مراسم تجلیل از سیدمسعود شجاعی طباطبایی در خبرگزاری تسنیم برگزار شد. در این جلسه به گوشه‌ای از فعالیت‌های او در معرفی هولوکاست از طریق هنر معرفی شد.

 

به گزارش تیتر آزاد به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم تجلیل از سیدمسعود شجاعی کاریکاتوریست جبهه فرهنگی انقلاب، صبح امروز چهارم مردادماه با حضور محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، حمیدرضا مقدم‌فر مشاور رسانه‌ای و فرهنگی فرمانده کل سپاه، حجت‌الاسلام والمسلمین زائری رئیس مجموعه فرهنگی سرچشمه، محمدحسین نیرومند مدیر انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، حبیبی مدیر انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس  و جمعی از هنرمندان صبح امروز، چهارم مردادماه، در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.

مجید قلی‌زاده مدیرعامل خبرگزاری تسنیم در ابتدای این مراسم با بیان "به‌دلیل تلاش‌های شجاعی، استاد مسلم گرافیک از مدت‌ها پیش در صدد برگزاری این نشست در خبرگزاری بودیم"، گفت: یکی از اصلی‌ترین دلایل برگزاری این مراسم، کلامی است که رهبر معظم انقلاب درباره ارزش کار ایشان در برگزاری دو دوره مسابقه کاریکاتور هولوکاست فرمودند. ایشان فرمودند که این کار خیلی عالی بود. این جمله رهبر معظم انقلاب خیلی پیام داشت و نشان می‌دهد که برگزاری این دو مسابقه درباره هولوکاست، کاری سنجیده، انقلابی و هوشمندانه بود. نظر رهبر معظم انقلاب، مدال افتخاری است که بر سینه این هنرمند انقلابی می‌درخشد.

قلی‌زاده اضافه کرد: وقتی رهبر معظم انقلاب از این اقدام با عنوان «عالی» یاد می‌کنند، یعنی این کار در اوج بوده است، بنابراین ما به‌عنوان عضو کوچکی در رسانه وظیفه خود دانستیم که به‌اندازه خودمان برای این نوع اقدامات شجاعی، به وی دست مریزاد بگوییم.

قلی‌زاده: هنر شجاعی شمشیری است برای از بین بردن ناپاکی‌ها و ظلم‌ها

مدیرعامل خبرگزاری تسنیم گفت: هنری ارزش دارد که در خدمت دفاع از مردم، دفاع از انسانیت و حقانیت باشد. هنری ارزش دارد که بتوان از آن شمشیری برای از بین بردن ناپاکی‌ها و ظلم‌ها ساخت؛ هنری که باید از لحاظ تکنیک و محتوا در اوج باشد، با خلوص و غمخواری همراه باشد، معتقدیم که هنر شجاعی از این جنس است.

وی تصریح کرد: هنر کاریکاتور این توانمندی را داشته که در تمام فراز و فرود انقلاب با آن همراه بوده و از این نظر جزو معدود هنرهایی است که توانسته وظیفه خود را ایفا کند. کاریکاتور از جمله هنرهایی است که زبان بین‌المللی دارد و برای همه قابل فهم است و این توانمندی را دارد که در موضوعات مختلف حرف اصیل انقلابی را بزند. شجاعی با برگزاری دو دوره مسابقه هولوکاست این موضوع را بعینه ثابت کرده است.

حمیدرضا مقدم‌فر، مشاور فرهنگی و رسانه‌ای فرمانده کل سپاه، دیگر سخنران این مراسم بود. وی در ابتدای سخنان خود به استمرار جنگ دشمن از زمان هشت سال دفاع مقدس تا به امروز اشاره کرد و گفت: ما روزی در انقلاب با عرصه جهاد اصغر مواجه بودیم که هجمه‌ها به انقلاب از جنس «سخت» بود و نیاز به رزمندگانی بود که با خلوص و عزم و روحیه جهادی وارد میدان شوند و با دشمن بجنگند که خدا را شکر، ما در این عرصه آبرومند هستیم و صفحه درخشانی از تاریخ انقلاب اسلامی از هشت سال دفاع مقدس به یادگار مانده که همانند خورشیدی می‌درخشد. امروز این عرصه عوض شده و دشمن با سلاح سخت با ما نمی‌جنگد. امروز عرصه نبرد، «جنگ نرم» است و  به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، مجاهدان این عرصه باید «جهاد کبیر» کنند؛ جهاد کبیر برگرفته از آیه‌ای از قرآن کریم است: «وَ جاهِدْهُمْ بِهِ جِهاداً کَبِیراً».

