حجت الاسلام رضا دیلمی در گفتگویی گفت: سازمان تبلیغات اسلامی یکی از محوری ترین نهادها در توسعه فرهنگ دینی و قرآنی در جامعه و تحت اشراف مقام عظمای ولایت است.
به مناسبت سالروز تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی حجتالاسلام رضا دیلمی در گفتگویی با خبرنگار ما، با استناد به آیه 39 سوره احزاب، ضمن گرامیداشت این ایام سخنانی گفت: این نهاد مقدس که به فرموده ی مقام معظم رهبری یکی از حسنات انقلاب اسلامی است و یکی از منسجم ترین و محوری ترین نهادها در توسعه فرهنگ دینی و قرآن در جامعه اسلامی و دارای بزرگترین شبکه ی تبلیغی طرح استقرار در کشور است .
رئیس اداره تبلیغات اسلامی آزادشهر افزود: این نهاد مقدس در سال 1360 و به فرمان حضرت امام(ره) بنا شد و در ابتدا توسط بزرگانی چون: آیت الله احمد جنتی، حجت الاسلام محمود محمدی عراقی، و قبل از آن توسط شورایی متشکل از: شهید حقانی، شهید شیرازی، آیت الله جنتی، آیت الله مهدوی کنی، آیت الله امامی کاشانی، اداره شده است.
حجت الاسلام دیلمی اظهار داشت: پیرو تحولاتی که لازمه وجودی یک نهاد پویا و بالنده است و با عنایت خاص مقام معظم رهبری، از سال ۱۳۸۰ هجری شمسی محورهای اساسی آموزش، تحقیق و پژوهش، نشر و گسترش فرهنگ و معارف اسلامی و انس با قرآن، با بهرهگیری از ابزارهای جدید و فن آوری روز در سرلوحه فعالیت این سازمان قرار گرفت. در همین راستا و با فرمان حضرت آقا، طی حکمی در تاریخ 3مهرماه سال ۱۳۸۰ حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیدمهدی خاموشی به ریاست این سازمان منصوب گردید که منشا تحولات و خدمات بسیار ارزنده ای گردید.
حجت الاسلام دیلمی در ادامه بیان داشت: تمام افتخار ما این است که در نهادی خدمت می کنیم که تحت زعامت ولی فقیه و تحت امر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی ، امام خامنه ای (مدظله العالی) می باشد.
دیلمی در ادامه ، سازمان تبلیغات اسلامی را نهادی انقلابی و جهادی برشمرد و با اشاره به اهداف تشکیل این نهاد فرهنگی دینی، اظهار داشت: احیاء و اشاعه اندیشه ی تابناک اسلام ، تقویت روح عبودیت الهی، ترویج اخلاق اسلامی درمیان مردم بهویژه نسل جوان، دفاع از اصول نظام مقدس اسلامی، شناخت توطئه های فرهنگی تبلیغی بیگانگان، تبیین انحطاط و بطلان تفکرات الحادی و انحرافی، گسترش کمی و کیفی تبلیغات دینی و توجه دادن مردم به احساس مسئولیت عمومی در قبال مبانی اسلامی و انقلابی از جمله وظایف بسیار سنگینی است که بر عهده این سازمان نهاده شده است .
دیلمی سپس به بیان ویژگیهای اساسی و مهم خادمین سازمان پرداخت و افزود: تکلیف گرایی، مدیریت و روحیه جهادی، جبهه شناسی و دشمن شناسی، خدا محوری، وارستگی، تعهدپذیری و ولایت مداری از جمله شاخصه هایی است که باید در سنگرنشینان عرصه فرهنگی دینی و انقلابی در این نهاد به وضوح دیده شود و امروز در سطح کشور این درخشندگی و تلاش به عینه دیده می شود .
حجت الاسلام دیلمی تصریح کرد: از ماه مبارک سال گذشته تاکنون با همت تشکل های دینی در قالب ستاد شئون فرهنگی و پیگیری های انجام شده، علاوه بر تعظیم شعائر دینی و انقلابی اعم از محرم و صفر، اعتکاف، مراسمات متمرکز نماز ظهر عاشورا، شهادت حضرت زهرا(س)، ارتحال حضرت امام(ره)، دعای عرفه، کرسی های تلاوت ، گفتمان های دینی، کارگاه ها و همایش های متعدد همچون مدافعان حرم، طلایه داران امر به معروف و نهی از منکر، تجلیل از فعالان قرآنی استانی ، ویژه برنامه های ولادت ها و شهادت ها، راهپیمایی و تجمعاتی همچون 9 و 18 دی و... موضوع راه اندازی خانه ها قرآنی، اعزام مبلغ و بسترسازی حضور روحانیون در مناطق شهری و روستایی شاهد رشد 2 برابری بوده است اما به فرموده مقام عظمای ولایت تا رسیدن به مطلوب فاصله بسیار است.
