Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJComments has a deprecated constructor in /home/titreazad/domains/titreazad.ir/public_html/plugins/content/jcomments/jcomments.php on line 25

روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند .

** کیهان

پیرزن فراموش کرده که داعش را خودش زائیده!

وزیرخارجه پیشین آمریکا و نامزد جایگزین اوباما در انتخابات گفت: لازمه نبرد موثرتر علیه داعش مقابله با رژیم ایران است و این دو از هم جدا نیستند.

هیلاری کلینتون نامزد دموکرات‌ها ضمن سخنانی در شورای روابط خارجی آمریکا گفت: چالش‌های رژیم ایران و داعش دو چالش جدا از یکدیگر نیستند. ما نمی‌توانیم رژیم ایران و داعش را به عنوان دو چالش جداگانه ببینیم. سیاست‌های منطقه‌ای بیش از حد به هم تنیده است. افزایش اعتماد شرکای عرب ما و افزایش هزینه‌های ما برای مقابله با عملکرد و رفتارهای بد رژیم ایران باعث کمک به نبردی موثرتر علیه داعش خواهد شد.
کلینتون که درباره راهبرد پیشنهادی برای مبارزه با داعش سخن می‌گفت، افزود: برای مثال عملکرد ایران باعث شد که سعودی‌ها توجه خود را از سوریه به یمن تغییر دادند. پس ما باید روی یک رویکرد واحد کار کنیم. من در ماه سپتامبر یک طرح جامع برای مقابله با نفوذ رژیم ایران در منطقه و حمایت این رژیم از گروههای نیابتی تروریستی مثل حزب‌الله را تشریح کردم.
وی افزود: بخش زیادی از راهبرد در دو سوی مرز عراق و سوریه وابسته به نقش شرکای عرب و ترک ما است. گذار سیاسی به ما اجازه می‌دهد که به حکومت اسد خاتمه دهیم. آمریکا باید با شرکای عرب ما کار کند تا آنها را وادار به سرمایه‌گذاری بیشتر در نبرد علیه داعش بکند. هم‌اکنون تمرکز این کشورها روی دیگر عرصه‌ها است چون آنها در منطقه نگرانی‌هایی دارند که به طور خاص می‌توان به تهدید رژیم ایران اشاره کرد.
به گزارش «تایم. کوم» کلینتون گفت: در داخل مرز سوریه علاوه بر کردهایی که مشغول نبرد با داعش هستند، بزرگترین مانع برای اعزام نیروی زمینی بیشتر برای نبرد با داعش این است که گروه‌های مخالف سنی که امکان نبرد با داعش را دارند همچنان دغدغه فکری‌شان نبرد با رژیم اسد است.
وزیر خارجه سابق آمریکا همچنین گفته است: روسیه و رژیم ایران باید با این حقیقت روبرو شوند که ادامه حمایت از یک دیکتاتور شرور باعث ایجاد ثبات نخواهد شد. هم‌اکنون بیم من آن است که پوتین در حال وخیم کردن مسائل است.
وی افزود: روشن است که نقش مهمی برای روسیه به منظور کمک به حل مناقشه در سوریه وجود دارد. ما تمایل خود را برای کار با آنها به سمت یک نتیجه که باعث حفظ سوریه به عنوان یک کشور متحد و غیرفرقه‌ای شود و حقوق همه سوری‌ها در آن رعایت شود و نهادهای مهم دولتی دست نخورده باقی بماند، نشان دادیم.
گفتنی است دیروز روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز در اقدامی دیرهنگام و در تحلیلی مستند اعتراف کرد که آل‌سعود همان داعش است که در عربستان به حاکمیت رسیده است و حمایت آمریکا از حکومت آل‌سعود را حمایت از داعش دانست.
این تحلیل به گونه‌ای مشابه در شماره‌های دیروز فارین پالیسی از آمریکا و فایننشال‌تایمز انگلیس هم آمده بود. ضمن آن که خانم کلینتون که ظاهرا به علت پیری دچار آلزایمر شده است در کتاب خاطرات خود اعتراف کرده است که داعش ساخته آمریکاست و ایشان در نقش وزیر خارجه آمریکا به 112 کشور سفر کرده بود تا آنان را متقاعد کند که بلافاصله بعد از اعلام موجودیت داعش این گروه را در عراق و سوریه به رسمیت بشناسند.

تیم اقتصادی دولت افکارعمومی را ملعبه خود کرده است

«مردم به ثبات اقتصادی نیاز دارند و نه وام بیشتر».
محمدقلی یوسفی اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این مطلب، از اختصاص چند هزار میلیارد تومان وام برای خرید خودرو انتقاد کرد و گفت: آنچه عیان است و ما الان شاهد آن هستیم، تزلزل در سیاست‌گذاری اقتصادی است. متاسفانه در اینجا بازی با افکار عمومی صورت گرفته است. این امر سرمایه اجتماعی را زیر سوال می‌برد و نیز این سوال به وجود می‌آید که آیا افرادی پیدا نمی‌شوند که تصمیمات پخته‌تری اتخاذ کنند؟ و تیم اقتصادی به این شکل و به راحتی افکار عمومی و برنامه‌های مردم را ملعبه دست خود نسازد و باعث بی‌ثباتی در سیاست‌ها نشود. به هر علتی که این برنامه صورت گرفت، تصمیم نادرستی بود و این تزلزل در سیاست‌گذاری و بی‌ثباتی در اجرای آن اثرات بلندمدت خود را هم در بخش خصوصی و هم در روابط خارجی وارد می‌سازد. در حال حاضر وضعیتی به وجود آمده است که سیاست‌های پولی هر چند وقت یک بار دچار تغییر می‌شود.
وی در مصاحبه با روزنامه آرمان خاطر نشان کرد: ما با دو دولت یا چند کشور رو به رو نیستیم؛ رئیس بانک مرکزی، وزیر صنعت و نیز متولیان خودروسازی که از مهم‌ترین صنایع کشور است همگی عضو یک دولت هستند. بنابراین اگر به همین سادگی یک تفاهم از بین برود بسیار دردناک است، زیرا فعالان اقتصادی برای سرمایه‌گذاری‌های کلان باید به دولت اعتماد داشته باشند که در چنین شرایطی تمام اعتمادها سلب می‌شود. گذشته از این باید هدف از اجرای برنامه‌ها مشخص باشد. آیا با اعطای حتی بیش از 110 هزار وام خودرو تمام مشکلات خودروسازی کشور برطرف می‌شود؟ مسلما با این برنامه هیچ کدام از مشکلات رفع نمی‌شود.
یوسفی در پاسخ این سوال که «بانک مرکزی در این طرح بیش از 2750 میلیارد تومان اعتبار مالی برای فروش این تعداد از خودرو در نظر گرفته است. حال با فرض توانایی تامین این مقدار از نقدینگی، آیا بهتر نبود این نقدینگی به بخش تولید تزریق شود؟ یا به پرداخت بدهی‌ها توجه بیشتری می‌شد؟» اظهار داشت: هر تصمیمی که در هر زمان اتخاذ می‌شود باید معطوف به یک هدف باشد متاسفانه در این برنامه تصمیمات هدفمند نیست. مشخص نیست دولت با این سیاست‌ها چه اهدافی را دنبال می‌کند. متاسفانه سیاست‌گذاری‌های دولت هیچ کمکی به افزایش و بهبود تولید هیچ کدام از صنایع کشور نداشته است.
وی می‌افزاید: تزریق پول به جامعه در کوتاه‌مدت، رضایتمندی عده‌ای را در پی دارد، اما این وام‌ها در بلندمدت اثرات منفی می‌گذارند، زیرا مردم دنبال این وام‌ها نیستند. بلکه آنها بیش از وام به رفاه اجتماعی و ثبات اقتصادی نیاز دارند. مردم به دنبال محیط کسب و کار مناسب، افزایش درآمد و اطمینان خاطر از آینده شغلی فرزندان خود هستند.

