ناامید کردن امید مردم سیلزده مطمئنا برخلاف گفتمان رهبر انقلاب اسلامی است و اگر در توان مسؤولان نیست که این مشکلات را برطرف کنند با سیلزدگان صادق و شفاف باشند.
به گزارش تیتر آزاد به نقل از گلستان ما؛ روز و شبهایی این روزهای مردم ترکمنصحرا به هم گره خورده و مشکلات خانهخرابی و نابودی محصول کشاورزی آن هم در این دوران سخت اقتصادی کلافی بزرگ را بر دستان پرتوان مردان ترکمن استان گلستان به وجود آورده است.
انبوهی از مشکل ناشی از سیل در مناطق سیلزده وجود دارد
صداهای پر مهر و محبت برخی از خیرین و وعدههای پر سرو صدای مسؤولان برای کمک و خدمترسانی به مردم ترکمن خسارت دیده از سیل این روزها کمرنگتر از ماههای گذشته شده ولی هنوز انبوهی از مشکلات ناشی از سیل در مناطق سیلزده وجود دارد.
حتی وعدهها و تبلیغات از اقدامات بخشهای مختلف دستگاههای اجرایی به مناطق سیلزده منجر به آن شده که بسیاری از افراد جامعه تصور کنند که مردم سیلزده گلستان تنها دغدغهشان این است که باید منتظر بمانند که منازلی که دولت قول آن را داده بود که در سه ماه بنا شود آماده شود.
بسیاری از مردم جامعه براساس این تبلیغات رسانهای و رپورتاژی دستگاههای اجرایی تصور میکنند که بستههای مختلف لوازم خانگی در دستان سیلزدگان است، افرادی که خانههایشان نیاز به تعمیر داشته تسهیلات برای مرمت دریافت کردند و افرادی که نیز خانههایشان در سیل از سوی کارشناسان بنیاد مسکن تخریبی عنوان شده بهایی به عنوان اجاره دریافت کردند و در گوشهای از شهر و یا روستا سکنا گزیدند و منتظر هستند که کلنگهای زمینخورده و پیهای کنده شده در چند ماه بهسرانجام برسد و سرپناهشان شود.
خسارت صنعتگران و دامداران و کشاورزان که بخشی حتی از بیمه بهرهمند بودند پرداخت شده و رونق تولید بر چرخ اقتصادشان استوار است و افرادی که بیکار شدند حتی کارگران فصلی و افرادی که فاقد بیمه بودند همانطور که در شورای اداری استان براساس بیانات مسؤولان عالی رتبه نظام وعده داده شده از تسهیلات بیمه بیکاری بهرهمند شدند.
شهرداری آققلا تاکنون شهر را به شرایط عادی برگردانده است و مشکلی در سطح شهر وجود ندارد، برخی هم میگویند دیگر سیلزدگان چه میخواهند به جای خانههای فرسوده و چند سال ساخت و ماده 100 خانههای استاندارد با تسهیلات ارزان قیمت برایشان ساخته خواهد شد.
از اقدامات روی کاغذ مسؤولان با دردهای واقعی سیلزدگان
اما از دید بسیاری از مردم سیلزده استان گلستان این اقدامات یک رویا است و تنها بر روی کاغذ و در افکار ایدئولوژیسم مسؤولان در کارگروههای مختلف برای کمک به مناطق سیلزده باقی مانده است و هنوز که هنوز دل مردم ترکمن از سیل خون است و تبلیغات رسانهها و حرفهای مسؤولان در خصوص اقدامات انجام شده نمک بر زخمهایشان است.
بنا بود در منطقه سیلزده اتفاقهای زیادی بیفتد، 18 هزار خانهتخریبی و تعمیریبازسازی شود، 4 هزار دام بین سیلزدگان توزیع شود، پکهایی از لوازم خانگی در اختیار این سیلزدگان قرار گیرد و بسیاری از مشکلات زیرساختی حل شود گرچه قدمهایی برداشته شده ولی مسأله سیلزدگان بزرگتر از صفحهای است که مسؤولان برای پاسخ به این مشکلات انتخاب کردند.
وقتیبه دفترمدیران متولی وارد میشویم این آمارها بیان میشود و مسؤولان زیرکولر ساعتها از آمارهای رنگی، شیک و مجلسی حرف میزنند ولی حرفهای مردم سیلزده در گرمای طاقتفرسای تابستان چیزی دیگری است.
به ما رسانهایها میگویند سیاهنمایی است، میگویند جلوی رسانهها تصور سیلزدگان این است که باید آه و ناله کنند تا به آنها رسیدگی شود و برخی میگویند که حجم خسارتهای سیل زیاد است و به مرور برطرفمیشود.