دیلمی در پایان اظهار امیدواری کرد: با توجه به مشکلات اعتباری، تلاش بر آن است که این مسیر تابناک با همیاری تشکل ها از شتابش کاسته نشود و به یاری خداوند متعال تمامی فعالیت ها به نحو شایسته پیگیری و اجرایی گردد و قطعا این نیازمند عزم جمعی است.
آشنایی با مراکز و موسسات زیر مجموعه ی سازمان تبلیغات اسلامی کشور
سازمان دارالقرآن الکریم
سازمان تبلیغات اسلامی به موازات تأسیس در سال 1360 و در راستای عمل به وظایف اساسی خود در حوزه نشر فرهنگ قرآنی، ابتدا بخش «دارالقرآنالکریم» را در مرکز با حضور جمعی از چهرههای برتر قرآنی و انقلابی کشور ـ همچون مرحوم استاد علی اربابی، استاد سلیمی، استاد خدام حسینی، استاد خواجوی، استاد حاجی شریف، استاد صلحجو، استاد حشمتی و... و به تبع آن کانونهای قرآن را در دفاتر استانی خود با هدف نهادینه کردن و گسترش و تعمیق فعالیتها و فرهنگ قرآنی در سطح جامعه تأسیس نمود که این بخش با توجه به گسترش سریع دایره فعالیت ها و افزایش انتظارات جامعه به «اداره کل» و از سال1381 به عنوان یکی از مؤسسات وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی تحت عنوان «سازمان دارالقرآنالکریم» تبدیل گردید. در حال حاضر سازمان دارالقرآنالکریم زیر نظر هیأت امنائی متشکل از(10) نفر از چهرههای شاخص قرآنی کشور به شرح زیر فعالیت مینماید:
1ـ حجتالاسلام والمسلمین دکتر خاموشی 2ـ استاد عباس سلیمی 3ـ استاد محمد خواجوی 4ـ استاد سید محسن خدام حسینی 5ـ استاد احمد حاجی شریف 6ـ استاد سید محسن موسوی بلده 7ـ استاد دکتر محمد رضا صلح جو 8ـ استاد مهدی قرهشیخلو 9ـ استاد احمد ابوالقاسمی 10ـ حجت الاسلام و المسلمین استاد حاجی ابوالقاسم 11- استاد مرحوم حاج علی اربابی
سازمان تبلیغات اسلامی با بهرهگیری از سازمان دارالقرآن الکریم ـ به عنوان حوزه تخصصی خود در امور قرآنی کشورـ و بیش از 250 دارالقرآن الکریم در مراکز استانها و کانونهای قرآن شهرستانی تابعه (با 450 پست رسمی و مصوب قرآنی) و همچنین بیش از 2500 اتحادیه، موسسه قرآنی مردمی و خانه قرآن روستایی تحت نظارت، هم اکنون گستردهترین و تخصصیترین شبکه تشکیلات قرآنی کشور را دارا بوده و از این طریق جمع کثیری از آحاد جامعه را تحت پوشش فعالیتهای قرآنی در حوزه های مختلف آموزشی، پژوهشی، تبلیغی ـ ترویجی و نظارتی ـ حمایتی دارد.
* وظایف سازمان دارالقرآن الکریم
سازمان دارالقرآن الکریم به عنوان حوزه تخصصی و برنامهریزی فعالیتهای قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی، دارای دو دسته وظایف و مأموریتهای سازمانی و فراسازمانی به شرح ذیل میباشد:
الف) وظایف و مأموریت های اساسی و سازمانی
1 ـ برنامهریزی، نظارت، هدایت و ساماندهی فعالیتهای قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی و دارالقرآنالکریم ادارات کل تبلیغات اسلامی استانها و کانونهای قرآن شهرستانی وابسته
2 ـ تلاش در جهت توسعه کمی و کیفی«آموزشهای قرآنکریم» با نگرش کلان و اصولی
3 ـ توسعه کمی و کیفی «تبلیغات و انتشارات قرآنی» و تلاش در جهت «جذابیت» و «غنای» هرچه بیشتر این فعالیتها
4 ـ ترغیب و تشویق آحاد مردم نسبت به آشنایی و انس هرچه بیشتر با فرهنگ انسانساز قرآنکریم، از طریق برگزاری نمایشگاهها، مراسم، محافل، مسابقات، جشنوارهها و همایشهای قرآنی.