آب‌نبات می‌دهند تا درّ غلتان از لاریجانی بگیرند

آیا اصلاح‌طلبان دولت دنبال پهن کردن فرش قرمز برای علی لاریجانی هستند یا نقشه دیگری دارند؟
مجله مثلث ضمن طرح این سؤال، از طرح فریب اصلاح‌طلبان خبر داد و نوشت: نگاهی به تاریخ یادآوری می‌کند لاریجانی زاویه‌هایی با حسن روحانی داشته است. آنجا که لاریجانی در آغاز پذیرش جانشینی روحانی در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، انتقادات صریحی نسبت به او مطرح کرده و گفته بود «روش دیپلماسی سنتی ما در پرونده هسته‌ای دیگر جوابگو نیست، چون نخبگان کشور در آن نقشی ندارند. دیپلماسی مدرن به بحث‌های کارشناسی اتکا می‌کند.» یا آنجا که در جمع دانشجویان دانشگاه شریف در پاسخ به پرسشی در خصوص جمله معروف «در غلتان و آب‌نبات»، گفت «در آن زمان که آقای روحانی مسئول مذاکرات مسائل هسته‌ای ایران بودند از راه‌هایی استفاده می‌کردند که راه‌های صحیحی برای مذاکره نبود و من مکررا به آنها در خصوص عواقب این گونه مذاکرات هشدار داده بودم که هنوز هم معتقدم در آن زمان «در غلطان را دادیم و آب‌نبات گرفتیم.» او همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه آیا دولت هشتم در مسائل هسته‌ای ایران کوتاهی کرده است یا خیر بار دیگر به طور تلویحی سیاست‌‌های حسن روحانی در دوران اصلاحات را به باد انتقاد گرفت و پاسخ داد «تمام دولت‌های بعد از انقلاب در خصوص مسائل هسته‌ای ایران براساس ظرفیت‌ها و شرایط معمولی خود گام‌های مفیدی برداشته‌اند که این گام‌ها در دولت نهم رنگ و حمایت جدی‌تری به خود گرفت و پیروزی‌های اخیر نیز مدیون همین حمایت‌هاست.» حالا اما از آن روزها زمان زیادی گذشته و علی لاریجانی مانند گذشته فکر نمی‌کند. او یک مدافع تمام عیار برای حسن روحانی در تمام ماه‌های دوران صدارتش بوده است؛ از رأی اعتماد به وزرا گرفته تا ایام سخت و پرماجرای تصویب برجام در صحن علنی مجلس.
مثلث با بیان اینکه «اصلاح‌طلبان با آقای لاریجانی بازی می‌کنند» می‌افزاید: تصمیم‌سازان اصلاح‌طلب دیگر مانند گذشته نیستند. این چند سال آنچنان بر آنان سخت گذشته که اکنون از زاویه دیگری به دنیای سیاست رسمی ایران نگاه می‌کنند و آنها که روزی «فشار از پایین و چانه‌زنی از بالا» و «فتح سنگر به سنگر» را تئوریزه می‌کردند امروز متفاوت شده و می‌گویند رادیکال‌های اصلاح‌طلب راه انتخابات در پیش نگیرند. آن سوتر حتی صداهایی بلند کرده‌اند و از ائتلاف با اصولگرایان سخن به میان می‌آورند. اما درست در همین شلوغی است که می‌توان مهره‌چینی سیاست‌پیشگان را رصد کرد. اکنون که قبل از هر کس دیگری انتظار این است که محمدرضا عارف مورد حمایت‌شان باشد و از همین حالا او را به عنوان نامزد مورد نظرشان برای سرلیستی و ریاست مجلس مطرح کنند اما آنچنان صداهای متفاوتی شنیده می‌شود که هم از آشفتگی حکایت دارد و هم از یک نقشه از پیش تعیین شده. یک روز نام علی‌اکبر ناطق‌نوری به میان می‌آید، یک روز علی لاریجانی و روز دیگر محمدعلی نجفی، بی‌پرده و صریح می‌گویند؛ حد عارف تنها می‌تواند ریاست فراکسیون باشد و به طعنه و کنایه از توانایی‌های عارف سخن به میان می‌آورند. اما باید به این فکر کنیم که چرا تا این اندازه نام این شخصیت اصولگرا (لاریجانی) بر سر زبان اصلاح‌طلبان افتاده است. آیا این دعوت‌نامه انتخاباتی و این فرش قرمز از سر قرابت و محبت پدید آمده در این چند سال اخیر است یا آنها طرح دیگری در ذهن دارند؟
این تحلیل خاطرنشان می‌کند: علی لاریجانی اگرچه شباهت‌هایی با علی‌اکبر ناطق‌نوری دارد اما برای اصلاح طلبان تفاوت‌های زیادی هم در این مورد وجود دارد. آنها با علی لاریجانی زاویه داشته و دل خوشی از او ندارند. آنها همچنان چراغ و هویت را به یاد می‌آورند. پس چه شده که اینگونه به استقبال او رفته‌اند. بهتر است ماجرا را از این زاویه ببینیم؛‌ آنها می‌دانند که علی‌لاریجانی با طیف‌هایی از اصولگرایان اختلاف نظر دارد و درست روی همین نقطه سرمایه‌گذاری کرده‌اند. به یک معنا آنها بنا دارند تا با ارسال این کارت دعوت‌ها این زاویه را پررنگ‌تر کرده و به تعبیری با ایجاد فاصله علی لاریجانی را از حمایت اصولگرایان محروم کنند. آنها به دنبال بی‌پناه کردن علی لاریجانی هستند. یک سرمایه قابل توجه اصولگرایان در حال سوخت است و این یک سوی ماجراست. تصمیم‌سازان اصلاح‌طلب می‌خواهند شرایطی پدید آورند که ضمن آن با حاکم کردن آشفتگی و گرفتن زمان، امکان رسیدن به تصمیم واحد را از اصولگرایان گرفته و در همین شرایط به همسان‌سازی نظرات درونی پرداخته و البته با تسویه حساب‌های درون جناحی از دست افرادی چون محمدرضا عارف نیز راحت شوند. تبلیغ لاریجانی و در نهایت رها کردن او در لحظه آخر و البته معرفی نامزد نهایی که نزدیکترین فرد به خودشان باشد استراتژی اصلی آنهاست. واقعیت این است که اصلاح‌طلبان راست‌گرا مخصوصا کارگزاران نه عارف را می‌خواهند نه علی لاریجانی را. در این میان یک نکته هم نباید مغفول بماند. علی لاریجانی هم که یک شخصیت اصولگراست باید اکت‌های سیاسی‌اش را به گونه‌ای بالانس کند که اصلاح‌طلبان امکان استفاده از این پروژه فریب را از دست بدهند. او باید عنان این یکه‌تازی را از تبلیغات‌چی‌های اصلاح‌طلب بگیرد.

