روز گذشته شهروندی برای گرفتن وام ازدواج دختر ۱۴ ساله خود به بانک مراجعه کرد و به علت مشکلاتی که در حساب بانکی خود داشت نمی توانست وام را به نام خود انتقال دهد، مشاور حقوقی ما راهکاری را برای این عزیزان ارائه داده است که در متن گزارش آمده است.
به گزارش تیترآزاد، همانطور که در قانون آمده، افرادی که سن آنها کمتر از ۱۸ سال می باشد برای اینکه بتوانند شخصا افتتاح حساب و یا برداشت از حساب داشته باشند باید دارای شرایطی سنی خاصی باشند که آن شرایط به شرح زیر می باشد.
- برای حسابهای قرض الحسنه پس انداز، افراد ۱۲ ساله می توانند شخصا و بدون ارائه حکم رشد اقدام به افتتاح حساب کنند اما برای برداشت از این حساب باید تا سن ۱۵ سالگی صبر کنند.
- برای افتتاح و یا برداشت از سایر حسابها و دریافت وام، فرد باید به سن ۱۸ سال تمام رسیده و یا گواهی رشد از دادگاه آورده باشد.(منظور از رشد این است که شخص توانایی اداره اموالش را به نحو عقلایی و بهره برداری درست داشته باشد.)
افرادی که به سن ۱۸ سال تمام نرسیده اند برای دریافت وام ازدواج دو راه پیش رو دارند.
راه اول: ولی قهری ( پدر و درصورت فوت پدر جد پدری) آنها برای دریافت وام ازدواج فرزند بنام خود اقدام نماید.
راه دوم: به هر دلیلی ولی قهری نتواند وام را بنام خود دریافت کند ( عدم حیاط ولی قهری و یا مشکل در حساب بانکی ولی) و یا فرد نخواهد که ولی او بر این وام مسلط شود، فرد مذکور ۲ شرط را برای دریافت وام باید داشته باشد.
- اولین شرط بالغ شدن و رسیدن به بلوغ جسمی است که برای دختران ۹ سال و برای پسران ۱۵ سال است.
- شرط دوم دریافت گواهی رشد از دادگاه می باشد. افرادی که به سن ۱۸ سال تمام نرسیده اند، باید با نوشتن درخواستی، از دادگاه بخواهند رشد و یا همان بلوغ فکری آنها را تایید کند و آن تاییدیه را به بانک ارجاع دهند. بانک با دریافت این گواهی می تواند وام را به نام خود فردی که سن کمتر از ۱۸ دارد واریز و آٰن فرد شخصا می تواند آن را برداشت کند.
نکته ای درباره برگشت چک که شاید برای اولیا گرامی مفید باشد این است که مرور زمان باعث رفع سوء اثر چک برگشتی خواهد شد (۷ سال بعد از آخرین چک برگشتی).
انتهای پیام/