5 ـ توسعه و تعمیق «پژوهشهای قرآنی» براساس«نیازسنجی» مخاطبین
6 ـ تصحیح و نظارت بر چاپ و نشر قرآنکریم و صدور مجوزهای قانونی مربوطه (از سال 1362نظارت تاکنون).
7 ـ «همکاری و تشریک مساعی» با مراکز و دستگاههای مختلف فرهنگی داخل و خارج از کشور در زمینه طراحی و اجرای فعالیتهای مختلف قرآنی و ارائه خدمات کارشناسی و مشاوره به این مراکز.
8 ـ «حمایت و پشتیبانی» از حرکتهای خودجوش مردمی در زمینه ترویج و نشر فرهنگ قرآنکریم و تلاش در جهت «هماهنگی و ساماندهی» این حرکتها و «نظارت» هرچه بهتر نسبت به فعالیتهای قرآنی نهادها و تشکلهای مردمی.
9 ـ کارشناسی و صدور مجوز موسسات قرآنی مردمی برای ثبت در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از طریق ادارات کل تبلیغات اسلامی استان ها و صدور یا ابطال پروانههای فعالیت مربوطه
10 ـ «اطلاعرسانی» مفید و مؤثر در حوزه فرهنگ قرآنی (با بهرهگیری از فنآوری نوین)
ب) وظایف و مأموریت های فراسازمانی و ملی
1- تعیین این سازمان به عنوان مرجع صدورمجوز خروج قرآن از کشور بنا به مصوبه هیئت محترم دولت
2ـ تعیین این سازمان به عنوان«دبیرخانة ستاد نهضت قرآنآموزیکشور» بنا به مصوبه اعضای ستاد مربوطه.
3- محول شدن«طراحی کلیات و آیین نامة اجرایی طرح آموزش قرآن کارکنان دولت و چگونگی اعطای مدرک به آنان»به این سازمان از جانب سازمان امور استخدامی کشور.
4- واگذاری مسئولیت«تهیه واجرای طرح جامع قرآنی کشور» به این سازمان طبق قانون برنامه 5 ساله چهارم و ابلاغیه هیئت دولت
5- تعیین این سازمان به عنوان«دبیرخانة ارزشیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم» بنا به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی .
7- تعیین این سازمان به عنوان رئیس کمیتة قرآن دهة فجر انقلاب اسلامی(از سال 1386) بنا به ابلاغ و تفویض اختیار شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی.
*اهم فعالیتهای سازمان دارالقرآن الکریم
فعالیتهای سازمان دارالقرآن الکریم در چهار بخش اصلی به شرح ذیل میباشد:
الف) فعالیتهای آموزشی
ج) فعالیتهای پژوهشی
ب) فعالیتهای تبلیغی ـ ترویجی
د) فعالیتهای حمایتی-نظارتی
1) فعالیتهای آموزشی:
از اهم این آموزشها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
* آموزش قرائت قرآن در 6 سطح
* آموزش ترجمه و مفاهیم قرآن در 4 سطح
* آموزش حفظ قرآن در 3 سطح
* آموزش تفسیر قرآن در قالب طرح های متناوب نسیم حیات و بینات (30 دوره)
* تربیت معلم، ممتحن، مدرس و داور قرآن کریم در رشته های قرائت، حفظ و مفاهیم قرآن
* آموزش جنبههای هنری قرآن کریم همچون خطاطی، نقاشی، مقاله نویسی، همخوانی، تواشیح و ...
* آموزش قرآن ویژه گروههای خاص همچون کودکان پیش دبستانی، کارکنان دولت، بانوان و ...
* تربیت مصححین کتابت قرآن کریم برای نظارت بر امر چاپ و نشر قرآن در کشور
سازمان دارالقرآن الکریم با اجرای برنامههای فوق که با همکاری دارالقرآن الکریم و کانونهای قرآن ادارات کل تبلیغات اسلامی استانها و شهرستانهای تابعه و نیز موسسات قرآنی صورت پذیرفته، توانسته است بیش از 6.000.000 نفر از آحاد جامعه را تحت پوشش آموزشهای قرآنی ـ به ویژه در راستای اجرای طرح ملی نهضت قرآن آموزی ـ قرار دهد.