دولت با تداوم مسکن مهر می‌توانست به 170 شاخه صنعت رونق بدهد

وزیر راه دولت اصلاحات گفت: کابینه روحانی، کشش تحقق اهداف استراتژیک اقتصادی را ندارد و فقط غلو می‌کند.
احمد خرم در پاسخ این سؤال که «سیاست دولت را درباره بسته خروج از رکود اقتصادی چگونه ارزیابی می‌کنید؟ و فکر می‌کنید این بسته می‌تواند رکود ایجاد شده را کاهش دهد؟» به روزنامه آرمان گفت: سیاست دولت در بسته خروج از رکود را بیشتر می‌توان به یک مسکن برای دردهای اقتصادی تشبیه کرد که با پایان یافتن دوره تاثیر، مجددا مشکلات و دردها به اقتصاد باز خواهد گشت. اشتباه دولت یازدهم در اجرای سیاست‌های اقتصادی کشور به گونه‌ای رکود را در اقتصاد تعمیق داده است که سیاست‌های مقطعی از قبیل بسته خروج از رکود نمی‌تواند چاره‌ساز باشد.
دولت درباره سیاست‌های ضدتورمی و رکود بسیار شتابزده عمل کرد. مسئولان اقتصادی دولت از ابتدای شروع فعالیت‌های خود برای کاهش نرخ تورم سیاست‌هایی را در پیش گرفتند که رکود را در اقتصاد تعمیق بخشید. این در حالی است که برای پیشگیری از رکود ایجاد شده مسئولان اقتصادی دولت باید دو سال دیرتر نسبت به کاهش نرخ تورم اقدام می‌کردند.
وی خاطرنشان کرد: اقدام شتابزده دولت درباره کاهش نرخ تورم موجب ایجاد بیکاری گسترده در ایران شد به گونه‌ای که طی سال 92، 192هزار شغل را در کشور از دست دادیم. از این رو لازم به ذکر است دولت یازدهم در اجرای سیاست‌های اقتصادی دارای اشکالات ساختاری گسترده است به طوری که می‌توان گفت یک بخش کوچکی از رکود ایجاد شده در اقتصاد ایران متأثر از رکود جهانی و بخش بزرگی از آن به خاطر انقباضی عمل کردن دولت در سیاست‌های اقتصادی است.
خرم در پاسخ این سوال که اظهارات اعضای دولت را درباره کاهش نرخ تورم و کنترل رکود اقتصادی چگونه ارزیابی می‌کنید؟ می‌گوید: هم‌اکنون دولت مدعی است که نرخ رشد اقتصادی را از منفی 5/6 درصد سال 92 به 3 درصد افزایش داده است. در حالی که وضعیت کنونی اقتصاد ایران بیانگر آن است که این ادعا از سوی دولت تنها یک غلو است.‌ با توجه به عدم تحقق وعده‌ها به نظر می‌رسد کابینه دکتر روحانی کشش تحقق اهداف استراتژیک و طرح و برنامه ایشان را ندارند. 4-5 وزیر فعال و فداکار بیشتر در کابینه نیستند. کابینه کند تصمیم می‌گیرد. پروژه‌های زیادی داریم که پول دولتی نیاز ندارد. آقای روحانی اگر بخواهند هم‌زمان با حل مسائل سیاسی مسائل ‌داخلی را هم سامان دهند باید با وزرا هر ماه، هر دو ماه، یک ساعت وقت بگذارند و برنامه‌ها را هماهنگ کنند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که دولت می‌توانست برای تحقق پیش‌بینی‌ها برای رشد اقتصادی و خروج از رکود انجام دهد تخصیص اعتبار برای پروژه‌ مسکن مهر بود که با یک سرمایه سنگین 100 هزار میلیارد تومانی در میان سرمایه‌گذاری‌ها رها شده است. در دوره دولت نهم و دهم 52 هزار میلیارد تومان از سپرده‌های بانک‌های عامل نزد بانک مرکزی برای طرح مسکن مهر هزینه شد معادل همین میزان سرمایه را نیز مردم هزینه کردند. از تعداد پروژه‌های احداث شده یک میلیون قبلا واگذار شد. 500 تا 600 هزار واحد در دولت جدید. این در حالی است که هم‌اکنون میانگین بین 700 تا 800 هزار واحد نیمه‌کاره رها شده است؛ اتمام این واحدها به 25 هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد که در صورت تخصیص اعتبار 170 شاخه صنعت فعال خواهد شد و در پی آن نقدینگی موجود در کشور به گردش درخواهد آمد.

** وطن امروز

بازطراحی اراک و تبادل سوخت فقط پس از پایان موضوع پی‌ام‌دی

نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش اخیر آمانو را تکراری و فاقد نکات جدید دانست. به گزارش تسنیم، رضا نجفی گفت: مقایسه این گزارش با گزارش‌های قبلی دوباره نشان می‌دهد آژانس مطلب محتوایی جدیدی در رابطه با وظیفه اصلی‌اش یعنی اجرای پادمان در ایران برای ارائه ندارد و جز تکرار محتویات گزارش‌های قبلی که البته ارقام آن تغییر کرده مطالبش تقریبا همان مطالب قبلی هستند. وی گفت: آژانس در بخش مربوط به مسائل حل نشده، به سیر تاریخی مسائل گذشته پرداخته و با اشاره به دو قطعنامه سال‌های 2011 و 2012 شورای حکام که سبب شد موضوع پی‌ام‌دی در دستور کار آژانس قرار گیرد، روندی را که منجر به توافق بر سر «چارچوبی برای همکاری» و «نقشه راه» برای حل همه مسائل گذشته شد شرح داده است. وی تاکید کرد: همانطور که می‌دانید طبق بند 14 برجام، کشورهای 1+5 متعهد هستند قطعنامه‌ای را برای اقدام به شورای حکام ارائه کنند که هدفش بستن مسائل گذشته است. اقدام شورای حکام می‌تواند رد یا قبول قطعنامه باشد که البته رد کردن آن بعید است. پس برای بستن پرونده باید تا اجلاس فوق‌العاده شورای حکام که احتمالا 24 آذر برگزار می‌شود، منتظر ماند. نجفی گفت: درباره جمع‌آوری برخی سانتریفیوژها که در گزارش ذکر شده، همانطور که اعلام شده برخی اقدامات زمان‌بر که البته قابل بازگشت هم هستند مثل جمع‌کردن سانتریفیوژهایی که سال‌هاست غیرفعال بوده اما در سایت‌های ما باقی مانده‌اند به‌عنوان کارهای مقدماتی انجام می‌شود. نماینده کشورمان در آژانس در پایان تاکید کرد: البته اقدامات خاصی مثل شروع اقدام برای بازطراحی رآکتور اراک یا تبادل مواد غنی‌شده تنها پس از پایان یافتن پرونده مسائل گذشته ایران در شورای حکام آژانس، آغاز خواهند شد.

