عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان گفت : لازمه ی اقتصادی کردن کشاورزی گلستان عزم ، باور و شهامت بسیجی در کنار مجموعه های توانمند فنی استان و ورود شرکتهای دانش بنیان درعرصه کشاورزی و عملیاتی کردن دانش فنی واشتغال می باشد.
به گزارش تیتر آزاد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج علمی ، پژوهشی و فناوری سپاه نینوا گلستان ؛ دکترعلی جعفری مفید آبادی دکترای اصلاح نباتات با گرایش بیوتکنولوژی گیاهی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان گلستان در گفتگو به خبرنگار ما اظهار کرد : برای اقتصادی کردن کشاورزی استان نیازمند به عزم ، باور و شهامت بسیجی در کنار مجموعه توانمندیهای فنی استان برای عملیاتی کردن روشها و تجارب موفق داخلی و بین المللی هستیم .
کشاورزی استان متاسفانه یک کشاورزی معیشتی است
دکتر جعفری با اشاره به نقش کشاورزی در توسعه اقتصادی استان اظهار کرد : کشاورزی استان متاسفانه یک کشاورزی معیشتی است و برای رسیدن به یک کشاورزی اقتصادی در استان راهی جز به پیاده کردن تجارب کشاورزی کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه نداریم .
جعفری با بیان اینکه راهی جز انجام روشهای افزایش بهره وری از زمین و جذب انبوه بیکاران این بخش وجود ندارد تصریح کرد: عمل به فرمان مقام معظم رهبری در هدایت سرمایه های مردم به سمت تولید با استفاده از ظرفیتهای فنی تخصصی را باید سرلوحه کار قرار داد و با باور و شهامت انجام کارهای بزرگ نظیر آنچه را که در بسیج سراغ داریم به سمت کشاورزی و توسعه اقتصادی استان قدم برداریم .
شرکت های دانش بنیان کشاورزی استان را متحول خواهند کرد
دکتر جعفری نقش پژوهش و تحقیقات در بخش کشاورزی را عامل اصلی در دست یابی به شیوه ها و روشهای موفق کشاورزی در دنیا و پیاده کردن آن در کشور دانست و اذعان کرد: در حال حاضر متاسفانه تحمیل شاخص های مقاله محوری اعضا هیئت علمی به تاسی ازدانشگاهها موجب شد تا حضور اعضای هیئت علمی موسسات و مراکز تحقیقاتی در فرآیند تولید کمرنگ شود.
وی همچنین با تاکیدات موثر مقام معظم رهبری، ریاست محترم جمهوری، رئیس مجلس شورای اسلامی در انجام تحقیقات تجاری و نفی پژوهش مقاله محور افزود : متاسفانه بدلیل عدم اصلاح مصوبات موجود عملا کشاورزی کشور یک کشاورزی سنتی و با ساختار معیشتی است .
عضو هیئت علمی دانشگاه گفت : ورود شرکتهای دانش بنیان درعرصه کشاورزی استان چنانچه با حمایت جدی مسئولان روبرو شود قطع به یقین تحولی عظیم درعملیاتی کردن دانش فنی واشتغال خواهد بود.
ایده ها و طرح های تجاری موفق نقش به سزایی در افزایش بهره وری و تولیدات کشاورزی دارند
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان گلستان با بیان اینکه ایده ها و طرحهای تجاری موفق فراوانی در دنیا برای افزایش بهره وری و رفتن به سمت کشاورزی تجاری وجود دارد،گفت : الحمدلله این ایده ها و طرح های تجاری موفق می تواند نقش به سزایی در افزایش بهره وری و نیز تولیدات کشاورزی داشته باشد .
جعفری اضافه کرد : همچنین نظیر تاسیس شرکتهای زراعی یکصد الی 500 هکتاری بر اساس State Farm ها که به عنوان یکی از روشهای افزایش بهره وری موفق در خیلی از کشورهاست و یا دعوت از سرمایه های مردمی در پرورش ماکیان در سواحل دریا با استفاده از تجارب شرکتهای بین المللی در این خصوص و در سرمایه گذاری در خصوص تهیه بذر و نهال استاندارد به کمک تجارب کمپانیهای بین المللی و از این دست طرحها و برنامه های موفق در کشاورزی کشورها وجود دارد که براحتی قابلیت پیاده کردن در داخل کشور را دارند .
نگرانی ورود بذور تراریخته همواره وجود دارد
دکتر جعفری افزود : در حال حاضر باید تمامی تکنولوژی های روز دنیا را که منشا توسعه شده در داخل کشور بومی نمائیم و نیزعمده بذور با تکنولوژی بالا از خارج وارد می شود تا زمانیکه توان تولید این گونه بذور را نداشته باشیم نگرانی ورود بذور تراریخته همواره وجود دارد.
وی بیان کرد: باید تلاش نمود تا اول از همه به تکنولوژی تولید بذر دسترسی پیدا نماییم و اگر قرار باشد کشور از خطر بیوتروریسم از این طریق در امان باشد باید به خود اتکایی در تولید بذر و نهال دست پیدا کنیم .
خروج دانش فنی از کشور در قالب چاپ مقالات در مجلات خارجی مایه نگرانی است
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان گلستان با بیان اینکه کشور از نفوذ علمی نه تنها ضرر نمی کند بلکه استفاده هم می کند اظهار کرد : به هرحال باید پذیرفت به لحاظ علم عملیاتی یک عقب ماندگی داریم و این عقب ماندگی مربوط به دانش تئوری ما نیست بلکه به نحوه عملیاتی کردن دانش فنی در داخل کشور است .
جعفری خروج دانش فنی از کشور در قالب چاپ مقالات در مجلات خارجی را مایه نگرانی دانست و خاطرنشان کرد: چاره ای هم نیست به هرحال باید در اجماع جهانی افزایش علم و تکنولوژی حضور داشته باشیم و نیز خوشبختانه دنیا هوش و استعداد ایرانیها را پذیرفته است و قدرت ایران درتاثیر گذاری بر معادلات جهانی امروز بر کسی پوشیده نیست.
انتهای پیام/