ب) فعالیتهای پژوهشی:
از اهم این فعالیتها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
* تهیه و تدوین بیش از 200 طرح تفصیلی ویژه تبیین کلیات و آیین نامه های اجرایی طرحهای مختلف قرآنی
* تألیف و تولید بیش از 40 اثر قرآنی
* تهیه و تدوین طرح جامع نهضت قرآن آموزی کشور
* تهیه و تدوین طرح جامع قرآنی کشور
* تهیه و تدوین چرخه و طرح نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم
* تهیه و تدوین طرح شیوه نظارت بر ترجمه های قرآن کریم
* تهیه و اجرای طرح جشنواره الگوهای برتر تدریس قرآن کریم
* تهیه و اجرای طرح جشنواره طرحهای برتر قرآنی
* تهیه، تدوین و اجرای دوره آموزش عالی کاردانی علمی ـ کاربردی تربیت مربی قرآن
* تهیه، تدوین و اجرای دوره های آموزش قرآن ضمن خدمت کارکنان دولت
ج) فعالیتهای تبلیغی ـ ترویجی:
سازمان دارالقرآنالکریم از این طریق توانسته تاکنون بیش از 4.000.000 نفر را تحت پوشش این برنامه ها قرار دهد که از اهم این فعالیتها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
* پایهگذاری و اجرای محافل و مجالس «شبی با قرآن» و «انس با قرآن»
* طراحی و اجرای مسابقات مختلف قرائت، حفظ و مفاهیم قرآن همچون مسابقات «همایش ، آموزش، سنجش» ، «مسابقات قرائت و حفظ منتخبین جلسات قرآنی کشور»، «مسابقات ترجمه و مفاهیم نورالمبین» ، «مسابقات ترجمه و تفسیر نورالهدی»
* اجرای طرح ملی ارزیابی و اعطاء مدرک تخصصی به حفاظ قرآن کریم (از سال 1385 تاکنون)
* اعزام کاروانهای نور به جبهه ها و مناطق محروم کشور
* مشارکت در برنامههای قرآنی صدا و سیما
* حمایت و مشارکت در برنامه های تبلیغی ـ ترویجی دستگاهها و نهادهای مختلف
* شرکت در نمایشگاههای بینالمللی قرآن و کتاب
* راهاندازی انتشارات تلاوت و فروشگاه قرآنی بصائر و سایت قرآنی تلاوت و تولید و انتشار فصلنامه قرآنی بصائر و ...
* طراحی و اجرای جشنواره های مختلف قرآنی برای کودکان، نوجوانان، جوانان و خانواده ها.
د) فعالیتهای حمایتی ـ نظارتی
سازمان دارالقرآنالکریم باتوجه به شرح وظایف خود به صورت مستقیم و یا با مشارکت ادارات کل تبلیغات اسلامی استانها، فعالیتهای متنوعی را در این حوزه به شرح ذیل به اجرا در است:
* نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم در کشور و صدور مجوزهای مربوطه (از سال 1362 تاکنون بیش از 10.500 مجوز برای چاپ و نشر قریب به 160.000.000 جلد قرآن صادر شده است).
* ساماندهی و صدور مجوزهای فعالیت و ثبت موسسات قرآنی مردمی (تاکنون بیش از 1.500 موسسه قرآنی مردمی، 2038 خانه قرآن روستایی و 31 اتحادیه استانی و یک اتحادیه کشوری موسسات قرآنی مردمی با مجوز و تحت حمایت و نظارت این سازمان مشغول به فعالیت شدهاند.)
* حمایت نقدی و غیر نقدی به میزان تقریبی بیست میلیارد ریال به موسسات قرآنی مردمی، اتحادیهها و خانههای قرآن روستایی به صورت متمرکز ویا از طریق ادارات کل تبلیغات اسلامی استان ها.