تکلیف کمیته حقوق بشری که رئیس آن سعودی‌ها باشند، روشن است

مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی درباره تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: کمیته حقوق بشری که رئیس آن عربستان‌سعودی باشد، نحوه عملکرد آن نیز مشخص خواهد بود. حسین شیخ‌الاسلام در گفت‌‌وگو با خانه ملت، درباره تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: کمیته حقوق بشری که رئیس آن عربستان‌سعودی باشد، نحوه عملکرد آن نیز مشخص خواهد بود. مشاور رئیس و مدیرکل امور بین‌الملل مجلس افزود: با وجود این شرایط این سوالات به وجود می‌آید که آیا دموکراسی در عربستان برقرار است، حقوق همه افراد رعایت می‌شود، امنیت حجاج تامین می‌شود، وقتی چنین کشوری رئیس حقوق بشر باشد، باید نتیجه آن را نیز مشخص دانست. شیخ‌الاسلام بیان کرد: برخی کشورها با موضوعاتی مانند حقوق بشر بازی می‌کنند تا به ‌اهداف خود برسند و همه سازمان‌های بین‌المللی به‌عنوان ابزاری در اختیار آنهاست.

«گزارش ناخوانده از سرانجام یک مسیر» به چاپ دوم رسید

کتاب «گزارش ناخوانده از سرانجام یک مسیر» با هدف بررسی جامع تحریم‌های کشور در حوزه‌های مختلف اقتصادی و روشن کردن سرانجام مسیر مذاکره برای رفع آنها به چاپ دوم رسید. چاپ اول این کتاب را نشر شهید کاظمی با تیراژ 3000 نسخه‌ روانه‌ بازار نشر کرده بود که با استقبال مخاطبان مواجه شد و در مدتی کوتاه به چاپ دوم رسید. این کتاب به همت پژوهشگران اندیشکده‌ صدق در قالب 595 صفحه تهیه و تنظیم شده است و چاپ دوم آن نیز تیراژی 3000 نسخه‌ای دارد. بخش اول این کتاب که شامل 9 فصل است، به ساختار تحریم‌های اقتصادی کشورمان در حوزه‌های اصلی، یعنی حوزه‌های مالی- بانکی، نفتی، کالاهای اساسی، پتروشیمی، خودروسازی، هواپیمایی، کشتیرانی و فلزات گرانبها پرداخته و در هر حوزه، علاوه بر احصا و دسته‌بندی قوانین تحریمی مختلف اعمال‌شده، سابقه، اهمیت و تأثیرات عملی آنها را مورد بررسی قرار داده و برخی راهکارهای فعالان اقتصادی و مسؤولان حوزه‌ مربوط را برای بی‌اثر کردن آن تحریم‌ها عنوان کرده است.

** خراسان

پیگیری ویژه دولت درباره مرگ 40 هزار رأس دام


بر اساس درخواست یکی از مسئولان اقتصادی دولت که هم اکنون با موافقت مسئولان ارشد نهاد ریاست جمهوری توسط کارشناسان دفتر هیئت وزیران در حال بررسی است، مقرر شده با توجه به وصول گزارش ها و بررسی های صورت گرفته درباره فعالیت برخی کارخانجات و مراکز صنعتی آلاینده در دشت خاتون آباد استان کرمان، برای تصمیم گیری جامع و راهگشا در زمینه علت مرگ بیش از 40 هزار رأس دام بر اثر آلودگی مراتع اقدام و به منظور حل این معضل، تصمیماتی در کابینه گرفته شود.


دستور جدید مسئولان درباره تأمین مسکن محرومان

بر اساس ابلاغیه جدید یک مسئول مهم اجرایی به مدیران ارشد بانک مرکزی، با اشاره به تاکیدات این بانک در سال گذشته مبنی بر لزوم اجرای ماده واحده قانون تهیه مسکن برای افراد کم درآمد مصوب سال 1372 مجلس، از این مدیران خواسته شده است با توجه به الزامات قانون مذکور، برای پیگیری موضوع واریز "نیم درصد از درآمد مشمول مالیات بانک های کشور به حساب ۱۰۰ حضرت امام(ره)" برای کمک به تأمین مسکن محرومین اقدام و نتیجه را به دولت اعلام کنند.

** جمهوری اسلامی

دادستانی کویت حکم بازداشت یک نویسنده زن را صادر کرد

دادستانی کل کویت حکم بازداشت یک نویسنده زن به اتهام توهین به ساحت پیامبر(ص) را صادر کرد. به گزارش «الخلیج آنلاین» این زن که «ساره الدریس» نام دارد و معلم است، با شکایت «خالد الشمری» یک وکیل کویتی به دادستانی احضار شد. فعالان سیاسی و نمایندگان مجلس کویت خواستار تحقیق دقیق در این زمینه شده‌اند تا روشن شود که این معلم آیا مرتکب توهین شده است یا نه.

عملکرد گروه های تروریستی

عملکرد گروه‌های تروریستی داعش، القاعده و طالبان، اعتراض علمای اهل سنت پاکستان را نیز برانگیخته است. مولانا طاهر اشرفی رئیس شورای علمای پاکستان اخیراً در جریان برگزاری مجمع عمومی روحانیون این کشور گفت: علماء و روحانیون باید مسئولیت آموزش به جوانان درباره گروه‌های تروریستی القاعده، تحریک طالبان پاکستان و داعش را برعهده بگیرند. دور نگه داشتن جوانان از افراط گرایی و تروریسم از ضروریات امروز جامعه پاکستان است که علماء باید در این خصوص احساس وظیفه کنند. وی اقدامات تروریستی شبه نظامیان به نام اسلام را شدیداً محکوم نمود.

سازمان توسعه اسلامی مالزی، عملکرد افراطی دارد

سازمان توسعه اسلامی مالزی، با عملکرد افراطی خود به دردسری برای مردم این کشور تبدیل شده است. خبرگزاری رسمی مالزی (برناما) گزارش داد: توفیق اسماعیل، نماینده سابق مجلس و فرزند تون اسماعیل معاون نخست‌وزیر اسبق مالزی در اعتراض به عملکرد سازمان توسعه اسلامی مالزی (جاکیم) طی بیانیه‌ای جدال برانگیز، اعلام کرد: اکنون وقت آن رسیده که جاکیم منحل شود، چون دیگر نیازی نیست که دولت به مردم دیکته کند که چگونه به اعتقادات خود عمل نمایند. جاکیم در زمان ماهاتیر محمد تشکیل شده و اکنون هیچ کارکردی برای این نهاد متصور نیست جز اینکه در زندگی خصوصی مردم دخالت می‌کند و باید منحل شود. دکتر اشرف دوسوکی معاون وزیر دین مالزی اخیراً گفته است: سازمان توسعه اسلامی مالزی (جاکیم) هم اکنون با وظایف خطیری مانند مقابله با پدیده‌هایی چون «شیعه» و «اسلام لیبرال» و «تهدید داعش» که به نگرانی بزرگی تبدیل شده مواجه است. وی افزود: جاکیم علاوه بر حفاظت از مقدسات اسلام، مسئول رسیدگی به پیامدها و درگیری‌های جهانی و مقابله با هر چیزی است که اسلام را به عنوان دین رسمی کشور تهدید می‌کند.

