: خوشبختانه کاهش دما را شاهد بودیم و خوش‌بین هستیم که روزبه‌روز شرایط بهتر شود، در روز گذشته نزدیک به ۹۰۰ مگاوات مصرف برق داشتیم که از پیک تابستان کمتر است.

انتهای خبر/