برخیمیگویند منتظریم سیلزدگان خانههایشان را بسازند تا به آنها لوازمخانگی بدهیم، برخی میگویند کمکها پرداخت شده و سیلزدگان آنها را کتمان کردند، مدیران انتظار دارند که آمارها از زبان آنها شنیده شود نه سیلزدگان، آخر نوای مردم سیلزده چیز دیگری است، میگویند مسؤولان دروغ میگویند، وعدهها پوشالی بوده و یا عدالت در کمکرسانی وجود ندارد برخی خانوادهها از امکانات بیشتری بهرهمند شدند و به برخیها اصلا چیزی نگرفتند.
برنامههای در دست اقدام به عنوان بیلان کار دستگاههای متولی بازسازی ارائه میشود
اما به نظر میرسد که واقعیت این است که سیل کمکها با سیل دردها یکی نیست، سه ماه از سیل گذشته مسؤولان اقدامات انجام نشده را به عنوان بیلان کاری خود بیان میکنند، برخی مدیران منتظر مصوبههای هیأت دولت هستند.
از 18 هزار و 700 منزل خسارت دیده براساس آخرین جلسه کارگروه بازسازی و نوسازی 13 هزار و 382 پرونده در سامانه پایش و ثبت شده است و از این میزان تنها 3 هزار و 179 پرونده در بانکها عقد قرارداد شده است.
این عقد قرارداد یعنی تازه شروع کار برای ساخت و ساز یک بنا که معلوم نیست با مدلی که استان در پیش گرفتند تا کی طول بکشد.
از 100 هزار هکتار اراضی کشاورزی و 20 هزار کشاورزی که عنوان میشد از سیل خسارت دیدند تنها 15 هزار و 440فرم خسارت در سامانه سجاد کشاورزی ثبت شده است و بیش از 52 هزار هکتار از اراضی زراعی استان در این مناطق تعیین خسارت شده است.
هنوز هیأت دولت مصوبهای برای پرداخت و جبران خسارتهای صنعت، تجارت و گردشگری استان در مناطق سیلزده اتخاذ نکرده است.
کشاورزان خسارت دیده تقریبا 50 درصد از میزان اندکی که دولت به عنوان جبران خسارت محصولاتشان بنا بود بدهند براساس کارگروههای شکل گرفته دریافت کردند.
بانکها نیز در کارشکنی پرداخت خسارتها به سیلزدگان تندیس افتخار گرفتند و هنوز نتوانستند به تمامی پروندههای خسارتدیدگان پس از گذشته سه ماه رسیدگی کنند.
استاندار گلستان هم در اولین مصاحبه با خبرگزاری فارس در گرگان اولویت خود را رسیدگی به مناطق سیلزده گلستان اعلام کرد که در این راستا بازدیدی از این مناطق داشتهاند و دستورات جدی را نیز صادر کرده است اما باید به این نکته مهم توجه کرد که اقدامات دولتمردان در مناطق سیلزده مستمر و پیگیرانه باشد، آقای استاندار درد مردم سیلزده را دریابد و صدای رنجور بچههای ترکمن را با نوازش پدرانه پاسخ دهد، در کوتاهمدت و براساس اولویتبندی در شرایط فعلی رفع مشکل دریچه «سد وشمگیر» علاجبخش دردهای ترکمن نیست مدیران مرتبط استانی اگر میخواهند سایه سیل را از سر مردم آققلا بردارند به پروژه سد «آقدکش» و اتمام پروژههای آبخیزداری مثل سدنرماب و ... اهتمام داشته باشید.
ناامید کردن مردم سیلزده برخلاف گفتمان رهبری است
ناامید کردن امید مردم سیلزده مطمئنا برخلاف منویات و گفتمان رهبر معظم انقلاب اسلامی است و اگر امکانات و اعتبارات دستگاههای در وضعیتی نیست که این مشکلات را برطرف شود با سیلزدگان صادق و شفاف باشند و در نخستین گام این صداقت مثل «پرداخت تسهیلات رونق تولید و تسهیلات اشتغالزایی» دستگاههای مربوطه و بانکها لیستهای پرداختی و اقدامات خود را با ذکر نام افراد اطلاعرسانی کنند این کوچکترین گام برای احترام به مردان بزرگ ترکمن است.
در پایان باید به این نکته توجه داشت که سیل فرودین در نقاط مختلف کشور عیار مسؤولان انقلابی و جهادی با مسؤولان غیرانقلابی و ناکارآمد که سالها در پشت صندلیها جا خوش کردند را نشان میدهد حالا باید دید چشمان بینای سازمان بازرسی و دستگاه قضایی استان نیز میتواند در رسیدگی به پروندهها سیل این عیار را تشخیص دهند یا خیر.
گزارش : داوود خاندوزی خبرگزاری فارس
انتهای پیام/