** آرمان

وكيل پرونده نفتي نمي‌شوم

شنیده شد که حسام‌الدين نواب صفوي درباره حضورش در دادگاه انقلاب گفت كه به عنوان وكيل تسخيري در يكي از پرونده‌ها به دادگاه انقلاب آمده‌ام. در حاشيه دوازدهمين جلسه رسيدگي به پرونده متهمان نفتي، حسام‌الدين نواب صفوي در دادگاه انقلاب مشاهده شد. او درباره حضورش در دادگاه انقلاب گفت: بنده امروز به عنوان وكيل تسخيري در يكي از پرونده‌ها در دادگاه حضور يافتم. نواب صفوي (با خنده) گفت كه بنده وكيل پرونده نفتي نخواهم شد.

عيادت وزير بهداشت از وزير ورزش

شنیده شد که وزير بهداشت به عيادت گودرزي، وزير ورزش و جوانان رفت. ميزان نوشت؛ صبح ديروز، سيدحسن هاشمي به عيادت محمود گودرزي، وزير ورزش و جوانان در بيمارستان سينا رفت. عباس زارع‌نژاد، مشاور وزير بهداشت و رئيس مركز اطلاع‌رساني وزارت بهداشت نيز در اين باره گفت: وضعيت و حال عمومي وزير ورزش و جوانان خوب است و احتمالا به زودی از بيمارستان مرخص خواهد شد. گفتني است؛ محمود گودرزي، وزير ورزش و جوانان جمعه شب به دليل احساس درد شديد در ناحيه شكم و مشكل گوارشي در بيمارستان سينا بستري شد.

اعتراض دانشجويان به كيفيت غذاي دانشگاه

شنیده شد که مسموميت پنجاه نفر از دانشجويان دانشكده فني شهيد مهاجر اصفهان با اعتراض دانشجويان روبه‌رو شد. باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ مسموميت پنجاه نفر از دانشجويان دانشكده فني شهيد مهاجر اصفهان با اعتراض دانشجويان روبه‌رو شد. مسموميت پنجاه نفر از دانشجويان دانشكده فني شهيد مهاجر اصفهان به علت عدم كيفيت غذا و استفاده از مواد غذايي نامناسب اعتراض دانشجويان را در پي داشت. در حالي كه پزشكان اين مسموميت را ناشي از استفاده مواد غذايي نامناسب اعلام كردند، پزشك و رئيس دانشكده اين موضوع را تكذيب و اعلام كردند مركز درماني منطقه بايد اين موضوع را پيگيري کند.

اخراج نقوي حسيني از فراكسيون رهروان

شنیده شد که يك عضو شوراي مركزي فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت گفت كه طبق مصوبه هيات رئيسه اين فراكسيون آقاي نقوي حسيني ديگر عضو اين فراكسيون نيست. ایسنا نوشت؛ بهروز نعمتي با بيان اينكه فراكسيون رهروان در راستاي ترميم و جراحي در اين فراكسيون درباره آقاي نقوي حسيني تصميم‌گيري كرده است، گفت: طبق تصويب هيات رئيسه فراكسيون رهروان و اعلاميه آنها به امضاي فراكسيون، ايشان ديگر عضو فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت نيست. به گفته‌ وي، دليل اين تصميم تخلف نقوي حسيني از اساسنامه‌ فراكسيون و راهبردهاي فراكسيون و اتخاذ رفتارهاي غير فراكسيوني است.

انهدام 2 تيم تروريستي در 2 استان‌كشور

شنیده شد که معاون امنيت داخلي وزارت اطلاعات گفت: 2 تيم تروريستي در استان‌هاي سيستان و بلوچستان و آذربايجان‌غربي منهدم شدند. تسنيم نوشت؛ معاون امنيت داخلي وزارت اطلاعات در گفت‌وگويي، اعلام كرد: در استان سيستان و بلوچستان با همكاري مرز نشينان در جدار مرزهاي شرقي كشور يك گروه تروريستي منهدم شد. وي ادامه داد: اين گروه كه با حمايت برخي از كشورهاي منطقه فعاليت مي‌كرد، قصد داشت با انفجار 150 كيلوگرم مواد منفجره در مسيرهاي مواصلاتي، مرزهاي مناطق عمومي راسك ايرانشهر را ناامن كند. اين مسئول افزود: مقادير قابل توجهي سلاح و مهمات از اين تيم ترويستي كشف و ضبط شد. معاون امنيت داخلي وزارت اطلاعات همچنين از انهدام يك گروهك تروريستي ديگر در آذربايجان‌غربي همراه با مقادير قابل توجهي سلاح و مهمات خبر داد.

نظر زيباكلام درباره تاييد صلاحيت هاشمي‌ها

شنیده شد که صادق زيباكلام استاد دانشگاه و تحليلگر مسائل سياسي معتقد است اعضاي خانواده هاشمي رفسنجاني در انتخابات رد صلاحيت مي‌شوند. خبر‌آنلاين نوشت؛ به گفته وی درباره ورود خاندان هاشمي به انتخابات مجلس بايد گفت اولا به احتمال خيلي زياد حداقل دو نفرشان، يعني آقاي مهندس محسن هاشمي و خانم فائزه هاشمي رد صلاحيت خواهند شد. وقتي كه محسن هاشمي براي شوراي شهر رد صلاحيت بشود ديگر براي مجلس كه علي‌القاعده اين اتفاق خواهد افتاد. پس احتمال تأييد صلاحيت محسن هاشمي خيلي خيلي كم است. خانم فائزه هاشمي هم كه يقينا صلاحيت‌شان رد خواهد شد. خانم فاطمه هاشمي ممكن است ناپلئوني نمره بياورد و صلاحيت‌شان تأييد بشود. تنها كسي كه از اين چهار نفر كمي وضعش نامشخص است آقاي ياسر هاشمي، فرزند كوچك آقاي هاشمي است. البته ايشان هم ممكن است به‌خاطراين كه فرزند آيت‌ا... هاشمي است رد صلاحيت شود.

بازداشت قاتل سرمايه‌گذار مشهور جيرفتي

شنیده شد که رسيدگي به اين پرونده به جهت اينكه موجب جريحه‌دار شدن احساسات مردم اين منطقه شده بود در دستور كار ويژه اين دادستاني قرار گرفت. يوسف سبحاني گفت: رسيدگي به اين پرونده به جهت اينكه موجب جريحه‌دار شدن احساسات مردم اين منطقه شده بود در دستور كار ويژه اين دادستاني قرار گرفت. به نوشته ايران، وي افزود: پس از 20 روز تلاش شبانه روزي دستگاه قضائي و پليس آگاهي شهرستان عنبرآباد و پس از يكسري اقدام‌هاي اطلاعاتي و تحقيقاتي پيچيده، قاتل در محل مخفيگاهش در شهرستان رودبارجنوب دستگير شد. وي گفت: در اين رابطه شش متهم در شهرهاي مختلف دو استان كرمان و سيستان و بلوچستان دستگير و از اين تعداد چهار نفر با قرار بازداشت موقت راهي زندان شده‌اند. دادستان عنبرآباد افزود: علت و انگيزه اصلي قتل مرحوم كرامت دهدشتي اخاذي و سرقت خودرو لوكس خارجي مقتول بوده است. وي گفت: مقتول شامگاه هشتم آبان امسال توسط آدم‌ربايان در باغ كشاورزي خود در شهر دوساري ربوده شد و با توجه به مقاومت مقتول مورد ضرب و جرح شديد قرار گرفت كه بر اثر شدت جراحات جان باخت.

