کارشناس فضای مجازی گفت: مهمترین عاملی که سبب روی آوردن سودجویان به تبلیغ و فروش کالای بی کیفیت و قاچاق در فضای مجازی می شود، عدم نظارت کافی در این بخش و سایت های مذبور است لذا این مهم با اجرای دولت الکترونیک می توان جلوی بسیاری از این مسائل را گرفت.

به گزارش به گزارش تیتر آزاد به نقل از گلستان ما، مجتبی لشکر بلوکی کارشناس فضای مجازی درباره خرید فروش کالای قاچق در فضای مجازی اظهار کرد: متاسفانه این امر رشد روز افزونی داشته و یکی از عوامل مهم ضربه به تولید داخل است.

وی افزود: در فضای مجازی بدلیل عدم قانونمندی بخصوص کاربران و نظارت کمتر بر آن، شاهد بروز ناهنجاری های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و تغییر ذائقه مخاطب به سمت کالای غیر استاندارد و حتی خارجی بی کیفیت هستیم.

این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: فضای مجازی بستر مناسبی برای تبلیغ و ترویج فرهنگ مبارزه و مقابله با کالای قاچاق و خرید و فروش آن است، در این حوزه نیز با فرهنگ سازی می توان، خرید کالای قاچاق را در به صورت یک ضدهنجار مهم تبدیل کرد که متاسفانه دستگاه های فرهنگی و آموزشی در این امر اهتمام جدی نداشته و فقط به چند کار ساده همچون یک مسابقه و تیزر و بنر اکتفاء می کنند.

لشکربلوکی به دستگاه ها های مرتبط با موضوع قاچاق در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: شورای عالی فضای مجازی، سازمان فن آوری اطلاعات، سازمان توسعه تجارت الکترونیک، سازمان حمایت مصرف کننده، مرکز امور اصناف و بازرگانان، پلیس فتا و … از جمله این دستگاه ها هستند اما با وجود تلاش های تمامی سازمان های ذی ربط، متاسفانه مشاهده می شود همچنان در زمینه ضرورت مقابله با عرضه کالای قاچاق در بین کسب و کارهای مجازی، قانون محکمی نهادینه نشده است.

وی ادامه داد: امروزه بسیاری از کالاهای وارداتی که در حال حاضر توسط فروشگاه های اینترنتی و یا کانال های شبکه های اجتماعی به فروش می رسند، از روش های غیر رسمی وارد کشور شده اند و این فروشگاه ها در کنار خدماتی که به مردم می دهند، به بستری برای تسهیل فروش کالای قاچاق در سطح خرده فروشی تبدیل شده اند.

لشکربلوکی تاکید کرد: چنانچه وزارت صمت نماد اعتماد به سایت های فروش کالا دهد، وزارت ارشاد به سایت های جعلی یا فروش کالای جعلی یا بدون مجوز و یا حتی تبلیغ آن را برخورد کنند، شرکت پست و شرکت های حمل بار از پذیرش و توزیع کالاهای بی مجوز خوداری کنند زیرا بسیاری از سایت های تبلیغ و فروش کالای قاچاق از طریق شرکت پست یا شرکت های باربری اقدام به ارسال کالا به دست مشتری می کنند.

وی اذعان کرد: باید سازمان صدا و سیما از تبلیغ شرکت، سایت و فروش پیامکی کالاهای بی مجوز ممانعت به خرج دهد.

این کارشناس فضای مجازی با اشاره به نهادینه کردن فرهنگ ها و هنجارها ازدوران کودکی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در باب تربیت کودک می فرمایند که گاهاً آن بیگانه از طریق محصولات و کالاهای فرهنگی و اسباب بازی دسترسی بیشتر و تاثیر گذاری بیشتر بر کودک و نوجوان ما دارد و کانون پرورش فکری که بر طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دبیرخانه شورای نظارت بر تولید و توزیع و واردات اسباب بازی را دارد باید جدی تر ، محسوس تر و انقلابی تر بر این عرصه وارد شود، این مهم و عدم نظارت کامل بر آن به تغییر ذائقه و سبک زندگی کودکان و نوجوانان و سپس دیگر افراد جامعه می شود.

انتهای پیام/