گسترش قارچ گونه آرایشگاه های زنانه در کشور و توسعه مراکز غیرقانونی آرایشگری زنانه این صنف را در معرض خطرات بسیاری قرار داده است.
به گزارش تيترآزاد به نقل از دانا؛ به نقل از سایت خبری رازق؛ با گسترش مدهای غربی ترویج سبک زندگی از طرف ماهواره ها انجام شده و خانم ها در تیررس حملات این نوع تبلیغات سو قرار دارند.
آرایشگری زنانه یکی از بهترین راه ها برای ترویج این نوع سبک زندگی در میان زنان است.
آرایشگری زنان به صورت قارچ گونه ای در حال افزایش است و زنان از این راه درآمدهای بالا و نجومی کسب می کنند و به علت در معرض دید مردم نبودن و بازرسان بسیاری از تخلفات در این صنف مشاهده می شود.
مریم طهماسب پور نایب رئیس اتحادیه آرایشگران زنانه درباره تخلفات این صنف گفت: آرایشگاههای زنانه از گذشته تا امروز علاوه بر آرایشگری، در ابعاد دیگری هم فعال بودهاند اما در سالهای اخیر کارکردهای جدیدی به آن ها افزوده شده و هر روز نیز گسترش یافته است از اصلاح و پیرایش گرفته که معمولیترین فعالیت است، تا برگزاری انواع و اقسام کلاس و دوره آموزشی و ارایه خدمات به مشتریان.
آرایشگری زنانه در ایران به این راحتی زیر بار مالیات و عوارض قانونی نمیرود و در هر کوچه پسکوچه ای میتوانید آرایشگاههای زیادی پیدا کنید که بدون تابلو کار میکنند.
آن ها مشتریان خود را از طریق پخش تراکت و تبلیغات محلهای پیدا میکنند و بدون آنکه نگران دریافت دستمزدهای قانونی و تعیینشده باشند یا مالیات و عوارضی پرداخت کنند سودهای کلانی به جیب میزنند که هیچکس نمیتواند آن را به صورت دقیق برآورد کند.
برای تشخیص میزان سودآوری این شغل همین کافی است که تعداد آرایشگرهای زنانه منطقه خود را بشمارید.
شهربانو عابدی از اعضای اتحادیه آرایشگران زنانه درباره مجوز داشتن افراد شاغل در این صنف گفت:حدود هزار و چهارصد آرایشگاه دارای مجوز فعالیت می کنند و حدود پانصد درخواست هم در دست بررسی و روند امور اداری است.
عابدی بزرگترین چالش این صنف را فعالیت غیرقانونی شمار زیادی از آرایشگران زن می داند و معتقد است: وجود این افراد بیشتر در ساختمانهای مسکونی است و با فعالیت زیرزمینی و از طریق تبلیغات در جراید فضای مجازی اقدام به جذب مشتری کرده و هیچگونه ضابطهای را رعایت نمی کنند که این عمل آنان موجب ضرر به آرایشگرانی می شود که به صورت قانونی فعالیت می کنند.
** فعالیت 10 هزار آرایشگاه زنانه غیر مجاز در تهران
علیرضا جمشیدی رئیس سازمان تعزیرات حکومتی نیز در این باره تاکید کرد: بر اساس آمار 10 هزار آرایشگاه زنانه غیر مجاز در تهران فعالیت می کنند که از ریزترین خدمات تا خدمات کلان را ارائه می دهند.
وی با بیان اینکه نرخ های ارایه شده در آرایشگاه های زنانه قانونمند نیست و نجومی است، گفت: طرح برخورد با این آرایشگاه ها از تهران آغاز میشود و در همه کشور ادامه خواهد داشت تا آرامش به این بازار صنفی برگردد.
جمشیدی با اشاره به اینکه بسیاری از آرایشگاه های زنانه در خانه های مسکونی اداره میشوند گفت: قصد داریم با هماهنگی قوه قضاییه حکم ورود به این آرایشگاه های خانگی هم اخذ شود و این ارایشگاه ها مورد بازررسی قرار گیرند.