اكبرآقا، رمز دريافت وام

شنیده شد که در پيام‌هاي منتشر شده در فضاي مجازي با نام ارائه وام خريد كالا آمده است كه اين تسهيلات از طريق بانك‌هاي خصوصي با سود 16 درصد پرداخت مي‌شود. هنوز ارائه وام خريد كالاي ايراني آغاز نشده كه عده‌اي سوءاستفاده از اين طرح را آغاز كرده‌اند. خبرآنلاين نوشت؛ در حالي كه اطلاعيه مشترك بانك مركزي و وزارت صنعت، معدن و تجارت زمان مشخصي را براي ارائه وام كالا و خريد اعتباري كالاهاي ايراني مشخص نكرده است، عده‌اي طرح‌هايي با همين نام را براي فروش وام آغاز و تبليغ كرده‌اند. در پيام‌هاي منتشر شده در فضاي مجازي با نام ارائه وام خريد كالا آمده است كه اين تسهيلات از طريق بانك‌هاي خصوصي با سود 16 درصد پرداخت مي‌شود. براي دريافت وام 10 ميليون توماني خريد كالا فقط يك ضامن با گواهي كسر از حقوق نياز است. اين پيام كه در گروه‌هاي تلگرامي منتشر شده، افراد را به صفحه فردي با نام كاربري «VAM1020» هدايت مي‌كند. پس از دريافت اين پيام‌، فردي با نام مستعار در فضاي مجازي با متقاضي گفت‌وگو خواهد كرد. متقاضي وام در نهايت به شركتي كه نشاني آن اعلام شده مراجعه كرده و وام را دريافت خواهد كرد. آنها براي پرداخت اين وام اسم رمزي هم گذاشته‌اند كه فقط با گفتن آن نشاني شركت اعلام مي‌شود. متقاضي بايد هنگام معرفي خود اعلام كند كه از سوي «اكبر آقا در بازار» تماس گرفته است!

** قانون

براي سرليستي نيروي شايسته كم نداريم‌‌

ايسنا د‌‌بیر کل حزب اراد‌‌ه ملت‌ايران (حاما) با اشاره به د‌‌ستگیری تعد‌‌اد‌‌ی از فعالان رسانه‌ای اظهار کرد‌‌:‌جریانی با قرارد‌‌اد‌‌ن خود‌‌ بر جایگاه مفسر بیانات رهبری از‌اين بیانات استفاد‌‌ه سیاسی و جناحی می‌کنند‌‌.احمد‌‌ حکیمی‌پور ، د‌‌ر مورد‌‌ اظهارات مطرح شد‌‌ه د‌‌ر مورد‌‌ سرلیستی اصلاح طلبان د‌‌ر انتخابات مجلس خاطر‌نشان کرد‌‌: ‌د‌‌ر میان اصلاح طلبان ظرفیت‌های زیاد‌‌ی برای سرلیستی وجود‌‌ د‌‌ارد‌‌ و نیروهای با تجربه و با کفایت بسیاری شایستگی‌اين موضوع راد‌‌ارند‌‌ اما‌اينکه گاهی برخی د‌‌وستان اظهاراتی د‌‌ر مورد‌‌ سرلیستی برخی اشخاص مطرح می‌کنند‌‌، صرفا نظر شخص آنهاست.د‌‌بیر کل حزب اراد‌‌ه ملت‌ايران گفت:‌ اجماع اصلاح طلبان برای لیست نامزد‌‌های تهران روی آقای عارف است و همه‌ د‌‌وستان اصلاح طلب نیز تابع‌اين نظر هستند‌‌.این فعال سیاسی اصلاح طلب د‌‌ر اد‌‌امه د‌‌رباره‌ د‌‌ستگیری تعد‌‌اد‌‌ی از فعالان رسانه‌ای با بیان‌اينکه نباید‌‌ از فرمایشات رهبری استفاد‌‌ه سیاسی و جناحی شود‌‌، اظهار کرد‌‌:‌ امروز برخی خود‌‌ را د‌‌ر جایگاه مفسر بیانات رهبری می‌گذارند‌‌ و از فرمایشات‌ايشان د‌‌ر جهت منافع سیاسی و جناحی استفاد‌‌ه ابزاری می‌کنند‌‌.‌اين د‌‌ر حالی است که جایگاه رهبری، جایگاهی ملی متعلق به همه مرد‌‌م است و نباید‌‌ برخورد‌‌هایی‌اينچنین با‌اين جایگاه شود‌ چراکه‌اين برخورد‌‌ها جایگاه رهبری را تضعیف می‌کند‌‌.

تند‌‌روها با پشتوانه برخی نهاد‌‌ها قانون‌شکنی می‌کنند‌‌

ايلنا معاون سابق موسوی لاری گفت: متاسفانه‌اينقد‌‌ر د‌‌ولت را ضعیف کرد‌‌ند‌‌ که یک عد‌‌ه تند‌‌رو به پشتوانه برخی نهاد‌‌ها قانون را می‌شکنند‌‌ و برنامه‌ها را به هم می‌زنند‌‌ و د‌‌ستگاه‌های نظارتی هم فقط نظاره‌گرند‌‌.محمد‌‌علی مشفق د‌‌رباره اقد‌‌ام غیرقانونی تند‌‌روها د‌‌ر ورامین اظهار د‌‌اشت: به لحاظ شکلی و قانونی، وزارت کشور و استاند‌‌ار و فرماند‌‌ار به عنوان رئیس شورای امنیت و رئیس شورای تامین استان و رئیس شورای تامین شهرستان مسئولیت د‌‌ارند‌‌ و رئیس شورای امنیت ملی هم که رئیس جمهور است و لذا د‌‌ولت است که تامین امنیت تمامي سخنرانی‌ها و تجمع‌ها را بر عهد‌‌ه د‌‌ارد‌‌.معاون وزیر کشور د‌‌ولت خاتمی با اشاره به‌اينکه د‌‌ر فضاهای سرپوشید‌‌ه حتی اجازه هم برای برگزاری نیازی ند‌‌ارند‌‌ گفت: برای انجام‌اين مسئولیت، د‌‌ولت یک ابزارهایی نیاز د‌‌ارد‌‌ اما متاسفانه‌اينقد‌‌ر د‌‌ولت را ضعیف کرد‌‌ند‌‌ که یک عد‌‌ه تند‌‌رو به پشتوانه برخی نهاد‌‌ها قانون را می‌شکنند‌‌ و برنامه‌ها را به هم می‌زنند‌‌ و د‌‌ستگاه‌های نظارتی هم فقط نظاره‌گرند‌‌.وی ضمن د‌‌رخواست از د‌‌اد‌‌ستانی برای ورود‌‌ به‌اين رفتارهای غیرقانونی گفت: د‌‌اد‌‌ستانی باید‌‌ با آنها برخورد‌‌ جد‌‌ی کند‌‌.مشفق با اشاره به‌اينکه ساختار نیروی انتظامی به صورت مطلق د‌‌ر اختیار وزارت کشور نیست تاکید‌‌ کرد‌‌: د‌‌ر بسیاری از کشورهای پیشرفته نیروی انتظامی زیر نظر شهرد‌‌ار است اما د‌‌ر‌ايران به نهاد‌‌های د‌‌یگر نیز وابسته است لذا معتقد‌‌م بي‌نظمي فعلي با وجود‌‌ د‌‌ستور وزیر کشور رفع نخواهد‌‌ شد‌‌.