حوزه هنری
یکی از نامهایی که اکثر قریب به اتفاق ایرانیان با آن آشنایی دارند، نام حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی میباشد. این موسسه وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی از عمدهترین متولیان فرهنگی- هنری کشور است که با محوریت عنصر الهی اسلام و حکومت اسلامی دستاندرکار فعالیتهای گسترده و متنوعی از قبیل: انتشارات چندین عنوان نشریه با زمینههای فرهنگی و هنری، آموزش رشتههای مختلف هنری، تهیهکنندگی و ساخت فیلمها سینمایی، تولید فیلمنامه با بهرهگیری از استعدادهای کشور پشتیبانی از گروههای هنری در زمینههای گوناگون، حمایت از برگزاری نمایشهای آیینی و تعزیه، اقدام به احیای هنرهای اصیل ایرانی- اسلامی و همچنین انجام فعالیتها و ارائه خدمات دیگر در جهت حفظ امتداد و تکیه بر آرمانهای انقلاب اسلامی میباشد.
حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با ارائه پوششهای حمایتی در قالب طرحها و پروژههای فرهنگی و هنری با محوریت دین و ارزشهای مذهبی در تلاش است تا ضمن انجام وظایف اصلی خود طیف وسیعی از اقشار اجتماع اعم از هنرمندان، جوانان، علاقهمندان و افراد دارای استعداد را حمایت و پشتیبانی نماید.
این موسسه با برگزاری جلسات گروهی، با شرکت علاقهمندان رشتههای مختلف و نیز با برگزاری مسابقات و شبهای شعر، مسابقات طراحی و نقاشی فراخوان برای مقالات ارزشمند در زمینههای گوناگون تلاش مینماید تا علاوه بر معرفی مجامع سالم و هدفمند برای حضور فعال هنرمندان و جوانان و سایر علاقهمندان تلاش میکند تا گامی موثر در راستای تامین خدمات اجتماعی و فرهنگی بردارد.
حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی علاوه بر فعالیتهایی که تاکنون عنوان شد سالهای طولانی است که با فعالیت مستمر در امر آموزش عالی، آموزشهای آزاد و آموزشهای خاص در قالب دورههای کوتاه مدت و میان مدت نیز گامهای موثری را در جهت اعتلای سطح علمی و ارتقا معلومات هنری در میان علاقهمندان و در نهایت سطح کشور بر دراد.
فعالیتها و خدمات حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی بسیار فراتر از مطالبی است که در این رشته جمعآوری و مورد اشاره قرار گرفت. اما به دلیل محدودیتهای این رسانه پیشنهاد میکنیم جهت دریافت اطلاعات کامل و دریافت خبر فعالیتها در دست اجرا به دفاتر حوزه هنری مراجعه نمایید.
خبرگزاری مهر
تاسیس خبرگزاری مهر بر اساس عمل به مادهای محجور از اساسنامه سازمان تبلیغات اسلامی است که این نهاد را به تاسیس مراکز اطلاعرسانی تخصصی در حوزه تبلیغی و دینی موظف نموده است، انجام پذیرفت.
صد البته یکسان تصور نمودن مراکز اطلاعرسانی با رسانههای غیر فراگیر تقریبی منطقی و روز آمد نیست.خبرگزاری مهر دستاورد اعتماد و اعتنا به رویشهای انقلاب است. نتیجه مانور ژنرال مابانه نیست. حاصل تلاش چند سرباز دل سپرده و گمنام رهبر معظم انقلاب در حوزه فرهنگ و اطلاعرسانی است.
خبرگزای مهر نمونهای از عملیاتی شدن جنبش نرمافزاری است. خبرگزاری مهر میخواهد زمینهساز تمرکز و وحدت فرهنگی- اطلاع رسانی کشور باشد و در این راه تمام ظرفیت خود را در خدمت تمام دستگاهها و نهادها گذاشته است و تمنای همراهی دارد. خبرگزاری مهر میخواهد تریبونی از نیروهای فراگیر جبهه انقلاب با سلیقههای مختلف باشد و سازگاری را شایسته آنان معرفی کند.
خبرگزاری مهر نه دستاورد هزینهای هنگفت از بیتالمال بلکه دستاورد انگیزههای بزرگی است که در سال عزت و افتخار حسینی نطفه گرفته و در سال خدمترسانی جوانه زده است.
گرچه ایمان داریم که ضمن یتوکل علی الله و هو حسبه. اما برای ادامه راه امیدوار به حمایت دولت خدمتگزار بویژه وزارت ارشاد و مجلس محترم و سایر نهادها و دستگاهها خواهیم ماند.
