رئیس مجلس مصوبات خانه ملت در برنامه ششم توسعه را تشریح کرد.

به گزارش تیتر آزاد به نقل از خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری علی لاریجانی رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان دقایقی قبل در تالار مدرس ساختمان مشروطه مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

در این نشست خبری که با حضور 200 خبرنگار، تصویربردار و عکاس داخلی و 75 خبرنگار، تصویربردار و عکاس خارجی برگزار شد، قرار است علی لاریجانی به سوالات اصحاب رسانه پاسخگو باشد.

** مهم‌ترین محورهای سخنان رئیس مجلس بدین شرح است:

* فراز و فرودهایی بین مجلس و دولت در مورد برنامه ششم بود و به همین دلیل بررسی آن در مجلس طولانی شد. لایحه دولت 35 ماده بود و در مجلس به 138 ماده تبدیل شد.

* کاهش وابستگی بودجه به نفت یکی از محورهای مهم برنامه ششم است که در سال 1400 این وابستگی نباید بیشتر از 20 درصد باشد.

* در برنامه ششم 30 درصد از درآمدهای نفت و گاز به صندوق توسعه ملی اختصاص یافت که این پشتوانه تولید کشور می‌شود.

* در برنامه ششم توسعه برای بدهی دولت سقف در نظر گرفتیم تا از آن تخطی نشود.

* در برنامه ششم به بحث‌هایی مانند موضوعات پیش آمده در برخی موسسات مانند میزان باعث بروز مشکلاتی شد،‌ تصویب کردیم تا مشکلات مرتفع شود و دیگر اینگونه آشفتگی‌ها ایجاد نشود. مجلس در برنامه ششم توسعه اختیاراتی به بانک مرکزی داد تا با موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز و متخلفین آن برخورد کند تا اینگونه آشفتگی در کشور بوجود نیاید.

* ده درصد از ورودی صندوق توسعه ملی را به بخش کشاورزی دادیم تا بتوانند در بخش صنایع تبدیلی و توسعه کشاورزی هزینه کنند.

* یکی از معضلات در مورد آلودگی هوا موتور سیکلت‌ها بودند که 6 برابر خودروها آلودگی تولید می‌کردند لذا در برنامه ششم مقرر شد سالانه 10 درصد از موتور سیکلت‌های بنزینی به موتورسیکلت برقی تبدیل شوند.

* در برنامه ششم یک درصد از درآمد فروش نفت و گاز به گسترش حمل و نقل ریلی اختصاص یافت همچنین مقرر شد سالانه 270 محله در شهرها احیا شوند تا شهرهای ما از ساختار مطلوب برخوردار شوند و مناطق حاشیه‌نشینی 10 درصد کاهش یابند.

* در برنامه ششم سقفی برای حقوق مدیران تعیین شد که جار وجنجالی از آن درآمد. جایی که موضوع را جدی گرفت و رسیدگی کرد، مجلس بود. دیوان محاسبات را موظف کردیم پیگیری کند. براساس گزارش دیوان محاسبات 100 هزار مدیر در کشور داریم که دریافتی آنها بررسی شد. 377 مدیر اضافه دریافتی داشتند. دیوان محاسبات را موظف کردیم، دریافتی اضافی این مدیران را بازگردانده شود که همه این مدیران اضافه دریافتی خود را برگرداندند. البته 10 - 12 نفری هم مقاومت کردند، وقتی دیدند سر و کارشان با دادگاه است، مجبور شدند، دریافتی اضافی را برگردانند.

* تعداد از مدیران هم در این امر تخلف کرده بودند که پرونده آنها در دادگاه دیوان محاسبات مفتوح و در حال رسیدگی است.

* مجلس برای حقوق نجومی سقفی تعیین نکرد. متاسفم که موضوع را در جامعه وارونه مطرح کردند. قصد مجلس این بود اگر کسی از مزایای مستمر هم استفاده می‌کند، سقف داشته باشد. قانون‌گذار مبالغی مثل 20 یا 24 میلیون برای حقوق در نظر نداشت.قصد مجلس این بود که مجموع مزایای غیر مستمر، مستمر و حقوق سقف داشته باشد و مدیران با حقوق نجومی نداشته باشیم.

* برای حقوق زیر 20 میلیون تومان و بازنشستگان تدابیری خوبی در نظر گرفته شد تا کمکی به آنها شود.

* در حال حاضر طرح‌های زیادی است که باید به آن رسیدگی می‌کردیم. از جمله لایحه هوای پاک که در حال حاضر در دستورکار مجلس است. نمونه دیگر بحث ارتباط دانشگاه و صنعت است.

* در مورد بحث‌های انتخاباتی جلساتی نداشتیم. چراکه مسائل کشور در حوزه اقتصادی پیچیده شده و نباید وقتی مسئولیت‌های مهم کشور را می‌گیریم، به دنبال کارهای دیگر برویم.

* من از نماز صبح تا غروب در مجلس پیگیر امور مجلس هستم و ورود در بحث‌های انتخاباتی را اولویت خود نمیدانم و مصلحت هم نمی‌دانم در مسائل انتخاباتی ورود کنم. برای این کار آقایانی هستند. در مورد اقدامات اصولگرایان در خصوص انتخابات هم به من خبری ندادند. تشکر هم می‌کنیم که خبر ندادند چون اگر هم می‌دادند من فرصتی نداشتم.

انتهای پیام/