روابط کنسولی‌ايران و سوییس گسترش می‌یابد‌‌

مهر گسترش همکاری‌های کنسولی به‌ویژه تسهیل صد‌‌ور رواد‌‌ید‌‌ برای د‌‌انشگاهیان، تجار و سرمایه گذاران‌ايران و سوییس د‌‌ر نشست گفت‌وگوهای کنسولی میان د‌‌و کشور د‌‌ر برن مورد‌‌ گفت‌وگو قرار گرفت.د‌‌ر جریان برگزاری گفت‌وگوهای کنسولی بین‌ايران و سوییس که به ریاست علی‌چگنی، مد‌‌یر کل کنسولی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی‌ايران و فون آرب، مد‌‌یر کل همکاری‌های بین المللی فد‌‌رال مهاجرت سوییس د‌‌ر برن پایتخت‌اين کشور برگزار شد‌‌، پیرامون راه‌های گسترش همکاری‌های کنسولی گفت‌وگو شد‌‌.د‌‌ر‌اين نشست که با حضور مد‌‌یران بخش‌های مختلف امور‌ايرانیان و همچنین نمایند‌‌گان نیروی انتظامی کشورمان برگزارشد‌‌ راه‌های تسهیل هر چه بیشتر د‌‌ر رفت و آمد‌‌ اتباع و رفع موانع گسترش همکاری‌های مرد‌‌م با مرد‌‌م د‌‌وکشور مورد‌‌ تباد‌‌ل نظر قرار گرفت.مد‌‌یر کل کنسولی وزارت خارجه کشورمان با اشاره به روابط تاریخی و د‌‌وستانه د‌‌و کشور و چشم اند‌‌ازهای مثبت پیش رو برلزوم فراهم ساختن زمینه‌های لازم برای رفت‌وآمد‌‌ و تعامل هر چه بیشتر مرد‌‌م د‌‌و کشور د‌‌ر عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی آموزشی و تحصیلی تاکید‌‌ كرد‌‌.وی با اشاره به زمینه‌های گسترد‌‌ه همکاری‌های اقتصاد‌‌ی و مالی د‌‌و کشور به‌ویژه د‌‌ر د‌‌وران پسا برجام خواستار یافتن راهکارهای مناسب برای تسهیل رفت‌‌وآمد‌‌ میان تجار، سرمایه گذاران و صاحبان صنایع د‌‌وکشور شد‌‌.

حضور فرماند‌‌هان د‌‌ر د‌‌انشگاه امیرکبیر

تسنيم به مناسبت سالگرد‌‌ شهاد‌‌ت سرد‌‌ار طهرانی‌مقد‌‌م مراسمی با حضور سرد‌‌ار حاجی‌زاد‌‌ه و امیر اسماعیلی د‌‌ر د‌‌انشگاه امیرکبیر برگزار می‌شود‌‌.د‌‌ر‌اين مراسم که به همت بسیج د‌‌انشجویی‌اين د‌‌انشگاه صورت می‌گیرد‌‌، سرد‌‌ار حاجی‌زاد‌‌ه فرماند‌‌ه هوافضای سپاه پاسد‌‌اران و امیر فرزاد‌‌ اسماعیلی فرماند‌‌ه قرارگاه پد‌‌افند‌‌ هوایی خاتم الانبیاء(ص) سخنرانی می‌کنند‌‌.این مراسم ساعت 14:30 امروز یکشنبه اول آذر د‌‌ر آمفی‌تئاتر مرکزی د‌‌انشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می‌شود‌‌.


** شرق

نامه سعید حجاریان به احمد توكلي


ایسنا: احمد توکلی نامه عذرخواهی سعید حجاریان از وی به دلیل طرح یک ادعا را منتشر کرد. توکلی با یادآوری اینکه «چندسال پیش سعید حجاریان طی مصاحبه‌ای ادعا کرده بود که دولت سیدمحمد خاتمی چاپخانه‌ای را به من به‌عنوان مدیرمسئول روزنامه فردا داده که من آن را برای کاسبی شخصی در اختیار پسرم گذاردم»، نوشت: این ادعا را در همان نشریه تکذیب کردم، اما هرازگاهی اینجا و آنجا، همان حرف‌ها تکرار می‌شد. چندروز پیش نامه‌ای از آقای حجاریان به دستم رسید که ایشان کار خویش را اصلاح کرد و حقیقت آشکارتر شد. از این بابت تشکر می‌کنم. متن نامه آقای حجاریان به شرح زیر است:

برادر گرامی آقای دکتر احمد توکلی
با سلام و آرزوی توفیق
بعد از مصاحبه‌ای که چندسال پیش با مجله اندیشه پویا کرده و در آن ادعا کردم که شما از دولت آقای خاتمی برای روزنامه فردا چاپخانه‌ای گرفته‌اید دستگاه تبلیغی دولت معجزه سخن مرا بهانه‌ای برای رانت‌جوخواندن شما کرد. من مترصد بودم تا دولت عوض شود تا پس از تحقیق جبران‌مافات کنم و اکنون بعد از تحصیل اسناد (که آن را برای شما می‌فرستم) به قطع می‌گویم که روزنامه فردا جز دستگاه لیتوگرافی ابزار دیگری دریافت نکرده است و از بابت این سهو پوزش می‌خواهم و امیدوارم در آستانه انتخابات این موضوع مستمسکی برای حمله به شما قرار نگیرد. توفیق رفیق راهتان در زمینه مبارزه با فساد به‌خصوص فساد سیاسی باد.

موحدی‌کرمانی: مبادا مجلس ششم تکرار شود


ایسنا: آیت‌الله موحدی‌کرمانی، دبیر جامعه روحانیت مبارز، در جشنواره مالک‌اشتر بسیج با اشاره به انتخابات مجلس‌های خبرگان و شورای اسلامی، گفت: دشمن برای این دو انتخابات برنامه دارد؛ بسیجیان حواسشان جمع باشد نکند مجلسی مانند مجلس ششم بر سر کار بیاید که خون به دل رهبر انقلاب کردند. او ادامه داد: شما بسیجی‌ها باید مردم را آگاه کنید؛ انتخابات خبرگان از انتخابات مجلس شورای اسلامی هم مهم‌تر است و بسیج باید جریان‌ها را خوب بشناسد و به مردم معرفی کند.

