طبق بررسی آمار دو سرشماری از حیات وحش کهگیلویه و بویراحمد در سال ۹۵ در کمتر از ۲۵۰ روز ۵۷۰ کله بز در منطقه حفاظتشده دنا نابود شده است.
به گزارش تیتر آزاد به نقل از خبرگزاری تسنیم از یاسوج، 15 فروردین سال 95 یعنی 20 روز پس از انتصاب سید اسدالله هاشمی به سمت مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد، سرشماری حیات وحش مناطق حفاظت شده این استان بهدستور مدیرکل توسط سازمانهای مردمنهاد، بازنشستگان و کارکنان محیط زیست انجام شد.
هرچند 15 فروردین زمان مناسبی برای سرشماری نبود زیرا در این فصل کله بزها بهدلیل نبود برف به ارتفاعات میروند ولی این سرشماری از 15 فروردین تا 18 فروردین 95 بهمدت چهار روز توسط 70 نفر نیرو در قالب 23 اکیپ کار شمارش حیات وحش را انجام دادند.
جالب اینجاست اگر به همین سرشماری خوشبینانه نگاه کنیم و آن را مبنای ارزیابی روند فعلی مناطق حفاظت شده دنا قرار دهیم، نفسهای دنا به شمارش افتاده و راهی تا نابودی کامل باقی نمانده است.
آذرماه امسال درست 248 روز بعد از سرشماری فروردین ماه نیز مجدداً سرشماری از حیات وحش استان کهگیلویه و بویراحمد با همکاری سازمانهای مردم نهاد و محیط زیست انجام شد، ولی آمار بنا به هر دلایلی هرگز رسانهای نشد.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه به تسنیم میگوید: روند فعلی حیات وحش مناطق حفاظت شده دنا نگران کننده است و در صورت ادامه این روند باید منتظر یک فاجعه باشیم.
فیروز انصاری با بیان اینکه 15 فروردین ماه امسال سرشماری حیات وحش مناطق حفاظت شده استان انجام شد، افزود: در این سرشماری 2 هزار و 550 کله بز شمارش گردید که طی صورت جلسهای به سازمان مرکزی ارسال شد.
وی عنوان کرد: 22 و 23 آذرماه امسال نیز بهطور مجدد با همکاری تشکلهای زیستمحیطی و تعدادی از بازنشستگان و کارکنان محیط زیست بر اساس رویه سنوات قبل و در فصل مناسب سرشماری انجام شد.
انصاری به تسنیم گفت: طبق این سرشماری آمار کله بزهای منطقه حفاظت شده دنا از 2 هزار و 550 رأس سرشماری شده در فروردین ماه هماکنون و بعد از کمتر از 250 روز به یکهزار و 985 رأس رسیده است.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد از کاهش بیش از 21درصدی کله بزهای دنا در کمتر از 250 روز خبر داد و افزود: این مهم تمامی مردم طبیعتدوست و کارکنان محیط زیست را نگران کرده و بهطور حتم ادامه این روند به یک بحران تبدیل میشود.
به گزارش تسنیم، سال 94 بهدلیل عدم وجود برف شرایط آمارگیری برای حیات وحش مناطق دنا فراهم نشد ولی طبق آمار دی ماه 93، 4225 رأس کله بز در دنا وجود داشت که بعد از 2 سال بیش از 50 درصد این میزان نابود شده است.
گزارش از سجاد نوبهار
انتهای پیام/*