از ویژگیهای خبرگزاری مهر پرهیز از تصدیگری در حوزه تولید خبر و جایگزینی مدیریت خبر است تا مجال انعکاس فعالیتهای فرهنگی در پهنه پهناور کشور وسعت تازهای یابد.
اخبار خبرگزاری مهر برای انقلابی که پیام جهانی دارد به زبانهای زنده دنیا برنامهریزی شده است که در مرحله اول زبان فارسی و انگلیسی و تا پایان سال دو زبان عربی و اردو یا آلمانی هم به آن اضافه خواهد شد. ماهیت 70 درصد از اخبار تولیدی، فرهنگی و اجتماعی است و در کنار آن به سایر حوزهها هم پرداخته میشود. خبرگزاری مهر در بدو تولد بطور متوسط روزانه 150 خبر منتشر میکند که بیش از 60 درصد آن تولیدی است.
دست در دست هم نهیم به مهر میهن خویش را کنیم آباد
پژوهشکده باقرالعلوم
در سال 1364 پس از ارزیابی و بررسی امور فرهنگی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی مرکز، دو مشکل اساسی احساس شد:
-کمبود نیروی فرهنگی و کارآمد متناسب با اهداف و فعالیتهای سازمان تبلیغات اسلامی.
2- ناهماهنگی در فعالیتهای فرهنگی و پژوهشی.
این دو مشکل با ریاست محترم وقت سازمان تبلیغات اسلامی حضرت آیتالله جنتی دامت برکاته مطرح و در نهایت به این تصمیم منجر شد که پژوهشهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی به شهر قم منتقل و در پژوهشکدهای به نام حضرت باقرالعلوم علیهالسلام متمرکز و پیگیری شود.
بر این اساس پژوهشکده باقرالعلوم علیهالسلام در سال 1366 و با همکاری عدهای از فضلای حوزه علمیه قم، و به مسئولیت حجت الاسلام والمسلمین محمود مهدی پور تاسیس گردید و فعالیتهای خود را در دو محور آغاز کرد:
1- اطلاعرسانی در زمینه معارف اسلامی و علوم انسانی از طریق تهیه نرمافزار کتابشناسی
2- پژوهش، نگارش، ترجمه و تدوین موضوعات پژوهشی در زمینه حدیث، تاریخ رجال، تاریخ و...
در حال حاضر پس از گذشت قریب به 15 سال از تاسیس این مرکز، با استعانت از خدای بزرگ توانسته است علیرغم همه مشکلات و فراز و نشیبهای اداری قدمهای موثری در راه ترویج فرهنگ ناب اسلامی و تشیع در سطح جامعه بردارد.
معرفی این گونه مراکز و فعالیتهای آنان خود گامی است در جهت اطلاع رسانی فرهنگی و پژوهشی و هم قدردانی و ارج نهادن نسبت به خدمات صادقانه کسانی که با احساس مسئولیت و با کمترین ادعا و چشمداشت به تلاش مشغولند.
عزیزان علاقهمند میتوانند توسط شماره تلفن 7740369 یا صندوق پستی 135/37185 با پژوهشکده باقرالعلوم علیهالسلام ارتباط برقرار نمایند.
تبیان
موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان، به منظور ترویج فرهنگ اسلامی با استفاده از فناوری اطلاعات و نیز تامین نیازهای مختلف اطلاعاتی مخاطبان بویژه نسل جوان ایجاد شده است. بخشهای مهم سایت تبیان عبارتند از:
1- مسابقات(روزانه، هفتگی، و ویژه علمی و فرهنگی با ارائه جوایز ارزنده )
2- پاسخگویی اختصاصی به سؤالات و شبهات نسل جوان و بازدیدکنندگان از سایت
3- بانک جامعی از پرسش و پاسخ با حدود 2200 سؤال و جواب طبقهبندی شده با امکان جستجوی موضوعی
4- آموزش دروس مقاطع مختلف تحصیلی همراه با صدای مربیان آموزشی و ارائه مشاورههای آموزشی با امکانات ارتباطات دو جانبه
5- بانک اطلاعات جامع علوم و معارف اسلامی شامل: قرآن، اهلبیت، حدیث، احکام، دعا، زیارت و000 با امکانات صوتی و تصویری.