مقدم‌فر: نیازمند روشنگری در عرصه جهاد کبیر هستیم

به گفته مشاور رسانه‌ای و فرهنگی فرمانده کل سپاه؛ ما در عرصه جهاد کبیر_ همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند_ به تبیین و روشنگری نیاز داریم و این دو در کنار هم معنادار می‌شود.

مقدم‌فر «هنر» را بهترین ابزار برای روشنگری و تبیین توصیف کرد و  گفت: هنر متعهد یکی از مهمترین ملزومات مجاهدان عرصه جهاد  کبیر است؛  مجاهدانی که خود باید اهل فهم و بصیر باشند و انقلاب و آرمان‌هایش را به خوبی بشناسند. دشمن‌شناسی از ویژگی‌‌هایی است که این افراد باید داشته باشند و وقتی این مجاهدان به این سلاح‌ها مجهز باشند، می‌توانند در این عرصه جهاد کنند و به روشنگری و تبیین بپردازند.

شجاعی طباطبایی عماروار بصیرت‌افزایی کرده و مالک‌اشتروار به خیمه هولوکاست حمله کرده است

مقدم‌فر با بیان اینکه شجاعی طباطبایی از جمله هنرمندان متعهدی است که در عرصه هنر و جهاد کبیر در خدمت آرمان‌های انقلاب اسلامی عمل می‌کند، افزود: او هنرمند متعهدی است که هنرش را در خدمت اهداف اسلامی قرار داده و به داد مستضعفین عالم رسیده است. شجاعی طباطبایی عماروار روشنگری و بصیرت‌افزایی کرده و مالک‌‌اشتر وار به خیمه دروغین هولوکاست حمله کرده است. او این افتخار را دارد که در عرصه روشنگری و بصیرت‌افزایی مجاهد و سرباز خوبی برای ولایت باشد.

هرچند برخی از مسئولان کج‌فهمی می‌کنند، اما تعارض ما با نظام سلطه باقی‌است

مشاور رسانه‌ای و فرهنگی فرمانده کل سپاه ضمن تقدیر از خبرگزاری تسنیم برای برپایی چنین مراسمی یادآور شد: حق مطلب بیش از این‌هاست. جا دارد که هنرمندان خوبمان را در عرصه هنر متعهد و انقلابی، به مردم معرفی و برای به جا آوردن شکر الهی، از این هنرمندان تجلیل کنیم. امیدوارم که از این امر غفلت نکنیم  تا نظام سلطه بداند که ما حواسمان به هنرمندانمان هست و دستمان در این عرصه پر است. نظام سلطه بداند که ما با آنها تعارض هویتی داریم؛ هرچند اگر برخی از مسئولان ما کج‌فهمی‌ می‌کنند، اما این تعارض باقی است و تا زمانی که آنها ظلم می‌کنند، ما جلوی آنها خواهیم ایستاد. شجاعی طباطبایی از جمله فرماندهان این عرصه جنگ نرم است.

صفارهرندی: امضای شجاعی نزد هنرمندان دنیا معتبر است/ روشنفکری است که برج عاج‌نشین نشد

محمدحسین صفارهرندی دیگر سخنران این مراسم بود. وی در بخشی از سخنان خود شجاعی طباطبایی را مؤسس کارهای بزرگ در بخش هنر انقلاب معرفی کرد و گفت: متأسفانه او در بیرون از مرزهای ایران بیش از داخل شناخته شده است. شناسایی ایشان در محیط عالَمی هنر از محیط ملی جدی‌تر است. شجاعی طباطبایی از زمره هنرمندان روشنفکر است، اما روشنفکری وی سبب نشده که تنبل باشد و با مردم کشور خودش و دیگر جاهای عالم احساس همدردی نکند. این روشنفکری منجر نشده که او نسبت به اعتقادات مردمش بی‌تفاوت باشد و برج عاج‌نشین شود.

