انوش ضرغامی مسئول انجمن حمایت از بیماری های خاص و سرطان استان گلستان بین صلاتین جمعه و عصر در گزارشی خطاب به نماز گزاران اعلام کرد: در استان گلستان بیش از ۷۰۰۰ بیمار سرطانی داریم که از این جهت استان گلستان قطب سرطان جهان شناخته شده است.
به گزارش تیتر آزاد، انوش ضرغامی مسئول انجمن حمایت از بیماری های خاص و سرطان استان گلستان بین صلاتین جمعه و عصر در گزارشی خطاب به نماز گزاران اعلام کرد: در استان گلستان بیش از ۷۰۰۰ بیمار سرطانی داریم که از این جهت استان گلستان قطب سرطان جهان شناخته شده است.
ضرغامی ادامه داد: انجمن مردم نهاد ما ۳۰۰۰ نفر از این عزیزانی که به بیماری سرطان دچار شده اند و وضعیت مالی خوبی را ندارند مورد حمایت خود قرار داده است.
مسئول انجمن حمایت از بیماران سرطانی گلستان افزود: از این ۳۰۰۰ نفر ۸۰۰ کودک تحت پوشش خدمات ما می باشند. خدمات ما شامل، کمک هزینه درمان، هزینه ایاب و ذهاب، ساخت حمام در منزل، کمک هزیه تحصیلی و ... می باشد.
وی در ادامه گفت : هیچ نهاد دولتی ای به ما کمک نمی کند و ما با کمکهای مردمی به این عزیزان خدمات می دهیم آنها را تحت پوشش قرار داده ایم. البته نماینده ولی فقیه استان آقای نور مفیدی کمک دارویی می کند و داروی ای عزیزان را تامین می کند.
ضرغامی خاطرنشان کرد: امسال سومین سالی است که عده ای از این عزیزان که حال مساعد تری داشتند را به پابوس امام رضا فرستادیم.
مسئول انجمن حمایت از بیماران سرطانی گلستان افزود: ما برای ادامه خدمت رسانی به این عزیزان نیاز به کمک های شما هم استانیهای و هموطنان داریم و شماره حساب ۹۰۰۰ نزد بانکی ملی ایران برای کمک شما در نظر گرفته شده است.
تیتر آزاد به بررسی عوامل ایجاد سرطان مری و معده پرداخت که تحقیقات آن به شرح زیر است.
مصرف زياد شوري جات و ترشي جات
استفاده از مواد نگهدارند در غذاها و مواد خوراکی
مصرف سيگار و مواد مخدر
استفاده نکردن از آب شرب بهداشتي
خوردن زیاد سرخ کردنی ها
خوردن نوشیدنی های داغ
می دانید که استان گلستان یکی از استانهایی است که بیشترین مصرف کود شیمایی در کشاورزی را دارد و بنا به تحقیقات انجام شده در پایان نامه های دانشگاه های داخلی و خارجی ، نیترات زیاد موجود در این کودها وارد آبهای زیر زمینی می شوند. این نیترات محلول در آب یکی از مهمترین عوامل ابتلا به سرطان مری و معده است.
همچنین نیترات در مواد نگهدارنده نیز استفاده می شود و مواد غذایی که مواد نگهدارنده دارند خود عامل ابتلا به سرطان به شمار می روند.
پیش از این سایت خبری افکار نیوز و چند رسانه دیگر در سرطان زا بودن مواد نگهدارنده در سوسیس و کالباس مطالبی را نگاشته اند.
توصيههاي ضدِ سرطاني
سيگار را ترك كنيد:كشيدن سيگار نه تنها ميتواند احتمال ابتلا به سرطان ريه را افزايش دهد، بلكه سبب ابتلا به سرطان دهان، كليه و پانكراس (لوزالمعده) نيز ميشود. بنابر اين اگر آماده نيستيد كه سيگار را براي هميشه ترك كنيد، حداقل ميزان مصرف خود را كاهش دهيد تا خطر ابتلا به انواع سرطانها كاهش يابد.
مصرف غلات را افزايش دهيد : مصرف 2 واحد يا بيشتر غلات غني و كامل در طول روز ميتواند تا 40 درصد احتمال ابتلا به سرطان پانكراس و 50درصد احتمال ابتلا به سرطان پستان را كاهش دهد. بررسيها همچنين حاكي از اين موضوع است كه فيبر موجود در غلات ميتواند از شما دربرابر ابتلا به سرطان كولوركتال حفاظت كند.
وزنتان را پايين بياوريد: ثابت شده كه بين اضافه وزن و ابتلا به 6 نوع سرطان متفاوت از جمله سرطان سينه و كولون (روده) رابطه نزديكي وجود دارد. در ضمن جالب است بدانيد افراد چاقي كه به سرطان مبتلا ميشوند، كمتر از سايرين به درمانها جواب ميدهند.
ورزش كنيد: ورزش كردن نه تنها به كنترل وزن، بلكه به پيشگيري از ابتلا به انواع سرطانها هم كمك ميكند، حتي تا حدي ميتواند براي افرادي كه نميتوانند سيگارشان را ترك كنند هم مفيد باشد.
مصرف آنتياكسيدانها را افزايش دهيد: مصرف ميوه و سبزيجات نه تنها به كنترل وزن كمك ميكند، بلكه به دليل فيتوكميكالها و آنتياكسيدانهايي كه دارند ميتوانند از ابتلاي فرد به سرطان هم پيشگيري كنند.
سير بخوريد: اگرچه مصرف سير و پياز باعث ايجاد بوي بد دهان ميشود، اما تحقيقات نشان ميدهد سبزيجات اين خانواده ميتواند احتمال ابتلا به سرطان مغز استخوان، تخمدان، كليه و... را كاهش دهد.
از پوست خود در برابر آفتاب محافظت كنيد: مواجهه طولاني مدت با نور آفتاب ميتواند احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزايش دهد. برخلاف تصورات عمومي، برنزه كردن چه به روش طبيعي و چه سولاريوم بيخطر نيست. سعي كنيد هر زمان از منزل خارج ميشويد، ضدآفتاب با SPF مناسب استفاده كنيد و اگر براي طولاني مدت بيرون ميمانيد، عرق كرديد يا به شنا رفتيد، هر چند ساعت يكبار كرم خود را تجديد كنيد.
تخممرغ بخوريد: بررسيهاي اخير پژوهشگران نشان ميدهد مصرف تخممرغ ميتواند از ابتلا به سرطان سينه پيشگيري كند. محققان ميگويند زناني كه در هفته 6 عدد تخممرغ مصرف ميكنند، 44درصد در مقايسه با زناني كه 2 عدد يا مقدار كمتري در هفته تخم مرغ ميخورند، كمتر به سرطان سينه مبتلا ميشوند. دليل اين موضوع نيز وجود مادهاي به نام كولين در زرده تخم مرغ است.
ويتامين D مصرف كنيد: درست است كه مصرف اين ويتامين نميتواند از ابتلا به همه سرطانها پيشگيري كند، اما طبق بررسيها ميتواند احتمال ابتلا به سرطان سينه و كولون را كاهش دهد. ويتامين D در نور آفتاب و برخي ماهيهاي چرب وجود دارد.
انتهای پیام/