رازق برای بیشتر مشخص شدن ابعاد این موضوع گفتگویی را با سه تن از فعالان این صنف انجام داده است که در زیر می آید:
صغری بختیاری رئیس اتحادیه آرایشگران زنانه ابهر با بیان اینکه کلیه قیمت ها بر اساس نرخ نامه دریافت خواهد شد، اظهار کرد: برخی از سالن های آرایشگاه ها بر اساس محصولات بهتر ارائه خدمات بیشتر و... در درجه بالاتری قرار خواهند گرفت.
وی کفت: این آرایشگاهابرای اینکه هزینه محصولات و خدمات خود را جبران کنند هزینه های بیشتر دریافت خواهند کرد که باز در یک چهارچوب مشخص است.
رئیس اتحادیه آرایشگران زنانه ابهر درمورد دلیل ایجاد آرایشگاه های بدون مجوز یا خانگی، گفت: افراد پس از دریافت دیپلم و گذراندن دوره های آرایشگری به سرعت می خواهند وارد بازار کار شوند و برای شروع معمولا از اتاقی کوچک در منزل یا سالنی بدون مجوز شروع می کنند.
طیبی یکی از فعالان این صنف در گفت و گو با خبرنگار رازق، بیان کرد: کلیه نرخ های آرایشگاه مصوب کمیسیون نظارت هستند.
وی ادامه داد: آرایشگاه های زنانه بر اساس آیتم هایی که توسط کمیسون نظارت اعلام شده اند به درجه بندی،ممتاز،یک و دو تقسیم می شوند.
طیبی برخی از آیتم ها که شامل داشتن مدارک پیشرفته فنی و حرفه ای،متراژ سالن،سیستم گرمایی و سرمایشی، جعبه کمک های،اولیه تعداد پرسنل و... را از جمله موارد برای تعیین درجه بندی سالن آرایشگاه ها بیان کرد.
مرجان حاج شفیعی از فعالان این اتحادیه هم اظهار کرد: 30درصد از آرایشگاها بدون مجوز هستند.
وی با بیان اینکه نظارت بر عملکرد آرایشگاه های زنانه بدون مجوز از حیطه کاری اتحادیه خارج است، گفت: ما تنها گزارش خواهیم کرد و اماکن باید برخورد کنند.
** اتحادیه هیچ مجوزی برای انجام تاتو، هاشور و لکه برداری به آرایشگاه ها نداده است
حاج شفیعی افزود: اتحادیه هیچ مجوزی بابت کارهای شبه پزشکی مانند برنزه، تاتو و هاشور، لکه برداری عمیق که کارهای تخصصی پزشک است به سالن های زیبایی نداده است.
وی تاکید کرد: هرگونه عملی اضافه بر فعالیت سالن های زیبایی چه در حیطه پزشکی و چه در ارائه خدمات ورزشی، دستگاهای ورزشی و... به سرعت گزارش و بررسی خواهد شد.
اما بررسی های دیگر در این صنف نشان می دهد علاوه بر ایجاد واحدهای صنفی غیر مجاز و گرفتن مبالغ هنگفت از مشتریان در آرایشگاه های زنانه تخلفات دیگری نیز انجام می شود.
از فروش داروهای لاغری غیرمجاز گرفته تا قاچاق خانم ها به خارج از کشور برای فعالیت در مدلینگ و نفوذ زنان معلوم الحال در این ارایشگاه های و جذب دختران و زنان برای شبکه های فساد.
اما بهترین و موثرترین ناظر برای عملکرد این صنف خود زنان هستند که باید به حس وظیفه شناسی در قبال سلامت جامعه تخلفات را سریعا به اتحادیه آرایشگاه زنانه اطلاع دهند تا با اقدامات هماهنگ با اداره اماکن ناجا و پلیس باب بسیاری از تخلفات در این صنف بسته شود.
انتهای پیام/