به گفته صفارهرندی؛ امضای شجاعی طباطبایی در نزد هنرمندان دنیا معتبر است. او جزو چهره‌هایی است که در دنیا به عنوان چهره تراز یک هنر شناخته می‌شود و کارهای او را دنبال می‌کنند و برای دعوت‌هایش اعتبار قائل‌اند. او روشنفکری است که در لحظات ضرورت به داد کشور، مکتب و ایدئولوژی خود می‌رسد. در روزگاری که عده‌ای از هنرمندان به دلیل تحت‌الحمایه بودن سلمان رشدی توسط قدرت‌های خارجی و تقبیح حکم ارتداد و اعدام او توسط برخی افراد، دست از کار در این زمینه کشیدند و احتیاط کردند، شجاعی طباطبایی آستین بالا زد و در این زمینه کار کرد و اتفاقاً چهره شدن او از همان زمان آغاز شد. شجاعی سدی را که در برابر اعتقادش با نگاه حرفه‌ای ایجاد شده بود، شکست و همان سبب بزرگتر شدن او شد. او از قِبَل پیروی از اعتقاداتش محبوب شد؛ مصداق این آیه که فرمود: «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا».

زائری: مسعود شجاعی هزینه‌های زیادی برای هنر متعهد داده است

حجت‌الاسلام و المسلمین زائری یکی دیگر از سخنرانان بود که سخنان خود را با بیان اینکه شجاعی یکی از الگوهای هنر انقلاب است، آغاز کرد. وی ادامه داد: شجاعی طباطبایی هزینه زیادی هم به لحاظ روحی و هم از حیث جانی در این زمینه داده‌ است؛ هرچند وضعیت ظاهری او بیانگر این موضوع نیست. اما کم نیست آسیب‌های روحی و روانی که بر وی وارد شده یا مصائبی که به هنگام خروج از کشور یا دریافت ویزا داشت.

مدیر موسسه فرهنگی سرچشمه افزود: از دیگر ویژگی‌های این کاریکاتوریست متعهد می‌توان به داشتن «تعهد کاری» به معنای احساس مسئولیت داشتن نسبت به کار، «اعتبار حرفه‌ای» به معنای پذیرش وی از سوی هنرمندان دیگر کشورها به عنوان  یک کاریکاتوریست تراز اول بین‌المللی، داشتن «روحیه انقلابی» به معنای حضور و ایستادگی در مقابل با فتنه 88 یا مسائلی چون هولوکاست، مزین بودن به «تدین شخصی» به معنای اهمیت و جدیت در مسائل دینی شخصی مانند واجبات و مستحبات شرعی و توجه و اهتمام وی به بحث آموزش و تربیت نیروی انسانی اشاره کرد.

به گفته زائری؛ از همان دوران حضور فعال مسعود شجاعی‌طباطبایی در کیهان کاریکاتور و... هنرمندانی بالیدند و تحت آموزش او و محمدحسین نیرومند درخشیدند. به نظرم مهمترین ویژگی مسعود شجاعی طباطبایی در کنار دیگر ویژگی‌های او، «استقامت» است؛ چرا که اگر کسی تمام ویژگی‌های یاد شده را داشته باشد، اما استقامت نداشته باشد، موفق نخواهد بود.