6- آموزش دروس متداول و فشرده حوزههای علمیه با ارائه بیش از 1800 ساعت صدای دورس، به همراه کتابخانه جامعی از کتب فرهنگی و اسلامی، شامل متن کامل و فهرست
7- با ارائه متون ادبی و معرفی فعالیتهای هنری گوناگون
8- بخش ورزشی، شامل اخبار ورزشی، مصاحبه با ورزشکاران و ارائه اطلاعات مختلف و متنوع ورزشی
9- بخش اجتماعی، حاوی مقالات و تحقیقات گوناگون اجتماعی، مشاوره خانواده، مشاوره تغذیه، بهداشت و ...
10- فروش و عرضه محصولات فرهنگی موسسه تبیان و موسسات فرهنگی دیگر
سایت تبیان به زبانهای فارسی و انگلیسی در دسترس میباشد و بزودی به زبان عربی هم قابل استفاده خواهد بود این سایت در حال حاضر حدود 15000 عضو دارد واعضا سایت میتوانند روزانه 2 ساعت از اینترنت رایگان استفاده نمایند.
تهران تایمز
اگر گذرتان به خیابان استاد نجات اللهی بیفتد سر کوچه بیمه، تابلویی را زیر شاخههای درخت یاس خانهای قدیمی خواهد یافت که شما را بسوی اولین و پرتیراژترین روزنامه انگلیسی زبان کشور رهنمون میشود:
شاید افراد بسیاری در جامعه باشند که از انتشار روزنامهای با این نام تحت سیاستهای کلی سازمان تبلیغات اسلامی بیخبر باشند و این فرصت مغتنمی است تا درباره آن اطلاعاتی کسب کنند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و در راستای صدور انقلاب به آن سوی مرزها به رسانهای فرامرزی نیاز بود تا بتوانند این امر مهم را برعهده گیرد. این نیاز به خوبی توسط شهید آیت الله سیدمحمد بهشتی احساس شد و تصمیم بر این قرار گرفت تا روزنامه انگلیسی زبان تهران تایمز همزمان با انقلاب متولد شود. سیاست کلی روزنامه در همان بدو تولد با رهنمود ارزشمند شهید بهشتی شکل گرفت که فرمودند: تهران تایمز روزنامه دولت نیست بلکه باید فریاد رسای انقلاب و بلندگوی مظلومان و مستضعفان گیتی باشد.
این بیان شیوا بر دیوار حیاط تهران تایمز نقش بست تا به عنوان سرلوحه کار هرگز از یادها محو نشود. حالا پس از گذشت سالها تهران تایمز به درخت تناوری بدل شده که ثمره آن کسب مخاطبین و خوانندگانی در بیش از 82 کشور جهان است.
کارکنان زحمتکش این نشریه در بخشهای مختلف هر روز از اقصی نقاط کلان شهر تهران گرد هم میآیند تا فردا نتیجه کارشان در 16 صفحه بر پیشخوان کیوسک روزنامه فروشیها قرار گیرد.
اخبار داخلی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، خارجی، ورزشی و یادداشتها، مطالب زیرا شامل میشوند که روزنامه تهران تایمز بدانها میپردازد.
تهران تایمز بنا به رسالتی که بر عهده گرفته نسبت به انعکاس مطالب فرهنگی و مذهبی اهتمامی خاص میورزند.
صفحه فرهنگ و هنر روزنامه دراعیاد اسلامی و مناسبتهای مذهبی به مطالب مربوط به آن عید یا مناسبت خاص اختصاص مییابد. مسئولین روزنامه به منظور تنوع بخشیدن به مطالب آن پرداختن به موضوعاتی از قبیل جاذبههای ایران، زنان، کودکان و اینترنت را نیز فراموش نکردهاند و علاقهمندان اخبار و مطالب هریک از موضوعات یاد شده را به صورت هفتگی در صفحهای خاص مطالعه میکنند.
تهران تایمز در زمینه جذب مخاطب از هیچ کوشش مشروعی فروگذار نبوده است به نحوی که در سال 1378 نیز برخی از صفحات خود را بصورت رنگی منتشر کرد.
امروز تهران تایمز بصورت منبعی مطمئن در آمده که نمایندگیهای کشورهای خارجی در تهران برای آگاهی صحیح از سیستمهای حاکم بر کشور بدان مراجعه میکنند و بالاخره از آنجائی که دانشجویان زبان انگلیسی برای یادگاری صحیح زبان به این روزنامه مراجعه میکنند جنبه آموزش را نیز باید به کاربردهای جنبی تهران تایمز افزود.
انتهای پیام/