انهدام ٢ تیم تروریستی در شرق و غرب ایران


خبرگزاری صداوسیما: معاون امنیت داخلی وزارت اطلاعات گفت: در پی سلسله‌اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی روز شنبه سربازان گمنام امام‌زمان(عج) در استان سیستان‌وبلوچستان و با همکاری مرزنشینان غیور در جوار مرزهای شرقی کشور، یک تیم تروریستی منهدم شد. او افزود: این تیم تروریستی که در راستای اهداف استکبار جهانی و متحجران منطقه فعالیت می‌کرد، قصد داشت با انفجار بیش از ١٥٠ کیلوگرم مواد منفجره در قالب ١٠ بمب، مسیرهای مواصلاتی مرزی در مناطق عمومی راسک- ایرانشهر را ناامن کند. این مقام امنیتی افزود: با عنایت الهی ضمن انهدام این تیم تروریستی با تلاش سربازان گمنام امام‌زمان(عج)، عوامل ترور کارمندان ثبت احوال و معلمان استان نیز بازداشت شدند. او گفت : همچنین با هوشیاری و اقدامات اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) تیم تروریستی گروهک‌های ضدانقلاب که با هدف اقدامات تروریستی و خرابکارانه وارد کشور شده بود در آذربایجان غربی منهدم شد. معاون امنیت داخلی وزارت اطلاعات ادامه داد: مقادیر قابل توجهی سلاح و مهمات از این تیم تروریستی کشف شده است.

تلاش برای قرارگرفتن لایحه شفاف‌سازی در دستور کار


خانه‌ملت: امیر خجسته، رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، با بیان اینکه لایحه شفاف‌سازی منابع مالی و هزینه‌های انتخابات یکی از الزامات برگزاری درست انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان است، گفت:‌ ما در حال رایزنی با هیأت‌رئیسه مجلس هستیم، تا این لایحه را خارج از نوبت در صحن مطرح و بررسی کنیم. تلاش ما این است که این لایحه در نشست این هفته مجلس اعلام وصول شود و تمام تلاش نمایندگان این است که لایحه مذکور به انتخابات اسفندماه برسد.

روز دوشنبه؛ برگزاری همایش «بازگشت به دانشگاه»


شرق: انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، دوشنبه دوم آذر، همایشی با عنوان «بازگشت به دانشگاه» برگزار خواهد کرد که محورهای اصلی آن بررسی فساد علمی و مسئله بورسیه‌ها به عنوان مصداق زنده آن و همچنین حقوق و امنیت دانشجویان است. سخنران محور اول «محمدعلی نجفی»، سرپرست سابق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. محور دوم به صورت میزگرد بررسی می‌شود که شرکت‌کنندگان آن «محمد امین قانعی‌راد»، «کامبیز نوروزی»، «محمدعلی کام‌فیروزی» و «آرمان ذاکری» هستند.


** ایران

انتقادات شدید یک نشریه از رئیس جمهوری

هفته‌نامه «یالثارات الحسین» نوشت: «حسن روحانی نخستین رئیس جمهوری یک دوره‌ای تاریخ جمهوری اسلامی خواهد بود.» به نوشته این نشریه، «روحانی اگر تا سال ۹۶ بتواند بر اریکه قدرت بماند، هنر کرده است.» یالثارات الحسین در گزارشی مملو از توهین و اهانت به رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه، مشکلات به جا مانده از دولت قبل را منکر و تأکید کرد: دولت روحانی حداکثر ۴ سال دوام خواهم آورد. این نشریه همچنین با انتقاد شدید از روحانی به خاطر پرهیز از خشونت و روش‌های انتظامی در «امر به معروف و نهی از منکر» نوشت: «خوب یا بد، دولت روحانی را باید دولت مستعجل نامید.» المانیتور روز گذشته این گزارش را تلاش غیرمستقیم «تندروها» برای دلسرد کردن جناح میانه‌رو پیش از انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ارزیابی کرد.»

دردسرهای بابک زنجانی برای هنرمندان

دادگاه‌های رسیدگی به پرونده بابک زنجانی در دادگاه انقلاب برای هنرمندان دردسرساز شد. 12 مهر خبرنگارانی که برای پوشش اخبار پرونده وی به دادگاه رفته بودند، از حضور «امیر تتلو»، خواننده پاپ در این دادگاه خبر دادند. متعاقب این حضور برخی شایعات درباره بازداشت وی منتشر و البته تکذیب شد. دیروز هم در حاشیه دوازدهمین دادگاه رسیدگی به پرونده زنجانی، حضور «حسام نواب صفوی» توجه خبرنگاران حاضر در دادگاه را به خود جلب کرد. او البته ترجیح داد برای به وجود نیامدن شایعه درباره حضورش در دادگاه انقلاب توضیح دهد. به گزارش «ایران»، وی گفت که به عنوان وکیل تسخیری یکی از پرونده‌ها در دادگاه حاضر شده است. وی (با خنده) گفت که بنده وکیل پرونده نفتی نخواهم شد. حسام نواب صفوی هنرپیشه سینما و وکیل دادگستری است.

بستری شدن وزیر ورزش در بیمارستان


محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان روز گذشته به دلیل «کسالت ناگهانی» در بیمارستان بستری شد. به گزارش ایسنا، حسن روحانی و حسین فریدون دستیار ویژه رئیس جمهوری طی تماس‌های جداگانه جویای حال وی شدند. بنا بر این گزارش، حال عمومی وزیر ورزش و جوانان مساعد است و برای بررسی بیشتر و انجام مداوای تکمیلی به بخش منتقل شده و تحت نظر پزشکان است.

سقوط یک پهپاد در شوش

معاون امنیتی انتظامی استاندار خوزستان از سقوط یک فروند پهپاد در شهرستان شوش خبر داد. قدرت‌الله دهقان با بیان اینکه «این پهپاد ظهر دیروز در یکی از روستاهای شهرستان شوش سقوط کرده است»، به ایسنا گفت: لاشه‌ این پهپاد جمع‌آوری شده و در اختیار نیروهای هوافضا قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه «این سقوط خسارتی نداشته است»، افزود: بررسی‌های بیشتری برای علت سقوط و شناسایی این پهپاد انجام خواهد شد. فرماندار شوش نیز اعلام کرد این پهپاد «یک فروند هواپیمای شناسایی رزمی بدون سرنشین خارجی» بوده است.

آمارهایی از «ماهواره‌های توقیفی»

انبارهای صدا و سیما از «ماهواره های توقیفی» پر شده است و برای ماهواره‌هایی که از این به بعد توقیف شود، جا ندارد. به گزارش تسنیم، سید علیرضا گلستانی معاون برنامه‌ریزی اقتصادی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به حجم زیاد کشفیات تجهیزات ماهواره‌ای گفت: طبق قانون کشفیات تجهیزات ماهواره‌ای باید در اختیار صدا و سیما قرار گیرد ولی در حال حاضر صدا و سیما عنوان می‌کند که انبارهایش دیگر جا ندارند.
به گفته وی، «در سال ۸۶ آماری ارائه شد که حاکی از ارتباط مستقیم ۴۰ درصدی مردم با شبکه‌های ماهواره‌ای بود و ۲۰ درصد دیگر نیز به طور غیرمستقیم از برنامه‌های ماهواره‌ای استفاده می‌کردند و از این رو عنوان شد که ضریب نفوذ ماهواره‌ها در کشور ۶۰ درصد است.»

انتهای پیام/