نیرومند: مسابقات کاریکاتور هولوکاست در آمریکا تاثیر مهمی گذاشت

محمدحسین نیرومند، مدیر انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس نیز در این مراسم طی سخنانی با اشاره به تمجید مقام معظم رهبری از کارهای سیدمسعود شجاعی طباطبایی گفت: مقام معظم رهبری به شجاعی فرموده‌اند که کارتان عالی بود؛ همین جمله برای فهم درک متفاوت مقام معظم رهبری از فرهنگ نسبت به دیگر مسئولان کشور کافی است؛ چرا که هیچ یک از مسئولان به مسعود شجاعی چنین نگفته بود.

قدر شجاعی را خارجی‌ها بیشتر از مسئولان می‌دانند

وی تصریح کرد: تصور آمریکایی‌ها از ابتدای برگزاری مسابقات هولوکاست در زمان وزارت رایس بر امور خارجه امریکا، این بود که یک سازمان ساختاریافته تشکیل شده و با برپایی چنین جشنواره‌هایی قصد مواجهه و نابودی اسرائیل را دارد. آنها نمی‌دانستند فرماندهی به نام سیدمسعود شجاعی طباطبایی به صورت کاملاً شخصی ایستاده و چنین جشنواره‌هایی را رهبری می‌کند. او هنرمندی جهادی است. بی‌تردید شجاعی جزو پنج هنرمند درجه اول ایران است.

شجاعی: سرباز کوچک ولایتم

سیدمسعود شجاعی آخرین سخنران این مراسم بود. وی با بیان اینکه سرباز کوچک ولایت و آماده خدمت به انقلاب هستم، گفت: از حجت‌الاسلام زائری و  حسین نیرومند تشکر می‌کنم که در همه حال حامی رویدادهای انقلابی هستند؛ هرچند حق مطلب برای این عزیزان تا به امروز ادا نشده است؛ به همین دلیل می‌خواهم امروز کمی در مورد این دو عزیز صحبت کنم.

طباطبایی تصریح کرد: حسین نیرومند که از سه دهه پیش در کیهان کاریکاتور با او همکار هستم، در بسیاری از اوقات استاد اخلاق من بوده است. ما هر روز در ارتباط هستیم و بنده از ایشان راهنمایی و مشورت می‌گیرم و بخش عمده‌ای از مسیری را که طی کرده‌ام، مدیون او هستم. همچنین حجت‌الاسلام زائری که از پایه‌گذاران هولوکاست بودند، تشکر می‌کنم. به پیشنهاد زائری بعد از نشر 12 طرح توهین‌آمیز در نشریه دانمارکی و یا طرح توهین‌آمیز شارلی‌ ابدو نسبت به پیامبر اکرم(ص)، جشنواره‌های هولوکاست با طرح این سوال که چرا با وجود آزادی بیان در غرب نمی‌توان در مورد هولوکاست صحبت کرد، برگزار کردیم.

وی در مورد جشنواره‌های هولوکاست توضیح داد: لازم می‌دانم عقبه‌ای از برگزاری این جشنواره را بگویم. منطق و ادله ما برای بحث هولوکاست مورد موافقت هنرمندان 50  کشور جهان قرار گرفت. پرچمداران و خط‌شکنان جشنواره هولوکاست در اولین وهله غیرمسلمانان بودند که به دلیل فطرت پاکشان مقابل ظلم رژیم کودک‌کش اسرائیل ایستادند.

سیدمسعود شجاعی طباطبایی همچنین در پایان به خاطره‌ای اشاره کرد و گفت: در سفر اخیرم به ترکیه به چند نکته پی بردم؛ نخست آنکه شأن کاریکاتور ایران در جهان به قدری بالا رفته که من به عنوان یک ایرانی رئیس هیئت داوران این مسابقه شدم، هرچند از تمامی داوران این مسابقه جوانتر بودم.

در پایان این مراسم نیز با حضور حمیدرضا مقدم‌فر، محمدحسین صفارهرندی، مجید قلی‌زاده و محمدرضا زائری از تلاش‌ها و مجاهدت‌های سه دهه سیدمسعود شجاعی طباطبایی، هنرمند متعهد جبهه فرهنگی انقلاب، تجلیل شد.

گزارش تصویری این مراسم را می‌توانید در اینجا ببینید.

انتهای پیام/